Dodaj do ulubionych

Dobry alergolog - Poznań

24.05.06, 11:57
Proszę o namiary na alergologa w Poznaniu (prywatnie bądź nie), który pomógł
Waszym dzieciom. Jeśli jest to możliwe to chodzi mi zwłaszcza o takiego,
który przyjmie moją córeczkę w razie choroby, bez dużo wcześniejszej
rejestracji, a nie tylko wizyty kontrolne, testy itd.
Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • mamaku Re: Dobry alergolog - Poznań 23.06.06, 17:03
      Twój post juz troche lu leży, a ja dopiero dziś zajrzałam na to forum.
      Polecę Tobie alergolog, do której niestety jeszcze nie dotarłam, ale słyszałam o
      niej bardzo dobre opinie wielu osób. Podobno jest bardzo rzetelną i skrupulatną
      lekarką, przeprowadza bardzo dokładny i wnikliwy wywiad

• endrzi Re: Dobry alergolog - Poznań 12.07.06, 14:54
        Witam
        A można się dwiedzieć o kim mowa? Adres i telefon oraz koszt wizyty mile
        widziane. Obecnie korzystamy z dr.Springer i jest różnie.
        Pozdrawiam Endrzi
      • mkusiciel Re: Dobry alergolog - Poznań 19.07.06, 11:17
        My chodzimy z obecnie 15 miesięcznym synkiem do dr. Siemieniak na Słowackiego
        na NFZ jeszcze nie umiem konkretnie ocenić czy to naprawdę dobry specjalista
        ale od kiedy byliśmy u niej synek nie ma rzadnego uczulenia zobaczymy co będzie
        dalej. minus taki że należy się wcześniej zapisać
        • monika_jo Re: Dobry alergolog - Poznań 16.08.06, 13:31
          Dziękuję za pomoc. Ja leczę moją córeczkę właśnie u dr Springer. Szczerze mówiąc
          nie mam do końca wyrobionego na jej temat zdania. Wydaje sie miła i kompetentna,
          chociaż częstotliwość zachorowań u mojej córeczki raczej się nie zmniejszyła od
          czasu kiedy zaczełam ją leczyć u alergologa. Na razie chyba jednak u niej
          zostanę i zobaczymy co będzie dalej.
          Pozdrawiam.
    • lilianeczka1 Re: Dobry alergolog - Poznań 12.07.06, 10:01
      Ja tez poprosze o namiary na ta Panią alergolog
      Pozdrawiam Natalia
      • mamaku Re: Dobry alergolog - Poznań 12.07.06, 22:58
        oops...namiary wcięło, a założę się, że w moim poście były...
        Może moderator wyciął jako kryptoreklamę?
        Pani dr nazywa się Renata Szwankowska, przyjmuje prywatnie i w ramach NFZ.
        Zanim podam te namiary chciałam tylko dodać, że wiele mam ją poleca, są bardzo
        zadowolone z relacji z panią doktor, że taka dociekliwa, wnikliwa, chętnie
        wysłuchuje tego, co mamy mają do powiedzenia. No i bardzo kompetentna.
        Ja na przykład na razie też chodzę do dr Springer i tego mi właśnie u niej
        brakuje. Jest taka mało przystępna, mówi szybko i nieprecyzyjnie, muszę o
        wszystko dopytywać, mam wrażenie, że trochę zbywa pacjentów, może tylko tych na
        NFZ?
        a więc:
        - prywatnie - os. Powstań Narodowych 28, tel. 879-14-86
        - NFZ - ul. 28 Czerwca 1956 r. 149a, wejście IV, tel. 853-48-50
        Słyszałam, że nie jest droga (cokolwiek to znaczy) i ma krótkie terminy, również
        w przychodni.
        Sama chcę spróbować u niej, ale na razie czekam na testy u dr Springer i szkoda
        mi z nich rezygnować.
        Jeśli któraś z Was zdecyduje się na wizytę u niej proszę o info jak było i jakie
        wrażenia.
        Pozdrawiam
    • agatekb1 Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 00:02
      hi!
      no wiec bylam u tej pani
      i szczerze mowiac nie polecam
      od razu powiedziala ze na nutramigen mamy pzrejsc albo na diete bez bialkowa
      jesli jeszcze bede karmic piersia (pomimo ze stwierdzila ze mala alergia i
      niekoniecznie od bial;ka). mysle sobie ze wygodniej im powiedziec ze to skaza
      bo przechodzac na diete zbyt duzego wyboru w jedzonku nie ma i moze 'przy
      okazji' cos wyeliminujesz. ale tak zazwyczaj radza wszyscy alergolodzy...
      pani mi wogole nie spasila z innych wzgledow- bylam prywatnie- oczywiscie 15
      min spoznienia bo sie zagadala
      stwierdzila ze jestem nie wyksztalcona!!!! (bo jak moglam przemywac buzke
      synkowi rumiankiem!!!! jak moglam dokarmiac mlekiem sojowym!!!! jak mog;am
      podawac marchewke!!!! i inne takie- a wszystko to robilam z przykazania
      pediatry-tez polecanego na tym forum!!!! )
      nastraszyla mnie ze maly ma gronkowca i jak moglam do tego dopuscic!!!
      wkurzylam sie strasznie! po to sa lekarze zeby leczyc! ja jestem anglistka i
      jestem od angielskiego a nie od leczenia!!!!!
      dla mnie tragedia!!! tragedia wogole z lekarzami!!!
      z tej wizyty pozostala wiedza co najmniej uczula, niesmak i nic wiecej...
      wizyta kosztuje 50zl
      • krasnoludekw Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 14:39
        MOje odczucia co do tej lekarki też są wątpliwe.Nie będe tu baby obsmarowywać
        ale napisze krótko na pielęgnacji sie niezna nic mi nie doradziła ,jak zobaczyła
        skóre synka to orzekła tonem dość dziwnym że taką będzie miał przez całe życie
        Co jest bzdurą!!
        byliśmy jak młody miał 5mcy i wtedy kazała podawać nutre mimo że był na piersi i
        ta nutra wtedy nie była potrzebna
        I nas straszyła transfuzją krwi bo miał niski poziom żelaza.
        Też bym chciała mieć do czynienia z dobrym lekarzem wciąż poszukuje!
      • mamaku Re: Dobry alergolog - Poznań 14.07.06, 11:05
        no to moje panie przepraszam bardzo...
        Jak pisałam wcześniej wiele osób ją polecała, ale sama nie korzystałam z jej pomocy.
        Myślę jednak, że każdy lekarz znajdzie swoich zwolenników i przeciwników, chyba
        nigdy nie jest tak, że wszyscy pacjenci są zawsze zadowoleni.
        Na przykład przeżyłam szok na tym forum, jak któraś z dziewczyn napisała niezbyt
        przychylnie nt.mojego ginekologa, a ja nie zamieniłabym jej na żadną inną!
        Znam też mamy niezadowolone z naszego pediatry, którego ja bardzo szanuję i
        uważam za bardzo dobrego specjalistę.
        Pewnie kwestia oczekiwań, czasem jakiejś sytuacji, źle dobranego słowa...
        A swoją drogą w ogóle bardzo trudno trafić na dobrego lekarza, z powołaniem i
        żeby jeszcze bezlitośnie nie "zdzierał".
        Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań smile
    • dawn7 Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 16:49
      Mi z kolei dwa niezależne źródła polecały dr Steiner. Niestety nic na jej temat
      osobiście nie mogę powiedzieć.
      A może jakiś lekarz z Centrum Alergologii?
      www.centrumalergologii.pl/
      • agatekb1 Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 17:21
        tam bylam u dermatologa z malym
        pani doktor przesympatyczna, dlugo myslala nad lekarstwami i... niestety nic
        nie pomoglo ;-(
        • dawn7 Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 17:44
          Na forum "Alergie" jakaś matka pisała, że dr Hoffman (właśnie z CA) "znajduje" u
          większości dzieci candidię i tak je leczy. Ciekawa jestem, czy ktoś
          potwierdzi/odrzuci tę tezę?
          A dobrego alergologa naprawdę ciężko znaleźć ;-(
          • mamaku Re: Dobry alergolog - Poznań 14.07.06, 11:12
            dawn7 napisała:

> Na forum "Alergie" jakaś matka pisała, że dr Hoffman (właśnie z CA) "znajduje"
            > u
            > większości dzieci candidię i tak je leczy. Ciekawa jestem, czy ktoś
            > potwierdzi/odrzuci tę tezę?
            > A dobrego alergologa naprawdę ciężko znaleźć ;-(

No ja należę do grupy zagorzałych przeciwników tej pani, ale pewnia znajdą się
            tacy, którym pomogła (?) ibędą jej bronić.
            Moim zdaniem coś nie tak musi być z lekarzem, który każdego pacjenta, bez
            względu na przyczynę wizyty i objawy leczy na candidę. Wiem, że ten drozdżak
            jest naturalnym mieszkańcem naszego ciała, ale w określonych warunkach ulega
            nadmiernemu przerostowi, który może być b. niebezpieczny. Otóż p. Hoffmann
            uważa, że zdrowi ludzie nie mają candidy w ogóle...
            Przy tym w sposób karygodny i zupełnie przeze mnie nie zrozumiały leczy swoich
            pacjentów (tak było w przypadku naszych przyjaciól i kilku osób z ich rodziny)
            sterydami, twierdząc, że są zupełnie bezpieczne i nie maja skutków ubocznych.
            Ostatnio przypadkowo spotkałam kobietę, której na powieki zapisała do smarowania
            elocom! Ona moze być niebezpieczna!
            A tak poza tym dieta jaką serwuje jest pewnie najlepszym lekarstwem na
            drożdżaka, wszystkie inne specyfiki są tylko dodatkiem, tylko dlaczego każe je
            kupować w sojej przychodni i za taaakie pieniądze?
    • agatekb1 Re: Dobry alergolog - Poznań 13.07.06, 17:52
      ja narazie sie poddalam jesli chodzi o lekarzy...
      zaufam mojej intuicji i sprobuje troche pokombinowac...jade do mojej mamy na 2
      tyg, sa to fajne okolice, czyste, z dala od miasta, mama ma ogrodek wiec
      warzywwka beda... tak sobie pomyslalam ze moze zmiana 'powietrza' pomoze...
      ostatni lek jaki przepisal lekarz to steryd na policzki- nie posmarowalam...
      • meganm Iwona Steiner 13.07.06, 20:33
        Bardzo fachowa pani laryngolog, alergolog. Ja bylam u niej z moim 3,5 letnim
        synkiem. Podejscie do dzieci super, fachowa porada i co najwazniejsze, za
        kazdym razem trafione leki. A we wrzesniu idziemy na testy smile. Ja jezdze do
        niej do Lubonia na ul. Kosciuszki (Medlux). Przyjmuje tam zarowno prywatnie jak
        i na kase chorych.Tak przy okazji to w tej klinice w Luboniu urzeduje tylko
        ona.
        • gosiana6 Dr.Grażyna Kowerczyk-Wykrętowicz 20.08.06, 08:15
          Polecam, przyjmuje na Samarzewskiego ale nie w tym dużym szpitalu tylko na
          końcu ulicy przy Ostatniej.Prywatnie w domu na Bajkowym.Swietny kontakt z
          dziećmi, kompetentna dwie czy trzy specjalizacje.Tam jest osrodek właśnie
          alergologii kiedyś pierwszy w Poznaniu leczą zwykłe alergie i cięższe. Do pani
          doktor jeździłam latami z synem więc dobrze ją znam i z czystym sercem
          polecam.Super lekarz i dobry człowiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka