Dodaj do ulubionych

mam ochotę na weekend - pomóżcie !

29.09.06, 16:15
Mamy ochotke się wybrać na krótki wypad (jednodniowy) z naszą bandą. Dwoje
dorosłych, wózek z miesięczniakiem i wszędobylska dwulatka wink Myslkałam o
Jurze Krakowsko Częstochowskiej ale nie za bardzo wiem jak do tego się
zabrać ... Może macie jakieś pomysły. Chcemy pooglądać fajne widoczki i zjesć
dobry obiadek. W zeszłym tygodniu bylismy w Krakowie było super wink Co
polecacie jeszcze ?
Obserwuj wątek
    • gabrysia_s Re: mam ochotę na weekend - pomóżcie ! 29.09.06, 19:01
      Ustroń i Leśny Park Niespodzianek, dla dzieci rewelacja. Wprawdzie wyciąg na
      Czantorię zamknięty, ale z miesięczynym dzieckiem to i tak średnia atrakcja. A
      obiad super polecam karczmę, niestety nie znam nazwy, ale jadąc do leśnego parku
      zaraz za mostem po prawej stronie. Sporo stołów drewnianych na zewnątrz i plac
      zabaw, więc spokojnie możecie jeść (również grill na zewnątrz) a mała gonić na
      huśtawkach.

Mankament - spory ruch na drodze, szczególnie wieczorem.
      • krasulas Re: popieram!! 29.09.06, 21:50
        Dobry pomysł z Parkiem w Ustroniubig_grin
        Byłam tydzień temu i jestem przemile rozczarowana.
        Moja ponad 2,5 latka zachwycona - poza fajnym i innym zupełnie placem zabaw, są
        zwięrzątka typu świnia, sarna itd (dzieci kupują za 2zł karmę i mogą osobiście
        je dożywiać). Jest co pełną godzinę teatrzyk dla dzieci (też słodka oferta). Po
        drodze są domki a'la na kurzej łapce a w środku bohaterowie najpopularniejszych
        bajek dla dzieci (nacisnąwszy przycisk, można odsłuchać kazdej z nich).
        Oferta dla dwulatki super - może ciekawsza niż zoo (więcej urozmaicenia).
        Jest jeden mankament - ciężko poruszać się tam wózkiem (choć oczywiście sporo
        jest takich osób). Jak masz na pompowanych kołach to luzik.
        I jeszcze jedno - przyjechałam tam na 10.30 - już było troszkę ludu, miejsc na
        parkingu połowa - 3 godziny później była masakra z wykazdem (wszystko
        zablokowane) - także ustawiając się, należy przewidzieć trudności z ewentualnym
        wyjazdem (może wzdłuż ulicy).
        Jedzie się jak na Hotel Belveder.
        A zjęść możesz wszędzie - nawet nie wiedziałam o tak fajnej knajpkie jak ww.
        Miłego weekendu
        pzdr
        Ania
        • gabrysia_s Re: popieram!! 30.09.06, 10:12
          Link do karczmy
          www.karczmagoralska.com.pl/
          I faktycznie z tymi luzmi w parku to prawda. Ostatnio kiedy byłam zajechaliśmy
          dość wcześnie rano, chyba po 9, więc ludzi nie było dużo, ale kiedy
          opuszczaliśmy park już był tłum.
        • detinka Re: popieram!! 01.10.06, 14:25
          hejka ! jesli Oliwce się podobało to i moja Matysia nadaje się na ten wypad smile
          mam nadzieję, że przyszły weekend będzie ciepły bo w ten niestety zdrowie nam
          nie dopisało "rodzinna trzydniówka" - koszmar ! pozdrowienia i do zobaczenia smile
    • krtek7 Re: mam ochotę na weekend - pomóżcie ! 30.09.06, 17:58
      Jak dzieciaczki będą troszkę starsze (to informacja dla rodziców kilkulatków)
      polecam spędzenie dnia na wielkim placu zabaw w tak zwanym Cygańskim Lesie w
      Bielsku-Białej, potem można żółtym szlakiem wejść na Koźlą (albo Kozią) Górę i
      np. upiec kiełbaski w ognisku przy schronisku. Moim dzieciom-przedszkolakom
      bardzo się tam podobało.
      • detinka Re: mam ochotę na weekend - pomóżcie ! 01.10.06, 14:31
        napisz coś więcej o Cygańskim Lesie mamy jeszcze 12 latka więc może to i dla
        nas. Małego w chustę a Matysia z Darem poszaleją. Jak myślisz dobry to pomysł ?
        Osobiście natomiast polecam wypad do zajazdu w Piekarach Śląskich
        /www.podlasem.com.pl/
        najlepiej na niedzielne lody albo nawet obiadek. Są koniki (można pojeździć)
        kózki, paw i oczko wodne i las oraz częste koncerty. Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka