55bb5 27.11.08, 11:13 Czy ktoś pracował lub pracuje w firmie Compal w Łodzi jakie warunki umowa itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :-0 Re: mela Compal IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 09:55 ja pracowałam w Uk, zarobki takie se od kilku lat sie nie zmienialy tak wiec min krajowe roslo a compalowskie wyplaty nie, tak wiec wyplata dobila do min po kilku latach ;-)ale ogolnie dla mnie firma byla swietna;-)a jak jest w Lodzi sama jestem ciekawa ;-)) moze ktos napisze;-))pozdrawiam compalowcow;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YacK Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 17.12.08, 20:53 Ja obecnie pracuje w oddziale łódzkim i praca jest okej miła atmosfera, ale zarobki słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 10.01.09, 17:41 Nie jest tragicznie ale wiele jeszcze potrzeba, żeby sie tam dobrze pracowało chiński staff razi totalnym brakiem profesjonalizmu poza tym ludzie bardzo spoko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: compalowiec z uk Re: mela Compal IP: *.manc.cable.ntl.com 30.01.09, 22:15 Pracowalem w Compal UK przez 4 lata i szczerze powiem ze jezeli beda tak zarzadzac firma jak robili to w angli to nie maja przyszlosci w polsce. Przez 10 lat stracili wszystkie kontrakty od acera do della, toshiby i hp, pod koniec ich kariery w uk nikt nie chcial juz z nimi wspolpracowac, managerowie pochodzili z taiwanu i nie mieli wiekszego pojecia o prowadzeniu biznesu i zarzadzaniu firma. Pozdrowienia dla Compalowcow z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ono_ Re: mela Compal IP: *.retsat1.com.pl 11.02.09, 15:35 ich przyszłość w Łodzi zapowiada się podobnie-kompletny brak profesjonalizmu i zorganizowania...a zarobki?najniższe z możliwych(w większości przypadków)-i nie ma co liczyć na obiecywane premie i podwyżki(niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ja_ Re: mela Compal IP: *.retsat1.com.pl 16.02.09, 14:35 Compal Łódź-TRAGEDIA!!!! Nie polecił bym tam pracy nawet wrogowi!!! Ok 70% pracowników tyra za najniższą krajową!! Żenada! Żółtki oszczędzają na wszystkim-łącznie ze światłem w kiblu;-DDD Zero procent szacunku dla pracownika ze strony Tajwańczyków. Chodzi taki jeden mały, pruje ryja na wszystkich, poniża i grozi rękoczynami!! W szoku jestem, że elita pracujących tam ludzi na naprawdę wysokim poziomie inteligencji do tej pory jeszcze się temu wszystkiemu nie sprzeciwiła. Świetlanej przyszłości tej firmie nie wróżę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: mela Compal IP: *.toya.net.pl 25.05.09, 22:00 Za ta najnizsza krajowa co tam sie robi? Slyszalem ze serwisuje sie cos na tasmie ale nie wiem czy dobrze zrozumialem. Koles biega i pogania ludzi jak siewykonuje jakas precyzyjna tam prace przy plytach glownych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: mela Compal IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 10:04 Co do warunkow pracy to fakt nie jest fajnie. Fabryka przeniesiona z UK w calosci (lacznie ze sczotkami krzeslami czy nawet lodowkami - doslownie wszystko - jak stalo tak spakowali) wiec nowoczesnych technologii sie nie spodziewajcie (procz oczywiscie plyt glownych ktore sa raczej nowe). Co do chinczykow - fakt ciezko sie z nimi dogadac. Jak ktos ma slabe nerwy i zwraca uwage na warunki pracy i mobbing - nie polecam. Zdecydowanie nie bedzie zadowolony. Chinole obejrza milion razy kazda zlotowke jaka maja wydac. Generalnie - nie polecam!!! Obiecalem sobie ze nigdy wiecej nie bede pracowal w firmie gdzie zarzadzaja Chinczycy - mobbing !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yczliwy Re: mela Compal IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 10:18 Miala byc ogromna firma liczaca kilkaset osob podwyzki premie - nie ma nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSSFET Re: mela Compal IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.09, 21:38 Ciekawi mnie jak wygląda praca na tej taśmie serwisowej. Takie określenie spotkałem w ogłoszeniach rekrutacyjnych do Compala. Jedyne co mi przychodzi do głowy to np. dostajesz płytę,od FL90 i masz ją wskrzesić w załóżmy 20 minut? A jak usterki są bardziej rozległe, po uruchomieniu zasilania nie działa USB i kończy się te przykładowe 20 minut to płyta idzie na złom czy jak ? Sam czasami naprawiam jakieś laptopiki , więc mnie ta linia serwisowa zainteresowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkjk Re: mela Compal IP: *.free.aero2.net.pl 14.08.13, 02:59 Wtedy to ty idziesz na złom hheheheh Odpowiedz Link Zgłoś