wilma1977 15.11.07, 13:54 Zastanowiam sie gdzie po porodzie zapisac dziecko do pediatry czy ktos moze korzysta z tej przychodni i moze mi kogos polecic?jakie sa Wasze opinie o tej przychodni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fishaka Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 15.11.07, 14:04 Ja zapisalam tam swoja corke zaraz po urodzeniu. Bylam tam jeden jedyny raz. Pani doktor niemila, dopiero na moja prosbe zmierzyla ja w calosci. Nie mowie juz o tym ze nie ma tam miejsca nawet zeby wozkiem wjechac, a jak bedzie kilka wozkow to masakra. Ja odradzam ta przychodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1977 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 15.11.07, 14:23 hej fishaka a pamietasz moze jak sie nazywala ta Pani doktor?a gdzie sie przenioslas potem? Odpowiedz Link Zgłoś
ganetka4 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 15.11.07, 16:10 Witam, ja zapisałam tam synka zaraz po urodzeniu. Synek ma 16 miesięcy i nadal tam chodzimy. Co prawda na pierwszej wizycie byliśmy u niezbyt sympatycznej pani doktor Kozowicz ( ale podobno dobra specjalistka, nie wiem na pewno) a teraz chodzimy już tylko do dr Kujawa- bardzo nam pomogła jak mały chorował w zeszłą zimę i właśnie ją bardzo polecam. Przyjmuję tam także dr. Wolska, do niej jestem nieco zrażona, ponieważ nie potrafiła przez miesiąc wyleczyć synka z zapalenia oskrzeli, jednakże wypisuje skierowania do specjalistów bez większego trudu. Podsumowując polecam w tej przychodni dr. Kujawę. Jeśli chodzi o przestrzeń to od zeszłego roku przebudowali nieco przychodnie ale nadal jest tam za ciasno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
il-wika Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 15.11.07, 20:57 Witam mam ten sam problem co do wyboru pediatry ,rodze za miesiąc 2 dziecko .Moja 3- letnia córeczka chodzi na Jabłoniową {WEŁNOWIEC}do doktor Marczak ,nie polecam .DOKTOR WOLSKA I KUJAWA także znam {wszystkie 3 lekarki wymienione przezemnie pracowały na Wełnowcu w pprzychodni nr 10 ul. kotlarza . Na dzień dzisiejszy wybrałabym dr. Kujawe {miła pani doktor i nie mam do niej zastrzeżeń co do leczenia -chociaż są osoby które na nią narzekają}Mi np. nie pasuje dr. Marczak ,ale nie mając specjalnie wyboru chodziłam do niej.SŁYSZAŁAM o jakimś dr. nazwisko JANUSZ z Tysiąclecia{podobno bardzo dobry ,jednak nie mam tel. do niego},a także o dr. ARABSKI z Sosnowca {profesor z centrum MATKI POLKI}PRZYJMUJE PRYWATNIE.Z nalazłm jeszce dr. Migacz {dyr. szpitala ul.Raciborska }przyjmuje w BILDONIE na ul. żelaznej w pon. i środa oraz piątek{popołudniu}tel. 609044043 . MYŚLE DO NIEJ SIĘ WYBRAĆ .M oże ktoś zna tą panią doktor Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 10:07 pytanie bylo o pediatrow a pietro wyzej ktos poleca dr Migacza ktory jest ginekologiem (przy okazji - nie polecam!!!). Moje zdanie jest takie ze z NFZ trudno trafic na dobrego lekarza, ja jestem zapisana do przychodni na Ordona (p. dr Walczak) - chodze tam jak nie mam innego wyjscia. Dalej szukam dobrego pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 13:24 Podpisuję się obiema rękami pod opinią leli1. My chodzimy do poradni na Bogucicką, poznałam wszystkich pediatrów i jak dla mnie to typowi polscy pediatrzy - mają b. wysokie mniemanie o sobie, dając odczuć że my jesteśmy nic niewiedzącymi tępymi rodzicami, którzy i tak nic nie zrozumieją .Czasem naprawdę ręce opadają. Uważam, że nie ma znaczenia czy to lekarz prywatny czy nie, wiedza jest podobna, niestety. Pozdrawiam. Jak ktoś znajdzie normalnego pediatrę z NFZ to prosze o wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 15:45 Ja też akurat chodzę z dzieckiem na Bogucicką do Medycyny Rodzinnej do Pani dr Sosnowskiej. Nie mogę do niej mieć żadnych zastrzeżeń. Absolutnie nie jest osobą, o której mogłabym powiedzieć, że ma o sobie wysokie mniemanie. Jest przemiła, otwarta, kontaktowa, cierpliwa i co bardzo ważne dla mnie - komunikatywna. Miałam do czynienia z milczkami, którzy nie powiedzą nic, tylko wsadzą do ręki receptę. Moje dziecko też bardzo ją lubi. Nie szasta antybiotykami - wręcz przeciwnie. I co dla mnie ważne - jest wyznawczynią zasady, że leczenie czy prowadzenie dziecka odbywa się we współpracy z rodzicem. I widzę to na swoim przykładzie - pani doktor niczego nie narzuca odgórnie, bo "wie lepiej" - najpierw diagnozuje, proponuje określone leczenie, zleca określone badania, ale jeśli ja mam wątpliwości, tłumaczy, rozmawiamy i nigdy nic na siłę. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 do ewaktw 16.11.07, 21:33 Masz rację w kilku względach: owszem pani jest miła i rzeczywiście sympatyczna, ale bardzo mi się nie spodobało, że na pierwszej wizycie wcisnęła mi zestaw koniecznych , niezbędnych szczepień dodatkowych które mam zrobić i to najlepiej od razu, nieważne, że mam wątpliwości i nie chcę faszerować dziecka w 1 roku życia nadmiarem szczepień, chodziło o WZW A, pneumo- i menignokoki. pytanie o MMR zostało "olane" a wątpliwości zbagatelizowane. Cała wizyta u tej pani to był jej monolog na temat wykonania dodatkowych szczepień. Chcę zaszczpić dziecko dodatkowo, ale później, bo uważam, że w 1 roku jej układ immunologiczny dostaje wystarczającego "kopa". Od jednej z Mam usłyszałam opinię , że faktycznie lekarka ta b. lubi leczenie syropkami, ziółkami, i czesto reaguje dopiero gdy infekcja jest zaawansowana. Owszem zgodzę się, że przeziębienie dziecko może zwalczyć samo, ale infekcję w postaci anginy już nie. To tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz na Ordona jest Ok. 28.11.07, 13:33 leli1 napisała: > Moje zdanie jest takie ze z NFZ trudno trafic na dobrego lekarza, > ja jestem zapisana do przychodni na Ordona (p. dr Walczak) - > chodze tam jak nie mam innego wyjscia. Dalej szukam dobrego pediatry. Na ordona są 2 lekarki - z pani Walczak zrezygnowaliśmy i teraz chodzimy do drugiej i jest OK. Mysle nawet że jest przewrażliwiona - no ale chyba o to chodzi u pediatry Jej nazwiska akurat nie pamiętam - no ale sa dwie: Walczak i druga, więc trudno nie trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: na Ordona jest Ok. 28.11.07, 14:54 ja tez chodze do P. Makiełło, ale dalej podtrzymuje to co napisałam......jak musze! Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 21:43 Ja też do dr Wolskiej "od urodzenia" - i... nie polecam! Bo będzie miała za dużo pacjentów Do Ewanmedu przeniosłam się właśnie z jej powodu (wcześniej przyjmowała w przychodni na Kotlarza). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1977 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 13:50 pytanie dla leli dlaczego uwazasz ze gineklolog dr migacz nie jest godny polecenia ?ja wlasnie do niego chodze i mam caly czas watpliwosci czy nie zmienic lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.11.07, 19:22 nie polecam bo przez niego niemalze nie przejechalam sie na tamten swiat. Chodzilam do niego od kilku lat (jak przyjmowal na Ordona) i mialam pelne zaufanie, do tego stopnia ze kiedy inny lekarz powiedzial mi ze mam duza cyste, ktora nalezy szybko usunac, to mu nie uwierzylam i dalej chodzilam do dr M. On jednak nawet na moje wyrazne sugestie ze dr X stwierdzil ze mam duza cyste....to jest pęcherzyk poowulacyjny. I tak bujałam sie z tym "pęcherzykiem" az wylądowałam na pogotowiu a potem szybko na operacje. Moj mąż chciał "podziekowac" dr M za leczenie, ale stwierdzilam ze szkoda zachodu. Teraz jedyne co, to moge ostrzegac przed nim innych, co tez czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 dr Migacz. 16.11.07, 21:42 Ja też miałam z nim "przygodę". Zrobił ze mnie królika doświadczalnego. Miałam poważne zaburzenia miesiączkowania, a on na podstawie 3 wyników badań najpierw zapisał mi duphaston, ale jak nie pomógł, to uznał, że MOŻe to testosteron (wyniki jego poziomu były ok) jest temu winien i mimo, że mam go w normie to jego poziom jest dla mnie zbyt wysoki. Przepisał mi kolejne leki, potem zdiagnozował zapalenie jajników i dawał antybiotyk przez 3 tygodnie. Wtedy mu podziękowałam. Rozchwiał mi hormony totalnie. Do dzisiaj ubolewam, że dałam się nabrać, ale to był mój początek drogi poszukiwań lekarza, który mi pomoże. I na pocieszenie dodam, że po 8 latach udało się!! Zostałam w końcu prawidłowo zdiagnozowana, a potem ku zdziwieniu lekarzy bez leczenia zaszłam w ciążę i teraz jest ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
businessmama Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 19.11.07, 13:03 Nie polecam!!! Byłam tam tylko raz z dzieckiem na szczepieniu. Lekarka baaaardzo niemiła a pielegniarka tak wbijała mojemu synkowi igłę jakby był conajmniej koniem- płakałam razem z nim jak to widziałam. Pozatym nie ma rozdziału na dorosłych i dzieci oraz dz. chore i zdrowe- czyli "wszystko na kupie"!!! Ja chodzę na ordona- ale tylko w ostateczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia27 Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 16.10.08, 22:48 Jest rozdział na dorosłych i dzieci. Dzieci są na dole, dorośli u góry. Dzieci chore są przyjmowane w innych godzinach niż dzieci zdrowe. Ja jestem bardzo zadowolona z EwanMedu - syn leczy się u dr. Kujawy. Przez prawie cały pierwszy rok chodziłam z nim do 2 pediatrów (również prywatnie do dr Grabowskiej- też polecam) i diagnozy tych dwóch lekarek potwierdzały się. Dr Kujawa zawsze ciepła dla syna i uprzejma dla mnie. Zdarzało mi sie konsultować z nią telefonicznie przy drobnych problemach i przyjmowała nas nie umówionych przy większych problemach (na recepcji mówiono że nie ma już możliwości, ale mam spytać p. dr). Oczywiście wszystko na NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
vivaespana Re: Ewanamed na koszutce pediatrzy? 19.11.07, 19:17 Ja ze swoim synem chodzilam na Ochojec do przychodni na tylach szpitala. Pediatra z prawdziwego zdarzenia, chetna do pomocy. Pielegniarki z sercem na dloni. A to rzadkosc teraz . Odpowiedz Link Zgłoś