Dodaj do ulubionych

Nietolerancja!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 17:46
Dlaczego my Polacy jesteśmy nietolerancyjni, choć za takich się uważamy??
Obserwuj wątek
    • skks Re: Nietolerancja!!! 05.02.04, 17:55
      Oczywiście, że jestem nietolerancyjny gdy czytam takie teksty!!!!
      Jak w szędzie w swiecie w kazdym społeczeństwie są ludzie nietolerancyjni,
      są wysocy, są niścy, łysi, antysemici, są zydofile, są rowerzyści.

Nie uogólniaj, proszę:))
      Polacy sa moze tylko bardziej wyczuleni na sprawy "honoru" - cos co Anglika
      nawet nie zainteresuje Polaka doprowadza do szewkiej pasji i tyle:))
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nietolerancja!!! 08.02.04, 12:45
        skks napisał:

> Oczywiście, że jestem nietolerancyjny gdy czytam takie teksty!!!!
        > Jak w szędzie w swiecie w kazdym społeczeństwie są ludzie nietolerancyjni,
        > są wysocy, są niścy, łysi, antysemici, są zydofile, są rowerzyści.
        > -
        > Nie uogólniaj, proszę:))
        > Polacy sa moze tylko bardziej wyczuleni na sprawy "honoru" - cos co Anglika
        > nawet nie zainteresuje Polaka doprowadza do szewkiej pasji i tyle:))

-a no właśnie..dobrze powiedziane..są też polonfobii i katolikofobii
    • swing nie zgadzam się... 05.02.04, 18:37
      ludzi w ogóle lubią, żeby inni uważali ich za lepszych, niż są - dotyczy to z
      pewnością również bycia tolerancyjnym, ale moim zdaniem odnosi się to do
      wszystkich nacji...
    • Gość: Anonim Re: Nietolerancja!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.02.04, 23:26
      Wiesz... obecnie jest pewna moda na tolerancje.... jednak zapomina sie ze
      tolerancja nie oznacza akceptacji... to bardzo rozlegle pojecie... ja nie
      potrafie tolerowac czegos co jest sprzeczne z moja religia i wzorcem moralnym,
      ze tak to okresle///

Z Powazaniem!
      Anonim
      • Gość: Marynika Re: Nietolerancja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 13:07

Nie chodzi mi o akceptacje,bo ja coś akceptuje albo nie i to jest moja osobista
        sprawa .Ale żejemy w społeczeństwie o różnych poglądach i nie powinniśmy kogoś
        nienawidzieć tylko za to że należy np. do innej religii.Widziałam jak młodzi
        ludzie potraktowali dwie kobiety będącymi św. Jeh.Czyż nie można było grzecznie
        im odpowiedzieć ,Dziękuję nie jestem zainteresowany bo np; nie interesuje mnie
        żadna religia .Albo nie interesuje mnie biblia.To Są ludzie bardzo oddani
        swojej religii i również należy sie im szacunek jak każdemu.
        • Gość: Nietolerancyjny. Re: Nietolerancja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 13:59
          To o czym piszesz nie jest kwestią tolerancji czy nie, ale kultury.Ponieważ w
          Polsce chamstwo stało sie juz normą, która nawet jak nie jest akceptowana to
          jest tolerowana to już masz na wszystko odpowiedż.Tak,jesteśmy jak mało kto w
          Europie tolerancyjni.
          • Gość: Autor Re: Nietolerancja!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.02.04, 19:25
            Sluchaj... nie pisz prosze o jakims schemacie uzywajac slowa POLSKA... bo moze
            ty sam nietolerujesz Polakow w ich wlasnym kraju... achyba nie odmowisz Polakom
            wlasnego spostregania swiata... bo jesli tak... to sam jestes
            nietolerancyjnym... jak to okresliles.... hamem
            Autor
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Nietolerancja!!! 08.02.04, 12:48
          Gość portalu: Marynika napisał(a):

>
          >
          > Nie chodzi mi o akceptacje,bo ja coś akceptuje albo nie i to jest moja
          osobista
          >
          > sprawa .Ale żejemy w społeczeństwie o różnych poglądach i nie powinniśmy
          kogoś
          > nienawidzieć tylko za to że należy np. do innej religii.Widziałam jak młodzi
          > ludzie potraktowali dwie kobiety będącymi św. Jeh.Czyż nie można było
          grzecznie
          >
          > im odpowiedzieć ,Dziękuję nie jestem zainteresowany bo np; nie interesuje
          mnie
          > żadna religia .Albo nie interesuje mnie biblia.To Są ludzie bardzo oddani
          > swojej religii i również należy sie im szacunek jak każdemu.

- sekciarze werbują a potem piorą zewrobowanym mózgi a potem ci trwonią majątek
          swój na rzecz sekty a gdy przestają byc im użyteczni to zostają sami sobie ze
          swymi problemami jeśkli dane będzie im jeszcze zyc wobec czegoś takiego
          tolerancji być nie moze zresztą uważam ze tolerancja to wyświechtane i
          skompromitowane słowo
          • nikodem_dyzma OJCIEC RYDZYK TEZ PIERZE MÓZGI 08.02.04, 15:50
            I nikt mu tego nie zabrania, mimo iz jest juz prawie heretykiem.
          • venus99 Re: Nietolerancja!!! 08.02.04, 16:07
            nie można dopuszczać żeby marnowano pieniądze na jakieś podejrzane cele kiedy
            kościół i przede wszystkim Radio Maryja ma takie wielkie potrzeby.
          • Gość: Marynika Re: Nietolerancja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:07
            Z tego co wiem św. J nie są sektą, i nikomu nie zabierają pieniędzy. Wiem t
            eż ,że trudniej jest zostać członkiem ich społeczeństwa niż przestać nim być!!
            Oszołom , pasowałoby zaczerpnąć najpierw wiadomości zanim zaczniesz obczerniać
            innych!!!Co nie??
      • Gość: madziar HITLER NIE TOLEROWAŁ ZYDÓW I JAKI TEGO EFEKT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 14:04
        Nikt tobie nie kaze akceptować cudzych norm czy wartosci, natomiast zyjemy w
        państwie prawa i tolerować kogoś kto jest inny niz ty poprostu musisz.
        Tolerancja to jest minimum, które trzeba przestazegac jesli sie chce zyć w
        spokoju i pokoju.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: HITLER NIE TOLEROWAŁ ZYDÓW I JAKI TEGO EFEKT? 08.02.04, 12:50
          Gość portalu: madziar napisał(a):

> Nikt tobie nie kaze akceptować cudzych norm czy wartosci,
          -jak to nie? a zmuszanie do tolerowania zboczeń seksualnych do sekt religijnych
          do deprawatorów itd?
          natomiast zyjemy w
          > państwie prawa i tolerować kogoś kto jest inny niz ty poprostu musisz.

-prawa? chyab prawa silniejszego czy bardziej nadzianego (patrz Kulczyk)

> Tolerancja to jest minimum, które trzeba przestazegac jesli sie chce zyć w
          > spokoju i pokoju.

- od zapewnienia ładu i porządku jest policja
          • nikodem_dyzma ZA KOMUNY TEZ TAK MÓWIONO 08.02.04, 15:49
            że to milicja ma zapewniać porzadek i ze bnogaty jest zły.
            To kim ty w koncu jestes? Komunista czy prawicowy oszołom? A moze jak cała
            polska prawica cierpisz na swego rodzaju schozofremie?
            • venus99 Re: ZA KOMUNY TEZ TAK MÓWIONO 08.02.04, 16:09
              oszoł to bolszewicki schizofrenik.
              przez ostatnich kilka tygodni był na leczeniu.teraz go wypuścili i znowu pisze
              głupoty.
        • Gość: Tolerancyjny. Re: HITLER NIE TOLEROWAŁ ZYDÓW I JAKI TEGO EFEKT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 11:01
          Pozytywny,żydów jest dzięki Niemu mniej a przez to jest łatwiej żyć w swoim
          Kraju.
          • nikodem_dyzma HITLER NIE TOLEROWAŁ POLAKÓW I JAKI TEGO EFEKT? 09.02.04, 20:08
            Czy tez jest pozytywny? zapytaj sie swojej babci co o tym sądzi.
      • venus99 Re: Nietolerancja!!! 08.02.04, 16:05
        jasne,od dawna mamy sytuacje niemożności tolerancji dla innych. kiedyś to była
        inkwizycja, potem bolszewizm a teraz wracamy do żródeł?
        • Gość: Nietolerancyjny. Tolerancja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 23:08
          Tolerancja wszystkich wypaczeń i nieprawidłowości to tchórzostwo i pójście na
          łatwiznę dla zapewnienia sobie spokoju.To takie życie na kupie gnoju
          uskuteczniane przez debili i bezmózgich prymitywów nie zdających sobie
          sprawy,że powodują w ten sposób lawinowy wzrost patologii.Przygłupom
          pełnym "miłości i zrozumienia" tłumaczę,że stosunki międzyludzkie regulować ma
          prawo a nie knoty mózgowe tych,którzy mózgu nie mają.
          • skks Re: Tolerancja. 09.02.04, 00:55
            Tolerancja dla złodziejstwa, głupoty, chamstwa to zwykłe wypaczenie.
            I jak słusznie napisałeś to "życie na kupie gnoju".
            Tolerancja to nie jest akceptacja /będź przyzwolenie/ bezprawia!
            • Gość: Nietolerancyjny. Re: Tolerancja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 10:51
              Tak,tolerancja to nie jest jak napisałeś akceptacja /bądż przyzwolenie/,to
              przechodzenie obok bez reakcji z tchórzostwa,głupoty czy braku poczucia
              obowiązku obywatelskiego.Takie właśnie przechodzenie bez reakcji powoduje
              poczucie bezkarności i utwierdza w prawie robienia wszystkiego na co się ma
              ochotę bez liczenia się z innymi.Nie można dopuścić do tego,żeby bezmózgowcy
              swoimi hasełkami o "miłości i zrozumieniu dla innych" uniemożliwiali bądż
              utrudniali stosowanie prawa,które to właśnie jest regulatorem stosunków
              międzyludzkich.Z kampanii tych innowatorów można wnioskować,że sami też mają
              problem z przystosowaniem społecznym i hasełkami swoimi chcą i sobie zapewnić
              swobodne życie bez liczenia się z innymi i ich prawami.
    • peteen Re: Nietolerancja!!! 09.02.04, 10:55
      świetny film d.w.griffitha, ale stareńki już niemożebinie...

ps. pozdrówko dla soczewicy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka