Dodaj do ulubionych

Sygnały alarmowe

23.10.13, 14:53
Dzisiaj w W-wie zawyły syreny. Mój przedszkolak mówi, że Pani powiedziała, że szybciutko muszą wyjść z budynku, a zaraz potem, że już nie muszą. Ja pamiętam alarmy szkolne jak wybiegaliśmy na boisko. Ciekawi mnie czy istnieją jakieś procedury określające postępowanie w przedszkolu w takiej sytuacji, bo sam sygnał syreny wywołuje u mnie niepokój zwłaszcza jak nie mam dzieci koło siebie smile
Pozdrawiam wiosennie
Obserwuj wątek
    • truskawka2013 Re: Sygnały alarmowe 23.10.13, 20:13
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,14827016,W_calej_Polsce_zawyja_syreny__Ale_to_nie_alarm__nie.html
      Trąbili o tym praktycznie w całej Polsce.... przedszkole posiada procedure na taki wypadek- dziwne, że nie została ona do końca przećwiczona i zrealizowana.
      • jakw Re: Sygnały alarmowe 23.10.13, 21:15
        Szkoda, że trąbili w trakcie wycia syren a nie kilka dni przed. Jeśli ćwiczenia byłyby w przedszkolu to zapewne cała procedura zostałaby przećwiczona. Ale te ćwiczenia dotyczyły wojska czy innych służb, a nie przedszkola x czy y.
    • justyszda [...] 23.10.13, 23:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • murwa.kac justyszda 24.10.13, 08:09
        Bardzo proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
        Możesz się ograniczyć do jednego suwaczka, albo postarać się je ułożyć obok siebie w jednej linii.
    • truskawka2013 Re: Sygnały alarmowe 24.10.13, 08:07
      tu nie chodzi o ćwiczenia... Przedszkole powinno przeprowadzic procedurę zgodnie z przepisami i potraktować alarm jako rzeczywistą sytuację.
    • lilith76 Re: Sygnały alarmowe 27.10.13, 12:14
      W naszym przedszkolu już na kilka dni wcześniej wisiała informacja, że będzie próbny alarm - by przygotować dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka