olag79 26.07.07, 15:04 Dziewczyny czy ktoras z was rodzila na goduli, a moze znacie opinie o tym szpiatalu od znajomych, napiszcie co o nim sadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga1506 Re: ruda śląska godula ?? 26.07.07, 19:31 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: ruda śląska godula ?? 26.07.07, 20:49 dwa lata temu rodziła tam moja koleżanka - opowiadała straszliwe rzeczy na temat tego szpitala a właściwie na temat pobytu zaraz po i podczas porodu. Na drugi dzień po porodzie chcieli ją wysłać do domu, bo wolnych łóżek nie mieli, a ona nie czuła się na siłach by nawet wywlec się z łóżka Zerowa opieka nad dzieciątkiem... powiedziała mi że nigdy choćby nie wiadomo co - tam już nie pójdzie rodzić... No ale może coś przez ten czas się zmieniło?... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: ruda śląska godula ?? 26.07.07, 22:43 Ja urodziłam tam 2 dzieci, ale 9 i 5,5 roku temu. Wybrałam ten szpital, pomimo że dojeżdżałam z Sosnowca. Wówczas opieka była rewelacyjna, zresztą w obu ciążach leżałam na patologii na kilka dni przed porodem. Rodziłam 2 razy bez nacinania krocza, co dla mnie miało ogromne znaczenie. Pielęgniarki były chętne do pomocy przy dzieciach, ale gdy np. urodziłam drugie dziecko było nas na oddziale niewiele. Ogólne wrażenie bardzo na duży plus, ale przez ten czas mogło się coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: ruda śląska godula ?? 26.07.07, 23:47 Znajoma rodziła tam dwoje dzieci. Za pierwszym razem (2 lata temu) wypuścili ją po 2 dniach z małym, który miał żółtaczkę, niestety żółtaczka nasiliła się i maluszek trafił z tym do szpitala dziecięcego w Chorzowie. Dwa miesiące temu urodziła tam 2-gie dziecko. Niby wszystko dobrze ale ostatnio opowiadała że gdy rodziła, położna kazała sprzątaczce,(która akurat weszła posprzątać salę...w trakcie porodu) przytrzymać na brzuchu koleżanki przyrząd do ktg bo sama musiała gdzieś wyjść. Ponoć sprzątaczka była tak spanikowana że znajoma sama sobie poradziła Maluch urodził się troszkę siny i gdy znajoma zapytała czy to czymś grozi to lekarz stwierdził żeby nie panikowała bo on nie może ją zapewnić że dziecko będzie zdrowe do 18-tki. Ogólnie chyba nie bardzo polecam ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa8 Re: ruda śląska godula ?? 27.07.07, 12:03 Hej! Ja rodziłam w tym szpitalu dwa razy ( 4 lata temu i 10 miesięcy temu) i jestem super zadowalona zarówno z porodu jak i z opieki po porodzie. Po jednym i po drugim porodzie zostalam wypisana z dziećmi do domu po dwóch dobach i nie było problemów. Asia mama Zosi (03.09.03) i Ani (17.09.06) Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ruda śląska godula ?? 27.07.07, 15:59 Ja również tam rodziłam 3,5 roku temu. Miałam szczęście, bo poród był "umówiony" Rodziłam u lekarza prowadzącego. Położne ok, obsługa też. Nie miałam większych problemów, choć goiłam się długo. Również wypisano mnie strasznie szybko - rodziłam wieczorem w piątek, a w niedzzielę rano byłam w domu. I nie wiem czy było to dobre (może tylko ze względu na płacz dzieci w nocy), bo w poniedziałek ledwo chodząca musiałam wracać tam z córką na resztę badań, po papiery itp. Dodam jeszcze, że sobotni obchód nawet na mnie nie spojrzał (w wiadome miejsce). Generalnie jestem zadowolona - choć widziałam przypadki tam różne (panna wiła się godzinami po ścianach korytarza, po dobie zrobiono jej paskudną cesarkę). ech Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: ruda śląska godula ?? 27.07.07, 18:50 Zadziwia mnie to, że osoby, które tam rodziły są zadowolone i wydają pozytywne opinie, natomiast opinie skrajnie inne są od osób, gdzie to "jedna pani drugiej pani ..." Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: ruda śląska godula ?? 28.07.07, 19:10 Sądzę, że wynika to z samego porodu - jak matka przeszła go bez dodatkowych "atrakcji" to będzie chwalić - nawet bytomską trójkę/piątkę. Ja chwalę, bo rodziłam ze swoim lekarzem - nie wiem jak wyglądałaby stytuacja, gdyby poród nie odbywał się na jego dyżurze. pzdr A Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: ruda śląska godula ?? 29.07.07, 01:20 no to tak jak ja Słyszałam różne wersje o bytomskiej "trójce". Ale ja jestem zadowolona. Fakt, że moja jak się tam urodziła miała punktów 1 na 10, ale w wyniku tego cały oddział został postawiony na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
maja78r Re: ruda śląska godula ?? 29.07.07, 22:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=60553040&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś