Gość: lidka IP: *.* 10.01.02, 11:17 Poznanianki odezwijcie się i napiszcie co u Was nowego!!!Jak tam maluchy w nowym roku>Lidka z Groszkiem ( bez marchewki ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 12:41 Hej Lidko. Moja Julka ostatnio nie cierpi groszku, trzeba jej wybierać z zupy, ale nie dotyczy to dzieci-groszków . Dziećmi bardzo się interesuje i jak wychodzimy z basenu gdzie ma z nimi intensywny kontakt to płacze łzami wielkimi jak arbuzy. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 14:01 I ja witam. Mój Piotrus skończył 8. stycznia pierwszy rok swojego szczesliwego dziecinstwa. W sobotę wielka rodzinna feta. A poza tym nihil novi. Praca, dom, zakupy - słowem kochany kieracik z usmiechniętym grzdylem i kochanym mężem, który czasem doprowadza mnie do szewskiej pasji.Swoją drogę aż nie chce mi się wierzyć, żeby nas było tak mało. Oj mamy Poznanianki, jeszcze ktos pomysli sobie, że u nas komputer i internet w dalszym ciągu jest niebywałym luksusem. Ponawiam apel mojej imienniczki - Poznanianki - odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 14:48 Lilly Ty jesteś moją imienniczką i odwrotnie, a i nasi synkowie mają te same imiona, a....mężowie? Mój jest Paweł.U nas też niewiele nowości, Piotrek, to już duży acz chudy chłopak w końcu 17 miechów ma na karku. Byliśmy w czwartek na kolejnej wizycie u neurologa i mądra pani się mnie pyta: Ona: " Mówi daj?"Ja: Nie mówiOna: Chodzi?Ja: Sam nie chodzi. Trochę za rękę i wokół mebli.A oto wpis w papiery - opóźnienie rozwoju psychoruchowego i skierowanie do psychologa. A za chwilę mówi-acha to jest wcześniak!!!Wiem, że Piotrek trochę zostaje w tyle z niektórymi umiejętnościami, ale żeby zaraz tak...Ona chyba jest opóźniona.Chciałabym, aby ten rok był podobny do minionego, żeby Grosiu był zdrowy, zachwycał nas codzień czymś nowym, no i żeby było już ciepło, bo my w tym roku to pierwszy raz do piaskownicy pójdziemy.Lilly, mój mąż też jest kochany, ale do szewskiej pasji, to mnie doprowadza średnio raz na tydzień, ja go chyba też...Pozdrówki Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilly Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 14:53 Mój mąż to Adam. Teraz lecę do domku, a jutro tu wracę. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatalesnik Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 29.01.02, 12:04 hej! w nowym roku te same kłopoty. myśle,m że Lilly ma racje, nie każdy ma ten luksus w domu. ja nie, bo na taki koniec świata nikomu nie opłaca się ciągnąć telefonu. chętnie poznam mamy z Poznania. może zrobimy zjazd. pracuje w lasach więc miejsc plenerowych na wiosnę mam pod dostatkiem. pozdrawiam gorąco!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! - naprawdę warto IP: *.* 10.01.02, 15:15 Cześć, nareszcie ktoś z Poznania na forum, ostatnio czułam niedosyt e-mam z okolicy. Wracając do groszku to moje dziecko mogłoby go jeść garściami. Nowy rok powitaliśmy zdrowo i na pewno go tak skończymy (ha, ha - Ola ma iść od września do przedszkola).Pozdrawiam MonikaP.S. Dzięki forum zaprzyjaźniłam się z fajnymi dziewczynami, a nasze dzieci mimo różnic wieku też się nieźle dogadują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_A/P. Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 22:01 Cześć,następna Poznanianka, nie od urodzenia ale już wrosłam Mamy Stacha, który w poniedziałek skończył 6 tygodni, miewa się świetnie /właśnie zasnął na przewijaku - śpi prawie cały czas /, zaczyna się uśmiechać i powoli coś tam "mówi". Jest niesamowitym głodomorem, waży już 5370,00.Męża mam pod ręka, bo jest webmasterem i pracuje w domu i jakoś rzadko doprowadza mnie do pasji........ Przybywa nas serdeczne pozdrowienia,Monika A/P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 10.01.02, 22:12 I ja też z Poznania. Kasia - mama Adasia, który 1.01.2001 skończył pół roku i co dzień zadziwia nowymi umiejętnościami. A ostatnio mówi mama!!! Pewnie niezbyt świadomie, ale to tak miło słyszeć!!!Buziaki!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 09:40 Hej Dziewczyny!Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!Lidko - droga do kaczuszek zamarznięta na amen - nie da sie dojechać - zatem na spacer wybierzemy się wiosną (najpierw musze dostac urlop ) A co u nas nowego: Gaja chodzi już od prawie dwóch miesięcy - ostatnio odkryła szafkę z garnkami i roznosi je po całym domu (gotuje???) I wciąż budzi się w nocy na jedzonko. Niestety. A ja po pierwszym tygodniu pracy po długim świątecznym urlopie jestem wykończona... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie - liczę na spotkanie naszego skromnego grona, choć mam nadzieję, że się rozrośnie!Magda z Gajusią i mężusiem Konradkiem, który się Gajusią opiekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_D Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 09:41 Pozdrawiam Poznanianki,Ja tu nie z urodzenia, a z zasiedzenia - niedlugo bedzie 10 lat (!!!!). Coreczki skonczyly roczek 30 grudnia i zaczynaja przejawiac coraz wieksza niezaleznosc: Ewelina stawia pierwsze kroczki, olewa blagania mamy, zeby nie wstawala w krzeselku do karmienia (zerwala juz pasy), uwielbia ciuchy ("wiesza" ze mna pranie, robi "porzadki" w szafie, ostatnio zaczela nawet do szaf wchodzic). Zosia pozostaje nieco z tylu, ale jej postepy ciesza nas podwojnie. Maz-nauczyciel, od kiedy przeszlam na wychowawczy czuje sie zobowiazany nadrobic brak moich zarobkow i niedlugo juz w ogole nie bedzie przebywac w domu (cialem i duchem - bo jak juz jest w domu, to najczesciej przygotowuje kolejne zajecia). Ale jestesmy bardzo szczesliwa mala rodzinka, czego i Wam zycze,MagdaPS: Ja juz stracilam nadzieje, ze dojdzie do spotkania edzieckowych mam poznanianek. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 11:31 Witam Poznanianki,Ja tez nie z urodzenia, ale od 8 lat. Mam córeczkę Jagódkę (3 lata skończyła 23 grudnia) i męża Macieja vel Kazia, który jest równie kochany co wkurzający (czasami) natomiast dla Jagody jest największym bóstwem na świecie(cyt. ciebie mamusiu tak strasznie bardzo nie lubię, bo ja bardzo lubię tylko tatusiów). Przy okazji mam pytanko do mamuś z Poznania: czy któraś z was zna może przedszkole w Suchym Lesie - przeprowadzamy się tam pod koniec lutego i muszę znaleźć nowe przedszkole dla małej. Albo jakieś w pobliżu ulicy Wieniawskiego - tam pracuję. Będę wdzięczna za wszystkie informacje. A może wzorem warszawskich mam-emerytek zaplanujemy spotkanie. Pozdrawiam Kajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJS Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 11:29 czesc dziewczyny, jak fajnie ze Poznań się zmobilizował. Julka też uwielbia "groszki" w róznej postaci, ostatnio próbowała zdapywać je z sukienki.Juleczko choć przedstaw się: "Ulodzilam sie 16.02.2001 jako duzi bobas i pan doktol nazwal mnie kaczuszka, bo wazyłam 4440 kg. <jak ta mama to zlobiła ze mnie taką duzią ulodziła?> Niedługo śkończe loczek, ale będzie ziabawa"Jula jest najcudowniejszym łobuziakiem na świecie, tak jak zresztą wszystkie dzieci. Też staje w foteliku podczas karmienia i uważa że to świetna zabawa. Gdy mama grozi palcem, zaczyna też machac swoim i żaśmiewa się do rozpuku.Ach życie jest przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 12:26 Bardzo się cieszę, że tyle poznanianek odpowiedziało na wezwanie. Do spotkania musi koniecznie dojść. Bez tego to damy plamę jak nic!!Latem Piątkowskie mamy się raz spotkały(były 4), a potem to już tylko dwie - znaczy ja z Grochem i Ania z Misiem. Teraz koniecznie trzeba się poprawić. Musimy wyznaczyć tylko miejsce, zabrać ze sobą dobre chęci , no i dzieci.Nam ogólnie pasuje każdy dzień oprócz środy, bo wtedy chodzimy na basen. Taty też ciągle nie ma w domu, bo nadrabia zaległości finansowe wynikające z mojego pobytu w domu-przedłużającego się zresztą - więc czasowo też jakby nie jesteśmy ograniczeni.Pozdrawiamy z Piątkowa Lidka z Groszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 13:05 Cześć dziewczyny!Już się odzywam ,chociaż poznanianką jestem dopiero od kilku lat.Nasz synek-Filip w kwietniu tegoż roku skończy już 3latka,należy więc chyba do seniorów wśród poznańskich edzieci.Lidko-napisz gdzie chodzisz z Groszkiem na basen?My też uczymy się pływać.Pozdrawiam [także] z Piątkowa Iza mama Filipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 13:16 Chodzimy na Drogę Dębińską 12. Jest jako tako, najgorzej w szatni. Z niechodzącym dzieckiem, to jedna osoba nie da rady, bo by go musiała na ziemi położyć żeby się przebrać. Ja dzięki mamie mogę tam chodzić. Pa, paLidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 14:38 My chodzimy na Górną Wildę-jest tam nowy basen z wodą czyszczoną ozonem.W szatni są specjalne przewijaki dla maluszków.Po kąpieli można ochłonąć przed wyjściem na mróz w pokoju zabaw.Polecamy wszystkim mamom tę formę kontaktu ze sportem.Iza i Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_forum Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 05.03.03, 14:35 Bardzo bym prosila o namiary na ten basen (telefon).monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 17:53 Cześć mamy Poznanianki!Jestem mamą 2,4-letniej Zuzanki mieszkamy na Winogradach.Dopiero od miesiąca mamy kompa i jesteśmy(właściwie ja)zachwycone Forum.Ja również bardzo chętnie spotkam się z innmi e-mamami.Pozdrawiamy wszystkie mamuśki i ich pociechy.HEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_A/P. Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 18:45 Z tego, co widac, Stachu jest tu juniorem - prawie 7 tygodni /w poniedzialek/ trzeba sie koniecznie spotkac,pozdrawiam,Monika A/P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 19:07 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich e-mam.Ja tez jestem poznanianką ,ale moje pociechy dużo starsze od Waszych.Tomek 12-latek i Rafał 9-latek.Czekam na córeczkę.Dzieci dobrze sie uczą,ale rok zaczął sie pechowo zwichnęłam rękę!Pozdrowionka Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 20:33 I jak tu nie odpowiedzieć na taki apel ?Pozdrawia poznanianki Magda, mama Mlekosysa, za 2 dni już pięciomiesięcznego.Mlekosysik (choć już nie tylko Mlekosys, bo od 3 dni zajada kleik ryżowy) rośnie nadal jak na drożdzach, ma 9 kg i mamy nadzieję, że powoli zacznie zwalniać. Maglena, mama Maćka (częściej czytająca niż pisząca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 21:09 Odzywam się i ja UlkazPoznania (Ulka czyli Sylka+Julka - mama i prawie 4 letnia córka)Pozdrawiam wszystkich ze wskazaniem na mieszkańców Poznania. Lidko (od Groszka) pozdrawia Was również moja siostra Magda (wiesz już o kogo chodzi?) oraz Ania i Karolina. Swiat jest mały a Poznań malućki. Ja Ciebie skojarzyłam dopiero po zdjeciach Graoszka na forum a potem takie samo zdjecie zobaczyłam przypięte na tablicy u Magdy.Poznaniacy - buziaczki dla dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 11.01.02, 22:32 Wytłumaczcie mi tylko DLACZEGO TYLE POZNAŃSKICH MAM EDZIECKOWYCH CHODZI NA TEN SAM BASEN CO MY I NIGDY WPAŚĆ NA SIEBIE NIE MOŻEMY???!!! My chodzimy w piątki na 16.45 na Wildę. Jest fantastycznie, Julka to już doświadczony mały skoczek, pływak i nurek . No ale czas przedstawić się tym które nie są tu od początku i nas nie znają. Julka tydzień temu skończyła 2 lata, ja kończę w ty roku studia na uniwerku (przynajmniej żywie nadzieję) mąż jest informatykiem a mieszkamy w Przeźmierowie więc tak całkiem blisko to do was nie mamy. Byłam jednak latem obecna na jednym skromnym spotkaniu emam poznańskich. Czekam na kolejne propozycje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 13.01.02, 18:05 Hej kobietki! Dołączam swoje życzenia noworoczne dla Was wszystkich. Cieszę się bardzo, że w końcu Poznań ponownie zaistniał na forum. Antoś skończył 8 stycznia 9 miesięcy i mam to szcęście, że nie musiałam wracać do pracy i jestem z Bulbulkiem w domu, gdzie cieszymy się każdą wspólną chwilą. Bardzo chętnie spotkam się z Wami emamami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 13.01.02, 21:09 Hej, mamuśki tu kura domowa Renata i mały kurczak Piotruś, który w marcu skończy 3 latka. Jakoś ciężko wpaść na poznanianki na forum a o spotkanie jakby jeszcze trudniej. Mam wrażenie, że warszawianki jakoś chętniej się zrzeszają. My też chodzimy na basen na Górnej Wildzie w niedzielę na 16:30 ale kąpie się mój mąż a ja przyklejam nos do okienka i komentuję na głos sama do siebie albo się śmieję. Niestety mam małe zastrzeżenia do tego basenu, bo mam wrażenie że zbyt łatwo im przyszło i mają nas czyli klientów w poważaniu. Chętnie się spotkam z mamami i ich pociechami w podobnym do Pitka wieku. A gdzie spotykają się mamy-kury domowe gdy mróz za oknem?Co do koguta to niestety nasz też ciągle poza domem!!!Gorąco pozdrawiamy, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 14.01.02, 19:45 Mamy Poznanianki,jeśli chcecie sie spotkać,to możemy u mnie .Mieszkam na Wildzie przy ul.Różanej/w pobliżu basenu/,ale moje dzieci są już znacznie starsze od Waszych.Jeśli macie ochotę to w niedziele 20 wpadnijcie na kawę po 15,tel.o504513288 lub 8336712,tylko dajcie wcześniej znać.Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 14.01.02, 21:15 Hej, Poznanianki, jednak trochę nas jest. Melduje się Becia z Rataj, mama Kuby (2,5) i brzusia-dzidziusia (termin 5.04.2002). My też chodzimy na basen na Wildę -w soboty na 13.30, chociaz ostatnio bardziej aktywnie działa tam tatuś (no bo brzuszek coraz większy). Pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 15.01.02, 09:09 Dziewczyny, to kiedy się spotykamy? Nie ma znowu takich mrozów żeby nie wyjść na dwór. Ja pisałam kiedy nam pasuje, a jak jest u Was? Już nie mogę się doczekać...Pozdrowienia Lidka z Grochem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sroka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 15.01.02, 12:55 Witam mamy z Poznania. Ciesze się, że jesteście tu obecne wraz ze swoimi pociechami. Mam na imie Magda i jestem mamą 10 miesięcznej Zuzi. Nie będę pisac,że jest najrozkoszniejszym dzieckiem na świecie, bo pewnie zdania na ten temat bedą podzielone na tyle części ile jest dzieci.Podzielem zdanie, że fajnie byłoby się spotkać, ale może nie w codzień, bo praca wzywa.Gorąco pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosiksand Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 15.01.02, 15:22 Przez ostatnie dwa tygodnie byłam odcięta od świata, bo mi dzieci zamordowały komputer,a tu Poznań się tak uaktywnił.My od grudnia bez przerwy chorujemy -Julek, Maks ,ja i kolejka od nowa. I ciągle nam przepadają baseny. A w ubiegłym roku wszystkim mówiłam, że moje dzieci w ogóle nie chorują, bo hartują się na basenie...Pozdrawiamgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaczek Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 15.01.02, 22:08 Witam serdecznie!W końcu udało mi się zalogować i dostać tutaj.Dawno nie zaglądałam na regionalne bo nie liczyłam ,ze Poznań się w końcu uaktywni a tu taka niespodzianka.Ja nie jestem prawdziwą poznanianką tylko taką prawie(20km. od Poznania)ale,że długo mieszkałam na Jeżycach(miłość do "jeżycjady")i tak naprawdę lepiej czuję sie w Poznaniu niż w swoim miasteczku,to gdy tylko mogę ciągnę moją Kaję na różne imprezy i zajęcia do wielkiego miasta.Kaja 16 lutego skończy 3 lata-tak więc poznańska grupa trzylatków jest stosunkowo silnie reprezentowana.Od września będę musiała wrócić do pracy tak więc chętnie pogadam o poznańskich przedszkolach.Generalnie obie jesteśmy chętne na spotkania gdyż odczuwamy wyraźne braki w kontaktach interpersonalnych.Mam nadzieję,że przy takiej liczbie zainteresowanych spotkanie dojdzie do skutku. Pozdrawiamy : mamy,dzieciaczki i brzuszki Dorota i Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_A/P. Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 01:02 Dziewczyny,poradźcie gdzie zrobić usg bioderek, do poradni preluksacyjnej na 28 Czerwca w ogóle nie można się dodzwonić.pozdrawiam,Monika A/P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 10:33 Witam!!!Ja byłam z Grosiem na Szczanieckiej 15. Na wizytę nie trzeba długo czekać, pani doktor b. miła o rzeczowa, wszystko wytłumaczyła co i jak robić. PolecamTel do centrali: 866 50 12 - to jest przy szpitalu Św. RodzinyPozdrawiamyLidka i Grochu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_D Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 21:13 Ja tez polecam te poradnie, tyle ze za wizyte trzeba placic - chyba 35 zl. A moze cos sie zmienilo od zeszlego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia2 Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 19.01.02, 01:54 Jest też prywatna przychodnia na Iłłakowiczówny, przyjmuje tam m.in. doc. Czubak z 28 Czerwca, wizyta kosztuje chyba 50 zł. Telefonu niestety nie znam i osobiscie tam nie byłam, ale to miejsce polecało mi juz kilka osób.Przy okazji - cieszę się, że jest na forum tyle mam z Poznania. Ja też chętnie się spotkam.A może ktoś może mi polecić dobrą opiekunkę - pilnie poszukuję, bo w marcu wracam do pracy .Sylwia z Naramowic - mama prawie 5 miesięcznego Michała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 20.01.02, 21:57 AlohaPolecamy dr Czubaka! Byliśmy dwukrotnie. Miły, ciepły fachowiec(Alex nie bał się!). Podaję namiary: ul.K.Iłłakowiczówny 4, 60-789 Poznań, tel.867-51-14 (chyba dzwonić po 12:00) dr hab.med.Jarosław Czubak specjalista ortopedii i chirurgii urazowej.Kasia&Alex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_A/P. Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 21.01.02, 13:13 dziekuje za odpowiedzi,wlasnie trafilismy do doktora Czubaka na 28 Czerwca, rzeczywiscie fajny lekarz.Bioderka Stacha sa w porzadku.pozdrawiam,Monika A/P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 12:45 HEJ mamy!Jeżeli nadal chcemy się spotkać,to mam pomysł na neutralne ,ciepłe miejsce pod dachem-ze zjeżdżalniami,basenem z piłeczkami,klockami,itp.Jest w okolicy ronda Śródka duża hala wielkości sali gimnastycznej w całości pokryta wykładziną(wstęp w skarpetach) pełna bezpiecznych urządzeń dla maluchów.Można tam wypić kawę ,a nawet skorzystać z wc.Za wstęp trzeba zapłacić-10zł za pierwszą godzinę.CO WY NA TO?Można się spotkać,spokojnie pogadać, maluszki się nam daleko nie rozejdą i będą miały pyszną zabawę.Z naszej strony proponuję niedzielne popołudnie 27.01,bo tę niedzielę najbliższą z pewnością poświęcimy BABCIOM.Iza i Filipek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaH. Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 14:42 Jestem za. Ale proszę o aktualny weekend lub 2-3 luty, za tydzień akurat wyjeżdźamy. Najlepsza pora to 11, lub po południu, Ola jeszcze śpi w ciągu dnia.Jeżeli pogoda dopisze to może plac zabaw przy Panoramie.PozdrawiamMonika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silije Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 16:53 Bardzo mi się podoba ten pomysł w okolicy Ronda Śródka, Julka uwielbia takie miejsca zabaw, a ja nawet nie wiedziałam, gdzie w Poznaniu mamy coś podobnego. Jak mamy spokojnie pogadać dłużej to chyba dość istotne, żeby się znaleźć w cieplejszym miejscu . I niedziele bardzo mi pasują również z wyjątkiem tej najbliższej z Dniem Babci i Dziadka - bo będziemy u dziadków aż w Pile. Godzina dla mnie jest dowolna, Julia nie śpi w dzień i jesteśmy do dyspozycji w wybranej przez was porze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaczek Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 19:44 Hej poznanianki!Ja też chętnie odwiedzę ten przybytek przy Śródce-Kai powinno się podobać .Nie wiem tylko co z mamami małych dzieci,które jeszcze nie korzystają z uroków takich miejsc a też by (te mamy)chciały się spotkać.Będę śledzić wasze uzgodnienia-dla mnie termin obojętny. Pozdrawiamy Dorota i Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_D Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 21:11 Dziewczyny,Ja tez chce sie spotkac i rondo Srodka mi odpowiada - tylko czy tam wpuszczaja roczne dzieci??? Najblizsza niedziela odpada ale potem....Pozdrawiam,Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja77 Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 21:45 Dobry pomysł z tą Śródką.Ja i moja córcia na pewno się dołączymy.Czy są tam jakieś ograniczenia wiekowe?Pozdrawiamy.Ala mama Zuzanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 16.01.02, 23:12 ALOHAJeżeli dobrze policzyłam, jestem 24-tą emamą na tym forum czyli sporo nas jest! Dziś jesteśmy pierwszy raz na eDziecku, więc się przedstawimy: Kasia od pięciu lat Poznanianka z synkiem Alexem (jutro skończy 10 miesięcy - ur.17.03.2001, mieszkamy na Ogrodach, zaczęliśmy chodzić (już dwa razy) na basen na Wildzie (pozdrawiam MagdęD i jej córeczki -spotkałam na forum i okazało się,że jest tą samą mamą z bliźniaczkami z naszej grupy!). Pozdrowienia także dla Magdy mamy Gai(może Konrad-Kevin nas pozna se sobą? ciekawe czy zgadnie kim jestem?.Chętnie się spotkamy na Śródce, ale nie wiemy gdzie dokładnie jest ta sala i czy Alex nie jest za mały Pasuje nam ta niedziela ( do południa) i każdy inny dzień "roboczy" oprócz poniedziałku.Przyszły weekend niestety odpadaNasz "przewodnik stada" też zapracowany choć na szczęście nie jest gościem w domu.Trzymajcie się ciepło i piszcie.Kasia&Alex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 17.01.02, 00:29 My też chcemy na Śródkę, my też...Tylko, że Grosiu jeszcze nie chodzi tylko raczkuje, to Iza jak myślisz nada się? My w tę niedzielę nie możemy , bo babcie musimy uściskać i jedną pra... też, ale za tydzień bez problemu.Pozdrówki dla PoznaniakówLidka z Grochem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sroka Re: Poznań-odezwać się!!! IP: *.* 17.01.02, 09:32 Oddaje głos na przyszłą niedzielę. Ponawiam pytanie co z raczkującymi dziećmi? Moja Zuzia nie potrafi jeszcze samodzielnie stawiać kroczków, wpuszczą ją? Gdzie dokładnie znajduje się wspomniany plac zabaw? Jak tam dojechać?Pozdrawiam poznańskie emamy i ich pociechy.PozdrawiamMagda Odpowiedz Link Zgłoś