Dodaj do ulubionych

Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK

IP: 82.160.244.* 12.11.09, 11:37
zutylizowac to ścierwo
Obserwuj wątek
    • Gość: ibnalqq Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.tktelekom.pl 12.11.09, 11:43
      Znowu Huta. Tak na marginesie - nawet nie wiem gdzie jest osiedle
      Albertyńskie. Przez 33 lata życia nie licząc Carrefoura na Czyżynach byłem w
      Hucie z 10 razy. I wystarczy.
      • gazeta_mi_placi Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 12:14
        "Obrońcy" Nowej Huty zaraz wyskoczą z tekstem,że to nie w Nowej Hucie tylko na Bieńczycach było... :D
        • azx Kretyn z majchrem. 12.11.09, 14:29
      • Gość: anna Czyżyny to nie Huta, bez obaw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:26
        Os. Albertyńskie nazywało się przez większą część swojego istnienia OSIEDLE
        DWUDZIESTOLECIA PRL.
        Ale teraz wstyd.
        • gazeta_mi_placi Re: Czyżyny to nie Huta, bez obaw. 12.11.09, 12:43
          No tak zapomniałam,że "nie huta" to jeszcze Czyżyny :D
          ROTFL.....
          • Gość: w NH od 30 lat [...] IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • norbertrabarbar Po fantazjach widać, że 30 lat w NH robi swoje 12.11.09, 14:30
              Boję się, że kiedyś spotkam na ulicy kogoś takiego jak ty kto mieszkał 30 lat w
              Nowej Hucie i teraz mu się wypruwanie flaków marzy.
      • sympatyklewicy Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:26
        Gość portalu: ibnalqq napisał(a):

> Znowu Huta.
        Przykładne miasto socjalistyczne.
    • Gość: ZX Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 11:44
      Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas. Tego też
      wypuszczą: bo niekarany, bo przeludnione cele, bo nie ma pieniędzy na zakłady
      karne, bo nie chciał zabić, bo nóż mu przypadkowo się wyjął. I wcale nie
      próbował uciec, tylko przyjechał jego autobus i po prostu wsiadł. Spokojnie. W
      tym kraju tylko za przestępstwa skarbowe kara jest nieuchronna i dotkliwa.
      • gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 12:16
        Gość portalu: ZX napisał(a):

> Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas.

Jeden z nich też zresztą z Nowej Huty pochodził...
        • Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:43
          Czy Tobie gazeta płaci za pisanie źle o Nowej Hucie? Bo ostatnio co
          zajrzę na forum krakowskiej GW, to piszesz takie właśnie rzeczy.
          • gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 12:55
            A to moja wina że ostatnio dzień po dniu same napady i podpalenia na Hucie i
            gazeta o tym pisze?
            • Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 13:18
              Z tym samochodem to mógł być samozapłon. A tak poza tym, to ostatnio
              podobne zabójstwo miało miejsce na Dębnikach, ale nie przypominam
              sobie, żeby ktoś wyciągał z tego wniosek, że to bandycka dzielnica.
              • gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 12.11.09, 15:06
                Gość portalu: ax napisał(a):

> Z tym samochodem to mógł być samozapłon. A tak poza tym, to ostatnio
                > podobne zabójstwo miało miejsce na Dębnikach, ale nie przypominam
                > sobie, żeby ktoś wyciągał z tego wniosek, że to bandycka dzielnica.

Z tym (sprzed zaledwie czterech miesięcy) też:

policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,6835674,Policja_bada__kto_podpalil_samochody_znanego_rajdowca.html
                "Według straży pożarnej, prawdopodobnie było to podpalenie..."

• Gość: ax Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 16:26
                  Widzę, że kolekcjonujesz newsy potwierdzające Twoją jedynie słuszną
                  tezę. W tym przypadku raczej nie trafiłeś - to byl TIR należacy do
                  firmy Kuzaja, na strzeżonym parkingu, więc podpalacze reprezentowali
                  prawdopodobnie zupełnie inną kategorie przestępców niż zapici kibole
                  z Huty (o ile to było podpalenie).

Zadałem sobie trochę trudu i znalazłem w Googlu kilka przykładów
                  podpalenia samochodów w innych dzielnicach Krakowa z ostatniego roku:

polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/w-krakowie-splonelo-piec-samochodow,1204396

www.rmf.fm/fakty,158644,Splonal,samochod,szefa,Prokuratury,Apelacyjnej,w,Krakowie.html

www.mmkrakow.pl/6798/2009/10/1/nie-spodobal-sie-to-podpalili?category=997
                  • Gość: krk Re: Spokojnie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.11.09, 03:34
                    do tego chlopaki co zabili lyska nie mieli nic w spolnego z huta i mieli po
                    15-16 lat dlatego po poprawczku zostali wypuszczeni.to zwykly pajac napinacz co
                    ma placone za nabijanie postow a przezto wieksza ilosc odslon strony
                    • gazeta_mi_placi Re: Spokojnie 14.11.09, 20:52
                      Jeden z zabójców Michała Łyska na 100% był z Nowej Huty.
                      Tak się składa,że bardzo dobrze pamiętam tę sprawę i artykuły
                      oraz wywiady związane z tym brutalnym zabójstwem.

• mwiola Re: Spokojnie 12.11.09, 13:14
            > Czy Tobie gazeta płaci za pisanie źle o Nowej Hucie? Bo ostatnio co
            > zajrzę na forum krakowskiej GW, to piszesz takie właśnie rzeczy.

ją chłopak z huty zostawił, dlatego taka cięta
      • sympatyklewicy Re: Spokojnie 12.11.09, 13:38
        Gość portalu: ZX napisał(a):

> Spokojnie, mordercy Michała Łyska żyją sobie swobodnie wśród nas.
        > Tego też wypuszczą: bo niekarany, bo przeludnione cele, bo nie ma
        > pieniędzy na zakłady karne,...
        jak to było z ostatnimi wyborami ???
      • norbertrabarbar Re: Spokojnie 12.11.09, 14:16
        Tak, wypuszczą go... pierd*lisz żeby pierd*lić czy na prawdę w to wierzysz?
        • Gość: ZX Re: Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 14:37
          Tak, wierzę. Dlatego przytoczyłem przykład Łyska. Można zabić dla frajdy i bez poważnych konsekwencji żyć spokojnie i anonimowo w społeczeństwie. W majestacie prawa.

Tego bandziora wsadzą do aresztu. Za 2 lata, podczas procesu sędzia zaliczy mu pobyt w areszcie na poczet kary. Dodatkowo wyjdzie jeszcze, że "ofiara go sprowokowała" i "nadziała się na nóż", więc za 4 lata bandziorek będzie znów wśród nas. Anonimowy.
          • norbertrabarbar Re: Spokojnie 12.11.09, 14:50
            "za 4 lata bandziorek będzie znów wśród nas" - to jest właśnie pierdzielenie po
            próżnicy. Zaraz zaczniesz namawiać, żeby głosować na PiS - bo przecież mordercy
            dostają 4-letnie wyroki, a Zi0bro to zmieni.
            • Gość: ZX Re: Spokojnie IP: *.chello.pl 12.11.09, 15:07
              Niepotrzebnie spychasz dyskusję w stronę polityki. To bardzo wygodne, wystarczy
              dorzucić kilka epitetów, kilka wulgaryzmów i brawo: wygrałeś, twoje na wierzchu.

• Gość: krk Re: Spokojnie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.11.09, 03:38
                nie masz pojecia o prawie tylko bredzisz i teraz kogos chcesz zgasic przeklinaniem.

za nieumysllne jest 10 bez prawa wyjscia ponizej 8. wiec swoje 4 lata wsadz
                sobie tam gdzie zdobywales wiedze napinaczu
    • Gość: mack82 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.ipaper.com 12.11.09, 11:55
      Mam szczerą nadzieję, że gość dostanie 25 lat bez żadnych zawiasów!!
      • Gość: trz Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 91.196.215.* 12.11.09, 12:11
        Chcesz płacić przez 25 lat za jego utrzymanie?

Mam szczerą nadzieję, że kiedyś takich ludzi będzie się po prostu odstrzeliwać,
        a nie utrzymywać. Bo uważam, że przynajmniej moje podatki powinny iść na
        zupełnie inne cele.
        • norbertrabarbar Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 14:21
          Widać jesteś dobrym człowiekiem skoro lekką ręką wyceniasz ludzkie życie.
          • purim Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 14:54
            Tak sie sklada ze ten debil (morderca) jeszcze taniej wycenil ludzkie zycie...
            Mysle ze powinien zaplacic cene taka sama!
            O ile mniej by bylo takich sytuacji gdyby cwiercmozgi wiedzialy ze zostana
            zabici kiedy zabija?!
            • norbertrabarbar Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 15:01
              > O ile mniej by bylo takich sytuacji gdyby cwiercmozgi wiedzialy ze zostana
              > zabici kiedy zabija?!

Odpowiem ci, że takich sytuacji byłoby tyle samo. No może nawet trochę więcej bo
              taki zabójca uciekając przed policją nie wahałby się już drugi raz zabić. W USA
              jest kara śmierci, i co? I g*wno.
              • emplo Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 17:29
                Bo ja zbyt rzadko wykonuja!
      • sympatyklewicy Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:49
        Gość portalu: mack82 napisał(a):

> Mam szczerą nadzieję, że gość dostanie 25 lat bez żadnych
        > zawiasów!!
        za poprzedniego rządu tak by dostał, a teraz ... zobaczymy ...
        • Gość: Dawidowaty Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 213.25.208.* 12.11.09, 16:43
          Władza sądownicza zgodnie z konstytucją jest niezależna od władzy wykonawczej..
          więc o co Ci chodzi?
    • 19790222x Obrona konieczna 12.11.09, 12:01
      Poczekajmy trochę, bo mogła to być obrona konieczna. Z tego newsa wiemy tyle, że
      dwie grupki szarpały się słownie i pewnie nie tylko. Noże nie noszą wyłącznie
      bandziory, ale noszą je niestety często ludzie zastraszani prze bandziorów.
      Takie czasy...
      • Gość: kminek Re: Obrona nie-konieczna? IP: 162.27.161.* 12.11.09, 12:11
        Zaraz zaraz. Obrona obroną ale kto nosi ze soba ot tak codziennie
        33cm nóż kuchenny? Takie cos bierzesz jak masz jakis cel. Wiec gosc
        po prostu mial juz jakis plan. Moze niekoniecznie akurat mial
        upolowaną konkretną osobe ale mial zamiar. Przeciez nie bierzesz
        noza kuchennego jak idziesz do galerii handlowej, do marketu, do
        kosciola, do rodziny.

Mam nadzieje ze ktos solidnie zajmie sie ta sprawa i rzetelnie oceni
        sytuacje. Zwlaszcza ze byli swiadkowie.
      • Gość: dożywocie Re: Obrona konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:12
        czy normalny człowiek nosi ze sobą 33 cm kuchenny nóż ? 25 lat bez zawiasów dla
        bandyty.
        • Gość: Aldonka Re: Obrona konieczna IP: *.comarch.com 12.11.09, 12:21
          niech sprząta przez 30 lat plac centrany przykuty łańcuchem.
        • Gość: pp Re: Obrona konieczna IP: *.171.229.122.dsl.crowley.pl 12.11.09, 13:15
          Ja za studenckich czasów nocami często podróżowałem PKP ze sztyletem gerlacha za
          pasem, tak na wszelki wypadek, lepiej zabić niż zostać zabitym. Psychotesty
          zdałem, mam papier że jestem normalny.
          • odchudzacz Re: Obrona konieczna 12.11.09, 15:09
            Gość portalu: pp napisał(a):

> Ja za studenckich czasów nocami często podróżowałem PKP ze
            sztyletem gerlacha z
            > a
            > pasem, tak na wszelki wypadek, lepiej zabić niż zostać zabitym.
            Psychotesty
            > zdałem, mam papier że jestem normalny.

Ja nie mam papieru, ze jestem normalny, nikt nigdy nie mial co do
            tego zadnych watpliwosci.
        • norbertrabarbar Re: Obrona konieczna 12.11.09, 14:24
          "25 lat bez zawiasów dla bandyty" - no jeszcze nie było zawiasów za zabójstwo i
          raczej nie będzie, zwłaszcza, że grozi mu dożywocie.

"czy normalny człowiek nosi ze sobą 33 cm kuchenny nóż" - może i nosi, trzeba
          jakiegoś normalnego zapytać. No chyba, że nóż należał do denata.
      • roboto Re: Obrona konieczna 12.11.09, 12:47
        obrona konieczna kuchennym nożem? LOL
      • guru133 W ramach obrony koniecznej przed rozsiewaniem 12.11.09, 14:07
        wirusów głupoty należało by cie skierować na badania psychiatryczne. Porządni
        ludzie nie wdają się w bójki i nie noszą przy sobie długich noży.
        • norbertrabarbar Re: W ramach obrony koniecznej przed rozsiewaniem 12.11.09, 14:39
          Oczywiście. Porządni ludzie dostają wpie...gdy ktoś ich zaczepi, a noże
          przywozi im do domu kurier. Widać porządni ludzie nie mają też wyobraźni...

Ja uważam, że nóż należał do zabitego i przypadkiem zadźgał się gdy próbował nim
          wymachiwać. Mam tylko nadzieję, że to oceni policja i prokuratura, a nie żądny
          linczu tłum - w końcu to już nie jest średniowiecze.
    • Gość: anna Motywy tej zbrodni są jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:22
      Jest nimi PIŁKA NOŻNA. Budujcie więcej stadionów. No i "Ełro", co najmniej raz
      na 10 lat.
      • peter.hound Re: Motywy tej zbrodni są jasne 12.11.09, 12:29
        Jesteś ograniczona.
      • Gość: POKÓJ KRK!!! Re: Motywy tej zbrodni są jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 22:35
        Droga przedmówczyni !
        Nie problemem są stadiony piłkarskie i kluby. W całej europie są stadiony i mnóstwo drużyn.

Popatrz na USA, tam przez bardzo długi czas panowały wojny gangów (crips - bloods). Tam ten problem częściowo został rozwiązany. Moi drodzy żyjemy w XXI wieku takie problemy trzeba rozwiązywać a nie przechodzić obojętnie. Uważam, że powinna ruszyć jakaś akcja ogólnopolska, która będzie mówiła o przemocy i o tym, że nie warto oddawać życia za barwy.

UWAŻAM, ŻE NAJWYŻSZA PORA ABY SIĘ POGODZIĆ!! Ile osób musi jeszcze zginąć żebyście to zrozumieli!!! POLITYCY NIE KRADNIJCIE TYLKO RÓBCIE COŚ Z TYM!!! CHĘTNIE BYM ZORGANIZOWAŁ I WSPIERAŁ TAKĄ AKCJE , ALE NA TO POTRZEBNE SĄ PIENIĄDZE!!! KTÓRYCH WAM NIE BRAKUJE!!!!!!!
    • Gość: sedzia Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.centertel.pl 12.11.09, 12:26
      skandal, mógł się bronic a nie dać się dźgnąć taka kosa widać ze został
      wyeliminowany bo słaby egzemplarz był, a koledzy rozpoczęli zadymę jego pewnie
      zostawili i uciekli takie kozaki))))
    • Gość: eeeee Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 12:27
      w Nowej Hucie bandytyzm? ja w to nie wierzę, niemozliwe, tam się
      takie rzeczy nie dzieją;

przeciez polozyli nową kostkę na placu Centralnym wiec bandytyzmu
      juz nie powinno tam być;
    • Gość: ax Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:36
      Wyrosło nam nowe pokolenie nie skażone zbrodniczym komunizmem,
      uczone religii w szkołach przez 2 godziny w tygodniu za pieniądze
      podatnika, wychowane w społeczeństwie, gdzie najważniejsza jest
      ochrona życia (poczętego), a jedynie słuszna gospodarka neoliberalna
      otwiera przed każdym szanse na karierę i dobrobyt. Pokolenie JPII.
      • Gość: m Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.icpnet.pl 12.11.09, 12:49
        Ze wszystkim się zgadzam poza pokoleniem. To nie pokolenie JPII tylko JP100%.
    • Gość: mietek Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.09, 12:42
      bój w hucie
      • Gość: staszek b Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:00
        kupcz daleko!
      • peter.hound Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:12
        bój w hucie

..ój w ..ucie
    • Gość: x Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: 89.174.254.* 12.11.09, 12:44
      Jesli winny morderstwa i brak prawidzywych okolicznosci lagodzacych
      jak obrona konieczna - zutylizowac
    • sar11 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 12:47
      Powiesić.Wielcy "przyjacielr" zza oceanu wykonują kary śmierci, Dlaczego
      normalne społeczeństwo ma utrzymywać bandziora.
      • Gość: ger Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:56
        Dlatego, że głosowałeś zapewne za Łunią Jełropejską, która takich rzeczy
        zabrania. Trzeba było przeciwko, jakieś szanse na eliminację bydlaków by były.
        Teraz nie ma nawet szansy, że to się zmieni
    • Gość: J1954 Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:51
      Ucieszą się zapewne ,,miłosnicy" Nowej Huty. Mieszkam tutaj prawie
      50 lat i nigdy nic mi sie nie stało. Dlaczego kiedy rozróba jest w
      innej dzielnicy to o tym cichutko, natomiast kiedy w szeroko pojetej
      Hucie to od razu pojawiają się komentarze. Prosze poczytac sobie
      statystyki policyjne. Nowa Huta jest jedną z najspokojniejszych
      dzielnic Krakowa. Ale przeciez to modne pisac o niej źle, zwłaszcza
      kiedy nie było sie tutaj nigdy. A swoją drogą szkoda człowieka.
      Mysle, że głupota, bezwzględność, pogarda dla drugiego człowieka nie
      wybiera miejsca zamieszkania. Dodam tylko, że bardzo często do
      nieporozumien dochodzi w wyniku takich właśnie komentarzy, prób
      wywyższania się nad innymi, poczucia bycia lepszym.
      • gazeta_mi_placi Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 12:56
        Po raz kolejny proszę o podanie linka do owych statystyk...
        • peter.hound Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 13:15
          A zamiast linka może być adres? ;))
        • Gość: AS Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: 149.156.12.* 12.11.09, 13:22
          A proszę bardzo, na ten temat. I nie mieszkam w Nowej Hucie. A tak przy okazji: nie pisze się "na hucie" tak jak to zdarza ci się napisać czasem, tak samo jak nie mówi się/pisze: mieszkam na krakowie :D

policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,5710604,Centrum_Krakowa_dla_odwaznych.html
        • Gość: jacek Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:25
          policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,5710604,Centrum_Krakowa_dla_odwaznych.html

proszę
          • gazeta_mi_placi Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się 12.11.09, 14:31
            Nic dziwnego że najwięcej przestępstw jest w centrum,bo najwięcej osób się tam przewija (logiczne więc: więcej potencjalnych ofiar).
            W Nowej Hucie żaden turysta mający odrobinę oleju w głowie się pojawi,kawiarni nie ma,restauracji nie ma (upsss...przepraszam... jest jeszcze Stylowa),klubów nie ma to i potencjalnych ofiar mniej niż w tętniącym życiem (także nocnym) centrum :-)

"- Prawda jest taka, że to w centrum robi się zakupy, tu przyjeżdża więcej osób z zasobnymi portfelami, co przyciąga złodziei z Krakowa, ale też i okolic miasta - mówi Nowak."

I jeszcze:

"Dochodzeniowcy przyznają również, że nowohuccy złodzieje coraz częściej wyprawiają się na łowy do centrum Krakowa. - Tutaj do szkół uczęszcza sporo młodzieży z bogatych domów. Mają drogie komórki, odtwarzacze MP3. I to na nich polują - tłumaczy krakowski policjant. Huta boryka się też z rosnącą przestępczością narkotykową"

Bydło z Huty przyjeżdża kraść i bić do centrum to co w tym dziwnego,że w centrum odnotują większość przestępstw a nie w Hucie...

• Gość: ax Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:50
              Człowieku, idź do psychologa. Ty naprawdę masz jakiś kompleks.
      • Gość: ax Re: Zanim cos napiszecie zastanówcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 13:31
        Pewnie mieszkasz w tzw. starej Hucie, gdzie dominują emeryci i jest
        stosunkowo spokojnie. Nie będę się spierał o statystyki przestępstw,
        bo ich nie znam, ale muszę przyznać że po Hucie, niestety, snuje się
        więcej kibolstwa i menelstwa niż np. na Klinach czy nowym Ruczaju. Z
        tym, że podobny problem mają inne PRLowskie blokowiska, np.
        Kurdwanów czy Bieżanów, ale największe baty zbiera Huta, ponieważ
        plucie na tę "plebejską" dzielnicę pozwala niektórym leczyć swoje
        kompleksy.
      • Gość: gość W końcu ktoś normalny.... IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.11.09, 14:03
        W końcu jakiś rzeczowy post na tym forum. Głupota nie wybiera
        miejsca zamieszkania. Czytając niektóre z tych postów mam wrażenie,
        że wielu autorów, gbyby dano im taki nóż do ręki i powiedziano , tam
        stoi gość z NH to bez skrupułów utopiło by w gości nóż. Niestety mam
        wrażenie, że wielu z Was po prostu jest niedowartościowanych
        wykorzystywanie takich stereotypów pomaga Wam podnieść się na
        duchu...
      • Gość: mika TAK, TAK jasne... IP: *.fdk.abpl.pl 12.11.09, 14:15
        Statystyki to tylko statystyki. Nie mówią wszystkiego. Przestępstw w Hucie wcale
        nie jest najwięcej. W innych dzielnicach bywa gorzej, łącznie ze ścisłym
        centrum- Rynek i okolice. To prawda.
        Ale Nowa Huta ma swoją specyfikę. Tutaj istnieje pewne życie ulicy, gó...arzeria
        która błąka się po klatkach po osiedlach, słynnych ławeczkach itd. Jednocześnie
        też są oczywiście kibicami jakiegoś klubu i cała ta subkultura ma znaczenie.
        Dlatego dużo jest przestępstw czy wykroczeń, drobnych, które często nawet nie
        są zgłaszane, czy odnotowywane; drobnego chuligaństwa, wandalizmu, bójek
        pomiędzy zwaśnionymi osiedlami, zakłócania spokoju, pobić, drobnych kradzieży,
        rozbojów... a raz na jakiś czas gó...arzy poniesie i kończy się tragedią tak jak
        teraz...
        Pomimo wszystko obserwuje że ostatnio jest znacznie spokojniej. Pamiętam gdy
        kilka lat temu po nasileniu się chuligaństwa, zdaje się były dwa takie zabójstwa
        jak to o którym dziś piszemy, w odstępie kilku dni, naloty na osiedla i nawet
        ataki na patrole policji, telewizja TVN zrobiła jakiś program w telewizji o
        bandytyzmie w Hucie. Ile było wtedy krzyku, podobnych jak ten Twój, że to
        nagonka, że nieprawda, że gdzie indziej nie jest lepiej...
        No ale cóż, łatwiej krzyczeć "telewizja kłamie" niż pilnować dzieci...
    • Gość: 1234512 Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 12:57
      Zastrzyk z syfem + zapis egzekucji na żywo w tv (aby innym się odechciało
      wojować) i nara. Nikt nie będzie utrzymywać takich matołów.
    • Gość: NH Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 12:58
      Przecież to nie Nowa Huta (Dzielnica XVIII) tylko Bieńczyce (Dzielnica XVI), douczcie się troche redaktorzy!
      • gazeta_mi_placi Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:07
        Bieńczyce,Mistrzejowice i Czyżyny kiedyś były Hutą i mentalnie dalej
        pozostały,więc nie dziwię się redaktorom...
        • matur Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:16
          Dyskusja o Nowej Hucie...... A ja wam powiem że to cały wasz dumny,
          pierwszostolicowy Kraków taki jest. Honorowo nic ale kozik zawsze
          się znajdzie.... Można by to rozciągnąc na cała galicję. W Kielcach
          też przecież scyzoryki. Co wam Austriacy uczynili z tą krainą??????
        • Gość: gość Mentalnie to ty jesteś jeszcze w epoce kamienia łu IP: *.128.35.39.static.crowley.pl 12.11.09, 14:06
        • Gość: Be Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 18:20
          gazeta_mi_placi napisała:

> Bieńczyce,Mistrzejowice i Czyżyny kiedyś były Hutą i mentalnie dalej
          > pozostały,więc nie dziwię się redaktorom...

Za to Twoja mentalność chyba zawsze pzoostanie na poziomie zakompleksionej dziewczynki z urojeniami.
      • Gość: joka Sam się doucz IP: *.fdk.abpl.pl 12.11.09, 22:17
        Nowa Huta to pięć dzielnic: Nowa Huta, Bieńczyce, Wzgórza Krzesławickie,
        Mistrzejowice, Czyżyny
    • Gość: Krakus Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:00
      To właśnie dla takich bandytów Jacek Majchrowski buduje 2 stadiony w odległości 200 metrów za prawie miliard złotych.

Nie musze chyba dodawać, że teraz liczba tych huliganów wzrośnie do 35 tys za wisłą, i 15 tys za cracovią.
      • peter.hound Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:18
        Powinienem poczuć się obrażony po takim komentarzu. Ale nauczyłem się je ignorować, bo nic do życia nie wnoszą - przedstawiają tylko uprzedzenia ludzi ograniczonych.

Pozdrawiam Pana i życzę udanego pielęgnowania swojego hobby, którym nie zajmuje się żaden bandyta.
    • Gość: dzielnica zbrodni Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:03
      podobno kazdy mieszkaniec Nowej Huty nosi ze sobą nóż kuchenny i
      widelec na wypadek gdyby zobaczył gdzieś jedzenie na przystanku MPK;

• Gość: Be Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 18:26
        Gość portalu: dzielnica zbrodni napisał(a):

> podobno kazdy mieszkaniec Nowej Huty nosi ze sobą nóż kuchenny i
        > widelec na wypadek gdyby zobaczył gdzieś jedzenie na przystanku MPK;
        >

Tak strzeż się przed ok. 350 tys. mieszkańców dawnej Nowej Huty, poza tym że noszą ze sobą widelec i nóż w poszukiwaniu jedzenia na przystankach, to jeszcze można natknąć się na przypadki ludożerców. lepiej z domu nie wychodx, bo przypadkiem stojąc na przystanku zostaniesz zjedzony.
    • Gość: Mike Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:04
      Pokazać jego gębę w TV. Niech się on i rodzina wstydzą.
    • Gość: luczko Trzeba typa zlikwidować IP: 87.204.87.* 12.11.09, 13:05
      albowiem i on nie znał litości. Wyrwać chwasta!
    • Gość: Minstrant [...] IP: 212.59.228.* 12.11.09, 13:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ibnalqq Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.tktelekom.pl 12.11.09, 13:40
        A może to pokolenie Wojewódzkiego i Jacykowa? Bezsensowne pie...nie Waść
        uprawiasz.
        • Gość: ax Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:10
          Ten element raczej nie należy do fanów Wojewódzkiego. Wojewódzki
          używa zdań złożonych i dowcipów opartych na grze słów, więc raczej
          go nie zrozumieją, bo ich zasób słownictwa i składnia są zupełnie
          inne.

Co do Jacykowa, to też nie sądzę, żeby korzystali z jego porad. Mają
          zupełnie inny styl. Zwłaszcza że Jacyków to gej, czyli dla nich
          przedmiot największej pogardy.

Udział tego elementu w życiu społecznym ogranicza się do meczów i
          podrzędnych dyskotek. Chętnie też przyłączają się do "obrońców życia
          i rodziny" na kontrmanifestacjach podczas parad równości.
    • oelefante Dlaczego rodzina ofiary ma utrzymywać bandytę? 12.11.09, 13:15
      Te setki tysięcy złotych, które pójdą na jego utrzymanie można przeznaczyć np.
      na szpitale, a bandziora powiesić. Tak będzie rozsądniej i bezpieczniej.
    • mama_tusi_06 Dawajmy więcej na stadiony 12.11.09, 13:21
      dla tego bydła.
      • peter.hound Re: Dawajmy więcej na stadiony 12.11.09, 13:27
        To może na przedszkola i szkoły też przestańmy dawać?
        • Gość: HKS MaX Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.2.20.195.pp.com.pl 12.11.09, 14:06
          Fedorowicz do boju z asami z obu stron Błon. Boscy bezkarni i bogobojna policja
          rządzi.Dawać im więcej na stadiony! Więcej i więcej a mieszkańców puścić z
          torbami Zapełnić Kraków pijanymi angolami i tanimi prostytutkami. Nie zdziwi
          mnie gdy w obecny a po wybudowaniu nowego magistratu zagnieździ sie w nimi
          burdel mama od Jacka!@
      • Gość: Wojtas Odczepcie się od NH IP: *.autocom.pl 12.11.09, 13:51
        Mieszkałem w Hucie 25 lat. I nie powiem na Hutę złego słowa. Debile są wszędzie
        Huta, Podgórze, Śródmieście. Parę lat temu po zabójstwie na Dąbiu nikt nie pisał
        że to dzielnica bandytów dresów i.t.p.
        Spójrzcie na Wasze dzielnice i osiedla. Mogę Wam spokojnie wymienić parę osiedli
        w Krakowie gdzie po piłkarskich meczach regularnie dochodzi do bójek ze
        sprzętem... Żadna dzielnica nie jest święta
        Przypomnijcie sobie
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,7032740,Kolejne_krwawe_starcie_pseudokibicow.html
        wiadomosci.onet.pl/2681,2071080,porachunki_pseudokibicow_pod_pomnikiem_papieza,wydarzenie_lokalne.html
        www.polskatimes.pl/gazetakrakowska/krakow/160014,kolejny-krwawy-boj-pseudokibicow,id,t.html
        Podpaleń czy innych rozbojów nie chce mi się nawet szukać.

Więc jak widzicie Huta jest taka sama jak inne dzielnice i bardzo proszę się od
        niej odczepić
        • Gość: ax Re: Odczepcie się od NH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 14:18
          Co oczywiście nie jest żadnym pocieszeniem, bo to nie w Hucie jest
          dobrze, tylko wszędzie jest coraz gorzej.
      • Gość: KMt Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 16:21
        To Wcale to nie były porachunki kibicowskie ... wiec proszę się trochę ogarnac
      • Gość: 0 tolerancji Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.chello.pl 12.11.09, 20:28
        bydło to sam jesteś
      • Gość: hehe Re: Dawajmy więcej na stadiony IP: *.chello.pl 15.11.09, 10:02
        Oni nie mają nic wspólnego z kibicami, zacofana kobietko. :)
    • peter.hound Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 12.11.09, 13:24
      Mam kontakt z wieloma ludźmi z Nowej Huty (bardzo często ich nie znam). Są oni w różnym wieku. I są to osoby, do których zachowania nie ma się jak przyczepić. Wręcz wielu mieszkańców Krakowa powinno się od nich uczyć umiejętności życia w społeczeństwie. Tak samo jak część mieszkańców Huty..

Krótko mówiąc - wszędzie są tacy i tacy..

A jeśli macie zamiar dalej przyczepiać się do miejsca zdarzenia, to zacznijcie obwiniać wszystkich, którym zdarza się przebywać na przystankach MPK. Albo kupować noże kuchenne i nosić je do domu..

Nie wszyscy znajdujący się w promieniu 100km od miejsca zdarzenia czy zamieszkania zabójcy są winni zabójstwa.
    • Gość: asd A dożywocie za co grozi? IP: *.chello.pl 12.11.09, 13:32
      A dozywocie za co grozi, skoro za zabójstwo 25 lat?
      • Gość: Ro-MAN Re: A dożywocie za co grozi? IP: *.mercatorpoligrafia.pl 12.11.09, 13:36
        za przegrywanie płyt i kradzieże w markecie
      • norbertrabarbar Re: A dożywocie za co grozi? 12.11.09, 14:20
        Tak właśnie wygląda wiedza forumowiczów. Zaraz wszyscy napiszą "powiesić go!" bo
        głęboko wierzą, że koleś za kilka lat wyjdzie za dobre sprawowanie i robi się z
        niewiedzy argument na młyn zwolenników kary śmierci.
    • Gość: anty kibol Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK IP: *.mercatorpoligrafia.pl 12.11.09, 13:33
      Bydło pod prąd a podatki na emerytury a nie na utrzymywanie chwastów
      • purim Re: Śmiertelny atak nożownika na przystanku MPK 28.12.09, 13:29

100% racji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka