Dodaj do ulubionych

Autostrada w Krakowie

IP: *.sawan.com.pl 14.01.04, 14:13
Korzystam często z wyjazdu z autostrady na Wielickiej w kierunku centrum.
Często ( a najczęściej w piątki)ten wyjazd jest jednak zablokowany przez
samochody udające sie w kierunku Wieliczki. Wystarczyłoby rozdzielic te dwa
pasy ruchu kikladziesiąt metrów wcześniej i wyjazd w kierunku centrum nie
stanowiłby problemu, zaś na "korek" w stronę Wieliczki nie miałoby to żadnego
wpływu. Czy jednak organizator odpowiedzialny za ruch na autostradzie zagląda
na to forum. Jeżeli nie prosiłbym GW o interwencję
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: Autostrada w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 20:32
      maja budowac do wieliczki druga nitke
      sa pieniadze na budowe, rozstrzygniety przetarg, pozwolenie na budowe - tylko
      jakis prawnik jest wlascicielem pasa ziemi i sie procesuje - bo jakis urzedas
      wczesniej czegos niedopatrzyl i teraz ten cwaniak chce to wykorzystac i maszyny
      nie moga wjechac do roboty - a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze
      • Gość: Yasioo Re: Autostrada w Krakowie IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 15.01.04, 09:47
        Usłyszałem ostatnio od kierowcy zdanie, że węzeł autostradowy na Wielickiej
        jest źle zaprojektowany, konkretnie w jednym miejscu. Czy ktoś z forumowiczów
        korzystający z 4 kółek ma jakieś negatywne odczucia względem konstrukcji tego
        węzła i chciałby się podzielić tym na forum? Specjalnie nie podaję lokalizacji
        tego "źle zaprojektowanego miejsca", jestem ciekaw czy ktoś też je zauważył.
        • adas29 Autostrada w Krakowie 15.01.04, 09:53
          Nie jestem specjalistą, ale bardzo niebezpieczne jest zwężenie w kierunku
          Wieliczki, gdzie już były ofiary śmiertelne.

A o jakie miejsce chodzi, to nie mam pojęcia, ponieważ ja jeżdżę tylko prosto
          tam i z powrotem. Rzadko zjeżdżam na autostradę.
          • Gość: Yasioo Re: Autostrada w Krakowie IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 15.01.04, 21:00
            Chodziło mi o sam węzeł, nie o przyległe do niego skrzyżowania. A swoją drogą
            temu, kto blokuje budowę poszerzenia do Wieliczki powinni wjechać spychaczami
            na działkę bez pytania. Nic nie usprawiedliwia pazerności właściciela, która
            doprowadza do śmierci ludzi.
            Lokalizację tego "źle zaprojektowanego miejsca" podam później, może ktoś
            jeszcze ma jakąś "kandydaturę"...
        • Gość: GS Re: Autostrada w Krakowie IP: 213.25.149.* 15.01.04, 16:18
          Jeździłem już wszelkimi możliwymi przejazdami na tym węźle i jakoś nie wiem, co
          miałoby być "źle zaprojektowane". Być może tenże kierowca nie bierze pod uwagę
          ograniczeń związanych z docelowym układem węzła, a patrzy tylko i wyłącznie na
          to, co jest obecnie. Swoją drogą bardzo mnie ciekawi, które to niby miejsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka