Dodaj do ulubionych

renowacja mebli

18.09.03, 15:13
Nie wiecie gdzie, dziewczyny?Nie antyki, zwyczajne.Mam meble w okleinie
dębowej i z dębu(mieszane toto), a nie mam forsy żeby je wyrzucić.Jakby je
zeszlifować, zabejcować na jasno-może zyskałyby nowe oblicze.Nie znacie
jakiegoś fajnego zakładu albo stolarza z pomysłem albo kogoś?
Obserwuj wątek
    • ehhermiona Re: renowacja mebli 18.09.03, 23:22
      Trolko, czy zabejcujesz dąb na jasno, to nie wiem. Okładziny raczej nie da się
      bejcować. Trzeba by ją chyba pomalować kryjącą farbą, bo po zeszlifowaniu
      brzydko wygląda, a bejca nie kryje. Lubię takie "malowanki" smileale nie mam na
      to teraz czasu, a chętnie sama bym parę mebli przemalowała w swoim domu smile

smile Monika
      • trolka72 Re: renowacja mebli 19.09.03, 21:06
        Dzięki za rady.No to chyba poczekam i za jakiś rok kupie sobie nowe mabelki.
        Ale obudziłaś moją ciekawość:czy brak czasu wiąże saię z czymś specjalnym, czy
        taki zwykły młyn?smile)Hania
        • ehhermiona Re: renowacja mebli 20.09.03, 18:23
          trolka72 napisała:

> Dzięki za rady.No to chyba poczekam i za jakiś rok kupie sobie nowe mabelki.
          > Ale obudziłaś moją ciekawość:czy brak czasu wiąże saię z czymś specjalnym,
          czy
          > taki zwykły młyn?smile)Hania

Haniu smile Taki zwykły młyn - do godz. 13:30 jeżdżę do przedszkola i z powrotem -
          łącznie 3 razy od godz.8:45. Zapewne będzie tak przez cały rok sad (moja
          dyspozycyjność była jednym z warunków przyjęcia Jędrka do przedszkola, czyli o
          jakimkolwiek "regularnym" zajęciu dla siebie mogę tylko pomarzyć) Potem to już
          idzie błyskawicznie - obiad i inne zajęcia domowe, i nagle wieczór...
          A malowanie mebli jest bardzo miłym zajęciem i strasznie mnie korci, tyle, że
          jest dość żmudne, brudzące i...kosztowne, bo te wszystkie farby, bejce, woski
          itd. są raczej drogie - jeśli ma to wyglądać porządnie.

Pozdrawiam serdecznie smile))
          Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka