Gość: Tromsnar IP: *.clubnet.pl 03.02.04, 01:14 A niech sie chlopaki tam w dalekiej Norwegii bawia skoro nie maja nic innego do roboty ;). Widac, ze noce polarne i brak wystarczajacego konkatu ma wplyw na ludzi ;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ag wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.gjpoland.com.pl 03.02.04, 09:43 Vikernes i Euronymous byli czlonkami Mayhem, nie Burzum! Pogratulowac dziennikarskiej rzetelnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 14:48 i po co takie bzdury piszecie? wychodzi na jaw jedynie wasz brak kompetencji!!!! Varg rzeczywiscie był ząłożycielem Burzum,Ale Euronymous był to członek Mayhem! Tak przy okazji Varg nagrał jedynie ze dwa kawłaki z Mayhem, wiec raczej nie można uznac go za pełnoprawnego członka tej grupy... Założycielski skład to Euronymous, Necrobutcher,Manheim i Messiah. pozniej za messiaha przyszedł Maniac, a w nastepnej kolejnosci za Maniaca Dead(R.I.P) no i na manheima Hellhammer! To tak dla ścislości!!! Po Za tym raz używacie pseudonimu -vide Euronymous a w stosunku do drugiej osoby imienia i nzawiska. Brak konsekwencji a może kolejny przykład na brak znajomości tematu! Varg to Grishnackh a Euronymous to Asrseth Oysten! Tak jeszcze na boku Gorgoroth ciezko uznac za tworce black metalu....nie jest to najmlodszy zespol ale zeby od razu twórca?!? Nie chciało sie pogrzebać głębiej, co?!? Dobra, nie bede sie rozwodzi bo i tak nic nie zmieni, prosze jedynie o to ze jak nie macie o czyms pojecia to nie piszcie o tym! Tymi artykulami kompromitujecie sie jeszcze bardziejjak ci dewoci co maja cos przeciwko metalowym koncertom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidar Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:17 Podpisuje sie pod tym komentarzem. Skoro nawet nie potraficie dokladnie wyszukac wiadomosci w internecie to lepiej dla was byscie nie przynosili wstydu i nie pisali przeklamanych artykulow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abbath Zastanówcie się! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 11:51 Black metalu słucham już od dłuższego czasu ale chciałem wam powiedzieć ze black to nie tylko szatan odwrocone krzyze itp. np. taki immortal kolesie z tego zespołu nie są satanistami i przyznają sie do tego ich teksty owszem są mroczne i traktują o czarnej magii natomiast nie do pomyslenia jest wymieniac go w śród tych najbardziej satanistycznych. przez to sami dewoci i te debile z ligii polskich rodzin beda najeżdżac na metalowców i ja chociaż słucham immortal i nie jest on zespołem satanistycznym od razu będę traktowany jako morderca zwierzat a więc apeluje zastanówcie sie co piszecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satti Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:36 Chory jesteś dzieciaku, od kiedy to słuchasz metalu, Euronymous był z Emperorem, a Varg z Burzum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 17:59 jezeli twierdzisz ze byl z emperrorem, ja tam ich nie sledzilem ale tez nigdy bym nie posadzil o homoseksualizm, choc euronymous za czasów Deathcrush w wywiadach podkresla iz interesuje go seks analny, gdyz jest brutalniejszy ale mial na mysli kobiety! przeczytaj mojego maila skrotowego o historri mayhem, inforamcje zaczerpniete nie sa z jakiejs syfjne strony ale Suck my Dick 'zine, jezeli nei slyszales o tym starym jednonumerowcu to nie licytuj sie ze mna na lata! a dziciaczka to sobie w rodzinie znajdz albo zron jak potrafisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgredek Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: *.man.rsk.pl 05.02.04, 13:48 kolego Ag....Varg nie był nigdy członkiem Mayhem !!! widze, ze tez nie jestes zroientowany w temacie a tak przy okazji to brawa dla autora artykułu...widzac ze nie wo o czym pisze...i stad wlasnie rodzą sie głupie ploty i obgadywania ehhhhh.....po cos gosc pisze o czyms, o czy nie ma pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valthan Re: wiecie chociaz, o czym piszecie? IP: 62.233.188.* 10.02.04, 18:48 Varg (Christopher Virkenes ) był członkiem Burzum i nadal jest tylko ze siedzi w pudle a Euronomus to członek Mayhem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Czym jest black metal IP: *.kim.pl / *.kim.pl 03.02.04, 09:45 wyp....dalać do Norwegii i już tu nie wracać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mM Re: Czym jest black metal IP: *.olimp.ceti.pl 03.02.04, 10:03 Nikt ci nie każe chodzić na takie koncerty. a są ludzie, którzy słuchają tej muzyki i nie wiem, dlaczego mieliby być pozbawieni możliwości posłuchania jej na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czym jest black metal IP: *.pk.edu.pl 09.02.04, 23:30 sam wyp...dalaj do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Czym jest black metal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:43 ta muza to najlepszy sposob na wyszalenie się i oderwanie od codziennego szarego życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak a wokalista noir desire zabił kochankę IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.02.04, 09:47 i co z tego? co to ma wspólnego z jakimkolwiek rodzajem muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Czym jest black metal IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 10:06 aaaaaa, to straszne, mamo , mamo, diabeł AAAAAAA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly muzyka lagodzi obyczaje.. IP: *.sulzer.com 03.02.04, 10:27 z tego co mi wiadomo takie haslo zawsze obowiazywalo, dziwne ze tak muzyka dziala na ludzi albo na samych tworcow (jakeis podpalenia, morderstwa..) nic z tego nie rozumiem, przeciez Ci chlopcy powinni grac dla sprwienia sobie i ludziom radosci, odejscia choc na chwile od rzeczywistosci. zawsze mialem nadzieje ze tak jest, dla mnie black metal byl zawsze jakis antidotum na zmartwienia, moglem sie wyluzowac... teraz jakos tak czuje sie niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Czym jest black metal 03.02.04, 10:29 och. to straszne. rozumiem, że muzycy innych odłamów nigdy nie popełnili ani jednego przestępstwa, świętoszki. gazeto, jesteś tak tendencyjna, że zbiera się na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Czym jest black metal 03.02.04, 10:34 "W 1993 r. członek zespołu Burzum Varg "The Count" Vikernes zamordował innego muzyka tej grupy - Euronymousa (Oysteina Aarsetha). W tym czasie Vikernes spalił też trzy kościoły w Norwegii." czyli jednocześnie spalił az 3 kościoły [wszystkie stały obok siebie ?] i w tym samym czasie zdazył jeszcze zamordować Euronymousa. Zdolny facet. Prawie tak zdolny jak redaktor piszący powyzszy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Czym jest black metal IP: *.rq.pl 03.02.04, 11:36 Przedział czasowy został wyraźnie określony w pierwszym cytowanym przez Ciebie zdaniu: "W 1993r.". Nie rozumiem więc czemu czepiasz się redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 czepiam sie gdyż: 03.02.04, 14:39 "To najbrutalniejsza z odmian heavy metalu" - raczej metalu jako takiego, a nie heavy metalu. heavy w ścisłym tego słowa znaczeniu nie ma zbyt wiele wspólnego z black metalem. "której współtwórcą jest norweski Gorgoroth" - czy ja wiem czy akurat współtwórcą ? raczej jednym z wielu zespołów blackowych, i to bynajmniej nie najważniejszym. "Muzycy często składają w utworach hołd szatanowi, wzywając do walki z chrześcijaństwem. W wywiadach otwarcie przyznają się do satanizmu" - niekoniecznie. Nie zawsze całą szatanistyczną otoczkę tej muzyki należy interpretować dosłownie, czego zdaje się pan redaktor nie rozumie. "Przestępstwa mają na koncie również inni blackmetalowcy" -inaczej mówiąc nieodłączną cechą black metalu jest popełnianie przestępstw (artykuł nazywa się wszak "czym jest black metal") a wszelkie więzienia świata są wręcz przepełnione black metalowcami. "W 1993 r. członek zespołu Burzum Varg "The Count" Vikernes zamordował innego muzyka tej grupy - Euronymousa (Oysteina Aarsetha)." - jak to juz wyjaśniono, to Varg był muzykiem Mayhem a nie odwrotnie. "Perkusista Grim (Borknagar, Immortal, Gorgoroth, Ancient) w 1997 r. popełnił samobójstwo" - a co to ma do rzeczy ? znaczy: wszyscy black metalowcy oprócz bycia przestępcami popełniają tez samobójstwa ? jeśli tak, to chyba nie ma się co obawiać szatanistycznego blacku, bo niebawem problem rozwiąże się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sachiel The story of Grishnack and Euro. IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.04, 22:03 jasiek666 napisal: > - jak to juz wyjaśniono, to Varg był muzykiem Mayhem a nie odwrotnie. Lars Christian Larusson(Larusson oznacza syn boga, albo syn szatana) aka Varg Vickernes lub Count Grishnack,byl zalozycielem i owczesnie jedynym czlonkeim Burzum.Osobnik ten o niezwykle chrzescijanskim imienu i nazwisku,zabil Oysteina Aarsetha aka Euronymous wokaliste Mayhem,i wlasciciela firmy nagraniowej "Death like silence"(ale nazwy moglem pomylic).Miedzy oboma panami istnial zatarg.klucili sie o pieniadze(Euronumous wydawal plyty burzum),oraz o wladze w owczesnej organizacji satanistycznej jesli mozna tak ten twor nazwac.Grishnack klucil sie z matka i mieszkal w piwnicy u Euro.Podobno gdy doszlo do mordu obaj panowie byli w pizamkach czy tez innych strojach nocnych- coz za niekult! Cholernie mi sie musie nudzec ze mi sie chcialo to tutaj opisac :).Wiem jedno mnie te ich zabojstwa homoseksualistow,podpalenia kosciolow i podobne numery malo ruszaja,powinni sie skontaktowac z psychologiem,bo maja za duze ego.Ale fakt ze przy nich,"wybryki" Maryli Mięso czy tam merlinka mansona,sa po prostu dziecina igraszka.Swoje droga czeasc z tych kosciolow ktoe splonely wowczas w Norwegii to byly zabytki klasy zerowej,a w ich stronach dawne symbole rekligijnwe pozostawaly w kosciolach pomimo pojawiania sie w nich krzyzy,wiec podpalali az milo dorobek ich kultury i switynie bostw ktore tak strasznie starli sie obronic... Ludize nie ma sie czym podniecac, i zatanowcie sie co wy czasem wypisujecie.Podejrzewam ze historia ktora tu opisalem tez ma kilka przeklaman,ale to bylo troche temu a ja opieram sie jedynie na pamieci. Pozdrawiam. NA KOLANA,CZCIJ SZATNA! Powiedzial Kubus do Prosiaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Trzeba byc chorym... IP: *.cs.put.poznan.pl 03.02.04, 16:02 Trzeba byc chorym i niezle miec namieszane w glowie, zeby sie fascynowac JAKAKOLWIEK MUZYKA, dla ktorej dekoracja sa odrabane jagniece lby i krew, a teksty wzywaly do czczenia symbolu ktory w powszechnej swiadomosci jest uznawany za symbol ZLA (niech mi tutaj ktos nie wyjezdza z tlumaczeniami, ze stanizm to wcale nie to, co mysle, tylko czczenie wlasnej wolnosci i tym podobna umyslowa sieczka. Po owocach poznacie ich...) A roznica w stosunku do muzyka disco polo ktory siedzi w wiezieniu i black metalowcu siedzacym w kiciu jest taka, ze ten pierwszy w muzyce wzywa do kochania, ogladania kwiatkow i picia jaboli w rytm wesolego lupu-cupu, a ten drugi .. no coz, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial@cyberspace. [...] IP: *.multicon.pl 05.02.04, 00:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Trzeba byc chorym... IP: *.smrw.lodz.pl 10.02.04, 01:24 o kuchwa. jak popatrzyłem na tego posta to się normalnie załamałem.. człowieku, czego Ty słuchasz, że takie bzdury wygadujesz? słyszałeś kiedykolwiek jakiś black metal? czytałeś ich teksty? widzę, że nie, bo jeśli by Ci się przypadkiem to trafiło, to na pewno byś się pohamował od takiego komentarza. a jeśli chodzi o dekorację. cóż. każda może być odpowiednia. tylko dla odpowiednich ludzi. jeśli nie lubisz horrorów, to pewnie na taki film nie pójdziesz.. itd. itd.. uważasz, że kult wujka Rogatego, to zażynanie zwierząt/ludzi, czarne msze, wykrzykiwanie 'ave satan!'? ech. cóż. widać, że znaczący wpływ na Ciebie miał nasz polski kościół katolicki, który od lat wciskał ludziom ciemnote i zabobony.. indoktrynacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: † Re: Czym jest black metal IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 03.02.04, 11:33 o ile sie nie mylę tytuł artukułu nosi nazwę "czym jest black metal" a nie "wykaz morderstw ostatnich kilku lat na ziemi norweskiej". rzecz jasna wypowiada sie na temat tejże muzyki najbardziej kompetentna osoba, co łatwo mozna wyczytać. coż, skoro robimy juz zestawienie największych zwyrodnialców tego świata, nalezałoby chyba wspomnieć o księdzu molestującym dzieci w swojej parafii, sławnych interesach Radia Maryja i temu podobnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll kto to pisał????? IP: 57.66.193.* 03.02.04, 11:42 co za niekompentencja, rzygać mi się chce jak widzę takie sensacyjne przedstawianie sprawy. Tak tak!!! to szatany!!! spalmy ich wszystkich na stosie!!! wszystkich ludzi którzy tego słuchają też!!! Spalmy też ich rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ishmael Re: kto to pisał????? IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.04, 19:14 Zgadzam się! Trzeba spalić na stosie wszystkich, którzy słuchają w ogóle metalu. Fanów metalliki i limp bizkit!!! Bosz.... Naprawdę zadziwiające jak w XXI wieku ludzie potrafią ukazywać swoją głupotę na szeroką skalę. I to w dodatku jeszcze w gazecie pracują o_0 Niech ten autor lepiej już nic w życiu nie napisze - tak będzie lepiej dla świata..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thaumiel Re: Czym jest black metal IP: 217.98.235.* 03.02.04, 11:44 Co do wiadomości autora artykułu - co ja mogę powiedzieć... A może mama czy kolega, od któego zaczerpnął garść tychże informacji są ukrytymi metalowcami/pseudosatanistami? Bo takie sensacje, do tego błędne (Varg na pewno spalił więcej niż 3 kościoły;) są pokazem tępoty piszącego. Pan Zdzisław z bloku obok też popełnił samobójstwo - nigdy nie słyszano by z jego mieszkania dochodziły potępieńcze dźwięki muzyki Szatana. No chyba, że mozna tak zinterpretować odgłosy stękającej i krzyczącej z bólu żony, z którą ów miły człowiek chodził do kościoła a po powrocie z tego przybytku moralności lał ją rurką z odkurzacza i kluczem francuskim. No i może ktoś poda za argument przeszłość prominentów sceny Black Metal?! Co z tego, że Grishnakh zabił Euro? Siedzi w więzieniu. Ktoś popełnił samobójstwo? No i co z tego - jego prawo. Co to ma do Gorgoroth? Że pokazane były nagie kobiety, krew, krzyże do góry nogami? Jesteś katolik - nie kupujesz biletu. A zresztą to sprawa muzyków co chcą pokazać na scenie - no bo przecież stoi jak byk w Konstytucji RP, że człowiek ma wolne prawo wyrażać swoje uczucia. Widać muzycy nie lubią was - chrześcijan. Za to lubią kobiety i krew świń i owiec. Ich sprawa. Nie umieszczamy za kratkami wietnamczyków, tylko dlatego, że jedzą psy. Kwaśniewski jest prezydentem RP choć wywodzi się ze środowisk tzw. "czerwonych" - a ilu ludzi zginęło przez ten ustrój, co to po '45 panował w naszym smutnym kraju? Czy ktoś robi z tego aferę (poza Dziennikiem Polskim)? A księży nikt nie chciał obsmarować za palenie czarownic? Szatan ma takie samo prawo do "życia" jak Jahve. Więc dajcie ludziom, którzy za to zapłacili oglądać to, na co wyłozyli te parę nędznych złotych. Nikt nie zginął ani nie zabił nikogo - więc po co policja się wtrąca? Prawa nie złamano. Obraza uczuć religijnych? A co - ktoś cię katoliku zapraszał na koncert Gorgoroth? Nie? To co tam robiłeś? Bo jak chciałeś posłuchać z ciekawości, nie wiń nikogo za własną głupotę! AVE SATAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebass Re:Przykre! IP: *.ds.uni.wroc.pl 03.02.04, 13:31 Wiem,ze Metal Maind Production jest na dnie!Konkurencja MISTIC PRODUCTION jest tak duza,ze ten kontrolowany skandal musial sie wybuchnac! Ta wytwornia zamiera!a takie incydenty pozwalaja jej zaoszczedzic na reklamie! Przykre! Przegrywaja rywalizacje o najwieksze gwiazdy!Na METALMANII,ktora firmuje MMP od lat widzimy te same "zgrane karty" tylko w innej konfigoracji!Frekwencja spada i kasy ubywa! MYSTIC FESTIVAL w zeszlym roku pobil wszystkich,bo glowna gwiada byla grupa IRON MAIDEN(jedna z najwazniejszych grup w historii rocka!),a co proponuje Pan Dziubinski?Opeth?!Samael?! Zostala tylko jedna deska ratunku...tanie jak barszcz pomioty black metalowe!analfabeci muzyczni! a w kraju ktory omijaja najwieksi muzycy,taki pseudometalowe gowno kupia "WSZYSCY"!prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croell Re:Przykre! IP: .1:* / 213.186.71.* 03.02.04, 23:19 Słuchaj Ty skomercjalizowany palancie. Myslsz, że sluchasz Iron i jestes kimś. Jesteś conajmniej głupi, że napisałeś taką bzdurę. Każdy co słcuha pożądnego metalu powie Ci, że nowy Iron to komercha (tak jak Metallica), a normalny metal nie słucha komercyjnych kapel. I nie gadaj, że mistc festival w zeszłym roku to było coś wyjątkowego. Człowieku, z daleka widać, że znacz metal tylko z relacji innych ludzi i z mp3, których słuchałes będąc na kawie u kolego. DAJ SE SIANA Z TAKIMI TXT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sukubek Re:Przykre! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.02.04, 13:07 Co do tamtego poprzedniego typa to pieprzy jak potłuczony.. Black rządzi! Bez Kovenanta i Dimmu Borgir dnia bym nie przeżył... Ale Ironów ubóstwiam i chciałbym wiedzieć co tam jest takiego komercyjnego... nie uważam żebym słuchał nieporządnego metalu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re:Przykre! IP: *.smrw.lodz.pl 10.02.04, 01:11 metal.. heh. nie wiem czemu ten pierwszy guomp napisał, cokolwiek złego o Opeth'cie.. chyba rzeczywiście go nie słyszał. co do metalu. to zawzwyczaj większość jest niekomercyjna.. (czym poza tym jest ta 'komercja', bo wg mnie to ona się zaczyna z chwilą w której zespół wydaje oficjalną płytę, a że metal jest poza sceną tak popularnego popu i ... ble palce nie chcą tego wklepać hiphopu, więc chyba musi byc niekomercyjny). ja również słucham większości odmian właściwie to nawet nie metalowych, bo od rock'a zaczynając a na deathmetalu kończąc.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega.maynard Re: Czym jest black metal IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.02.04, 14:01 nie wiem czy ja czytalem artykul z www.gazeta.pl, czy z www.BogMnieKOchaICiebieTezTyNiewiernySukinkocie.org. Plakac sie normalnie chce :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elodia Re: Czym jest black metal IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 14:11 najgorsze jest to że przez taki koncert w świadomości niezorientowanych rodzi się antypatia wobec hasła 'metal' tymczasem istnije mnóswto zespołów chrześcijańskich propagujących dobro jednakże oscylujacych wokół muzyki metalowej czy rockowej - miło byłoby gdyby Gazeta zechciała napisać również o koncertach pozytywnych które pomimo hałasu dość ostrego brzmienia mają ciekawe teksty oraz madre przeslania, nie za bardzo roumiem idee black metalu oraz chec propagowania zla czy kultu szatana ciekawe co widza w tym mlodzi ludzie poza poczuciem niesmaku brudu. Jednoczesnie zaznaczam ze black metal nie ma nic w spolnego ze stylistykami gotyckim poniewaz z doswiadczenia wiem ze niezorientowani pakuja te 2 pozornie podobne stylistyki do 1 worka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalem zalany Re: Czym jest black metal IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.04, 14:41 Gość portalu: elodia napisała: > najgorsze jest to że przez taki koncert w świadomości niezorientowanych rodzi > się antypatia wobec hasła 'metal' tymczasem istnije mnóswto zespołów > chrześcijańskich propagujących dobro jednakże oscylujacych wokół muzyki > metalowej czy rockowej - miło byłoby gdyby Gazeta zechciała napisać również o > koncertach pozytywnych które pomimo hałasu dość ostrego brzmienia mają ciekawe > teksty oraz madre przeslania, nie za bardzo roumiem idee black metalu oraz chec Najgorsze jest to,ze robie sie z igly widly(cholera widly to znak szatana !).Chrzanic gorgoroth,i chrzanic ich watpliwej jakosci przeslanie.Nie chesz nie idz.Kolejna afera jak z koncertem podobno szokujacej "gwiazdy" marylki mięso,ktora szokuje i to bardzo dizeci z nauczania poczatowego. Co to jest "ciakawy tekst" oraz "madre przeslanie" to kwestia gustu.Moim zdaniem gorgoroth produkuje glownie chalas,i ma image rodem z cyrku,ale nei bede protestowal bo mi sie nie odobaja, i obrazaja moje uczucia religijne bo moja religja zabrania malowac sie plakatowkami. > propagowania zla czy kultu szatana ciekawe co widza w tym mlodzi ludzie poza > poczuciem niesmaku brudu. co to takiego "niesmak brudu" ? >Jednoczesnie zaznaczam ze black metal nie ma nic w > spolnego ze stylistykami gotyckim poniewaz z doswiadczenia wiem ze > niezorientowani pakuja te 2 pozornie podobne stylistyki do 1 worka! Jednoczesnie zaznaczam,ze i owszem black metal nie ma nic wspolnego z tzw.stylistyka gotycka, ktora jest jescze smeisniejsza.Oni usiluja chocuiaz stworzyc cos co ma w sobie troche zycia,i jesli odrzucic kicz i nie patrzyc na to jak na prawde ale jak na image to jest to nawet zabawne.Natomiast gotyckie smecenia,kult smutku i uzalania sie nad soba,jest zalosny. Droga Elodiu,podejrzewam ze jestes nad wyraz szczesliwa,mozesz uronic kilka lezek malujac swoje pazurki/farbujac wlosy na czarno.I przy dzwiekach lacromosy czy tez inszego Arthrosisa(schorzenie kosci)napisz kilka postow jak to Ci Smutno z powodu tego lub innego koncertu,czy tez dlatego,ze kreska wokol oka nie wyszla Ci jak powinna. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAOS Re: Czym jest black metal IP: 80.51.244.* 03.02.04, 14:27 Tak, podslumowaliscie caly black metal norweski. Zapomnieliscie dodac, ze Dead z Mayhem tez popelnil samobojstwo a czlonowie tego zespol zrobili sobie z jego czesci jego czaszki amulety. A czy czarni rapowcy z USA nie zabijaja sie, nie strzelaja nie handluja prochami ? Kto jest gorszy ? heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAOS Re: Czym jest black metal IP: 80.51.244.* 03.02.04, 14:28 Tak, podslumowaliscie caly black metal norweski. A czy czarni rapowcy z USA nie zabijaja sie, nie strzelaja nie handluja prochami ? Kto jest gorszy ? heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carpathian Re: Czym jest black metal IP: *.rzepicha.ds.polsl.gliwice.pl 03.02.04, 15:28 blackmetal powinien pozostać podziemia bo laicy nigdy go nie pojma!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mate Re: Czym jest black metal IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 14:45 i po co takie bzdury piszecie? wychodzi na jaw jedynie wasz brak kompetencji!!!! Varg rzeczywiscie był ząłożycielem Burzum,Ale Euronymous był to członek Mayhem! Tak przy okazji Varg nagrał jedynie ze dwa kawłaki z Mayhem, wiec raczej nie można uznac go za pełnoprawnego członka tej grupy... Założycielski skład to Euronymous, Necrobutcher,Manheim i Messiah. pozniej za messiaha przyszedł Maniac, a w nastepnej kolejnosci za Maniaca Dead(R.I.P) no i na manheima Hellhammer! To tak dla ścislości!!! Po Za tym raz używacie pseudonimu -vide Euronymous a w stosunku do drugiej osoby imienia i nzawiska. Brak konsekwencji a może kolejny przykład na brak znajomości tematu! Varg to Grishnackh a Euronymous to Asrseth Oysten! Tak jeszcze na boku Gorgoroth ciezko uznac za tworce black metalu....nie jest to najmlodszy zespol ale zeby od razu twórca?!? Nie chciało sie pogrzebać głębiej, co?!? Dobra, nie bede sie rozwodzi bo i tak nic nie zmieni, prosze jedynie o to ze jak nie macie o czyms pojecia to nie piszcie o tym! Tymi artykulami kompromitujecie sie jeszcze bardziejjak ci dewoci co maja cos przeciwko metalowym koncertom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: Czym jest black metal IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 14:51 satanizm?!"religia"dla półgłówków z kurzym móżdżkiem(nie obrażając kur) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeautyInBlack Re: Czym jest black metal IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 03.02.04, 15:33 a ja lubię tą muzyke i mnóstwo ludzi też..więc nie ma sesnu pisania jakie to straszne i złe bo ludzie i tak będą tego słuchać..postawa ówczesnych "katolików" przypomina mi średniowieczne zacofanie jeszcze troche a zaczną znów palicz ludzi na stosach i zabijać w imię Jezusa!czy tak nie było?!przypomnijmy sobie naszą historie czas mija a ona sie nie zmienia i nic "was" nie uczy..pózniej Polacy sie dziwia dlaczego uwaza sie nas za zacofany narod?prawda az razi po oczach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin93 Re: Czym jest black metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 16:05 Co to za bzdety?!?!?!? W całym texcie ciężko choćby ziarnko prawdy znaleźć...ROTFL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Black Re: ja tam bylem i dobrze się bawiłem IP: *.club.galaxy.pl 03.02.04, 16:30 macie racje ci goście którzy zrobili z tego sensacje to totalni kretyni , którzy nawet tam nie mogli być skoo piszą takie bzdury. a powiem wam , że warto było tam pojechać.Niech gra nadal i góruje Gorgoroth. ludzie to ma być tolerancja i demokracja , pojedzcie chodź raz na zachód i zobaczcie co oznacza demokracja.to słowa do tych durniów którzy piszą takie kocopoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ]:-> Re: Czym jest black metal IP: *.chello.pl 03.02.04, 16:56 Jedyny blad tego koncertu jest taki, ze nie kamerowala tego osoba choc troche zwiazana z podobna muzyka .. a dalej juz tylko Sensacja!!! TANIA SENSACJA!! A to biust J, Jackson, ..obraza majestatu?? chyba nacjonalistow, bo to czarna piers... albo kobiet z malymi piersiami, bowiem pani JAckson ma sie czym pochwalic dalej! renata Beger kuszona Playboyem...no comments Ale Media wiedza lepiej!!wszechwiedzace i jedynego prawowite zrodlo wyrokowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidar Re: Czym jest black metal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:14 hahahahahhahahahahah smieje sie z autorow tego artykulu i kilku podobnych. Ludzie wy nawet nie macie pojecia o czym piszecie!!! Jednak ma to swoje plusy bo nie mowilo sie w Polsce o Black Metalu prawie nic a teraz dzieki beznadziejnosci pseudomoralistow i ich zacieklym dazeniu do eliminowania wszystkiego co nie katolickie (trzeba niszczyc konkurencje) na pare dni w sercach wielu Polakow zakwitnie Black Metal a zespoly takie jak Gorgoroth jeszcze bardziej zwieksza swoja popularnosc !!! hahahhahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagnięcy_łeb protestuję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 17:21 w imieniu wszystkich baranów zamieszkałych w tym pieknym kraju stanowczo protestuję przeciwko odcinaniu nam łbów i zawieszaniu ich na palach. Pozycja ta jest niewygodna, nie pozwala nam sie podrapac za uchem a poza tym wywołuje nieodwracalne rozłączenie łba z resztą ciała. Jeżeli już trzeba to prosimy aby ustawiać nas z profilu do publiczności a nie "en face". Dlaczego ? Bo tak! Dziękuję za uwagę. Beeeeeeeeeeeeeeeeeee Beeeeeeeeeeee Beeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ishmael Totalny brak kompetencji.... IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.04, 19:40 Cóż, każdy już tutaj powiedział szanownemu autorowi jaki jest jego poziom wiedzy, więc pominę tą kwestię. Dziwi mnie tylko to, że do pisania artykułów bierze się ktoś, kto nie ma pojećia na dany temat, ani nawet nie stara się podwawać wiarygodnych informacji. Kolejnym ciekawym faktem jest tendencyjność wybieranych faktów m.in. z artykułu jasno wynika, że członkowie wszelkich zespołów muzycznych za wyjątkiem black metalowych nie popełniają żadnych przestępstw, samobójstw, w ogóle istne wzory do naśladowania. Skoro tak jest na prawdę, to czemu tak źle jest i w Polsce i na Świecie? Przecież black metal nie jest tak rozpowszechnione, żeby nań zwalić wszystko. Suma sumarum - autor się nie zna i się nie stara, gazeta niewiarygodna, tendencyjna i niekompetentna. Oby się szybko poprawiła albo znikła z naszego rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Czym jest black metal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 17:25 buhahahah. co za kretyn to napisal????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK [...] IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.02.04, 18:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś