Dodaj do ulubionych

Komercjalizacja "Apollo Filmu"

IP: *.kv.net.pl 23.01.04, 23:33
Tylko dlaczego ciągle koledzy? Ta firma powinna byc sprywatyzowana w trybie
pilnym - bo rządy kolegi z LPRu nic dobrego nie wróżą. Wyborcza zaczela akcje
promujmy male kina. Moze nalezaloby w ogole zaczac cala dyskusje na temat
przyszlosci kin w calym regionie ? Ja od 12 roku zycia minimum raz w tygodniu
siedze w kinie. Godziny przesiedziane w Sfinksie, Swiatowidzie, Swicie, potem
Wandzie, Uciesze i zespole kinowym Ars. Przed wojna moja rodzina byla
wlascicielem kina Ares w Dąbrowie Górniczej. Po prostu kocham kino i nie chce
by tym najwiekszym zespolem kin w wojewodztwie rzadzili kolesie, ktorzy po
pierwsze go nie czuja, a po drugie nie sa profesjonalistami, tylko kolesiami
ludzi z zarzadu wojewodztwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hary Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 09:17
      Pan Gierat powinien z hukiem wylecieć z Apollo Film. Ktoś kto rozwalił kino
      Wanda i inne powinien odejść z tej branży. Natomiast powinno się też dokonać
      zmiany personalne w samym kinie Kijów. Jak długo jeszcze smęcić będzie
      bileterka Pani Ania tzw. Herszt baba. Na początku lat 90 w kinie Kijów i przy
      Apollo działała księgarnia filmoznawcza. Wykończył sp. Dyr. Dudek na polecenie
      Solidarności.Za przeprowadzony w sposób beznadziejny remont tego kina ktoś
      powinien siedzieć. Kiedy czytam ten artykuł a znając historie Apollo Film (
      faktycznie jestem wychowankiem tej Firmy z czasów kiedy jeszcze nazywała się
      Wojew. Zarząd Kin) mogę podzielić takie etapy.
      1.Okres PRL pod koniec, którego najbardziej prog. rządził red . J. Armata
      obecnie związany z GW w Krakowie oraz co po nie którzy działacze
      Solidarności i prawicy
      2.Okres stanu wojennego i po jego zakończeniu jw.
      3.Okres po 1989 r zniknęła jedynie PZPR.
      Dla mnie mimo inne poglądu uważam jednak że błędem dyr. Dudka i jego Zarządu
      było pozbycie się firmy i właściciela znanego dystrybutora filmowego w
      Krakowie. Pamiętam jak działałem w latach 1994 - 1997 kino kwitło. Były
      premiery z prawdziwego zdarzenia. Sam ganiałem i załatwiałem różnego rodzaju
      gadgety i nagrania na CD itp. Już na początku lat 90 - tych były propozycje
      przeniesienia Zarządu z ul. Pychowickiej ( od początku swego istnienia Zarząd
      miał siedzibę u Zakonnic przy ul. Smoleńsk 2 ) miedzy innymi do budynku po
      upadającym Domu Książki przy ul. Smoleńsk. Dla mnie kandydatami do Zarządu
      Apollo Film powinni być P. red. Armata, Pan Hołdys i jeden ze znanych
      filmoznawców a obecnie prof. Wydz. Filmoznawstwa UJ w Krakowie. Jest tez
      dziwne, że w Krakowie kształci się filmoznawców a taka instytucja jak Apollo
      FILM odwraca się do nich plecami. No cóż skoro najwięcej do rządzenia ma
      bileterka . Natomiast obecny Dyrektor i Zarząd Apollo Film powinien być
      odsunięty jak najdalej od tej Firmy!
      Festiwal Filmowy jest coraz droższy i słabszy.
      Były współpracownik a obecnie na czasowej rencie. Hary
    • Gość: Obserwator Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 13:09
      Samorząd nigdy nie wydał na Apollo Film nawet złotówki, zatem Pan Bereza
      kłamie. Sytuacja, w jakiej znalazła się ta firma, jest w dużej mierze skutkiem
      jego własnej polityki, którą można by wręcz nazwać działaniem na czas, czyli na
      szkodę, po to, by wyeliminować obecną dyrekcję z gry i wprowadzić swojego
      człowieka. Żałosne!
    • Gość: Pik Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:15
      Ale pleciesz Hary, toż to jakiś bełkocik. A co do Twojego apelu: Filmoznawcy do
      zarządu Apollo Film, to z wymienionego przez Ciebie grona tylko Gierat i pewnie
      ów tajemniczy profesor są po filmoznawstwie. Jeśli zaś idzie o rozwalenie kina
      Wanda, to odsyłam do istniejącej jeszcze strony www.graffiti.com.pl gdzie
      znajdziesz imponującą dokumentację tegoż.
    • Gość: cynik Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.ims.kompania.net / *.golebia.clarus.com.pl 26.01.04, 12:06
      to świetnie! gierat, który doprowadził firme do zadłuzenia w wys. 1,8 mln zł
      zostanie (jeśli oczywiscie łaskawie przyjmie funkcję) dyrektorem artystycznym.
      udowodnił juz przeciez swoje wyskokie "kwalifikacje artystyczne"
      przeprowadzajac remont kina kijów. kto nie wie jak mozna zamienić piękne kino w
      plastikowy smieć niech idzie zobaczyć!
    • Gość: gaga Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: 217.11.136.* 27.01.04, 15:09
      podobno panowie Maciejowski i Bereza są dobrymi przyjaciólmi z lat 90-tych
      Wystarczy zajrzeć na www.tf.pl - copyright żeby zobaczyć że panowie właśnie
      mają wspólny interes i potrzebują dokapitalizowania za pomocą państwowego
      majątku. Gdzie jest dociekliwość śledcza gazety? Wszystko jest na tacy czyli w
      necie
    • Gość: gość Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 11:28
      a co zrobił z atlantikiem, było kino, nie ma kina, były wpływy, nie ma nic!
      gdzie się wszystko podziało? Oczywiście za jego zgodą zrujnowano cały budynek!
      A zadłużenie - no cóż... jeżeli córka i żona wpłacą to co zalegają to może
      trochę będzie lepiej! A teraz co będzie?: prezes. vice prezes, dyrekor
      artystyczny, zastępca dyrektora i jedno kino! Cztery pensje dyrektorskie! Za
      czyje pieniądze? Z czego? skoro tak zalegają!
    • Gość: plk.kwiatek Re: Komercjalizacja "Apollo Filmu" IP: *.client.comcast.net 29.01.04, 19:33
      Dlaczego w tym kraju musi tak byc ? Czy nikt nie moze zrobic porzadku z takim
      Gieratem i innymi kolesiami .Ludzie obudzcie sie bo oni zniszcza wszystko !!!
      Gieratowi wydaje sie , ze ma swoj wlasny folwark , ale to jest bzdura .Niszczy
      wszystko co wezmie w swoje rece ,nie ma pojecia o biznesie .Gdy rozpoczynal
      dzialalnosc jako Graffiti razem z p. Kucharczykiem drugim wlascicielem ,
      pamietacie te czasy ? Do Wandy chodzily tlumy ludzi , ale to nie Gierat tylko
      Kucharczyk byl czlowiekiem ktory myslal o biznesie ,niestety jak sie zone
      wsadza do firmy to sa tego skutki , kobieta ktora wycinala art. z gazet
      zaczela sie wtracac i co z tego wyniklo ? Malo kto wie , ze do upadku Graffiti
      doprowadzila zona Gierata ,brak organizacji i odkladanie platnosci
      doprowadzilo firme Graffiti do upadku . Moze mialo tak byc ?Gierat zniszczyl
      wszystko i bedzie niszczyl dalej , ale w Apollo nikt nie mowi jeszcze o
      kims .Dyr. Nowak to jest dopiero osoba , dlaczego nikt sie nie przypatrzy temu
      typkowi , on tez mial duzy wklad do zadluzenia Apollo Filmu , niestety Gierat
      czesto sluchal Nowaka ,to Nowak doprowadzil Atlantic do upadku , znalazl
      gosci , ktorzy chcieli duzo zaplacic i co zrobili ? Ale wszyscy nadaja sie do
      jednego wora .Tacy ludzie zniszcza nasz kraj !Gierat zostanie dyr.artystycznym
      dobra funkcja dla niego , artysta jest dobry . Szkoda tylko ze wogole bedzie
      jeszcze w Apollo , chetnie oddamy jego sprawe w rece prokuratury .Moze ktos
      sprawdzi jak doprowadzil Apollo Film do takich dlugow , po co byl kredyt na
      remont Kijowa ? Moze podpowiedzial mu to znajomy ktory teraz siedzi za
      kratkami za przewaly z kredytami , Po co byl remont kina Atlantic [ za
      pieniadze publiczne skoro to kino poszlo na odstrzal ] po co my placimy
      podatki skoro pieniadze sa tak bzdurnie wydawane .A ktos dobrze napisal ,
      niech zona i coreczka oddadza pieniadze do Apollo to dlugi sie zmniejsza . Ale
      kochani skoro zona moze siedziec w kinie 10 miesiecy i nie placi czynszu to o
      czym my mowimy ,Gierat pewno teraz splaca Graffiti z wlasnej pensji .Szkoda
      gadac to jest niezly cyrk a Gierat jest jego szefem !!!! Pozdrawiam plk.
      Kwiatek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka