Dodaj do ulubionych

Oszuści na OLX

22.09.15, 16:54
Uważajcie
właśnie padłem ofiarą oszusta którego (fałszywe) dane to Waldek Jękowski ul Buczka 4 68-400 Piła Posługuje się nr konta 95124069861000000004885713

naciąga głownie na rzeczy związane z motoryzacją.
Ja właśnie straciłem 400zł
Obserwuj wątek
    • syrjusz777 Re: Oszuści na OLX 27.09.16, 18:23
      Dla wszystkich szukających prawdy o OLX - dawniej TABLICA.PL. Nie piszę tu o ogłoszeniodawcach lecz o właścicielach na terenie RP - naszego kraju - którzy robią z ogłoszeniodawcami żywnie to co im się podoba.Postaram się napisać bardzo przejrzyście i jednoznacznie by dotarło to do każdego,któremu zaświta myśl o wykupienia ogłoszenia lub tkzw.pakietu ogłoszeń u tej bandy hien i naciągaczy i skurwysynów.Proszę tu nie mylić, pomysłodawców i założycieli OLX { ich danie i siedzibę znajdziecie na Wikipedii } z obecnymi dyktatorami i tym całym ściekiem która wykupiła domenę nazywającą się OLX by czerpać z niej same profity i wszystko to co z nimi związane. Ogłaszałem się u tych gnoi od mniej -więcej siedmiu lat gdy nazywali się na początku swojej działalności - Tablica.pl.{ Ogłoszenia za darmo bez limitu itp.} Na początku wszystko szło sprawnie { reklamowali się w necie,w radiu itp } ogłoszenia za darmo bez limitu,wystawiaj i ogłaszaj co chcesz i kiedy chcesz. Sami wiecie ile czasu ,poświęcenia kosztuje zrobienie i wystawienie kilkunastu a tak że kilku dziesięciu ogłoszeń.I Nagle wielkie buum.Odpalasz kompa,sprawdzasz i stwierdzasz ,że twojego konta ,wraz z ogłoszeniami ,które robiłeś kilka dni już nie ma,poprostu znikło.O co chodzi
      • mrwhitebtc Re: Oszuści na OLX 20.10.16, 08:58
        Ale wieta że OLX to należy do AllewhcujDROGO
    • stowtotka Re: Oszuści na OLX 13.10.16, 09:26
      Witam. Użytkownik podał nieistniejące dane adresowe. Urząd Gminy potwierdził, że przy podanym adresie nie ma żadnych domów (tak jak i w google maps) Martyna Sarek
      37 1160 2202 0000 0003 0928 0370 Piaski, Zbożowa 9 (powiat świdnicki) Użytkownik (Wiola, makanetka) nalegał na szybką wpłatę. Oczywiście po mojej decyzji, że odbiorę osobiście kontakt się urwał. Niestety użytkownik nadal ma aktywne aukcje na niemałe pieniądze (wózki, łóżeczka, krzesełka dla dzieci)
      • duszekkggk Re: Oszuści na OLX 03.11.16, 17:33
        Uwaga na Darię Kubiak ze Śremu zamieszkałą na ul Chłapowskiego oszustka wystawia kosmetyki avon ,czeka na wpłatę po jej otrzymaniu likwiduje konto na olx uważajcie..ja sprawę zgłaszam na policję aby ostrzec innych
    • wrobelbdg Re: Oszuści na OLX 08.11.16, 11:39
      wchodząc w ten link juz zarabiasz pisz PW wiecej info learnmoneystrategy.com/wrobelbdg
    • marian.piastowski Re: Oszuści na OLX 04.01.17, 13:51
      Ale lepszy numer miałem dzisiaj.Kiedyś gościowi sprzedałem pompę do co.I dzisiaj po 4 miesiącach miałem wizytę smutnych panów.Muszę zwrócić pieniądze, inaczej będzie źle.I teraz jak ktoś kupi coś ode mnie, albo sobie to nogami podepcze, albo spali czy w inny sposób zniszczy.To ma prawo do reklamacji.Pójdzie na policję i powie że jakie mu takie zniszczone wysłałem.Sprawa jest nie do ruszenia przez ze mnie.To ja też kupię laptopa czy telefon, rozwalę go albo jeżeli to nie jest telefon czy laptop, to podmienię.Np odkurzacz czy telewizor, na mój popsuty model i pójdę na Policję i zgłoszę że mi taki wysłał.To jest chore.Nawet jak paczkę ubezpieczę, że kupujący ma wgląd w nią przy kurierze.To i tak się wymiga.Że nie miał na miejscu jak sprawdzić czy działa towar.Jest jeszcze umowa rejkojmi.Czyli kupujący na miejscu z odbiorem osobistym, może zwrócić mi towar.Podmieniony lub zniszczony, czego nie udowodnie.Rezygnuję z handlu na olx,.To bagno! Takie jak allegro Sprzedam wzmacniacz, koleś źle go podłączy spali końcówki mocy i muszę mu zwrócić kasę za niego do roku czasu!!!!!!
      • marian.piastowski Re: Oszuści na OLX 04.01.17, 13:54
        Nawet kręciłem filmiki i dawałem na you tube, na moje konto że działa sprzęt.To kupujący powie że co innego filmowałem, a co innego sprzedałem mu.Ale lombardy czy markety są zabezpieczone wielka rzeszą adwokatów.I ich nikt nie ruszy.A ciebie zdepczą jak szmatę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka