Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mela Compal

27.11.08, 11:13
    Czy ktoś pracował lub pracuje w firmie Compal w Łodzi jakie warunki
    umowa itp.
    Obserwuj wątek
      • Gość: :-0 Re: mela Compal IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 09:55
        ja pracowałam w Uk, zarobki takie se od kilku lat sie nie zmienialy tak wiec min
        krajowe roslo a compalowskie wyplaty nie, tak wiec wyplata dobila do min po
        kilku latach ;-)ale ogolnie dla mnie firma byla swietna;-)a jak jest w Lodzi
        sama jestem ciekawa ;-)) moze ktos napisze;-))pozdrawiam compalowcow;p
        • Gość: YacK Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 17.12.08, 20:53
          Ja obecnie pracuje w oddziale łódzkim i praca jest okej miła atmosfera, ale
          zarobki słabe.
      • Gość: piotrek Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 10.01.09, 17:41
        Nie jest tragicznie ale wiele jeszcze potrzeba, żeby sie tam dobrze
        pracowało chiński staff razi totalnym brakiem profesjonalizmu poza
        tym ludzie bardzo spoko.
        Pozdrawiam
        • Gość: compalowiec z uk Re: mela Compal IP: *.manc.cable.ntl.com 30.01.09, 22:15
          Pracowalem w Compal UK przez 4 lata i szczerze powiem ze jezeli beda tak
          zarzadzac firma jak robili to w angli to nie maja przyszlosci w polsce. Przez 10
          lat stracili wszystkie kontrakty od acera do della, toshiby i hp, pod koniec ich
          kariery w uk nikt nie chcial juz z nimi wspolpracowac, managerowie pochodzili z
          taiwanu i nie mieli wiekszego pojecia o prowadzeniu biznesu i zarzadzaniu firma.
          Pozdrowienia dla Compalowcow z UK.
          • Gość: _ono_ Re: mela Compal IP: *.retsat1.com.pl 11.02.09, 15:35
            ich przyszłość w Łodzi zapowiada się podobnie-kompletny brak profesjonalizmu i zorganizowania...a zarobki?najniższe z możliwych(w większości przypadków)-i nie ma co liczyć na obiecywane premie i podwyżki(niestety)
            • Gość: _ja_ Re: mela Compal IP: *.retsat1.com.pl 16.02.09, 14:35
              Compal Łódź-TRAGEDIA!!!! Nie polecił bym tam pracy nawet wrogowi!!! Ok 70%
              pracowników tyra za najniższą krajową!! Żenada! Żółtki oszczędzają na
              wszystkim-łącznie ze światłem w kiblu;-DDD Zero procent szacunku dla pracownika
              ze strony Tajwańczyków. Chodzi taki jeden mały, pruje ryja na wszystkich, poniża
              i grozi rękoczynami!! W szoku jestem, że elita pracujących tam ludzi na naprawdę
              wysokim poziomie inteligencji do tej pory jeszcze się temu wszystkiemu nie
              sprzeciwiła. Świetlanej przyszłości tej firmie nie wróżę!!!!
              • Gość: Mati Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 25.05.09, 22:00
                Za ta najnizsza krajowa co tam sie robi? Slyszalem ze serwisuje sie
                cos na tasmie ale nie wiem czy dobrze zrozumialem. Koles biega i
                pogania ludzi jak siewykonuje jakas precyzyjna tam prace przy
                plytach glownych ?
                • Gość: zyczliwy Re: mela Compal IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 10:04
                  Co do warunkow pracy to fakt nie jest fajnie. Fabryka przeniesiona z
                  UK w calosci (lacznie ze sczotkami krzeslami czy nawet lodowkami -
                  doslownie wszystko - jak stalo tak spakowali) wiec nowoczesnych
                  technologii sie nie spodziewajcie (procz oczywiscie plyt glownych
                  ktore sa raczej nowe). Co do chinczykow - fakt ciezko sie z nimi
                  dogadac. Jak ktos ma slabe nerwy i zwraca uwage na warunki pracy i
                  mobbing - nie polecam. Zdecydowanie nie bedzie zadowolony. Chinole
                  obejrza milion razy kazda zlotowke jaka maja wydac. Generalnie - nie
                  polecam!!! Obiecalem sobie ze nigdy wiecej nie bede pracowal w
                  firmie gdzie zarzadzaja Chinczycy - mobbing !!!
                  • Gość: yczliwy Re: mela Compal IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 10:18
                    Miala byc ogromna firma liczaca kilkaset osob podwyzki premie - nie
                    ma nic z tego.
                  • Gość: MOSSFET Re: mela Compal IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.09, 21:38
                    Ciekawi mnie jak wygląda praca na tej taśmie serwisowej. Takie określenie
                    spotkałem w ogłoszeniach rekrutacyjnych do Compala.
                    Jedyne co mi przychodzi do głowy to np. dostajesz płytę,od FL90 i masz ją
                    wskrzesić w załóżmy 20 minut? A jak usterki są bardziej rozległe, po
                    uruchomieniu zasilania nie działa USB i kończy się te przykładowe 20 minut to
                    płyta idzie na złom czy jak ?
                    Sam czasami naprawiam jakieś laptopiki , więc mnie ta linia serwisowa zainteresowała
                    • Gość: gkjk Re: mela Compal IP: *.free.aero2.net.pl 14.08.13, 02:59
                      Wtedy to ty idziesz na złom hheheheh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka