Gość: tk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 20:33 syf malina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maestro Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.chello.pl 17.12.09, 21:07 lol dżizas ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Omatkozcórką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:39 Czego to ludzie nie wymyślą żeby ukryć brak osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gq Re: Omatkozcórką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 00:09 Często wymyślają głupie komentarze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizito Re: Omatkozcórką IP: *.registered.aka.ukw.edu.pl 18.12.09, 17:06 dobre ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Omatkozcórką? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 19.12.09, 02:45 Podobne stroje (nawet duzo bardziej udziwnione),widywalem na ulicach Tokio jakies 15 lat temu... Moze to ma cos wspolnego ze specyficzna mentalnoscia Japonczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaaaaaa Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.chello.pl 17.12.09, 23:03 Bardzo fajna dziewczyna, milion razy wole tak ubrane dziewczyny niż te wszystkie różowe lale. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako 19.12.09, 10:06 Sorry, ale wybór między skrajnościami to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnr Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.multi-play.net.pl 17.12.09, 23:19 ludzie to jednak mają nasrane w głowach... a najlepszy jest fragment o replikach znanych marek...toż to jawne piractwo i kradzież! SYF to a nie elegancja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.icpnet.pl 17.12.09, 23:47 zdecyduj sie, piractwo czy kradziez.. :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.chello.pl 18.12.09, 00:18 to jest indywidualizm, ona nie boi sie wygladać grubo inaczej niż inne dziewczyny, ktore raczej starają sie wyglądać jednakowo, jak byla moda na baleriny to wszystkie -baleriny, to samo legginsy, dluga grzywka spadajaca na oczy, kruczo czarne, lub blond włosy cieniowane z tyłu. czy nie daj boze tzw. blachary stylizjące sie na dodę czy barbie... swoja drogą moglaby mieć mniej "zrytą" minę... ale to może element ubioru? taka kapryśna nieposkromiona wiktoriańska laleczka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Czy wg ciebie indywidualizm polega IP: *.autocom.pl 06.01.10, 14:13 na ubieraniu się tak jak tysiące innych dziewcząt pod dyktando "kreatorów" "masowej mody młodzieżowej" ?... Skoro tak, to te "baleriny" w legginsach i z grzywkami, które tak krytykujesz, też były wielkimi indywidualistkami podobnie jak "blachary stylizjące sie na dodę czy barbie"... ;) Bo co je różni od "japońskich lolitek", które zapewne wkrótce zapełnią nasze ulice bo trza być przeca trendy, no nie ?... ;))) Swoją drogą, "japońska lolitka" kojarzyła mi się do tej pory z zupełnie inaczej ubraną (a raczej rozebraną) "dziewczynką"... ;))) www.japanesegirls6000.com/hamada-shouko-gravure-idol-actress-and-race-queen.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosieq Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 00:18 Klaudia jest moją bohaterką xD Podziwiam ją za to, że ma odwagę się tak ubierać. Nawet po komentach tutaj widać, jak strasznie jesteśmy jeszcze ograniczeni i nietolerancyjni. Czyste krytykanctwo i to z jakiego powodu? Ubrania? Ehh... Well, mnie się micha cieszy, jak widzę ludzi mających oryginalny styl. A już tymbardziej ten konkretny, który mnie też się barrrrrdzo podoba! :D O ile ciekawiej byłoby, gdyby więcej osób miało na siebie ciekawy pomysł :D A dla Klaudii plus za Malice Mizer!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako 19.12.09, 10:07 Styl traci na oryginalności jeśli nosi się tak 20 mln Japończyków. Odpowiedz Link Zgłoś
xray.inc Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako 18.12.09, 00:19 O lol, a ja myślałem że w najbliższej 10latce nic debilnością nie przebije emoludów <rotfl> Tak serio, to kilkoro odszczepieńców a nie trend, na szczęście. Japońskie elementy kultury mangowej nie mają szans na wywarcie większego wpływu na modę europejską. Na szczęście dziwadła zostaną dziwadłami... przykro by mi było startować do lasek w falbanach, bo mimo że nie lubię to wolę nawet tipsiary niż czarodziejki z księżyca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fozy Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.chello.pl 18.12.09, 02:24 jak mozna byc tak brzydka i jeszcze to podkreslac kopujac czyjs styl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastuch Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.77.classcom.pl 04.01.10, 14:00 A z ciebie to pewnie takie ciacho, że się baby i chłopy pokotem kładą na twój widok i w dodatku projektujesz sam dla siebie ubrania? Nie ma to jak sobie popluć pod jakimś nikiem, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eveline Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.registered.aka.ukw.edu.pl 18.12.09, 17:10 mnie tam zawsze czarodziejka z księżyca kojarzyła się z pustą blondyneczką przez tej jej zachowanie i głupawe teksty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.aster.pl 18.12.09, 22:41 I właśnie to jest dobre, że tacy "startujące do tipsiar" trzymają się z dala takich twórczych dziewcząt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 84 ziomek Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.chello.pl 19.12.09, 09:50 boze jak pusta trzeba byc postacia zeby poswiecac 90% swojego wolnego czasu na 'wygladanie' w ten a nie inny sposob. z kazdym rocznikiem coraz wieksza padaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >.< Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.gdynia.mm.pl 22.04.10, 19:34 Jasne... tipsiary na 100% są lepsze =.= ... Gratulacje dla dresa xD Poza tym, nie tylko moda, ale i muzyka japońska ma coraz większy wpływ na naszą kulturę. Na przykład - naprawdę sporo designerów sięga do stylów młodzieżowych tego kraju. Jednak jeśli chodzi o sławnych ludzi... hmmm... wpisz sobie "Gwen Stefani harajuku girls" w wyszukiwarkę... na przykład ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka_z Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.smolensk.petroinform.com 18.12.09, 07:05 Ooo, super. W końcu coś naprawdę świeżego i oryginalnego w tym dziale. Po niechlujach na siłę przyszedł czas na styl "zapięty na ostatni guzik". Bardzo mi się to podoba i podziwiam dziewczynę za odwagę i konsekwencję, bo widać, że łatwo nie ma... Chętnie bym się tak ubrała-przebrała na spróbowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Tu znajdziesz znacznie ciekawsze inspiracje: IP: *.autocom.pl 18.12.09, 14:05 www.youtube.com/watch?v=njvs6ft7EvQ www.youtube.com/watch?v=3-fLmuUKoDA ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:00 Jest urocza jak laleczka i w dodatku umie ciekawie opowiedzieć o swoim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Ludzie, po co ta agresja, dziewczyna ubiera się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:35 tak a nie inaczej - to jej sprawa, mi to kompletnie nie przeszkadza, wolę ciekawie czy nawet dziwnie ubranych ludzi niż szarzyznę, po co ten cały atak na nią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enzio Auditiore Senatorowi Piesiewiczowi n iech odda tę kieckę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 10:46 jest duża szansa że mu się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 18.12.09, 11:10 Czy ktoś przebrnął przez artykuł i przeczytał ze zrozumieniem? Ja nie dałem rady :( A ubiór - świetna sprawa dla fetyszystów ! Muszę powiedzieć podoba mi się coś takiego złowieszczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.ghnet.pl 18.12.09, 13:16 A ja z przyjemnoscia wykonam zdjecia takich kreacji :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba A ja z jeszcze większą przyjemnością IP: *.autocom.pl 18.12.09, 14:06 wykonam zdjęcia bez takich (ani jakichkolwiek innych) kreacji... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A ja z jeszcze większą przyjemnością IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.09, 00:15 Zdaje się, że raczej możesz na to nie liczyć. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa 18.12.09, 22:34 jestem krakowianką i nie zycze sobie żeby kojarzono moje miasto z takimi kretynkami - a sio !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Swoim postem dowiodłaś, że w pierwszej kolejności IP: *.aster.pl 18.12.09, 22:45 sama jesteś kretynką, a dopiero potem krakowianką. I nie chciałbym kojarzyć Krakowa z takimi osobami jak ty. A sio! Odpowiedz Link Zgłoś
en111 Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako 18.12.09, 22:45 ta od komentarza powyzej to straszna betoniara ;P "nie zyczę sobie" buahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oksana Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.aster.pl 18.12.09, 22:46 > jestem krakowianką i nie zycze sobie żeby kojarzono moje miasto z > takimi kretynkami - a sio !!! DUROWA ty,a nie krakowianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.zone8.bethere.co.uk 19.12.09, 05:47 > 3-kuleczka napisała: > jestem krakowianką i nie zycze sobie żeby kojarzono moje miasto z > takimi kretynkami - a sio !!! Straszne chamstwo w tym Krakowie! Ten, kto cie wychowal, powinien sie wstydzic... Odpowiedz Link Zgłoś
miss-maple Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako 19.12.09, 08:05 a ja Polką i nie życzę sobie żeby mój kraj kojarzony był z ciasnotą myśli i tłumem ludzi wyklinających innych ludzi ubranych nieco bardziej ekstrawagancko niż reszta. gdzie w tym jest kretynizm? słowo "styl" jest za trudne do zaakceptowania, a "własny styl" nie przechodzi przez gardło? "oryginalność" drapie? czy, nie daj Boże, "odmienność"? jasne że może się nie podobać. natomiast nie daje to nikomu (SIC!) żadnego prawa do obrażania kogokolwiek. może jeszcze powinnam powiedzieć "a sio z mojego kraju"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3-sruleczka Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 14:11 kuleczka to nick od wygladu? ważysz 90 kilo i zazdroscisz ladnej dziewczynie, a frustracje wyladowujesz na forum? Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumiko Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.chello.pl 21.04.10, 19:41 jak kto woli. niektórym się może nie podobać twój styl... a po za tym popieram Lladię (jeśli źle napisałam to gomenasai ^^), ponieważ jak dla mnie w Polsce większość ludzi ubiera się tak jakoś ponuro, monotonnie . Wielkie brawa ! ja również staram się o lolicią sukienkę ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomuss Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.8-2.cable.virginmedia.com 18.12.09, 22:35 Abstrahując od stylu tego ubioru (nie jest taki zły).... Mam 27 lat i nie rozumiem połowy rzeczy w tym artykule, podobnie jak nazw zespołów... Czy to oznacza, że jestem już stary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.ar.wroc.pl 19.12.09, 09:55 Po prostu nieobeznany ze sceną japońską. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa 18.12.09, 22:56 Sama idea tego stylu - poza tym, że japońska kultura popularna, styl gothic i tym podobne są dla mnie równie odległe co moda eskimoska - jest bardzo ciekawa. Ale zawsze wydawało mi się, że ubiór powinien jakoś współgrać nie tylko z osobowością, ale też z wyglądem danej osoby... W tym przypadku nie współgra. Klaudia nie wygląda jak lolitka, choćby wydała na swoje sukienki (skądinąd ciekawe i faktycznie oryginalne) ciężkie tysiące złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anhelli Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 23:16 do autorki teksu: japońskie "itai" nie jest czasownikiem a przymiotnikiem i oznacza "bolący" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.chello.pl 18.12.09, 23:36 I kolejny raz wyszlo ze dziennikarze GW to male przygłupki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pastuch Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.77.classcom.pl 04.01.10, 13:57 Tak, bo każdy dziennikarz, zwłaszcza ten zajmujący się modą, musi znać co najmniej 50 języków, szczególnie mandaryński, kantoński, suahili, mlaskowy język pigmejów, alpejski wariant niemieckiego, retoromański, angielski afrykanerów, śląskich emigrantów z Illinois, a każda pomyłka powinna być karana przyznaniem dożywotniego tytułu przygłupa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ichi51e Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 12:12 W jezyku japonskim, przymiotnik w zdaniu moze pelnic funkcje orzeczenia. W polskim orzeczenie = czasownik, wiec w sumie tak taleko od prawdy nie byli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
samotniczka1985 Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa 18.12.09, 23:37 Faktycznie, wielka nauka. Robic licencjat z tego jak ubierają się w Japonii. Może jeszcze Noble z tej dziedziny zaczną przyznawac. A potem lament, że po studiach pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.09, 00:01 Z matematyki też nie przyznają Nobli i też trudno mówić o jakiś wielkim praktycznym wykorzystaniu badań nad np. arytmetyką liczb kardynalnych, a jednak nikt nie wątpi, że to wielka nauka. :P Przecież próba zrozumienia kultury i zwyczajów ludzi z odmiennych kręgów kulturowych niż nasz nie jest zadaniem banalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Japońska lolitka przechadza się ulicami Krako IP: 77.236.0.* 19.12.09, 12:04 pewnie, lepeij popelnic kolejny pseudonaukowy belkot kopiujac ksiazki i opracowania..a to moze ktos przeczyta z przyjemnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu_mu Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: 188.33.137.* 18.12.09, 23:49 Generalnie co wam wszystkim przeszkadza, ze ta dziewczyna sie tak ubiera? Wiecej tolerancji. Na zachodzie ludzie chodza ubrani jak chca i jest przez to ciekawej, bardziej kolorowo i moze mniej stresujaco. A tu jak modne sa jeansy rurki to wszyscy w tych samych rurkach itp. przez to jest nudnawo, szarawo i smętnie. Nie musi mi się podobać styl tej Pani, ale mogę przejść obok niej nie komentujac tego w żaden sposób i zaakceptować jej wyląd, bo ona czuje sie w tym/z tym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A mnie się nawet podoba. :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.09, 00:10 Ludzie, tak się tym podniecacie, podczas gdy style ubierania są tylko kwestią mody. Zobaczcie jak ubierano się 300 lat temu, jak 80 lat temu. Dlaczego wtedy można było tak wyjść na ulicę a teraz nie? No właśnie - tylko dlatego, że odróżniałoby się od tłumu, nie dopasowywałoby się do tego, co aktualnie lubi większość ludzi. Przecież ten styl nie łamie żadnych norm obyczajowych, jest zupełnie normalny choć jedynie z uwagi na swoją rzadkość, dziwny. Gdy widzicie jakiegoś niechlujnie ubranego punka to was nie szokuje, a dziewczyna ubierająca się "lalkowo" już tak? ;] Ciekawe ilu z was młodości lubiło ubierać się zgodnie z powszechnie przyjętymi kanonami. Nie znacie nikogo, kto lubił się mniej lub bardziej wyróżniać? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: A mnie się nawet podoba. :) 19.12.09, 10:12 Gość portalu: . napisał(a): > > Ciekawe ilu z was młodości lubiło ubierać się zgodnie z powszechnie przyjętymi > kanonami. Nie znacie nikogo, kto lubił się mniej lub bardziej wyróżniać? Zakładasz, że wszyscy krytykujący to stare pryki ubrane w najmodniejsze rurki? Brakuje tylko tekstu typu "krytykujesz, bo zazdrościsz!" :) Bo mnie się nie podoba, a jestem w wieku bohaterki artykułu. I staram się wyróżniać strojem - tylko dopasowuję go do tego, jak wyglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A mnie się nawet podoba. :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.09, 12:10 Masz rację - zapomniałem, że istnieją też 20-latkowie o mentalności 60-latków. > Bo mnie się nie > podoba, a jestem w wieku bohaterki artykułu. Ok, że się nie podoba, to kwestia gustu. Jednak nie uważam, niestety w przeciwieństwie do wielu piszących tu forumowiczów, że powinno się reagować oburzeniem lub agresją gdy ktoś ubiera się w sposób, który mi się nie podoba, a nie łamie żadnych norm obyczajowych... Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa 19.12.09, 01:37 A ten transwestyta konno-ludzki Lajkonik ma zostac na rynku??!? Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa 19.12.09, 02:15 A ja rozumiem wsciekłość pań, za którymi nikt się NIGDY nie ogląda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoomzoom Japońska??? IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.12.09, 03:54 lolitka ok niech sobie bedzie ale dlaczego japonska? nie rozumiem. nawet ubierajac sie w tradycyjne japonskie kimono nie stajemy sie japonczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Komentarz z Tokyo IP: *.dynamic.ppp.asahi-net.or.jp 19.12.09, 04:07 Gratuluje dziewczynie odwagi i przekonania. Widac po komentarzach, ze w Polsce strach sie pokazac bo od razu skopia. Mieszkam w Tokyo wiec widuje taki styl na codzien. Sama bym sie tak nie ubrala, ale ok. Jedyny proglem polega na tym, ze te ubrania robione sa na figury Japonek i tylko one w tym wygladaja dobrze. Kazda normalnej figury kobieta, jak ta na zdjeciach, bedzie w tym wygladac jak szafa 3-drzwiowa i na to nie ma rady. Kroj ubran w Japonii nie jest przychylny zachodnim kobietom. Ale pomimo to jestem pod wrazeniem. Do samej bohaterki - wyprowadz Ty sie dziewczyno do UK lub Japonii. W Polsce Cie jeszcze ukamieniuja za odmiennosc. Szkoda, ze w naszym narodzie tyle agresji i zlosliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Komentarz z Tokyo 19.12.09, 10:25 Na całym świecie obowiązują pewne normy kulturowe dotyczące m.in. ubioru. Dziewczyna wszędzie będzie wyśmiewana. Nieważne czy pojedzie do UK, do Japonii czy gdziekolwiek indziej. Jedynie wiktoriańska Anglia daje jakieś możliwości, ale z fizycznego punktu widzenia jest to na razie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Komentarz z Tokyo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.09, 17:36 > Na całym świecie obowiązują pewne normy kulturowe dotyczące m.in. > ubioru. Tylko jest taki mały szczegół, że ten strój żadnej z tych norm nie łamie, (w przeciwieństwie do tolerowanych przez wielu z was ubiorów i zachowań różnych popularnych subkultur młodzieżowych...) jest po prostu niecodzienny i oryginalny, to wszystko. Jednak u nas najlepiej by było, gdyby wszyscy chodzili w szarych swetrach, bo niezwykłości się nie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool! Japońska lolitka przechadza się ulicami Krakowa IP: *.zone8.bethere.co.uk 19.12.09, 05:24 Zupelnie jak moja pamiatkowa porcelanowa lalka pozytywka :) Widzialam takie na japonskich ulicach i zalowalam, ze ludzie w Polsce nie maja tyle wyobrazni i odwagi (pewnie rowniez dlatego sie stamtad wynioslam :P). Ale widze, ze cos zaczyna sie dziac! Odpowiedz Link Zgłoś