Dodaj do ulubionych

Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe

02.12.09, 10:42
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: londynczyk Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.croy.cable.virginmedia.com 02.12.09, 10:42
      hahaha wiekszych bzdur nie slyszalem. Ludzie, jesli nie zmodernizujecie lotnisk to nici... Jakiekolwiek zachodnie lotnisko bije na glowe "barak" w Balicach. Nie chodzi o to zeby obrazac, ale o to by trzymac jakis standard. Nie moze byc tak, ze ludzie gniota sie do kilku samolotow, samolot jest opozniony z powodow "operational reasons" tylko dlatego, ze przepustowosc jest dramatycznie niska. W zasadzie jest to post do "Lajkonikow decision maker'ow". Pozdrowienia i do roboty dziady.
      • Gość: gruby Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:08
        przesadzasz Londyńczyku i to dość grubo - miałem okazję być na
        lotnisku w Reus i w porównaniu z nim Kraków, Katowice, czy Wrocław
        to super lotniska - tamto dosłownie wygląda jak barak.
        I o ile lądowanie było OK (plusem małych lotnisk jest to, że nie
        czeka się za długo na bagaż ;-) ), to wylot był masakryczny -
        począwszy od podróżnych, którzy musieli stać na zewnątrz, bo w holu
        się nie mieścili, po zmienianie w ostatniej chwili bramek
        wejściowych do samolotu.
        U ns naprawdę nie jest tak źle jak piszesz. :-)
    • Gość: czytelnik Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.admin.pk.edu.pl 02.12.09, 10:55
      Panie redaktorze, proponuje przeczytac prawdziwe powody rezygnacji z Shannon.
      Akurat nie chodzi tu o malejacy popyt tylko o to, co bylo powodem likwidacji
      kierunkow w przeszlosci w Krakowie, czyli kasa.
      • Gość: autor tekstu Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.krakow.agora.pl 02.12.09, 18:33
        witam,

powody są dwa:

1. wprowadzenie sporego podatku przez władze lotniska wymuszone
        przez urzędy hrabstwa, co nie podoba się Ryanairowi (vide podobna
        sytuacja w niemieckim Hahn)
        2. malejący ewidentnie popyt na turystykę wyjazdową wśród
        Irlandczyków, MOL mówi o tym otwarcie, Dublin juz wcześniej miał
        obcięta siatke połączeń, nie wiem jak wielu Irlandczyków może latać
        non stop z zachodu wyspy do zamku w Carcassonne we Francji - jak
        widać wszyscy już tam byli więc nie ma sensu utrzymywać tam takich
        połaczeń skoro kasa leży gdzie indziej,
    • Gość: TONI Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.31.201-77.rev.gaoland.net 02.12.09, 10:58
      ALE na poludnie Francji ( do Nicei lub Marsylii ) nikt z tanich lini
      nie lata.
      • Gość: autor tekstu Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.krakow.agora.pl 02.12.09, 18:35
        z prostego powodu - południe Francji - w przeciwieństwie do Włoch
        czy Hiszpanii jest potwornie drogie, Lazurowe Wybrzeże samo borykało
        się z konsekwencjami ometkowania jako ”drogie” więc teraz z
        pewnościa nie jest to jeszcze destynacja na kieszeń Polaka
    • Gość: Fugitive Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.ists.pl 02.12.09, 11:19
      A wróble ćwierkają, że to dopiero początek lotniczej rewolucji...

a może wiewiórki??
      ;-)
      • Gość: autor tekstu Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.krakow.agora.pl 02.12.09, 18:36
        owszem, może i wiewiórki, za kilka dni przeczyta Pan w Gazecie co
        miałem na myśli...
    • Gość: Basia Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.emea.ibm.com 02.12.09, 11:21
      A kiedy będą loty na Ibizę?
      • Gość: jordi Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.chello.pl 02.12.09, 11:42
        "we Bergamo"? to może jeszcze powinno być "ze Krakowa" ?:)
        • Gość: gosc Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: 195.69.214.* 02.12.09, 11:56
          Pan Romanowski dokonal wreszcie duzego postepu w swoim warsztacie dziennikarskim odkrywajac ze mozna z powodzeniem napisac po prostu "lotnisko w Balicach" zamiast pretensjonalnie "Krakow Airport". Brawo!

Niestety calosc artykulu sprawia wrazenie napisanego na kolanie w tramwaju do pracy lub w wieczorem w barze po paru piwach. Nieporadny styl slabego licealisty, marnie sie to czyta... Warto tez sprawdzic fakty, ktore sie podaje - Ryanair to nie tylko "najwieksza tania linia w Europie". Czy Pan Redaktor wierzy czy nie, jest to w tej chwili w ogole najwieksza linia pasazerska w Europie, wieksza niz British Airways czy Lufthansa. Latwo to sprawdzic, oto pierwsze z brzegu linki z google:
          en.wikipedia.org/wiki/World's_largest_airlines
          www.routesonline.com/news/33/routes-news/20981/ryanair-now-europes-largest-airline/
          • Gość: autor tekstu Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.krakow.agora.pl 02.12.09, 18:50
            witam, zastanawia mnie Pańska werwa do wypisywania pod każdym moim
            artykułem, że jest on ”na poziomie gazetki szkolnej” bądź ”na
            poziomie słabego licealisty”, szczerze mówiąc nie chciałoby mi się
            przesiadywać na forum Gazety i wypisywać codziennie takich rzeczy,

a wracając do meritum: w tym artykule zajmuję się segmentem tzw.
            tanich linii lotniczych, ale nie sądzę aby dane, które pan podaje
            były prawdziwe, warto również nie posługiwać się w tejże konwersacji
            danymi z Wikipedii, są poważniejsze źródła, które z przyjemnością
            wkleję poniżej,

pozdrawiam
            • Gość: thom Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.12.09, 20:34
              Szanowny Panie Dziennikarzu,

tytuł "Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe" zasługuje na ocenę
              mierny. Czy Ryanair to wszyscy ? Proszę przed opublikowaniem tekstu
              przeczytać go kilka razy.
            • Gość: Smok Wawelski Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: 83.175.190.* 03.12.09, 10:53
              Chciałem Pana Autora Tekstu zapytać oficjalnie o wykształcenie, w sensie czy ma
              Pan ukończone studia wyższe w wieku prawie 31 lat (prawie bo nastąpi to jeszcze
              w tym miesiącu ;)? Jeżeli prawdą jest jakoby ćwierkające wróble, a może i nawet
              gołębie potwierdzające te ćwierki, iżby ostatnie co Pan ukończył to matura -
              więc określenie "poziom licealisty" jest zarówno zgodny z prawdą jak i nie
              powinien być traktowany jako zarzut bądź obelga. Przyczepiłbym się może tylko do
              określenia "słabego" jako że słabym licealistą, po doświadczeniu jakie Pan już
              nabył nazwać - jako żywo - nie można, jednakże zgodnie z prawdą - licealistą
              nadal :D
              • Gość: gosc Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: 195.69.214.* 03.12.09, 12:43
                Hahaha, brawo Smok Wawelski! :)

A panu autorowi artykulu odpowiem na zadane wczesniej pytania - wbrew pozorom nie komentuje kazdego panskiego artykulu bo mi sie nie chce (chociaz wiekszosc na to zasluguje). Czasami jednak naprawde nie moge sie powstrzymac... Jak widac moj upor maniaka czasami przynosi efekty. Takie mamy dzis czasy, ze kazdy moze sie wypowiedziec pod tekstami publikowanymi w internecie. Raz sie panu autorowi komentarz spodoba, a sto razy powie pan, ze niesprawiedliwie sie ludzie czepiaja. Co zrobic, takie czasy...

Co do wikipedii - wiem ze nie jest to najwiarygodniejsze zrodlo w internecie, ale nie mam az tyle czasu zeby dokopywac sie do oficjalnych statystyk. Natomiast gdyby pan uwaznie przeczytal informacje z drugiego linka, to zauwazylby pan moze, ze informacje podano za Reutersem. Reuters moze byc? Powinien pan go znac pracujac w tej branzy. Teraz czekam na te 'prawdziwe' zrodla, ktore pan obiecal.
          • Gość: jarek Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: 213.77.26.* 03.12.09, 23:17
            Same bzdury tutaj widzę!!!
            Po pierwsze Ryanair lata nadal do SNN dwa razy w tygodniu.Po drugie Ryanair nie
            jest największą linią większą od BA czy LH jak twierdzisz prymitywna istoto
            obrażając autora tekstu
            Flota Ryanaira to na razie ponad 200 samolotow
            W porównaniu do BA LH Czy AF-KLM to jeszcze mu daleko
    • Gość: stasieczek5 Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.arreks.com.pl 02.12.09, 12:19
      Ho, ho, ho...
      Iluż globetrotterów, krytyków, niezadowolonych obieżyświatów.
      Wszyscy, wszystko krytykują. A to port za mały, a budynek jak barak,
      a to nie lataja linie do każdego "zadupia" w Europie...
      Ludzie. Jeszcze nie tak dawno, jak linie lotnicze chciały wynieść
      sie do Jasionki pod Rzeszów wieszaliscie psy na... Majcherskim, choc
      zagrywka Ryanaire była aż nadto widoczna. Szantaż. Albo taniej albo
      przenosiny. Jak tanie linie zorientowały się, że z szantażu nici to
      powróciły. I tak w kólko. I wszystko źle.
      Czy naprawdę wszystko jest do kitu ?!
      • Gość: czasowy_emigrant Re: Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.croy.cable.virginmedia.com 02.12.09, 13:15
        Jestem autorem posta o "baraku". Wiesz co, nie czuje sie ani obiezyswiatem, ani krytykiem, ani kims wielkim etc. Po prostu gdy mam swiadomosc, ze musze odlatywac w niedziele w poludnie z Balic to mnie mdli. To lotnisko jest za male. Jesli jestes kims rzeczywiscie kto ma wplyw na cokolwiek - prosze zrob cos!
        Pamietam jak w 1992gim zastanawialem sie jak dlugo linia 139 moze byc w Krakowie linia przeladowana. I ... jest do dzisiaj 2010 (prawie) - 1992 = cos kolo 18tu lat. NIC SIE NIE ZMIENILO.
        Nauczony tym doswiadczeniem podejrzewam, ze za kilkanascie lat wyjdzie Pan/Pani i powie... no ale mamy nowe polaczenie do Minska ;))))) I nic poza tym.
    • Gość: Kamil Wszyscy chcą nas wozić z Balic na Południe IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 03.12.09, 17:09
      Ja i tak będę latał LOTem! Ot co! Patriotą trza być!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka