Gość: -m Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.de.ibm.com 24.09.09, 13:21 "Każda dziewczyna pilnowała dziewictwa jak oka w głowie. Bo wieś by ją wyklęła, jakby bez sakramentu małżeństwa zaszła w ciążę." trzecia prawda tischnerowska, czyli G-prawda. Akurat na Podhalu bardzo długo i wbrew kościołowi panował względnie zdrowy stosunek do dzieci "panieńskich". Chętnie panny z dziećmi brano za żony, bo nieślubne dziecko dowodziło, że panna płodna. a poza tym zwracam uwagę, że to chyba raczej Janosik oddawał cnote góralkom. Jego prezes nie żałuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.chello.pl 24.09.09, 13:21 Cnotliwe są jak na bidnego spozirają,co innego taki z dudtkami, tedy cnote trza ciepnoć precz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptykk Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: 194.117.241.* 24.09.09, 13:45 Prezesuniu najsłodszy, krynico mądrości ! Jakieś 150 lat temu na Skalnym Podhalu stało jeszcze ostatnie Święte Drzewo (pogańskie, Prezesuniu, pogańskie). A Ty Prezesuniu farmazony opowiadasz, do 300 lat wstecz katolicyzm ludowy na Podhalu cofasz. Oj, trzeba było rozum Panu Bogu zawierzyć, a nie bezmyślnie stać i patrzeć na występy przed JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 25.09.09, 07:40 Sa tacy, ktorzy chceliby wierzyc, iz Polska nigdy nie byla "poganskim" krajem! Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek 24.09.09, 13:52 To że Janosik jest pokazany jako facet z krwi i kości a dziewczyny są pokazane jak burza zmysłów i miłości, to bardzo dobrze ! To ma być burzliwy romans. To że Pan prezes Związku Podhalan jest głupi to źle, ale wolno mu ! Głupota nigdzie na świecie nie jest karana. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek 24.09.09, 13:55 Tymczasem znany, zakopiański ksiądz, niestety zapomniałem nazwisko, wybudował kościół przy Krupówkach z kamieni dowożonych przez grzesznikow. A za co? Ano właśnie za to drodzy moi Górale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość jak cholera a sjakik kanieni som Tatry? To tes górole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:05 gość Kruca fuks !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: a sjakik kanieni som Tatry? To tes górole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:37 Kamienie to przywieźli Warszawiacy - taka jest prawda, to Warszawiacy zbudowali Tatry, a teraz maja przez to tylko jedną linię metra, bo naród NIE CHCE im się za te Tatry odwdzięczyć. I muszą mieszkać w syfie, bo jak przyjadą do Zakopca to górale im każą płacić ZA ZWIEDZANIE TATR, KTÓRE SAMI ZBUDOWALI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Oby tylko nasze znaczyło święte. 24.09.09, 13:56 To taki polski dziwoląg. O wszystkim co nasze trzeba z nabożeństwem! Janosik był (jeśli istniał) bandziorem a taki gwałcił gdy tylko chciał. Zresztą wielu kobietom i dziś tacy brutale imponują, nie trzeba wcale gwałcić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Prezes Zubek ma rację IP: *.aster.pl 24.09.09, 13:59 Jesli to ma być prawdziwa histroia, a dziewczyny się nie..., to musimy się calkowicie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Za gorami, za lasami, za dolinami, pobili sie dwaj 24.09.09, 14:00 ......gorale ciupami, Hej, gorale, nie bita sie, ma goralka z przodu, z tylu, podzielita sie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekm Niesmaczny film, horror ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:00 miałem ochotę parę razy wyjść z kina. Co sądzić o pokazanych dosadnie scenach z uciętym penisem niemowlaka, jego trupią twarzyczką, wbijanie haka itd. Obrzydliwy film. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Niesmaczny film, horror ? 24.09.09, 14:03 Gość portalu: marekm napisał(a): > > miałem ochotę parę razy wyjść z kina. Co sądzić o pokazanych > dosadnie scenach z uciętym penisem niemowlaka, jego trupią > twarzyczką, wbijanie haka itd. Obrzydliwy film. Nigdy więcej. Serio były takie sceny? :O Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Co miala bidula zrobic, jak on mial wszystko po... 24.09.09, 14:02 ....zboju...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tree Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.pam.szczecin.pl 24.09.09, 14:04 widzów brak, więc widzów przybędzie. po przeczytaniu artykułu sama chętnie wybiorę się do kina, jeśli jeszcze grają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek A "cnotliwa" Curus Bachledow wszystkie playboy-e 24.09.09, 14:05 ....w Hollywood juz zaliczyla..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: A "cnotliwa" Curus Bachledow wszystkie playbo IP: *.aster.pl 24.09.09, 14:08 przy okazji, to ilu jest tam playboyow? (masz taką wiedzę....) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Pan Zboj Janosik uwiodl goralke i zgwalcil..... 24.09.09, 14:09 - I co ty teraz powiesz mezowi, jak wrocisz do domu - Ze Pan Zboj mnie zgwalcil 3 razy - Przeciez to nieprawda - A co Pan Zboj juz nie ma czasu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.dip.t-dialin.net 24.09.09, 14:11 Mloda góralka przychodzi do matki i pyta się: - Matula kochana, kiej tu chopa chycic i jaki on mo byc? A matka odpowiada: - Pszede syckim to musi loscendny, letko psyglupi i nierusany. - Matuchna,jak to nie rusany? Jesce psyglupi to sie trofi, ale nierusany? Ni mo takich. - Sukoj to znondzies. Mija kilka dni. Do matki do kuchni wpada córka i mówi: - Matula kochana! Chopa znalozlam! Idealny, mój ci on bydzie. - To lopowiadoj kiej go chycila. - W knojpie. - Jak to w knojpie? - A normalnie - psysiod sie do stolika, postawil gorzolke i zaprosil do hotelu. - To lopowiadoj, bo ciekawie godos. A mloda góralka bez zadnego skrępowania mówi: - Jak weslismy do pokoju, to godol coby dwa lózka razem zsunoc coby drugiej poscieli nie zuzywac. - To loscendny, ale cy psyglupi? - Psyglupi,psyglupi, matula, poduche zamiast pod glowe, to mi pod pupe podsunol. - A nierusany? - Matulcia, colkiem nierusany. Jesce miol folijke na siusioku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelinka Większego idiotyzmu dawno nie słyszałam ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:14 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 24.09.09, 14:16 Bo jak w tych górach tak nudno i ciągle pada deszcz i zimno to co można robić? no co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dnv Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.chello.pl 24.09.09, 14:30 ...co za kretyn...XD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Pamiyntojcie górole - prowda w łocy kole !!! IP: *.chello.pl 24.09.09, 14:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soe Prezes podhala robi reklamę IP: 82.160.71.* 24.09.09, 15:07 Dzięki tej akcji wzrośnie oglądalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amirez Janosik i cnota ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:12 Gdyby nie napady i bzykanie, to nikt by na ten chłam do kina nie poszedł. A tak przynajmniej znajdzie się garstka zboczków, którzy chcą pooglądać gołe dupy na dużym ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Niby Zubek, a czubek 24.09.09, 15:46 Dała byk ci dała kudłatego ciała, ale ci go nie dom bo go jesce nie mom. Autentyczna przyśpiewka góralska z epoki przed narodzeniem Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Niby Zubek, a czubek 24.09.09, 16:11 pośmiałam się ,brawo górale macie poczucie humoru ,lubię wasze przyśpiewki i humor, a ten pan zrobił dobrą, za darmo reklamę filmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol z polski Re: Niby Zubek, a czubek IP: 94.254.159.* 24.09.09, 16:18 dachs-po urodzeniu byłeś mądrym,a cym jesteś starsy tym głupsy jesteś.Teraz jesteś pewno staaarrryy bo jesteś baaardzoo głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Niby Zubek, a czubek 24.09.09, 17:31 Gość portalu: Górol z polski napisał(a): > dachs-po urodzeniu byłeś mądrym,a cym jesteś starsy tym głupsy > jesteś.Teraz jesteś pewno staaarrryy bo jesteś baaardzoo głupi. To prawda. Stary jestem, ale tę przyśpiewkę śpiewałem jako młody mieszkaniec Krzeptówek. Chyba Cię jeszcze na świecie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolheaded Re: Niby Zubek, a czubek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 22:27 Albo tak przyśpiewka: Łożeń ty się łożeń, jak mosz twardy korzeń, jak masz w portkach licho siedź na dupie cicho Klasyczne "4 razy po 2 razy..." też chyba z Podhala (ale pewien nie jestem, chociaż przyśpiewka leci często i gęsto). Echh... ten Zubek to chyba koniobijem był, a panny parzyły się ze wszystkimi innymi tylko nie z nim. Góralki to zdrowe dziołchy z normalnym podejściem do seksu. Mają szacunek do siebie i seks z nimi to czysta przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurol blotny Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.09.09, 16:17 A podobno jakis irlandczyk popsul nasza eksportowa goralke? Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy cnota na ludowo:))) 24.09.09, 16:31 a to mi sie przypomniala goralska piosenka: chlopoki: "...i jo se tyz musiol, bo mi sie porusol... dziolchy: "i jo se musiala, bo mi sie rusala... Przeciez to jest tak ujmujaco szczere, ze bezgrzeszne. Ten prezes, Wam Gorale, wstyd tylko przynosi. Inna sprawa, ze panie rezyserki maja podobne upodobania jak te zdrowe chlopki:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: cnota na ludowo:))) 24.09.09, 16:39 prezes moze na obrone niewinnosci goralek przytoczyc inna piosenke, a mianowicie z serii "posadzili bace" jest tam fragment o jajach, ale "a te gupie dziywki myslaly, ze to sliwki". Wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Janosik zły, bo nastaje na cnotę góralek 24.09.09, 16:53 Hej gorole nie bijta sie,ma goralka z przodu z tylu podzielita sie............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elche Janosik był Słowakiem i zażywał rozkoszy z łatwymi IP: 93.159.132.* 24.09.09, 17:02 Orawiankami. Związek Podhalan może spać spokojnie. Za to można powołać "Komitet Obrony Czci Niewiast Orawskich". Tego typu działania osiągają dwa skutki: przysparzają popularności filmowi (który jest średniokiepski - wiem, bo oglądałem) i trochę głośno jest o organizacji, która wygłasza takie dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś