Gość: Gazeta IP: *.krak.gazeta.pl 12.02.02, 14:14 Krowodrza? Nowa Huta? Podgórze? Śródmieście? Uzasadnij swój wybór. A może najlepiej mieszkać za miastem? Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbigniew Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 16:28 Gość portalu: Gazeta napisał(a): > Krowodrza? Nowa Huta? Podgórze? Śródmieście? Uzasadnij swój wybór. A może najle > piej mieszkać za > miastem? > Gazeta Za mały wybór może głosować na małe dzielnice samorządowe. Mieszkam niby w Środmieściu ale do teatru Słowackiego mam 4 km i mieszkam w nowo wybudowanym 3 piętrowym bloku. A Śródmieście wszystkim się kojarzy ze starymi kamienicami. Głosuję za Czerwonym Prądnikiem bo całkiem sympatycznie się tu mieszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Ranking dzielnic Krakowa 12.02.02, 22:20 Każda dzielnica ma swoje plusy i minusy. Nowa Huta - wiele zieleni i przestrzeni ( oczywiście nie na terenie HTS :) ), szerokie ulice i chodniki, prawie zupełnie nie ma korków. Śródmieście - wszędzie blisko, niestety powietrze skażone. wąskie ulice, korki, ale niepowtarzalny klimat i zabytki Krowodrza - blisko do Dolinek Podkrakowskich Podgórze - leży wyżej od lewobrzeżnego Krakowa więc powietrze czyste, blisko w góry i na pogórze. Ja mieszakm w Nowej Hucie na granicy ze Śródmieściem i Podgórzem, więc zżyłem suę z tymi trzema dzielnicami naraz. Każda ma swój urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 14:00 Ja najbardziej lubię Śródmieście, mimo że bywa zatłoczone i zanieczyszczone spalinami, ale tu jest wg mnie najpiękniej. A z 'mniejszych' dzielnic najbardziej lubię Salwator za spokój i zieleń i Stare Miasto za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.mol.uj.edu.pl 20.02.02, 12:42 a ja jakos polubilem Dębniki......... Do starego miasta 5 minut pieszo Do podgórza 5 minut pieszo Na kazimierz 5 minut pieszo Na salwator 5 minut pieszo Wszedzie blisko. wszedzie zielono, cisza , spokój, stare i nowe domy. Wieś w samym centrum Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.02.02, 23:00 Gość portalu: mtq napisał(a): > Ja najbardziej lubię Śródmieście, mimo że bywa zatłoczone i zanieczyszczone spa > linami, ale tu jest wg > mnie najpiękniej. A z 'mniejszych' dzielnic najbardziej lubię Salwator za spokó > j i zieleń i Stare Miasto > za wszystko. gdzie ta zielen? najlepsze drzewo na rogu nam wycieli. trawa... to cos to w ogole trawa? zielen to moze jest kolo kanalizacji, czy jak sie ten budynek zowie. na terenach cracovii rosna jakies smieszne drzewka... a plac na stawach to ochyba bez krztyny zieleni. jeszcze nie tak zle jest na kosciuszki, ale generalnie to sadzic drzewa, gdzie popadnie, bo tu nie ma zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 14:37 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: mtq napisał(a): > > > Ja najbardziej lubię Śródmieście, mimo że bywa zatłoczone i zanieczyszczon > e spa > > linami, ale tu jest wg > > mnie najpiękniej. A z 'mniejszych' dzielnic najbardziej lubię Salwator za > spokó > > j i zieleń i Stare Miasto > > za wszystko. > > gdzie ta zielen? najlepsze drzewo na rogu nam wycieli. > trawa... to cos to w ogole trawa? zielen to moze jest kolo > kanalizacji, czy jak sie ten budynek zowie. na terenach > cracovii rosna jakies smieszne drzewka... a plac na stawach > to ochyba bez krztyny zieleni. jeszcze nie tak zle jest na > kosciuszki, ale generalnie to sadzic drzewa, gdzie popadnie, > bo tu nie ma zieleni. ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brzeg Wisły (moze niezbyt zadbany, ale do spacerow idealny) i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, a stąd niedaleko na błonia. A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? Co do drzew na chodnikach to nie ma o co sie szarpac, jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 26.02.02, 20:50 > > ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brzeg Wisły (moze niezby > t zadbany, ale do spacerow > idealny) jak sie chodzi tamtedy codziennie to moze Ci sie wydawac, ze jest idealny do spacerow, kiedys mi sie nudzilo to pojechalem tamtedy na rolkach, zreszta byles drugi raz ze mna. alesmy sie najezdzili, co? zakole i potem juz nic praktycznie nie ma. i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, haha, ale miejsce na spacery, nie dosc, ze dresy siedza tam nawet w sylwestra w nocy to gdzie mialbym stamtad pojsc? a stąd niedaleko na błonia. jedyny plus. ale i tak trzeba sie przdrzec najpierw przez kilka ruchliwych ulic. > A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? zwierzyniecka? karmelicka? tyle samo drzew. tyle, ze, zeby ulica wygladala ladnie nie wystarcza tylko drzewa. one sa podstawa, ale mozna by tez wyczycscic chocby fasady budynkow. Co do drzew na chodnikach > to nie ma o co sie szarpac, > jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicami. zwlaszcza na komorowskiego te karlowate niewiadomo co sie swietnie prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 16:56 mikolaj7 napisał(a): > > > > > ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brzeg Wisły (moze n > iezby > > t zadbany, ale do spacerow > > idealny) > > jak sie chodzi tamtedy codziennie to moze Ci sie wydawac, > ze jest idealny do spacerow, kiedys mi sie nudzilo to > pojechalem tamtedy na rolkach, zreszta byles drugi raz ze > mna. alesmy sie najezdzili, co? zakole i potem juz nic > praktycznie nie ma. ale co innego na rolkach a co innego pieszo. na rolkach caly dystans robisz 3-4 razy szybciej, wiec na nogach spacerkiem to troche trwa, jakies 20-30 min. z konca pod Wawel > > i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, > > haha, ale miejsce na spacery, nie dosc, ze dresy siedza tam > nawet w sylwestra w nocy to gdzie mialbym stamtad pojsc? > ale w dzien w nie-sylwestra nie masz sie czego bac :-)) > a stąd niedaleko na błonia. > > jedyny plus. ale i tak trzeba sie przdrzec najpierw przez > kilka ruchliwych ulic. hehehehe, kasztelanska, kraszewskiego, falata i mlaskotow to najruchliwsze ulice w Krakowie, porownywalne z hehe... alejami!!! ale palnales! > > > A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? > > zwierzyniecka? karmelicka? tyle samo drzew. tyle, ze, zeby > ulica wygladala ladnie nie wystarcza tylko drzewa. one sa > podstawa, ale mozna by tez wyczycscic chocby fasady > budynkow. > hahahahaha! zwierzyniecka jest tak zalesiona, ze nitz nie widac, haha. przejdz sie tamtedy jeszcze raz, tylko uwazaj zeby sie nie zgubic :-))) widziales na kosciuszki drzewa sa calkiem gesto usadzone po OBU stronach ulicy, takich jest w naszym miescie niewiele. > Co do drzew na chodnikach > > to nie ma o co sie szarpac, > > jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicami. > > zwlaszcza na komorowskiego te karlowate niewiadomo co > sie swietnie prezentuje. mowisz o dwoch swiezo zasadzonych drzewkach w miejscu dawnego wypadku. ale troche dalej jest kilka b. ladnych drzew. na pewno jest ich wiecej niz na calej zwierzynieckiej :-))) poza tym mowilem o kosciuszki's street. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 02.03.02, 20:26 Gość portalu: mtq napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brzeg Wisły (m > oze n > > iezby > > > t zadbany, ale do spacerow > > > idealny) > > > > jak sie chodzi tamtedy codziennie to moze Ci sie wydawac, > > ze jest idealny do spacerow, kiedys mi sie nudzilo to > > pojechalem tamtedy na rolkach, zreszta byles drugi raz ze > > mna. alesmy sie najezdzili, co? zakole i potem juz nic > > praktycznie nie ma. > > ale co innego na rolkach a co innego pieszo. na rolkach caly dystans robisz 3-4 > razy szybciej, wiec na > nogach spacerkiem to troche trwa, jakies 20-30 min. z konca pod Wawel ale spacer! 20-30 minut... niesamowity. jak juz gdzies chcesz isc nad wisla to w strone tynca drugim brzegiem. > > > > i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, > > > > haha, ale miejsce na spacery, nie dosc, ze dresy siedza tam > > nawet w sylwestra w nocy to gdzie mialbym stamtad pojsc? > > > ale w dzien w nie-sylwestra nie masz sie czego bac :-)) wtedy tez nie bylo, bo zaden nie trzymal sie na nogach, a zreszta gdzie mam pojsc tymi walami? do parku decjusza? nigdzie indziej. > > > a stąd niedaleko na błonia. > > > > jedyny plus. ale i tak trzeba sie przdrzec najpierw przez > > kilka ruchliwych ulic. > > hehehehe, kasztelanska, kraszewskiego, falata i mlaskotow to najruchliwsze ulic > e w Krakowie, > porownywalne z hehe... alejami!!! ale palnales! to ty palnales glupote - a aleje Focha to co? zadna przyjemnosc chodzic z tej strony blonii. > > > > > A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? > > > > zwierzyniecka? karmelicka? tyle samo drzew. tyle, ze, zeby > > ulica wygladala ladnie nie wystarcza tylko drzewa. one sa > > podstawa, ale mozna by tez wyczycscic chocby fasady > > budynkow. > > > > hahahahaha! zwierzyniecka jest tak zalesiona, ze nitz nie widac, haha. przejdz > sie tamtedy jeszcze raz, > tylko uwazaj zeby sie nie zgubic :-))) widziales na kosciuszki drzewa sa calkie > m gesto usadzone po OBU > stronach ulicy, takich jest w naszym miescie niewiele. ale do karmelickiej sie nie przyczepisz, co? > > > Co do drzew na chodnikach > > > to nie ma o co sie szarpac, > > > jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicami. > > > > zwlaszcza na komorowskiego te karlowate niewiadomo co > > sie swietnie prezentuje. > > mowisz o dwoch swiezo zasadzonych drzewkach w miejscu dawnego wypadku. ale troc > he dalej jest kilka b. > ladnych drzew. na pewno jest ich wiecej niz na calej zwierzynieckiej :-))) > poza tym mowilem o kosciuszki's street. ale kosciuszki to nie cala dzielnica. a zreszta faceta prowadzacego ta fure powinno sie zachlastac, ze rozwalil to drzewo, teraz mamy z okine pieny widok na ten cud architektury. ogolny wniosek jest taki, ze jak chce sie gdzies przejsc to musze podjechac samochodem do lasu wolskiego albo podretpac, niekoniecznie przyjemnymi ulicami do parku decjusza albo jordana. to jest w sumie smutne, ze nie ma tu zadnych wielkich parkow, czy czegos, no nie wiem, jak chocby na zachodzie, we wloszech, zawsze sa jakies duze tereny, gdzie bez problemu mozna sie przespacerowac. i z nikad nie widac ani samochodow ani domow. wniosek drugi - po co ja Ci to mowie tutaj? moze ktos sie wlaczy, bo rozmowa z Toba jest z moejgo (i Twojego) punktu widzenia smieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 19:06 > > > > ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brzeg Wis > ły (m > > oze n > > > iezby > > > > t zadbany, ale do spacerow > > > > idealny) > > > > > > jak sie chodzi tamtedy codziennie to moze Ci sie wydawac, > > > ze jest idealny do spacerow, kiedys mi sie nudzilo to > > > pojechalem tamtedy na rolkach, zreszta byles drugi raz ze > > > mna. alesmy sie najezdzili, co? zakole i potem juz nic > > > praktycznie nie ma. > > > > ale co innego na rolkach a co innego pieszo. na rolkach caly dystans robis > z 3-4 > > razy szybciej, wiec na > > nogach spacerkiem to troche trwa, jakies 20-30 min. z konca pod Wawel > > ale spacer! 20-30 minut... niesamowity. jak juz gdzies > chcesz isc nad wisla to w strone tynca drugim brzegiem. niektorym wystarczy, poza tym mozesz isc od flisackiej na wschod az ci sie znudzi i sie wrocic, a znudzi ci sie na pewno!!! > > > > > > i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, > > > > > > haha, ale miejsce na spacery, nie dosc, ze dresy siedza tam > > > nawet w sylwestra w nocy to gdzie mialbym stamtad pojsc? > > > > > ale w dzien w nie-sylwestra nie masz sie czego bac :-)) > > wtedy tez nie bylo, bo zaden nie trzymal sie na nogach, a > zreszta gdzie mam pojsc tymi walami? do parku decjusza? > nigdzie indziej. chociazby, do pieknego zielonego parku albo po prostu pochodzic po tych walach i siasc nad rzeczka i porozmyslac...cudo > > > > > > > a stąd niedaleko na błonia. > > > > > > jedyny plus. ale i tak trzeba sie przdrzec najpierw przez > > > kilka ruchliwych ulic. > > > > hehehehe, kasztelanska, kraszewskiego, falata i mlaskotow to najruchliwsze > ulic > > e w Krakowie, > > porownywalne z hehe... alejami!!! ale palnales! > > to ty palnales glupote - a aleje Focha to co? zadna > przyjemnosc chodzic z tej strony blonii. ale to tylko 1, pozornie waska ulica tak ruchliwa jak franciszkanska :-) > > > > > > > > A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? > > > > > > zwierzyniecka? karmelicka? tyle samo drzew. tyle, ze, zeby > > > ulica wygladala ladnie nie wystarcza tylko drzewa. one sa > > > podstawa, ale mozna by tez wyczycscic chocby fasady > > > budynkow. > > > > > > > hahahahaha! zwierzyniecka jest tak zalesiona, ze nitz nie widac, haha. prz > ejdz > > sie tamtedy jeszcze raz, > > tylko uwazaj zeby sie nie zgubic :-))) widziales na kosciuszki drzewa sa c > alkie > > m gesto usadzone po OBU > > stronach ulicy, takich jest w naszym miescie niewiele. > > ale do karmelickiej sie nie przyczepisz, co? tez sie przyczepie. tam wcale nie jest tak zielono, na kosciuszki drzewa (duze) sa co 4-5 m. a na karmelickiej - wlasnie tam bylem - jest prawie lyso. > > > > > > > Co do drzew na chodnikach > > > > to nie ma o co sie szarpac, > > > > jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicami. > > > > > > zwlaszcza na komorowskiego te karlowate niewiadomo co > > > sie swietnie prezentuje. > > > > mowisz o dwoch swiezo zasadzonych drzewkach w miejscu dawnego wypadku. ale > troc > > he dalej jest kilka b. > > ladnych drzew. na pewno jest ich wiecej niz na calej zwierzynieckiej :-))) > > poza tym mowilem o kosciuszki's street. > > ale kosciuszki to nie cala dzielnica. a zreszta faceta > prowadzacego ta fure powinno sie zachlastac, ze rozwalil > to drzewo, teraz mamy z okine pieny widok na ten cud > architektury. stary!!! ty mi nie mow o jednym śp. drzewie kiedy ja do ciebie o calej dzielnicy!!! przejdz sie uliczkami od placu do focha, tam jest tez duzo drzewek. owszem, brakuje ich na wloczkow, borelowskiego i w tych okolicach, ale prawdziwy salwator zaczyna sie od komorowskiego :-) A moze na waszyngtona tez ci brakuje zieleni? a na krolowej jadwigi? jedno wywalone drzewko na komorowskiego to naprawde nic. > ogolny wniosek jest taki, ze jak chce sie gdzies przejsc to > musze podjechac samochodem do lasu wolskiego albo > podretpac, niekoniecznie przyjemnymi ulicami do parku > decjusza albo jordana. to jest w sumie smutne, ze nie ma tu > zadnych wielkich parkow, czy czegos, no nie wiem, jak > chocby na zachodzie, we wloszech, zawsze sa jakies duze > tereny, gdzie bez problemu mozna sie przespacerowac. i z > nikad nie widac ani samochodow ani domow. mowisz ze nie ma parkow i wspominasz o p. jordana i decjusza. kopiec kosciuszki to tez w pewnym sensie park. a we wloszech to gdzie np. widziales takie ogrrromne parki? bo ja sobie nie przypominam, zeby byly wieksze od chocby jordana. pozdrawiam nie badz takim okrrropnym pesymista i otworz sie. dostrzez piekno wspanialej i ZIELONEJ dzielnicy w jakiej mieszkasz! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 04.03.02, 18:33 Gość portalu: mtq napisał(a): > > > > > ale Salwator ciągnie się jeszcze w 2 stronę.... i jest brze > g Wis > > ły (m > > > oze n > > > > iezby > > > > > t zadbany, ale do spacerow > > > > > idealny) > > > > > > > > jak sie chodzi tamtedy codziennie to moze Ci sie wydawac, > > > > ze jest idealny do spacerow, kiedys mi sie nudzilo to > > > > pojechalem tamtedy na rolkach, zreszta byles drugi raz ze > > > > mna. alesmy sie najezdzili, co? zakole i potem juz nic > > > > praktycznie nie ma. > > > > > > ale co innego na rolkach a co innego pieszo. na rolkach caly dystans > robis > > z 3-4 > > > razy szybciej, wiec na > > > nogach spacerkiem to troche trwa, jakies 20-30 min. z konca pod Wawel > > > > ale spacer! 20-30 minut... niesamowity. jak juz gdzies > > chcesz isc nad wisla to w strone tynca drugim brzegiem. > > niektorym wystarczy, poza tym mozesz isc od flisackiej na wschod az ci sie znud > zi i sie wrocic, a znudzi ci > sie na pewno!!! gdzie? nie chce mi sie na planie sprawdzac, gdzie jest flisacka... > > > > > > > > > i wały Rudawy i początek Kasztelańskiej, > > > > > > > > haha, ale miejsce na spacery, nie dosc, ze dresy siedza tam > > > > nawet w sylwestra w nocy to gdzie mialbym stamtad pojsc? > > > > > > > ale w dzien w nie-sylwestra nie masz sie czego bac :-)) > > > > wtedy tez nie bylo, bo zaden nie trzymal sie na nogach, a > > zreszta gdzie mam pojsc tymi walami? do parku decjusza? > > nigdzie indziej. > > chociazby, do pieknego zielonego parku albo po prostu pochodzic po tych walach > i siasc nad rzeczka i > porozmyslac...cudo rzeczywiscie. jak sie tam jezdi na rowerze to co innego, ale mowimy o chodzeniu na nogach - draluj na waly rudawy na nogach - powodzenia. > > > > > > > > > > > a stąd niedaleko na błonia. > > > > > > > > jedyny plus. ale i tak trzeba sie przdrzec najpierw przez > > > > kilka ruchliwych ulic. > > > > > > hehehehe, kasztelanska, kraszewskiego, falata i mlaskotow to najruchl > iwsze > > ulic > > > e w Krakowie, > > > porownywalne z hehe... alejami!!! ale palnales! > > > > to ty palnales glupote - a aleje Focha to co? zadna > > przyjemnosc chodzic z tej strony blonii. > > ale to tylko 1, pozornie waska ulica tak ruchliwa jak franciszkanska :-) wszedzie tu jest pelno samochodow... na komorowskiego tez. > > > > > > > > > > > A widziałeś gdzieś tak zieloną ulicę jak Kościuszki? > > > > > > > > zwierzyniecka? karmelicka? tyle samo drzew. tyle, ze, zeby > > > > ulica wygladala ladnie nie wystarcza tylko drzewa. one sa > > > > podstawa, ale mozna by tez wyczycscic chocby fasady > > > > budynkow. > > > > > > > > > > hahahahaha! zwierzyniecka jest tak zalesiona, ze nitz nie widac, haha > . prz > > ejdz > > > sie tamtedy jeszcze raz, > > > tylko uwazaj zeby sie nie zgubic :-))) widziales na kosciuszki drzewa > sa c > > alkie > > > m gesto usadzone po OBU > > > stronach ulicy, takich jest w naszym miescie niewiele. > > > > ale do karmelickiej sie nie przyczepisz, co? > > tez sie przyczepie. tam wcale nie jest tak zielono, na kosciuszki drzewa (duze) > sa co 4-5 m. a na > karmelickiej - wlasnie tam bylem - jest prawie lyso. ja tamtedy chodze chyba czesciej i twierdze, ze jest tak zielono jak na kosciuszki, przynajmniej na odcinku od rynku do kosciola. > > > > > > > > > > > Co do drzew na chodnikach > > > > > to nie ma o co sie szarpac, > > > > > jest ich i tak bardzo duzo w porownaniu z innymi dzielnicam > i. > > > > > > > > zwlaszcza na komorowskiego te karlowate niewiadomo co > > > > sie swietnie prezentuje. > > > > > > mowisz o dwoch swiezo zasadzonych drzewkach w miejscu dawnego wypadku > . ale > > troc > > > he dalej jest kilka b. > > > ladnych drzew. na pewno jest ich wiecej niz na calej zwierzynieckiej > :-))) > > > poza tym mowilem o kosciuszki's street. > > > > ale kosciuszki to nie cala dzielnica. a zreszta faceta > > prowadzacego ta fure powinno sie zachlastac, ze rozwalil > > to drzewo, teraz mamy z okine pieny widok na ten cud > > architektury. > > stary!!! ty mi nie mow o jednym śp. drzewie kiedy ja do ciebie o calej dzielnic > y!!! przejdz sie uliczkami od > placu do focha, tam jest tez duzo drzewek. owszem, brakuje ich na wloczkow, bor > elowskiego i w tych > okolicach, ale prawdziwy salwator zaczyna sie od komorowskiego :-) > A moze na waszyngtona tez ci brakuje zieleni? a na krolowej jadwigi? > jedno wywalone drzewko na komorowskiego to naprawde nic. wlasnie, ze cos. a poza tym jak mowimy o claej dzielnicy to czemu piszesz tylko o waszyngtona i tamtych terenach? mowa jest od poczatku o terenach od alei do komorowskiego/rudawy, a tam zieleni jest co kot naplakal - np. na morawskiego, czy wokol placum, czy na drodze morawskiego - plac, wstyd po prostu. kosciuszki i dunin wasowicza to nie cala dzielnica, poz atym tam pod drzewami tez jest niezly syf i moznaby trawe posiac. > > > ogolny wniosek jest taki, ze jak chce sie gdzies przejsc to > > musze podjechac samochodem do lasu wolskiego albo > > podretpac, niekoniecznie przyjemnymi ulicami do parku > > decjusza albo jordana. to jest w sumie smutne, ze nie ma tu > > zadnych wielkich parkow, czy czegos, no nie wiem, jak > > chocby na zachodzie, we wloszech, zawsze sa jakies duze > > tereny, gdzie bez problemu mozna sie przespacerowac. i z > > nikad nie widac ani samochodow ani domow. > > mowisz ze nie ma parkow i wspominasz o p. jordana i decjusza. kopiec kosciuszki > to tez w pewnym sensie > park. a we wloszech to gdzie np. widziales takie ogrrromne parki? bo ja sobie n > ie przypominam, zeby byly > wieksze od chocby jordana. a ten, gdzie byl ten wielki zamek to co? tylko nie moge sobie przypomniec jakie to bylo miasto - zamek pieciokatny, jacys harcerze sie napatoczyli... to bylo male? to bylo gigantyczne i to w samym centrum. > > pozdrawiam > nie badz takim okrrropnym pesymista i otworz sie. dostrzez piekno wspanialej i > ZIELONEJ dzielnicy w > jakiej mieszkasz! bardziej zielono bylo na grodzkiej :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 21:47 mikolaj7 napisał(a): > gdzie? nie chce mi sie na planie sprawdzac, gdzie jest > flisacka... to juz twoj problem ze nie znasz wlasnej dzielnicy > rzeczywiscie. jak sie tam jezdi na rowerze to co innego, ale > mowimy o chodzeniu na nogach - draluj na waly rudawy na > nogach - powodzenia. ale czemu nie? cos bys uzasadnil, bo tak rzucasz suche tezy na prawo i lewo....co zlego w chodzeniu na nogach bo walach? nie mowie o calych walach (salwator-cichy kacik lub cichy kacik-park decjusza, to wystarczy) > wszedzie tu jest pelno samochodow... na komorowskiego > tez. rzeczywiscie, gorzej niz w rzymie. a na komorowskiego to juz inna historia, bo zrobili z niej przelotowke, debile. > ja tamtedy chodze chyba czesciej i twierdze, ze jest tak > zielono jak na kosciuszki, przynajmniej na odcinku od rynku > do kosciola. buuuuaaahahahahahahaaaaahaaahahahahahaaa! dalbys juz spokoj! dobrze wiesz, ze nie masz racji i jeszcze sie klocisz! pamietasz 'infopkp@pkp......' :-)) ? > > stary!!! ty mi nie mow o jednym śp. drzewie kiedy ja do ciebie o calej dzi > elnic > > y!!! przejdz sie uliczkami od > > placu do focha, tam jest tez duzo drzewek. owszem, brakuje ich na wloczkow > , bor > > elowskiego i w tych > > okolicach, ale prawdziwy salwator zaczyna sie od komorowskiego :-) > > A moze na waszyngtona tez ci brakuje zieleni? a na krolowej jadwigi? > > jedno wywalone drzewko na komorowskiego to naprawde nic. > > wlasnie, ze cos. a poza tym jak mowimy o claej dzielnicy to > czemu piszesz tylko o waszyngtona i tamtych terenach? > mowa jest od poczatku o terenach od alei do > komorowskiego/rudawy, a tam zieleni jest co kot naplakal - > np. na morawskiego, czy wokol placum, czy na drodze > morawskiego - plac, wstyd po prostu. kosciuszki i dunin > wasowicza to nie cala dzielnica, poz atym tam pod > drzewami tez jest niezly syf i moznaby trawe posiac. mikolaju, morawskiego to tez nie cala dzielnica :-) a na placu (moze nie w czesci parkingowej) jest wiecej drzew niz na twojej ukochanej karmelickiej. i sprecuzyj o jakim 'syfie' pod drzewami mowisz. > a ten, gdzie byl ten wielki zamek to co? tylko nie moge > sobie przypomniec jakie to bylo miasto - zamek > pieciokatny, jacys harcerze sie napatoczyli... to bylo male? > to bylo gigantyczne i to w samym centrum. dobra, masz juz 1. a dalej? > > > > pozdrawiam > > nie badz takim okrrropnym pesymista i otworz sie. dostrzez piekno wspanial > ej i > > ZIELONEJ dzielnicy w > > jakiej mieszkasz! > > bardziej zielono bylo na grodzkiej :-((( buuuuuaaahahahahahaaaaahahahaaaahahahahahahaaaaheheheheheheeeeeheheheheeehihihihihihihihiiiiihihihi hhhiihiiiihihihihihihihihihiihahahahahahahahahaaaaaaaaaaa! ale sie kompromitujesz! nie do wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.chello.pl 22.02.02, 15:52 Tylko Podgórze! W którymkolwiek miejscu po tej stronie Wisły. Tak jak napisał małopolanin - cisza i spokój, zieleń, świeże powietrze i pagórki które przeklinam ilekroć wracam na rowerze z miasta na Kurdwanów. Dzielnica do tej pory była zapuszczona ale teraz zaczyna rozkwitać. Naprawde niezłe miejsce do życia (tylko z samochodem, bo komunikacja parszywa, he, he). Dużo miejsca do rekreacji (m.in. Zakrzówek, Bodzów, Rajsko, Kopiec Kraka i okolice ze wspaniałym widokiem ) i do wyprowadzania psów. Nie wiem jak można się zachwycać życiem w śródmieściu (spacer po bulwarach wiślanych to extreme sport), natomiast północ miasta przeraża gęstą zabudową i totalnym brakiem wzniesień. Tam jest przerażająco płasko - a ja tego nie znoszę. Jedyne bolesne przeżycie to godzinki spędzone w tramwajach i autobusach. A ostatnio zaczyna mi się podobać Wieliczka. A swoją drogą to kiedy zlikwidują te idiotyczne "Dzielnice CVXXXLIIICC" - ludzie przeciez dzięki temu nie wiedzą gdzie mieszkają i z którą z nich mają mieć poczucie wspólnoty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 17:33 Gość portalu: OLO I napisał(a): > Tylko Podgórze! W którymkolwiek miejscu po tej stronie Wisły. Tak jak napisał > małopolanin - cisza i spokój, zieleń, świeże powietrze i pagórki które > przeklinam ilekroć wracam na rowerze z miasta na Kurdwanów. Dzielnica do tej > pory była zapuszczona ale teraz zaczyna rozkwitać. Naprawde niezłe miejsce do > życia (tylko z samochodem, bo komunikacja parszywa, he, he). Dużo miejsca do > rekreacji (m.in. Zakrzówek, Bodzów, Rajsko, Kopiec Kraka i okolice ze > wspaniałym widokiem ) i do wyprowadzania psów. Nie wiem jak można się zachwycać > > życiem w śródmieściu (spacer po bulwarach wiślanych to extreme sport), > natomiast północ miasta przeraża gęstą zabudową i totalnym brakiem wzniesień. > Tam jest przerażająco płasko - a ja tego nie znoszę. Jedyne bolesne przeżycie > to godzinki spędzone w tramwajach i autobusach. A ostatnio zaczyna mi się > podobać Wieliczka. > > A swoją drogą to kiedy zlikwidują te idiotyczne "Dzielnice CVXXXLIIICC" - > ludzie przeciez dzięki temu nie wiedzą gdzie mieszkają i z którą z nich mają > mieć poczucie wspólnoty!! Nie całe Podgórze jest takie fajne. Przecież ulica Przemysłowa to też Podgórze albo okolice Wielickiej Wodna itd.. Na północy nie jest tak źle z gęsto zabudową przecież Kurdwanów też się zapełnia. A kozłówek to najbardziej zapijaczona okolica (kumpel tam mieszkał wiem co mówię). Są oczywiście fajne miejsca jak Zakrzówek. pozdrawiam z Północy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.v1.pl 22.02.02, 21:34 Głosuję na Bieżanów, bo tam mieszkam, oczywiście. To prawie wieś, więc jest dość czyste powietrze, i sporo zieleni, tylko, że autostradę tu budują, błeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:28 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Głosuję na Bieżanów, bo tam mieszkam, oczywiście. To prawie wieś, więc jest > dość czyste powietrze, i sporo zieleni, tylko, że autostradę tu budują, błeeeee > . I niezly smrod z garbarni. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 16:37 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > I niezly smrod z garbarni. A od kiedy to garbarnia jest w Bieżanowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:28 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > I niezly smrod z garbarni. > > A od kiedy to garbarnia jest w Bieżanowie? Jest na Rybitwach. Co z tego skoro smrod i tak dociera do Biezanowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 18:36 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > A od kiedy to garbarnia jest w Bieżanowie? > > Jest na Rybitwach. Co z tego skoro smrod i tak dociera do Biezanowa. Dziwne. Jakoś mi nic nie śmierdzi. Jedyne, co śmierdzi, to kotłownia zbudowana dla szpitala w PROKOCIMIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:31 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > A od kiedy to garbarnia jest w Bieżanowie? > > > > Jest na Rybitwach. Co z tego skoro smrod i tak dociera do Biezanowa. > > Dziwne. Jakoś mi nic nie śmierdzi. Jedyne, co śmierdzi, to kotłownia zbudowana > dla szpitala w PROKOCIMIU. Moze juz nie wiesz co Ci smierdzi. Wez prysznic i wypierz swoje skarpetki. Przestanie smierdziec (mam taka nadzieje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 23:51 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: OLO I napisał(a): > > > Tylko Podgórze! W którymkolwiek miejscu po tej stronie Wisły. Tak jak napi > sał > > małopolanin - cisza i spokój, zieleń, świeże powietrze i pagórki które > > przeklinam ilekroć wracam na rowerze z miasta na Kurdwanów. Dzielnica do t > ej > > pory była zapuszczona ale teraz zaczyna rozkwitać. Naprawde niezłe miejsce > do > > życia (tylko z samochodem, bo komunikacja parszywa, he, he). Dużo miejsca > do > > rekreacji (m.in. Zakrzówek, Bodzów, Rajsko, Kopiec Kraka i okolice ze > > wspaniałym widokiem ) i do wyprowadzania psów. I jeszcze Wzgórze Lasoty!!! Pojedz tam koniecznie. Jest duży park z górkami. Jest kilka klimatycznych uliczek i widac panoramę Krakowa. Inną niż z Kopca Kościuszki. Zobacz! Ja jestem zachwycona. Kasia P.S. Mieszkam na Ludwinowie. Ładna nazwa,prawda? Nie jakieś tam CCwwxxxxKKIILL. Okolica troszkę gorsza od nazwy,ale da się wytrzymac. Blisko mam do "Lasoty". Kasia--uwaga@kr.onet.pl Nie wiem jak można się zach > wycać > > > > życiem w śródmieściu (spacer po bulwarach wiślanych to extreme sport), > > natomiast północ miasta przeraża gęstą zabudową i totalnym brakiem wzniesi > eń. > > Tam jest przerażająco płasko - a ja tego nie znoszę. Jedyne bolesne przeży > cie > > to godzinki spędzone w tramwajach i autobusach. A ostatnio zaczyna mi się > > podobać Wieliczka. > > > > A swoją drogą to kiedy zlikwidują te idiotyczne "Dzielnice CVXXXLIIICC" - > > ludzie przeciez dzięki temu nie wiedzą gdzie mieszkają i z którą z nich ma > ją > > mieć poczucie wspólnoty!! > > Nie całe Podgórze jest takie fajne. Przecież ulica Przemysłowa to też Podgórze > albo okolice Wielickiej Wodna itd.. > Na północy nie jest tak źle z gęsto zabudową przecież Kurdwanów też się zapełni > a. > A kozłówek to najbardziej zapijaczona okolica (kumpel tam mieszkał wiem co mówi > ę). > Są oczywiście fajne miejsca jak Zakrzówek. > pozdrawiam z Północy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:27 Plotkujesz jak stara baba. Na Kozlowku to pewnie twoj znajomy byl tym zapijaczonym. Pojedz na Dabie to zobaczysz ilu tam urzeduje, zwlaszcza nad Wisla. Z drugiej strony polecam park w Prokocimiu. Jest bardzo ladny ale odradzam udawac sie tam samotnie. Kreci sie duzo mlodych bandytow z Kozlowka. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 16:39 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Plotkujesz jak stara baba. Na Kozlowku to pewnie twoj znajomy byl tym > zapijaczonym. Pojedz na Dabie to zobaczysz ilu tam urzeduje, zwlaszcza nad > Wisla. > Z drugiej strony polecam park w Prokocimiu. Jest bardzo ladny ale odradzam > udawac sie tam samotnie. Kreci sie duzo mlodych bandytow z Kozlowka. To są w końcu te pijaki na Kozłówku, czy nie? A ten park, to ta melina koło pętli tramwajowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:30 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Plotkujesz jak stara baba. Na Kozlowku to pewnie twoj znajomy byl tym > > zapijaczonym. Pojedz na Dabie to zobaczysz ilu tam urzeduje, zwlaszcza nad > > > Wisla. > > Z drugiej strony polecam park w Prokocimiu. Jest bardzo ladny ale odradzam > > > udawac sie tam samotnie. Kreci sie duzo mlodych bandytow z Kozlowka. > > To są w końcu te pijaki na Kozłówku, czy nie? > A ten park, to ta melina koło pętli tramwajowej? Moze i melina ale nazywa sie park, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 18:38 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Moze i melina ale nazywa sie park, baranie. Może i nazywa się park, ale to melina, z jedną świecącą się latarnią, gdzie normalni ludzie się nie zapuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:34 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Moze i melina ale nazywa sie park, baranie. > > Może i nazywa się park, ale to melina, z jedną świecącą się latarnią, gdzie > normalni ludzie się nie zapuszczają. Czy nazywasz siebie nienormalnym? Ja tam nie chodze i nie wiem ile latarnii swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 21:27 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Moze i melina ale nazywa sie park, baranie. > > > > Może i nazywa się park, ale to melina, z jedną świecącą się latarnią, gdzi > e > > normalni ludzie się nie zapuszczają. > > Czy nazywasz siebie nienormalnym? Ja tam nie chodze i nie wiem ile latarnii > swieci. to sie placzesz w zeznaniach buraku, bo przed chwila mowiles, ze bardzo ladny ten park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 22.03.02, 03:28 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > kuba203 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Moze i melina ale nazywa sie park, baranie. > > > > > > Może i nazywa się park, ale to melina, z jedną świecącą się latarnią, > gdzi > > e > > > normalni ludzie się nie zapuszczają. > > > > Czy nazywasz siebie nienormalnym? Ja tam nie chodze i nie wiem ile latarni > i > > swieci. > > to sie placzesz w zeznaniach buraku, bo przed chwila > mowiles, ze bardzo ladny ten park Jestes glupi jak but, gdybys ruszyl troche swoja lepetynka to domyslilbys sie, ze widocznie chodze tam w dzien wiec nie moge wiedziec ile latarnii sie swieci. Ty zakuta palo. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 22.03.02, 16:19 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Jestes glupi jak but, gdybys ruszyl troche swoja lepetynka to domyslilbys sie, > ze > widocznie chodze tam w dzien wiec nie moge wiedziec ile latarnii sie swieci. > Ty zakuta palo. Widać z tramwaju, ile się świeci, ziemniaku. Brawo Mikołaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 04:46 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Jestes glupi jak but, gdybys ruszyl troche swoja lepetynka to domyslilbys > sie, > > ze > > widocznie chodze tam w dzien wiec nie moge wiedziec ile latarnii sie swiec > i. > > Ty zakuta palo. > > Widać z tramwaju, ile się świeci, ziemniaku. > Brawo Mikołaj!!! Braciszku, z tramwaju to widac go... . Powiedz swojemu tatusiowi zeby nie pil w pracy i nie jezdzil po calym parku. Jutro zadzwonie do MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 09:04 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Braciszku, z tramwaju to widac go... . Powiedz swojemu tatusiowi zeby nie pil w > > pracy i nie jezdzil po calym parku. Jutro zadzwonie do MPK. W jakiej sprawie będziesz dzwonił? Żeby zmienili trasę tramwajów tak, żeby było cały park widać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuna Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.um.krakow.pl 26.02.02, 08:37 Lubię Ugorek - cisza spokój dużo zieleni, blisko Krakchemia, Geant, multikino i park wodny - mieszka się super! A do Rynku dojeżdzam w 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ranking dzielnic Krakowa 10.03.02, 18:03 Hutę trzeba dobrze znać, by pokochać ja mieszkałem w niej ponad ćwierć wieku; wielokrotnie wyszydzana przez tzw. prawdziwych krakusów okazała się zbawienna, gdy przyszło do zadym w stanie wojennym ( pamietacie jak skończył sie pierwszy mityng 13.05.82 na Rynku ) stara Nowa Huta ma w sobie coś z uwielbienia kiczu, nowa jest koszmarna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adapas Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:11 peteen napisał(a): > Hutę trzeba dobrze znać, by pokochać > ja mieszkałem w niej ponad ćwierć wieku; wielokrotnie wyszydzana przez tzw. > prawdziwych krakusów okazała się zbawienna, gdy przyszło do zadym w stanie > wojennym ( pamietacie jak skończył sie pierwszy mityng 13.05.82 na Rynku ) > stara Nowa Huta ma w sobie coś z uwielbienia kiczu, nowa jest koszmarna... Ja natomiast mieszkam w "nowej" nowej-hucie a konkretnie mistrzejowice i bardzo sobie chwale komunikacje rewelacja do centrum (rynku a nie centrum a,b,c itd) 15 min autobusem. blisko obiekty rekreacyjne multikino park wodny, markety, w ogole komunikacja z calym Krakowem po przebudowie Jana Pawła II jest rewelacyjna. w mojej okolicy sa 3 parki do spacerow a ja ostatnio polubilem eskapady na północne obrzeza, Minusem sa wielkie blokowiska ale ci ktorzy sa w temacie wiedza ze sie one zmieniaja na +. Stara hute lubie za zieleń i przestrzenie i co tu duzo mowic ma swoj urok ktos napisal ze na północy nie ma wzniesień i pagórków - nic bardziej błędnego zapraszam do częstszych odwiedzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_kr Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.chello.pl 15.03.02, 11:44 A ja zapraszam na stronkę o Nowej Hucie jej walorach rekreacujno turystycznych Fenomen na skalę Europejską! Najpełniej urzeczywiśtnia zasady realizmu socjalnego na tle innych realizacji okr 1949-56 (Eisenhuttenstadt, Ostrawa, Magnitogorsk. Obala mity rozpowszechnione wśród Krakusów dla których świat kończy sie na plantach... www.nh.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 13:00 Gość portalu: marek_kr napisał(a): > A ja zapraszam na stronkę o Nowej Hucie jej walorach rekreacujno turystycznych > Fenomen na skalę Europejską! Najpełniej urzeczywiśtnia zasady realizmu > socjalnego na tle innych realizacji okr 1949-56 (Eisenhuttenstadt, Ostrawa, > Magnitogorsk. Obala mity rozpowszechnione wśród Krakusów dla których świat > kończy sie na plantach... <a href="http://www.nh.pl"target="_blank">www.nh.pl</ > a> co to jest? najpierw ludzie z limanowY wszedzie sie panosza, a teraz sie nowa huta ciska? co jest? i wszysycy tylko do krakusow, sami nimi jestescie, wiec zacznijcie uswiadmiac ludzi o walorach turystycznych nh u siebie na osiedlach... mikolaj7 niezalogowany, bo poczta sie jeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_kr Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.chello.pl 15.03.02, 14:49 Polecam artykuliki pani Radłowskiej z GW i p. Mieziana. Może uświadomią Ci wage i potencjał tej dzielnicy! oczywiście że promujemy tą dzielnice ale za granicą w zeszłym tygodmniu mialem 3 grupy z niemiec i 1 z australii - są zachwyceni! Nastepnie omijając szerokim łukiem Kraków jadą do Wieliczki i do Zakopanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 192.168.1.* 19.03.02, 08:44 Gość portalu: mikolaj7 napisał(a): > co to jest? najpierw ludzie z limanowY wszedzie sie > panosza, a teraz sie nowa huta ciska? co jest? i wszysycy > tylko do krakusow, sami nimi jestescie, wiec zacznijcie > uswiadmiac ludzi o walorach turystycznych nh u siebie na > osiedlach... > Gratuluję wielce merytorycznej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 19.03.02, 10:00 Gość portalu: j23 napisał(a): > Gość portalu: mikolaj7 napisał(a): > > > co to jest? najpierw ludzie z limanowY wszedzie sie > > panosza, a teraz sie nowa huta ciska? co jest? i wszysycy > > tylko do krakusow, sami nimi jestescie, wiec zacznijcie > > uswiadmiac ludzi o walorach turystycznych nh u siebie na > > osiedlach... > > > > > Gratuluję wielce merytorycznej wypowiedzi. > > > Czuje sie zaszczycony :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:48 Gość portalu: j23 napisał(a): > Gość portalu: mikolaj7 napisał(a): > > > co to jest? najpierw ludzie z limanowY wszedzie sie > > panosza, a teraz sie nowa huta ciska? co jest? i wszysycy > > tylko do krakusow, sami nimi jestescie, wiec zacznijcie > > uswiadmiac ludzi o walorach turystycznych nh u siebie na > > osiedlach... > > > > > Gratuluję wielce merytorycznej wypowiedzi. Zamknij pyszczek, wiejski potomku. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 16:40 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Zamknij pyszczek, wiejski potomku. O! Miastowy z Prokocimia! Hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:33 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Zamknij pyszczek, wiejski potomku. > > O! Miastowy z Prokocimia! Hahaha! Nie z Prokocimia kmiotku tylko z ul.Loretanskiej. W Prokocimiu mieszkal kilka lat i dobrze sie bawil. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 18:40 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Nie z Prokocimia kmiotku tylko z ul.Loretanskiej. W Prokocimiu mieszkal kilka l > at > i dobrze sie bawil. Z kim? Z kolegami spod monopola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:36 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Nie z Prokocimia kmiotku tylko z ul.Loretanskiej. W Prokocimiu mieszkal ki > lka l > > at > > i dobrze sie bawil. > > Z kim? Z kolegami spod monopola? Trafiles w dziesiatke, buzka. he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 62.233.150.* 10.07.03, 22:48 > co to jest? najpierw ludzie z limanowY wszedzie sie > panosza, a teraz sie nowa huta ciska? co jest? i wszysycy > tylko do krakusow, sami nimi jestescie, wiec zacznijcie > uswiadmiac ludzi o walorach turystycznych nh u siebie na > osiedlach... > > mikolaj7 niezalogowany, bo poczta sie jeb... Co za prymityw i gnój mieszka w Krakowie. Sam fakt takiej wypowiedzi coś o nim świadczy. A tak naprawdę to najwyższy czas skończyć ze starym komunistycznym podziałem Krakowa na Krowodrzę, Podgórze, Nową Hutę i Śródmieście. Teraz jest 18 dzielnic (ze swoimi nazwami a nie tylko liczbami) i te nazwy związane są nazwami dawnych podkrakowskich wsi co najlepiej odpowiada rzeczywistości i utożsamiania się mieszkańców Krakowa z poszczególnymi w nim miejscami. Dla przykładu Podgórze to między innymi Wola Duchacka, Dębniki, Swoszowice, Podgórze (to właściwe Podgórze) itd. a Nowa Huta to między innymi Mistrzejowice, Czyżyny, Bieńczyce, Nowa Huta (ta właściwa stara Nowa Huta) itd. Najwyższy czas aby wreszcie o tym wszyscy wiedzieli. Zadawanie pytania i pisanie tylko o 4 dawnych wielkich dzielnicach jest czymś nieprecyzyjnym i wszystko upraszczającym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:41 peteen napisał(a): > Hutę trzeba dobrze znać, by pokochać > ja mieszkałem w niej ponad ćwierć wieku; wielokrotnie wyszydzana przez tzw. > prawdziwych krakusów okazała się zbawienna, gdy przyszło do zadym w stanie > wojennym ( pamietacie jak skończył sie pierwszy mityng 13.05.82 na Rynku ) > stara Nowa Huta ma w sobie coś z uwielbienia kiczu, nowa jest koszmarna... I stara, i nowa sa koszmarne. Co do zadym to sie zgadzam. Nikt nie chcial niszczyc zabytkow starego miasta a w Hucie duzo miejsca i nic wartosciowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 16:42 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > w Hucie duzo miejsca i nic wartosciowego. > W przeciwieństwie do słynącego zabytkami na całą Polskę Prokocimia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:36 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > w Hucie duzo miejsca i nic wartosciowego. > > > > W przeciwieństwie do słynącego zabytkami na całą Polskę Prokocimia. Ale nazwa zabawna hehe. Przyjedz do parku to podyskutujemy jak prokocimianin z wiesniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 18:42 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Ale nazwa zabawna hehe. Przyjedz do parku to podyskutujemy jak prokocimianin z > wiesniakiem. Chyba jak Bieżanowianin z wieśniakiem. Coś ci się pomyliło. Ale nie martw się, u Was wszyscy tak pewnie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:39 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Ale nazwa zabawna hehe. Przyjedz do parku to podyskutujemy jak prokocimian > in z > > wiesniakiem. > > Chyba jak Bieżanowianin z wieśniakiem. Coś ci się pomyliło. Ale nie martw się, > u > Was wszyscy tak pewnie mają. A dziekuje, maja sie dobrze. he,he Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 22.03.02, 16:21 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > A dziekuje, maja sie dobrze. he,he To się cieszę. Bo wiesz, już się martwiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.pl 17.03.02, 22:19 Najlepszy jest Płaszów to poprostu wieś w mieście .Jeszcze ze 3 lata temu 300 metrów od mojego bloku pasły się krowy...A tak poza tym to mam drugie 200m nad wisłe .A wogóle to chyba jeszcze najmniej rozwinięta dzielnica pomimo że znajduje się w środku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:50 Gość portalu: bonzaj napisał(a): > Najlepszy jest Płaszów to poprostu wieś w mieście .Jeszcze ze 3 lata temu 300 > metrów od mojego bloku pasły się krowy...A tak poza tym to mam drugie 200m nad > wisłe .A wogóle to chyba jeszcze najmniej rozwinięta dzielnica pomimo że > znajduje się w środku miasta. No ale dworzec kolejowy macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 217.96.97.* 21.03.02, 15:38 ja mówie o innej części Płaszowa, tej w stronę Rybitw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:40 Gość portalu: bonzaj napisał(a): > ja mówie o innej części Płaszowa, tej w stronę Rybitw... Plaszow to Plaszow niezaleznie od czesci. I tak wolalbym tam mieszkac niz w paskudnej Hucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 23:30 Podgórze! Ze względu na Wzgórzre Lasoty. Ulica Parkowa-cudo. Domy na niej - jak w Barcelonie. Wszystko małe i kameralne. Chciałabym tam mieszkac. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 00:04 myślę, że powinnaś przemyśleć przyjście na dżamprezę forumowiczów w piątek o 20, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 00:45 Gość portalu: peteen napisał(a): > myślę, że powinnaś przemyśleć przyjście na dżamprezę forumowiczów w piątek o > 20, co ? Chyba przegapiłam fajną imprezkę,co?:( Peteen,teraz włączyłam komputer. Imprezka była w dawnym Forum - cyli Sofitelu??? Mieszkam na wyciągnięcie ręki. A kiedy następna? Sofitel ma rewelacyjny kiermasz świąteczny - szynki , pasztety itp. Zaglądnij wtedy. Może Mama się ucieszy... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:51 Gość portalu: kasia napisał(a): > Podgórze! > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > Ulica Parkowa-cudo. > Domy na niej - jak w Barcelonie. > Wszystko małe i kameralne. > Chciałabym tam mieszkac. > Kasia Brawo Kasiu. Kocham Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 00:49 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Podgórze! > > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > > Ulica Parkowa-cudo. > > Domy na niej - jak w Barcelonie. > > Wszystko małe i kameralne. > > Chciałabym tam mieszkac. > > Kasia > > Brawo Kasiu. Kocham Cie. No proszę,tego się nie spodziewałam. Co to znaczy - lokalny patriotyzm. Miło mi. Tym bardziej,że to od najaktywniejszego gościa tej strony. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 04:23 Gość portalu: kasia napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > Podgórze! > > > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > > > Ulica Parkowa-cudo. > > > Domy na niej - jak w Barcelonie. > > > Wszystko małe i kameralne. > > > Chciałabym tam mieszkac. > > > Kasia > > > > Brawo Kasiu. Kocham Cie. > > No proszę,tego się nie spodziewałam. > Co to znaczy - lokalny patriotyzm. > Miło mi. > Tym bardziej,że to od najaktywniejszego gościa tej strony. > Kasia Czesc Kasiu !!! Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez(w Prokocimiu). Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 09:08 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez(w > Prokocimiu). > Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa To teraz ul. Loretańska jest gdzieś bardzo daleko? Coś mi się zdaje, że zaplątałeś się w swoich własnych wypowiewdziach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 12:54 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez( > w > > Prokocimiu). > > Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa > > To teraz ul. Loretańska jest gdzieś bardzo daleko? Coś mi się zdaje, że > zaplątałeś się w swoich własnych wypowiewdziach. popatrz na jego ip - proxy.aol.com, to sa stany, ale mnie farpuje co innego - on jest najaktywniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 13:53 mikolaj7 napisał(a): > popatrz na jego ip - proxy.aol.com, to sa stany, ale mnie > farpuje co innego - on jest najaktywniejszy? No faktycznie, ale sam stwierdził, że mieszka na Loretańskiej, więc ja się zwyczajnie czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 16:32 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > popatrz na jego ip - proxy.aol.com, to sa stany, ale mnie > > farpuje co innego - on jest najaktywniejszy? > > No faktycznie, ale sam stwierdził, że mieszka na Loretańskiej, więc ja się > zwyczajnie czepiam. aha, no to bardzo dobrze, ze sie go czepiasz, masz moje blogoslawienstwo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 16:49 mikolaj7 napisał(a): > aha, no to bardzo dobrze, ze sie go czepiasz, masz moje > blogoslawienstwo :-))) Dzięki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:11 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > > > Podgórze! > > > > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > > > > Ulica Parkowa-cudo. > > > > Domy na niej - jak w Barcelonie. > > > > Wszystko małe i kameralne. > > > > Chciałabym tam mieszkac. > > > > Kasia > > > > > > Brawo Kasiu. Kocham Cie. > > > > No proszę,tego się nie spodziewałam. > > Co to znaczy - lokalny patriotyzm. > > Miło mi. > > Tym bardziej,że to od najaktywniejszego gościa tej strony. > > Kasia > > Czesc Kasiu !!! > Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez(w > Prokocimiu). > Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa Pozdrowienia ,gdziekolwiek teraz mieszkasz. Wiedz,że czyta się to tak,jak gdybyś był na drugiej półkuli...:) Ja mieszkam blisko Prokocimia. Na Ludwinowie. Czy to blisko ,czy daleko Twoim zdaniem? Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:01 Gość portalu: kasia napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > Gość portalu: kasia napisał(a): > Pozdrowienia ,gdziekolwiek teraz mieszkasz. > Wiedz,że czyta się to tak,jak gdybyś był na drugiej półkuli...:) > Ja mieszkam blisko Prokocimia. > Na Ludwinowie. > Czy to blisko ,czy daleko Twoim zdaniem? > Kasia. Nie daleko ale tez nie blisko. Trudno powiedziec, to zalezy od punktu widzenia. Okolo 10 godzin samolotem. Jesli chodzi o dystans to daleko ale jesli chodzi o serce to blisko. Poprostu kocham Krakow i jest to dla mnie najwspanialsze miasto na swiecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-PR Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:13 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > > > Podgórze! > > > > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > > > > Ulica Parkowa-cudo. > > > > Domy na niej - jak w Barcelonie. > > > > Wszystko małe i kameralne. > > > > Chciałabym tam mieszkac. > > > > Kasia > > > > > > Brawo Kasiu. Kocham Cie. > > > > No proszę,tego się nie spodziewałam. > > Co to znaczy - lokalny patriotyzm. > > Miło mi. > > Tym bardziej,że to od najaktywniejszego gościa tej strony. > > Kasia > > Czesc Kasiu !!! > Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez(w > Prokocimiu). > Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa A propos aktywności: MOJE GRATULACJE!!! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:03 Gość portalu: kasia-PR napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > > > > > Podgórze! > > > > > Ze względu na Wzgórzre Lasoty. > > > > > Ulica Parkowa-cudo. > > > > > Domy na niej - jak w Barcelonie. > > > > > Wszystko małe i kameralne. > > > > > Chciałabym tam mieszkac. > > > > > Kasia > > > > > > > > Brawo Kasiu. Kocham Cie. > > > > > > No proszę,tego się nie spodziewałam. > > > Co to znaczy - lokalny patriotyzm. > > > Miło mi. > > > Tym bardziej,że to od najaktywniejszego gościa tej strony. > > > Kasia > > > > Czesc Kasiu !!! > > Jestem aktywny 24/7/365 w roku. Urodzilem sie w Krakowie i wychowalem tez( > w > > Prokocimiu). > > Teraz mieszkam bardzo daleko, pozdrawiam. pa, pa > > A propos aktywności: > MOJE GRATULACJE!!! > Kasia Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
stow.dla_arcytektury Re: Ranking dzielnic Krakowa 30.06.03, 20:42 Zniesienie rewersow - same dobre rzeczy. Jak na Grottgera, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 09.07.03, 17:35 stow.dla_arcytektury napisał: > Zniesienie rewersow - same dobre rzeczy. Jak na Grottgera, co nie? jak to sie ma do wypowiedzi, pod ktora sie podpisales ? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ranking dzielnic Krakowa 10.07.03, 16:31 podpisałAś, słonko... stow. to kobieta i to taka, którą znasz... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 14:38 peteen napisał: > podpisałAś, słonko... > stow. to kobieta i to taka, którą znasz... spodziewalem sie tego, styl, styl, wiekszosc forumowiczy rozpoznam po stylu pisania. no, a teraz moje przypuszczenia sie tylko potwierdzily Odpowiedz Link Zgłoś
stow.dla_arcytektury Re: Ranking dzielnic Krakowa 12.07.03, 14:26 mikolaj7 napisał: > stow.dla_arcytektury napisał: > > > Zniesienie rewersow - same dobre rzeczy. Jak na Grottgera, co nie? > > jak to sie ma do wypowiedzi, pod ktora sie podpisales ? Drogi Mikolaju 7, ma sie nastepujaco: cytat zawarty w komentowanym poscie mowi o urokach mieszkania na Wzgorzu Lasoty - tak? Tak Powstalo tam z poczatkiem wieku XX zalozenie mieszkaniowe, ktore, podobnie jak Salwator, okolice Grottgera i Wyspianskiego, i osiedle oficerskie, i Praska w Debnikach - z przyleglosciami- bylo skutkiem parcelacji dokonanej po zniesieniu tzw rewersow demolacyjnych zabraniajacych budowania w spodziewanym polu ostrzalu Twierdzy Krakow. Te zalozenia mieszkaniowe (osiedla) sa do dzis przedmiotem westchnien i aspiracji Krakowian, sa? Są. Chyba ze cos sie zmienilo, jesli tak, to przepraszam, bo mam nienajswiezsze dane. Czy wyjasnienie przyjete? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 14:41 stow.dla_arcytektury napisała: > mikolaj7 napisał: > > > stow.dla_arcytektury napisała: > > > > > Zniesienie rewersow - same dobre rzeczy. Jak na Grottgera, co nie? > > > > jak to sie ma do wypowiedzi, pod ktora sie podpisales ? > > Drogi Mikolaju 7, > ma sie nastepujaco: cytat zawarty w komentowanym poscie mowi o urokach > mieszkania na Wzgorzu Lasoty - tak? Tak > Powstalo tam z poczatkiem wieku XX zalozenie mieszkaniowe, ktore, podobnie jak > Salwator, okolice Grottgera i Wyspianskiego, i osiedle oficerskie, i Praska w > Debnikach - z przyleglosciami- bylo skutkiem parcelacji dokonanej po zniesieniu > > tzw rewersow demolacyjnych zabraniajacych budowania w spodziewanym polu > ostrzalu Twierdzy Krakow. Te zalozenia mieszkaniowe (osiedla) sa do dzis > przedmiotem westchnien i aspiracji Krakowian, sa? Są. Chyba ze cos sie > zmienilo, jesli tak, to przepraszam, bo mam nienajswiezsze dane. > Czy wyjasnienie przyjete? przyjete chociaz i tak nie wiem za czym krakowianie maja wzdychac ? ... nawiasem mowiac dziwie sie, ze w tym watku ktos sie wypowiada merytorycznie !! :DD Odpowiedz Link Zgłoś
stow.dla_arcytektury Re: Ranking dzielnic Krakowa 12.07.03, 14:51 Za czym maja wzdychac, to ja tez nie wiem. Wiem za czym wzdychaja. Discussion about facts? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 14:58 stow.dla_arcytektury napisał: > Za czym maja wzdychac, to ja tez nie wiem. Wiem za czym wzdychaja. lol, o to wlasnie mi chodzi - za czym wzdychaja? Discussion > about facts? nigdy nawet nie bylem na kopcu wandy! wiec zaden ze mnie partner do dyskusji nt tamtych terenow Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Ranking dzielnic Krakowa 12.07.03, 15:03 1. za kopiec powinno bnyć ci wstyd 2. jak się wasza dyskusja ma do rankingu dzielnic ck Krakowa ? 3. powyższe pytanie nie było czepiactwem, słowo... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
stow.dla_arcytektury Re: Ranking dzielnic Krakowa 12.07.03, 15:10 O Jezu, no jak to "jak sie ma?" Ma sie tak, ze za najlepsze chodza te dzielnice, ktore byly urzadzane i parcelowane pod zabudowe wlasnie po zniesieniu tych to rewersow demol. Sklad dzielnic juz byl. peteen napisał: > 1. za kopiec powinno bnyć ci wstyd > 2. jak się wasza dyskusja ma do rankingu dzielnic ck Krakowa ? > 3. powyższe pytanie nie było czepiactwem, słowo... > ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 16:06 stow.dla_arcytektury napisał: > O Jezu, > > no jak to "jak sie ma?" > Ma sie tak, ze za najlepsze chodza te dzielnice, ktore byly urzadzane i > parcelowane pod zabudowe wlasnie po zniesieniu tych to rewersow demol. Sklad > dzielnic juz byl. a co znaczy 'najlepsze dzielnice'? nie wiem w czym salwator jest najlepszy - chyba w ilosci dresow nad rudawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 16:09 peteen napisał: > 1. za kopiec powinno bnyć ci wstyd haha, na odnowionym kosciuszki tez jeszcze nie bylem:)) moze kiedys sie przejade do huty, ale hmm.. no zobaczy sie > 2. jak się wasza dyskusja ma do rankingu dzielnic ck Krakowa ? no wlasnie nie wiem! tez probowalem sie dowiedziec i zeszlo na jakies parcelowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
stow.dla_arcytektury Re: Ranking dzielnic Krakowa 13.07.03, 23:11 Gość portalu: seven napisał(a): > peteen napisał: > > > 1. za kopiec powinno bnyć ci wstyd > > haha, na odnowionym kosciuszki tez jeszcze nie bylem:)) > moze kiedys sie przejade do huty, ale hmm.. no zobaczy sie > > > 2. jak się wasza dyskusja ma do rankingu dzielnic ck Krakowa ? > > no wlasnie nie wiem! tez probowalem sie dowiedziec i > zeszlo na jakies parcelowanie... Jak Cie interesuje mieszanie zamiast zdobywania informacji, to mieszaj. Jak dostajesz informacje, o ktore pytales- to mowi sie dziekuje. Jak Cie one nie interesuja, to zapytaj o cos innego. Jak nie wiesz, co to jest "parcelowanie", to zajrzyj do WEP PWN. Jak sadzisz o Salwatorze po ilosci dresow nad Rudawa, to wszyscy posrednicy nieruchomosci sie myla. Zapros ich do siebie i oswiec. I kaz im predko zmienic ceny, bo za Salwator chca najwiecej. Pewnie sie zmowili, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 00:40 moze dokladniej odpisze jutro, narazie chcialem miec tylko dwusetny wpis ;D w tym watku, do ktorego mam duzy sentyment. aha, moze wroc juz do starego nicka, hy hy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek12 Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 192.168.0.* / 212.244.10.* 19.03.02, 07:28 Prokocim i Bieżanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 14:53 Gość portalu: bratek12 napisał(a): > Prokocim i Bieżanów Pozdrowienia dla patrioty !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adapas Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 17:34 Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 17:47 Gość portalu: adapas napisał(a): > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? Adapciu, ty moje kochanie. Nie wiedzialem o tym ale skoro tak jest to Uniwersytet Jagiellonski powinien zostac zamkniety za tworzenie debilow. P.s. W Prokocimiu masz wpier..... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 18:47 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Adapciu, ty moje kochanie. Nie wiedzialem o tym ale skoro tak jest to Uniwersyt > et > Jagiellonski powinien zostac zamkniety za tworzenie debilow. > P.s. > W Prokocimiu masz wpier..... Hmmm, to teraz absolwenci UJ zajmują się spuszczaniem wpier*** w parku? Ciekawe... Może pomyliłeś UJ z Wrzosami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:43 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Adapciu, ty moje kochanie. Nie wiedzialem o tym ale skoro tak jest to Uniw > ersyt > > et > > Jagiellonski powinien zostac zamkniety za tworzenie debilow. > > P.s. > > W Prokocimiu masz wpier..... > > Hmmm, to teraz absolwenci UJ zajmują się spuszczaniem wpier*** w parku? > Ciekawe... Może pomyliłeś UJ z Wrzosami? Zaczynam Cie lubic, zabawny czlowieczek jestes. A tak na powaznie, czy na Wrzosach jest jeszcze ta samochdowka ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 22.03.02, 16:16 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > A tak na powaznie, czy na Wrzosach jest jeszcze ta samochdowka ? W tej chwili jeszcze jest, ale chyba od przyszłego roku szkolnego mają ją zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 00:22 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > A tak na powaznie, czy na Wrzosach jest jeszcze ta samochdowka ? > > W tej chwili jeszcze jest, ale chyba od przyszłego roku szkolnego mają ją > zlikwidować. Co natomiast dzieje sie z liceum (chyba #15) i podstawowka #61. Daj znac jesli jeszcze mnie lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 09:13 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Co natomiast dzieje sie z liceum (chyba #15) i podstawowka #61. Daj znac jesli > jeszcze mnie lubisz. Liceum istnieje, ma się dobrze, i podobno jest nawet na całkiem niezłym poziomie. Ad podstawówki niestety nie mam żadnych informacji (nawet nie wiem, która to)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 03:59 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Co natomiast dzieje sie z liceum (chyba #15) i podstawowka #61. Daj znac j > esli > > jeszcze mnie lubisz. > > Liceum istnieje, ma się dobrze, i podobno jest nawet na całkiem niezłym poziomi > e. > Ad podstawówki niestety nie mam żadnych informacji (nawet nie wiem, która to).. > . Byla tylko jedna w "starym" Prokocimiu. Numer 61 przy ulicy Prostej. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 24.03.02, 16:17 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Byla tylko jedna w "starym" Prokocimiu. Numer 61 przy ulicy Prostej. Aha, jest tam jakaś szkoła, ale nie mam o niej żadnych informacji.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 80.48.244.* 21.03.02, 18:44 Gość portalu: adapas napisał(a): > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:47 Gość portalu: Teodor napisał(a): > Gość portalu: adapas napisał(a): > > > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? > > Popieram. Shut up, you fuc... moran. Nobody have asked you about your stupid opinion. Proud to be MR.PROKOCIM Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 21.03.02, 21:29 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: Teodor napisał(a): > > > Gość portalu: adapas napisał(a): > > > > > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? > > > > Popieram. > > Shut up, you fuc... moran. Nobody have asked you about your stupid opinion. > Proud to be MR.PROKOCIM ladnie wiesniaczysz, szkoda tylko, ze kuba ciagle Ci gasi i nic nie potrafisz mu odpowiedziec :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 22.03.02, 03:31 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: Teodor napisał(a): > > > > > Gość portalu: adapas napisał(a): > > > > > > > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? > > > > > > Popieram. > > > > Shut up, you fuc... moran. Nobody have asked you about your stupid opinion > . > > Proud to be MR.PROKOCIM > > ladnie wiesniaczysz, szkoda tylko, ze kuba ciagle Ci gasi i > nic nie potrafisz mu odpowiedziec :P Mikosiu, poczekaj jak Ciebie ktos zgasi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 22.03.02, 22:58 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Gość portalu: Teodor napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: adapas napisał(a): > > > > > > > > > Hej PROKOCIM. Czy już wiesz, że jesteś debilem ??? > > > > > > > > Popieram. > > > > > > Shut up, you fuc... moran. Nobody have asked you about your stupid op > inion > > . > > > Proud to be MR.PROKOCIM > > > > ladnie wiesniaczysz, szkoda tylko, ze kuba ciagle Ci gasi i > > nic nie potrafisz mu odpowiedziec :P > > Mikosiu, poczekaj jak Ciebie ktos zgasi. a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 22.03.02, 23:13 > mikolaj7 napisał(a): > > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam " a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam" hehehehe Poliglota sie znalazl i mnie "wiesniaczenie" wytykal. A moze tak: " Nie dam sie tak latwo, zreszta od pol sie trzymam". Trzeba bylo na lekcje jezyka polskiego uczeszczac a nie podgladac dojenie krow. Mikos, jestes gorszy niz wiesniak, jestes ich zakala. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 09:28 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Trzeba bylo na lekcje jezyka polskiego uczeszczac a nie podgladac dojenie krow. > Mikos, jestes gorszy niz wiesniak, jestes ich zakala. Tak, Mikołaj. Słuchajmy rad starszych, i uczmy się na ich błędach. Kolega PROKOCIM wie już, co się dzieje, gdy człowiek w młodości podgląda dojenie krów zamiast chodzić do szkoły, i troszczy się bardzo o nas, żebyśmy my nie popełnili tego błędu. Chylę czoła przed twoim altruizmem, PROKOCIM. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 13:04 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Trzeba bylo na lekcje jezyka polskiego uczeszczac a nie podgladac dojenie > krow. > > Mikos, jestes gorszy niz wiesniak, jestes ich zakala. > > Tak, Mikołaj. Słuchajmy rad starszych, i uczmy się na ich błędach. Kolega > PROKOCIM wie już, co się dzieje, gdy człowiek w młodości podgląda dojenie krów > zamiast chodzić do szkoły, i troszczy się bardzo o nas, żebyśmy my nie popełnil > i > tego błędu. Chylę czoła przed twoim altruizmem, PROKOCIM. masz racje, Kuba, chyba powinienem sie go sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 13:01 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > mikolaj7 napisał(a): > > > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam > > > " a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam" hehehehe > Poliglota sie znalazl i mnie "wiesniaczenie" wytykal. > A moze tak: " Nie dam sie tak latwo, zreszta od pol sie trzymam". > Trzeba bylo na lekcje jezyka polskiego uczeszczac a nie podgladac dojenie krow. > Mikos, jestes gorszy niz wiesniak, jestes ich zakala. wiesz, ze w jezyku polskim mozna zmieniac szyk slow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 05:20 > > mikolaj7 napisał(a): > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam kOCHANY mIKOSIU, JA JUZ 10 (SLOWNIE:DZIESIEC) LATEK NA INTERNECIE SIE TRZYMAM. z CZYM DO GOSCIA? BARANKU BOZY Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 23.03.02, 13:05 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > mikolaj7 napisał(a): > > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam > > kOCHANY mIKOSIU, JA JUZ 10 (SLOWNIE:DZIESIEC) LATEK NA INTERNECIE SIE TRZYMAM. > z CZYM DO GOSCIA? BARANKU BOZY no i co? mowimy o FORUM WYBORCZEJ, jestes tu krociotko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 02:58 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam > > > > kOCHANY mIKOSIU, JA JUZ 10 (SLOWNIE:DZIESIEC) LATEK NA INTERNECIE SIE TRZY > MAM. > > z CZYM DO GOSCIA? BARANKU BOZY > > no i co? mowimy o FORUM WYBORCZEJ, jestes tu krociotko... Wybacz mi, buziaczku. Wyborcza czytalem jeszcze wtedy, kiedy Ty robiles w pieluchy. Prokocim jest krociotko (cale 3-4 dni, hehe), specjalnie dla takich jak Ty lub tobie podobnych palantow. Bawie sie dobrze denerwujac buraczkow twojego pokroju. Jeszcze dlugo bede sie bawil. "caluski i dwie rybie luski" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 24.03.02, 20:00 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > a sie nie dam tak latwo, od pol roku zreszta sie trzymam > > > > > > kOCHANY mIKOSIU, JA JUZ 10 (SLOWNIE:DZIESIEC) LATEK NA INTERNECIE SIE > TRZY > > MAM. > > > z CZYM DO GOSCIA? BARANKU BOZY > > > > no i co? mowimy o FORUM WYBORCZEJ, jestes tu krociotko... > > Wybacz mi, buziaczku. Wyborcza czytalem jeszcze wtedy, kiedy Ty robiles w > pieluchy. Prokocim jest krociotko (cale 3-4 dni, hehe), specjalnie dla takich j > ak > Ty lub tobie podobnych palantow. Bawie sie dobrze denerwujac buraczkow twojego > pokroju. Jeszcze dlugo bede sie bawil. "caluski i dwie rybie luski" hehe jestes kagan, czy kto? btw. przyswajanie sobie cudzych zwrotow, zwlaszcza podczas polemiki z ta osobe swiadczy o Tobie nienajlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 00:32 mikolaj7 napisał(a): > jestes kagan, czy kto? > btw. przyswajanie sobie cudzych zwrotow, zwlaszcza > podczas polemiki z ta osobe swiadczy o Tobie nienajlepiej... Przepraszam Mikos ale myslalem, ze Ty (Rudi Szubert lub jak Ci tam) mieszkasz teraz w Gdansku. W koncu tam sie urodziles. hehe Pragne pojednania i jako grzeczny czlowiek przesylam Ci "Waly Prokocimskie" hehe P.s. Uczyles mnie jezyka polskiego przez kilka ostatnich dni. Mam male pytanko: co to jest "z ta osobe". Czy to nowa forma wymowy artysytycznej, czy raczej paszkwil? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ranking dzielnic Krakowa 26.03.02, 20:02 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > mikolaj7 napisał(a): > > jestes kagan, czy kto? > > > btw. przyswajanie sobie cudzych zwrotow, zwlaszcza > > podczas polemiki z ta osobe swiadczy o Tobie nienajlepiej... > > Przepraszam Mikos ale myslalem, ze Ty (Rudi Szubert lub jak Ci tam) mieszkasz > teraz w Gdansku. W koncu tam sie urodziles. hehe > Pragne pojednania i jako grzeczny czlowiek przesylam Ci "Waly Prokocimskie" heh > e co ci sie dzieje? ja jestem z krakowa. ale nie wszyscy potrafia to pojac. > P.s. > Uczyles mnie jezyka polskiego przez kilka ostatnich dni. Mam male pytanko: co t > o > jest "z ta osobe". Czy to nowa forma wymowy artysytycznej, czy raczej paszkwil? a moze forma bez polskich znakow? zdarza sie. za szybko pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:40 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > jestes kagan, czy kto? > > > > > btw. przyswajanie sobie cudzych zwrotow, zwlaszcza > > > podczas polemiki z ta osobe swiadczy o Tobie nienajlepiej... > > > > Przepraszam Mikos ale myslalem, ze Ty (Rudi Szubert lub jak Ci tam) mieszk > asz > > teraz w Gdansku. W koncu tam sie urodziles. hehe > > Pragne pojednania i jako grzeczny czlowiek przesylam Ci "Waly Prokocimskie > " heh > > e > > co ci sie dzieje? ja jestem z krakowa. ale nie wszyscy > potrafia to pojac. > > > > P.s. > > Uczyles mnie jezyka polskiego przez kilka ostatnich dni. Mam male pytanko: > co t > > o > > jest "z ta osobe". Czy to nowa forma wymowy artysytycznej, czy raczej pasz > kwil? > > a moze forma bez polskich znakow? zdarza sie. za szybko > pisze. Wiesz, ze ja pisze bez polskich znakow a czepiasz sie mnie biednego. Zreszta u nas mozna dostac dobra prace jako "data entry". Trzeba pisac minimum 5000 znakow na godzine. Co Ty na to? piszesz za szybko to sprobuj 5000 znakow w godzine bez pomylki, przez 8 godzin dziennie. Dobrze placa w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Pora na Telesfora IP: *.proxy.aol.com 21.03.02, 19:52 Hej Teodor ! Braklo Ci pieniazkow na impulsy, ze tylko dziewiec znakow potrafiles wystukac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM LUBIE KASIE !!!! IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 04:39 Chociaz jedna mila osoba na tym chat. W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 do prokocim 23.03.02, 13:11 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? mala lekcja: 1. to nie jest chat, tylko forum. 2. chat odmienia sie przez przyadki. 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. no i nie uwazalo sie na polskim, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 18:32 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > mala lekcja: > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? Dziekuje bardzo panie Miodku. Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie z duzej litery i jest odmienialne. Robisz z siebie kompletnego blazna. Posluchanie skonczone, jade na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim 24.03.02, 16:15 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Dziekuje bardzo panie Miodku. Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie z > duzej litery i jest odmienialne. Robisz z siebie kompletnego blazna. > Posluchanie skonczone, jade na ryby. A gdzie jest napisane z małej litery? Ja nie widzę. Zapisz się na intensywny kurs czytania, kalafiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 16:45 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Dziekuje bardzo panie Miodku. Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie > z > > duzej litery i jest odmienialne. Robisz z siebie kompletnego blazna. > > Posluchanie skonczone, jade na ryby. > > A gdzie jest napisane z małej litery? Ja nie widzę. Zapisz się na intensywny ku > rs > czytania, kalafiorze. Popatrz do gory,matolku. Zalecam wizyte u okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim 24.03.02, 18:06 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Popatrz do gory,matolku. > Zalecam wizyte u okulisty. A żesz... Nie zauważyłem. K***, muszę przyznać ci rację. K***, do czego to doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do prokocim-kasia-kalafior IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:38 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Dziekuje bardzo panie Miodku. Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie > z > > duzej litery i jest odmienialne. Robisz z siebie kompletnego blazna. > > Posluchanie skonczone, jade na ryby. > > A gdzie jest napisane z małej litery? Ja nie widzę. Zapisz się na intensywny ku > rs > czytania, kalafiorze. W temacie! Głąbie. O,przepraszam. Jakoś tak mi się napisało... bez urazy. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim-kasia-kalafior IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 00:50 Gość portalu: kasia napisał(a): > > W temacie! > Głąbie. > O,przepraszam. > Jakoś tak mi się napisało... > bez urazy. > Kasia. Bez nerwow prosze, Kasienko droga. Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci musza czasami sie wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zakapciale ego. P.s. Masz piekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim-kasia-kalafior 26.03.02, 16:30 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci musza czasami sie > > wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zakapciale ego. To nie ja uciekłem za granicę, gdy viagra nie była dostępna w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-kalafior 26.03.02, 20:03 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci musza czasam > i sie > > > > wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zakapciale eg > o. > > To nie ja uciekłem za granicę, gdy viagra nie była dostępna w Polsce... ale za to Kasia moglaby wyjechac w poszukiwaniu leku na zwiekszenie IQ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim-kasia-kalafior IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:55 mikolaj7 napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci musza c > zasam > > i sie > > > > > > wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zakapcia > le eg > > o. > > > > To nie ja uciekłem za granicę, gdy viagra nie była dostępna w Polsce... > > ale za to Kasia moglaby wyjechac w poszukiwaniu leku na > zwiekszenie IQ... Od Kasi prosze sie odstosunkowac, ty pedofilu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-kalafior 27.03.02, 12:27 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > kuba203 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci mu > sza c > > zasam > > > i sie > > > > > > > > wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zak > apcia > > le eg > > > o. > > > > > > To nie ja uciekłem za granicę, gdy viagra nie była dostępna w Polsce. > .. > > > > ale za to Kasia moglaby wyjechac w poszukiwaniu leku na > > zwiekszenie IQ... > > Od Kasi prosze sie odstosunkowac, ty pedofilu. ja? mnie od kasi odpycha, wiec kto tu jest pedofilem, he? moze definicja pedofuilstwa ze slwonika by sie przydala? poza tym kasia nie potrafi sama sie bronic? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim-kasia-kalafior 27.03.02, 16:27 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Od Kasi prosze sie odstosunkowac, ty pedofilu. To nie on wpisał tytuł posta "Kocham Kasię"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim-kasia-kalafior IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:53 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > Prosze zrozumiec, ze ludzie z kompleksami zwlaszcza impotenci musza czasam > i sie > > > > wyzyc. Zwlaszcza na tych, ktorym zazdroszcza. To podnosi ich zakapciale eg > o. > > To nie ja uciekłem za granicę, gdy viagra nie była dostępna w Polsce... Wtedy nie bylo jeszcze "Viagry", a szkoda, byc moze LOT latalby szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 do 'prokocim' 24.03.02, 19:58 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > > > mala lekcja: > > > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? > > Dziekuje bardzo panie Miodku. ciesze sie, ze przyznajesz sie, ze jestes gorszy. Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie z > duzej litery i jest odmienialne. bynajmniej! ja zwykle pisze wszystko z malej litery, a poza tym ksywek zwykle sie nie odmienia. do prokocimia? brzmi glupio, nieprawdaz? moj blad, nie napisalem do 'prokocim'. Robisz z siebie kompletnego blazna. > Posluchanie skonczone, jade na ryby. Posluchanie? a co to za slowo? w slowniku go nie uswiadczylem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do 'prokocim' IP: *.proxy.aol.com 25.03.02, 01:47 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > > > > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > > > > > mala lekcja: > > > > > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > > > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > > > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > > > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > > > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > > > > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? > > > > Dziekuje bardzo panie Miodku. > > ciesze sie, ze przyznajesz sie, ze jestes gorszy. > > Tak na marginesie slowo "Prokocim" pisze sie z > > duzej litery i jest odmienialne. > > bynajmniej! ja zwykle pisze wszystko z malej litery, a poza > tym ksywek zwykle sie nie odmienia. do prokocimia? brzmi > glupio, nieprawdaz? moj blad, nie napisalem do 'prokocim'. > > Robisz z siebie kompletnego blazna. > > Posluchanie skonczone, jade na ryby. > > Posluchanie? a co to za slowo? w slowniku go nie > uswiadczylem... Bo jestes zbyt glupi. Robisz bledy podpisujac to "swoja inteligencja". Jestes zwyklym kmiotkiem i zakala. Zagladasz w slwonik jak trzesiesz portkami. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do 'prokocim' 25.03.02, 07:10 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Posluchanie skonczone, jade na ryby. Ooo! Wędkarz! A gdzie na te ryby jeździsz? Może do Prokocimia? Wiesz, staw w parku zrobili, może byś coś złowił? Przy okazji skoczysz sobie do osiedlowej księgarni po słownik, życzę miłej lektury, bo chyba jeszcze nie czytałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do prokocim-kasia-krowy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:32 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > mala lekcja: > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? Dzięki,Drogi kolego. Pozwul,rze i ja stych rat skozystam. Mało ostatnio piszę i legko mi się zapomniało. Bądz miły i poprowadz ortograficznie a moze i merytorycznie moja korespondencję. A co do krów,AAAA soryyy - kruw,to ja się za nimi napewno uganiałam. Tylko nie pamiętam ,,,,-czy to było na polskim... Ale TY mi pewnie przżypomnieeesz. POZDRAWIAM. KASIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-krowy 25.03.02, 20:37 Gość portalu: kasia napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > > > mala lekcja: > > > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? > > Dzięki,Drogi kolego. > Pozwul,rze i ja stych rat skozystam. > Mało ostatnio piszę i legko mi się zapomniało. > Bądz miły i poprowadz ortograficznie a moze i merytorycznie moja korespondencję > . > A co do krów,AAAA soryyy - kruw,to ja się za nimi napewno uganiałam. > Tylko nie pamiętam ,,,,-czy to było na polskim... > Ale TY mi pewnie przżypomnieeesz. > POZDRAWIAM. > KASIA!!! alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: do prokocim-kasia-krowy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:47 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > > > > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > > > > > mala lekcja: > > > > > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > > > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > > > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > > > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > > > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > > > > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? > > > > Dzięki,Drogi kolego. > > Pozwul,rze i ja stych rat skozystam. > > Mało ostatnio piszę i legko mi się zapomniało. > > Bądz miły i poprowadz ortograficznie a moze i merytorycznie moja korespond > encję > > . > > A co do krów,AAAA soryyy - kruw,to ja się za nimi napewno uganiałam. > > Tylko nie pamiętam ,,,,-czy to było na polskim... > > Ale TY mi pewnie przżypomnieeesz. > > POZDRAWIAM. > > KASIA!!! > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. O MOJA TY BŁYSKAWICO!!! Mio mi , że mogłam dostarczyc rozrywki Tobie i Twemu szanownemu koledze. Tym nie mniej proszę pamiętac o mojej polszczyżnie. I poproszę o antidotum na zaślepienie. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim-kasia-krowy 25.03.02, 20:55 mikolaj7 napisał(a): > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kasia mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pewnie z nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do prokocim-kasia-krowy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:20 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. > > Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kasia > mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pewnie z > > nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co robić.. > . Tak! Tak! To prawda. Niech żyje znajomosc Krakowa. Ależ z Was chłopaki KOMPANIJA! A, a takie słowo znacie? No to wracam do moich...krów. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-krowy 26.03.02, 20:05 Gość portalu: kasia napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > > > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > > > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. > > > > Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kas > ia > > mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pew > nie z > > > > nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co ro > bić.. > > . > > > Tak! > Tak! > To prawda. > Niech żyje znajomosc Krakowa. > Ależ z Was chłopaki KOMPANIJA! > A, a takie słowo znacie? kompanija? moze jestes z importu ze wschodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim-kasia-krowy IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:16 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. > > Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kasia > mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pewnie z > > nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co robić.. > . Znalazl sie wielki mieszczuch. Z Biezanowa............. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-krowy 26.03.02, 20:12 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > > > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > > > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. > > > > Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kas > ia > > mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pew > nie z > > > > nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co ro > bić.. > > . > > Znalazl sie wielki mieszczuch. Z Biezanowa............. wez mnie nie rozsmieszaj! widziales kiedys Ludwinow? kilka blokow na krzyz. tak nazwali teren miedzy dwiema wiekszymi ulicami, gdzie gdyby nie bylo tych blokow to bylyby tam jakies pastwiska. zreszta pomimo blokow pastwiska dalej sa! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: do prokocim-kasia-krowy 26.03.02, 20:19 mikolaj7 napisał(a): > wez mnie nie rozsmieszaj! widziales kiedys Ludwinow? > kilka blokow na krzyz. tak nazwali teren miedzy dwiema > wiekszymi ulicami, gdzie gdyby nie bylo tych blokow to > bylyby tam jakies pastwiska. zreszta pomimo blokow > pastwiska dalej sa! Tak naprawdę z Ludwinowa zostało tylko kilka rozsypujących się domków. Resztę pochłonął hotel Sofitel i os. Podwawelskie. Kiedyś to była robotnicza dzielnica, a teraz to wiadomo... Bloki, które z Ludwinowem mają tyle wspólnego, że stoją na jego dawnym terenie, oraz właśnie pastwiska... z krowami, czy bez? Jak to Kasiu z tymi krowami jest? Czy wypasacie jeszcze krowy na pobliskich łąkach, jak niegdyś? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: do prokocim-kasia-krowy 26.03.02, 20:04 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > alez jestes smieszna! Kuba, podobnie jak ja stacza sie > > wlasnie na pewno z krzesla. wspolczuje gleboko i Tobie i > > temu Prokocimiowi. zaslepienie to straszny problem. > > Myślę, że akurat w tym przypadku powinniśmy być bardziej wyrozumiali - Kasia > mieszka na Ludwinowie, a to przecież tradycyjnie robotnicza dzielnica. Pewnie z > > nudów uganiają się tam za krowami, bo nie ma żadnej szkoły, i nie ma co robić.. > . no fakt... sorry Kasiu, nie wiedzialem, ze masz takie bogate doswiadczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: do prokocim-kasia-krowy IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:11 Gość portalu: kasia napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > > > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > > > > > > > no i co? na poslikm sie za krowami uganiales? 'na tym chat'? > > > > mala lekcja: > > > > 1. to nie jest chat, tylko forum. > > 2. chat odmienia sie przez przyadki. > > 3. 'na tym' laczy sie z celownikiem (kim? czym?), czyli > > winienes powiedziec 'na tym chacie' albo wrecz 'na tym > > czacie', gdyz taka forma rowniez jest dopuszczalna. > > > > no i nie uwazalo sie na polskim, co? > > Dzięki,Drogi kolego. > Pozwul,rze i ja stych rat skozystam. > Mało ostatnio piszę i legko mi się zapomniało. > Bądz miły i poprowadz ortograficznie a moze i merytorycznie moja korespondencję > . > A co do krów,AAAA soryyy - kruw,to ja się za nimi napewno uganiałam. > Tylko nie pamiętam ,,,,-czy to było na polskim... > Ale TY mi pewnie przżypomnieeesz. > POZDRAWIAM. > KASIA!!! hehe, podoba mi sie. Mam nadzieje, ze Mikos nie udlawil sie oscia z "kurpia". Jedna reke studiuje (lub studioje: who cares) slownik a druga stuka na klawiaturze . Szkoda tylko, ze glowka pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LUBIE KASIE !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:03 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Chociaz jedna mila osoba na tym chat. > W dodatku z Podgorza, pozdrawiam. > I ja pozdrawiam,PROKOCIMIU miły. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LUBIE KASIE !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:21 Moje odpowiedzi są w środku i na końcu strony. Jeszcze się gubię. Na to tez odpowiedziałam. Tylko nie wiem ,gdzie jest.:) Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: LUBIE KASIE !!!! IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 00:38 Gość portalu: kasia napisał(a): > Moje odpowiedzi są w środku i na końcu strony. > Jeszcze się gubię. > Na to tez odpowiedziałam. > Tylko nie wiem ,gdzie jest.:) > Kasia. Nie przejmuj sie Kasiu. Praktyka i trening czynia mistrza. "Take your time" jak mowia u nas. Nie zalamuj sie glupimi wypowiedziami tych starych i obeznanych, ktorzy sa tu "pol roku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LUBIE KASIE !!!! 26.03.02, 20:07 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Moje odpowiedzi są w środku i na końcu strony. > > Jeszcze się gubię. > > Na to tez odpowiedziałam. > > Tylko nie wiem ,gdzie jest.:) > > Kasia. > > Nie przejmuj sie Kasiu. Praktyka i trening czynia mistrza. > "Take your time" jak mowia u nas. Nie zalamuj sie glupimi wypowiedziami tych > starych i obeznanych, ktorzy sa tu "pol roku". > Pozdrawiam a ty smieszny czlowieku? zapomnialem - ty jestes w necie od 10 lat! chyle czola przed twoja glupota :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: LUBIE KASIE !!!! IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 02:01 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > Moje odpowiedzi są w środku i na końcu strony. > > > Jeszcze się gubię. > > > Na to tez odpowiedziałam. > > > Tylko nie wiem ,gdzie jest.:) > > > Kasia. > > > > Nie przejmuj sie Kasiu. Praktyka i trening czynia mistrza. > > "Take your time" jak mowia u nas. Nie zalamuj sie glupimi wypowiedziami ty > ch > > starych i obeznanych, ktorzy sa tu "pol roku". > > Pozdrawiam > > a ty smieszny czlowieku? zapomnialem - ty jestes w necie > od 10 lat! chyle czola przed twoja glupota :-))) Dziekuje za chylenie czola ( lyse ale lepszy rydz niz nic ). Buzka moja slicznotko. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Oda do milosci IP: *.proxy.aol.com 23.03.02, 04:54 You may believe there nothing is wrong untill you crying You may believe there nothing is wrong untill you dying God, I think it is over...... PROKOCIM FOREVER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Oda do milosci IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 20:19 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > You may believe > there nothing is wrong untill you crying > You may believe > there nothing is wrong untill you dying > God, I think it is over...... > PROKOCIM FOREVER Co z Tobą??? Jakie it^s over... A co z aktywnością??? Odpisałam na Twoje listy gdzieś w środku strony. Nie wiem jeszcze jak to działa... Znajdziesz mnie w środku i na końcu. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Oda do milosci 25.03.02, 20:39 Gość portalu: kasia napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > You may believe > > there nothing is wrong untill you crying > > You may believe > > there nothing is wrong untill you dying > > God, I think it is over...... > > PROKOCIM FOREVER > > Co z Tobą??? > Jakie it^s over... > A co z aktywnością??? > Odpisałam na Twoje listy gdzieś w środku strony. > Nie wiem jeszcze jak to działa... fakt, forum to tak skomplikowana konstrukcja, ze najtezsze umysly jeszcze ja zglebiaja :P > Znajdziesz mnie w środku i na końcu. to moze ustaw sobie taki podpis? albo pisz 'Kasia - w srodku i na koncu'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Oda do milosci IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:11 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > You may believe > > > there nothing is wrong untill you crying > > > You may believe > > > there nothing is wrong untill you dying > > > God, I think it is over...... > > > PROKOCIM FOREVER > > > > Co z Tobą??? > > Jakie it^s over... > > A co z aktywnością??? > > Odpisałam na Twoje listy gdzieś w środku strony. > > Nie wiem jeszcze jak to działa... > > fakt, forum to tak skomplikowana konstrukcja, ze > najtezsze umysly jeszcze ja zglebiaja :P > > > > Znajdziesz mnie w środku i na końcu. > > to moze ustaw sobie taki podpis? albo pisz 'Kasia - w srodku > i na koncu'? Że też wcześniej na to nie wpadłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Oda do milosci IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 21:15 :P - co to??? Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Oda do milosci IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 00:18 Witaj Kasiu ! Nie przejmuj sie impertynencjami niejakiego Mikosia. To "stary" wyga, juz pol roku jest na krakowskim forum. hehe Poszanowanie dla wodza Mikosia przesyla MR.PROKCIM. Zeby to potwierdzic dolaczam wyprostowany srodkowy palec. hehe Kasiu, trzymaj sie dzielnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Oda do milosci IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 00:22 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Witaj Kasiu ! > Nie przejmuj sie impertynencjami niejakiego Mikosia. To "stary" wyga, juz pol > roku jest na krakowskim forum. hehe > Poszanowanie dla wodza Mikosia przesyla MR.PROKCIM. > Zeby to potwierdzic dolaczam wyprostowany srodkowy palec. hehe > Jakoś się trzymam///jeszcze. W której części Stanów mieszkasz? > Kasiu, trzymaj sie dzielnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Oda do milosci IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:21 Gość portalu: kasia napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Witaj Kasiu ! > > Nie przejmuj sie impertynencjami niejakiego Mikosia. To "stary" wyga, juz > pol > > roku jest na krakowskim forum. hehe > > Poszanowanie dla wodza Mikosia przesyla MR.PROKCIM. > > Zeby to potwierdzic dolaczam wyprostowany srodkowy palec. hehe > > > > Jakoś się trzymam///jeszcze. > W której części Stanów mieszkasz? > > Kasiu, trzymaj sie dzielnie!!!! > W Illinois, z daleka od Chicago. Mieszkalem tam kilka lat i mialem dosc. Za miastem jest spokojniej i wiecej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 26.03.02, 01:38 WWW.PROKOCIM14@.AOL.COM Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakowian. Pozdrawiam Rafal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: MOJ E-MAIL IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 08:08 Wesołych i spokojnych. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 00:38 Gość portalu: kasia napisał(a): > Wesołych i spokojnych. > Kasia. Dziekuje i Tobie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: MOJ E-MAIL 26.03.02, 16:32 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakowian. > Pozdrawiam Rafal. Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 26.03.02, 20:14 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakowian. > > Pozdrawiam Rafal. > > Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. Zyczenia 4 all. a poza tym... chyba ktos sie Kuby czepial, ze zaden z niego mieszczuch... Ty PROKOCIM nie jestes lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: MOJ E-MAIL 26.03.02, 20:21 mikolaj7 napisał(a): > Zyczenia 4 all. a poza tym... chyba ktos sie Kuby czepial, ze > zaden z niego mieszczuch... Ty PROKOCIM nie jestes lepszy! Właśnie! Mieszka z daleka od miasta, jak sam powiedział, a z innych się śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: MOJ E-MAIL IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 21:05 Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest wspaniały przedświąteczny kiermasz. Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... Palce lizac. Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 26.03.02, 23:39 Gość portalu: kasia napisał(a): > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > Palce lizac. > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > Kasia. gdzie jest hotel sofitel? pierwsze slysze... drogie rzeczy na tym kiermaszu? musze przycisnac pasa, a tyle rzeczy kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 26.03.02, 23:42 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > Palce lizac. > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > Kasia. > > gdzie jest hotel sofitel? pierwsze slysze... drogie rzeczy na > tym kiermaszu? musze przycisnac pasa, a tyle rzeczy kusi... a juz wie, gdzie ten hotel. ale wiocha. i to na Ludwinowie... tak serio to nie chce mi sie tam jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:05 mikolaj7 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel > jest > > > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > > Palce lizac. > > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > > Kasia. > > > > gdzie jest hotel sofitel? pierwsze slysze... drogie rzeczy na > > tym kiermaszu? musze przycisnac pasa, a tyle rzeczy kusi... > > a juz wie, gdzie ten hotel. ale wiocha. i to na Ludwinowie... > tak serio to nie chce mi sie tam jechac. Nie musisz, zreszta nie masz czym. Polecam spacerek, zrzucisz kilka kilogramow a w niedziele nadrobisz straty. Kilka jajeczek, szyneczka troche chlebka z maselkiem i jakies ciasto. mniam,mniam I know I am crazy but lubie jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 12:29 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu So > fitel > > jest > > > > > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > > > Palce lizac. > > > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > > > Kasia. > > > > > > gdzie jest hotel sofitel? pierwsze slysze... drogie rzeczy na > > > tym kiermaszu? musze przycisnac pasa, a tyle rzeczy kusi... > > > > a juz wie, gdzie ten hotel. ale wiocha. i to na Ludwinowie... > > tak serio to nie chce mi sie tam jechac. > > Nie musisz, zreszta nie masz czym. fakt. na to zadupie mpk nie jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: MOJ E-MAIL IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 10:46 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > Palce lizac. > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > Kasia. > > gdzie jest hotel sofitel? pierwsze slysze... drogie rzeczy na > tym kiermaszu? musze przycisnac pasa, a tyle rzeczy kusi... Ceny do przyjęcia. Sofitel to dawne Forum nad Wisłą. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: MOJ E-MAIL IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:40 mnie ? niczego takiego nie dostałem ! zresztą i tak bym pewnie nic nie kupił, ja lubię dżamprezy w stylu "święto golonki" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 00:57 Gość portalu: kasia napisał(a): > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > Palce lizac. > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > Kasia. Slyszalem, ze szanowny Fidel Castro zakazal uzywac prywatnych komputerow. Co wiec "kuba" tu jeszcze robi? Jakis agent czy co ? Trzeba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: MOJ E-MAIL IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 10:50 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > Palce lizac. > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > Kasia. > > Slyszalem, ze szanowny Fidel Castro zakazal uzywac prywatnych komputerow. > Co wiec "kuba" tu jeszcze robi? > Jakis agent czy co ? > Trzeba uwazac. Kuba to swego rodzaju ciekawostka przyrodnicza. Należy pielęgnowac. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 12:31 Gość portalu: kasia napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel > jest > > > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > > Palce lizac. > > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > > Kasia. > > > > Slyszalem, ze szanowny Fidel Castro zakazal uzywac prywatnych komputerow. > > Co wiec "kuba" tu jeszcze robi? > > Jakis agent czy co ? > > Trzeba uwazac. > > Kuba to swego rodzaju ciekawostka przyrodnicza. > Należy pielęgnowac. > Kasia tez powinnas o siebie lepij zadbac. leki na niskie iq moze juz sa! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 12:30 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kasia napisał(a): > > > Co do świąt,to gdzieś wcześniej pisałam peteenowi,że w Hotelu Sofitel jest > > > wspaniały przedświąteczny kiermasz. > > Pasztety,szyneczki,kiełbaski itp... > > Palce lizac. > > Chyba,że jesteście wegetarianami - to do Kuby i Mikołaja. > > Kasia. > > Slyszalem, ze szanowny Fidel Castro zakazal uzywac prywatnych komputerow. > Co wiec "kuba" tu jeszcze robi? > Jakis agent czy co ? > Trzeba uwazac. ales ty jest bystry! tylko pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 00:51 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > > Zyczenia 4 all. a poza tym... chyba ktos sie Kuby czepial, ze > > zaden z niego mieszczuch... Ty PROKOCIM nie jestes lepszy! > > Właśnie! Mieszka z daleka od miasta, jak sam powiedział, a z innych się śmieje. Z daleka od Chicago, tak. Z daleka od miasta, hmmm Gdyby bylo tylko jedno miasto w calym stanie, musialbym sie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 00:46 mikolaj7 napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakow > ian. > > > Pozdrawiam Rafal. > > > > Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. > > Zyczenia 4 all. a poza tym... chyba ktos sie Kuby czepial, ze > zaden z niego mieszczuch... Ty PROKOCIM nie jestes lepszy! Ty jakis wywrotowy jestes, Mikos. Swieta sie zblizaja i ja je szanuje, a Ty co? Miejskie czy wiejskie. Polskie, twoje i moje. Wesolych Swiat, diabelku. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 12:33 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > kuba203 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich K > rakow > > ian. > > > > Pozdrawiam Rafal. > > > > > > Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. > > > > Zyczenia 4 all. a poza tym... chyba ktos sie Kuby czepial, ze > > zaden z niego mieszczuch... Ty PROKOCIM nie jestes lepszy! > > Ty jakis wywrotowy jestes, Mikos. > Swieta sie zblizaja i ja je szanuje, a Ty co? > Miejskie czy wiejskie. Polskie, twoje i moje. > Wesolych Swiat, diabelku. ja nie rozumiem twoich problemow. skladam zyczenia wszystkim. zreszta do swiat jeszcze troche czasu. a poza tym... nie bierz tak do siebie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: MOJ E-MAIL IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 00:40 kuba203 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakowian. > > Pozdrawiam Rafal. > > Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. Zadne mimo. Naprawde ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 12:35 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > kuba203 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych dla wszystkich Krakow > ian. > > > Pozdrawiam Rafal. > > > > Ja się też (mimo wszystko) dołączam do życzeń. I wzajemnie. > > Zadne mimo. Naprawde ma byc. ej... troche luzu. dawales w dupe to sie nie dziw potem reakcjom... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: MOJ E-MAIL 27.03.02, 16:20 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Zadne mimo. Naprawde ma byc. Niestety, nie będzie. Fidel Castrat zabronił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 01:22 Jeszcze raz zycze wam wszystkim Wesolych Swiat Wielkanocnych. Co zle to nie ja, to tylko Mikolaje i Kubanczycy. Bez obrazy prosze, dzieki za fajna zabawe. U was to juz sroda a u mnie to jeszcze wtorek ( jeszcze przez prawie szesc godzin). W srode (naszego czasu) jade do Kanady i bede z powrotem po niedzieli. Odezwe sie po powrocie i zaczniemy nowa batalie (byc moze). Poki co pozdrawiam. PROKOCIM14@AOL.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 11:03 Wesołych Świąt.Ja też wyjeżdżam . Też w góry.Tyle że nie kanadyjskie. Bukowina city. I nie palę. Na temat papierosów nie mam zielonego pojecia. Auto też "żarłoczne" - jak na polskie warunki. Duże i wygodne. Do przeczytania. Bużka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM BOL GLOWY: APAP IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 07:12 Witam, nie moge spac wiec pomyslalem, ze spytam was o APAP. Bedac dwa lata temu w Polsce na wakacjach rozbolala mnie glowa. Znajomi poradzili mi APAP, spytalem sie co to takiego? Jak to? nie wiesz?, przeciez to najlepszy amerykanski srodek na bol glowy.... Bylem zdziwiony, gdyz u nas najpopularniejsze sa Advil, Tylenol i Buyer, niestety o APAP nigdy nie slyszalem i nie widzialem w zadnym sklepie lub aptece. Zastanawialem sie co to jest APAP. Na szczescie zobaczylem Advil w aptece i zaraz kupilem. Pomyslalem tez o papierosach "Golden American". Zyjac jeszcze w Polsce dawno temu, myslalem, ze to sa najlepsze prawdziwe amerykanskie papierosy. Tak byly reklamowane. Teraz wiem, ze sa produkowane w Niemczech a z Ameryka maja wspolna tylko nazwe. Jednak sa calkiem niezle, duzo lepsze niz polskie Marlboro. Bedac w Polsce palilem je i byly tak samo dobre jak przed moim wyjazdem (lub ucieczka jak pisza niektorzy forumowicze). Na codzien pale Marlboro Milds, nie widzialem ich w Europie. Maja bialo niebieskie opakowanie. Czekajac w Kopenhadze na przesiadke do Polski, rozni ludzie podchodzili do mnie i pytali czy moge ich poczestowac papierosem. Nie znali tego rodzaju wczesniej. Czestowalem ale w Polsce wyladowalem bez papierosow, od razu kupilem Golden American i fajnie bylo. Jak juz pisalem polskie Marlboro sa gorsze od amerykanskich ale prosze sie nie przejmowac. Probowalem angielskie, sa bardzo zle. Probowalem meksykanskie, totalna siekiera, trzeba byc bardzo pijanym zeby cos takiego dalo sie palic. Marlboro to najpopulrniejsze papierochy na swiecie, jednak mysle, ze jakosc i moc tytoniu jest dobierana zaleznie od kraju w jakim sa sprzedawane. Meksykanskie Marlboro sa bardzo popularne wsrod Meksykanow w Ameryce. Nowi Meksykanie lub Ci co wracaja z wakacji przywoza ich duzo. Rozdaja wsrod znajomych lub sprzedaja. Przebicie jest niezle, w Meksyku paczka (25 fajek) kosztuje ok. 99 centow. W Illinois paczka (20-kopciuchow) kosztuje 3,5-4,5 dolara. Niestety jakosc jest zupelnie inna, ja nie korzystam. Moge was pocieszyc (jesli to moze byc pociecha), jedzenie jest w Polsce o polowe tansze niz USA, oczywiscie przeliczajac na dolary. Dla mnie bylo bardzo tanio. Kurczak z rozna kosztowal ok. 10 zlotych, tutaj musze dac ok.8 dolarow. Papierosy w Polsce ok. 6 zlotych, tutaj place srednio 4 dolary. W Addison moge kupic za ok.3 dolary a mile dalej w Elmhurst juz 4-4,5. To zalezy od miasta, powiatu i podatkow w danym powiecie. Wiem, ze w Polsce jest bardzo drogo biorac pod uwage zarobki, boleje nad tym ale nic nie moge poradzic. Marze tylko zeby wszystkim Polakom bylo dobrze. Wynajalem przez internet samochod. Kosztowal mnie 50 dolarow dziennie, 30 za samochod (Fiat Siena-4 drzwi),plus ubezpieczenie i podatki. W sumie 50 na dzien. Tutaj tej klasy auto moge wynajac za 20-25 dolarow dziennie. Duza roznica. Najbardziej zszokowaly mnie ceny benzyny w Polsce. W Illinois placimy teraz okolo 1.60 za galon (3.77 litra) premium 93 oktany. Niecale 2 zlote za litr. Macie bardzo droga benzyne w Polsce, chyba dlatego male auta sa popularne. Ja mam bardzo "zarloczne" auto. 8 cylindrow, 5.7 litra, 6 biegow, 305 KM i robie 18 mil na jednym galonie ale lubie moj samochod i "kopyto" ma niesamowite. Jesli kogos znudzilem lub ktos uwaza, ze wiesniaczylem to przepraszam. Komu w droge temu czas. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamaro Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 09:56 Jak ci sie facio nudzi - i APAP nie skutkuje to weź se pan siekierke i po krzyku nudzisz pan jak Zyd z Ameryki. Ale że są święta to...idź się PAn utop ńiagarze - na śmigus dyngus - będzie weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 00:54 Gość portalu: kamaro napisał(a): > Jak ci sie facio nudzi - i APAP nie skutkuje to weź se pan siekierke i po krzyk > u > nudzisz pan jak Zyd z Ameryki. Ale że są święta to...idź się PAn utop ńiagarze > - > na śmigus dyngus - będzie weselej. Widze, ze inni "polscy amerykanie" tez tu zagladaja. Tak primitywnej pisowni na tym forum jeszcze nie widzialem. Az mnie zatkalo czytajac ten "doktorat". Cod, ze nedznik potrafi wystukac kilka "slow". Okolo 50% prawidlowo i nawet domysla sie jakim autem jezdze. Hmm Ciekawe dlaczego? Musial duzo ich ukrasc. (slow i samochodow, hehe). Nawet nie wie,ze za namiawianie do samobojstwa moze trafic za kratki na dlugi okres czasu (moge twoja wypowiedz rozkrecic w odpowiedni sposob). Z drugiej strony zaczynam rozumiec dlaczego "polish jokes" sa bardzo popularne w USA. P.s. Zlowilem kilka Bass-ow dzisiaj. Byla niezla zabawa przez caly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke 29.03.02, 13:26 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: kamaro napisał(a): > > > Jak ci sie facio nudzi - i APAP nie skutkuje to weź se pan siekierke i po > krzyk > > u > > nudzisz pan jak Zyd z Ameryki. Ale że są święta to...idź się PAn utop ńiag > arze > > - > > na śmigus dyngus - będzie weselej. > > Widze, ze inni "polscy amerykanie" tez tu zagladaja. Tak primitywnej pisowni na > > tym forum jeszcze nie widzialem. Az mnie zatkalo czytajac ten "doktorat". Cod, > ze > nedznik potrafi wystukac kilka "slow". Okolo 50% prawidlowo i nawet domysla sie > > jakim autem jezdze. Hmm > Ciekawe dlaczego? Musial duzo ich ukrasc. (slow i samochodow, hehe). > Nawet nie wie,ze za namiawianie do samobojstwa moze trafic za kratki na dlugi > okres czasu (moge twoja wypowiedz rozkrecic w odpowiedni sposob). > Z drugiej strony zaczynam rozumiec dlaczego "polish jokes" sa bardzo popularne > w > USA. > P.s. > Zlowilem kilka Bass-ow dzisiaj. Byla niezla zabawa przez caly dzien. ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie jak ironia? chyba nie. a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? moze camaro tez rozkreci twoj post? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke IP: *.proxy.aol.com 29.03.02, 22:51 mikolaj7 napisał(a): > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie > jak ironia? chyba nie. > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > moze camaro tez rozkreci twoj post? Poldebilem? Tylko tyle? Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy nie bede calkowitym debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak ludziska mowia. Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki jak Ty moj mistrzu chyba sa juz na wymarciu. (szloch) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke 02.07.02, 20:51 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym > > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie > > jak ironia? chyba nie. > > > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > > moze camaro tez rozkreci twoj post? > > Poldebilem? Tylko tyle? > Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy nie bede calkowitym > debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak ludziska mowia. > Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki jak Ty moj mistrzu > chyba sa juz na wymarciu. (szloch) hehe, mam sentyment do tego watku :-) chyba go przeczytam sobie kiedys od poczatku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 22:55 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym > > > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie > > > jak ironia? chyba nie. > > > > > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > > > moze camaro tez rozkreci twoj post? > > > > Poldebilem? Tylko tyle? > > Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy nie bede calkow > itym > > debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak ludziska mowia > . > > Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki jak Ty moj mist > rzu > > chyba sa juz na wymarciu. (szloch) > > hehe, mam sentyment do tego watku :-) > > chyba go przeczytam sobie kiedys od poczatku :-))) o kasie chodzi? tyz mam sentymenty ale ona pewnie chlopem byla Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke 02.07.02, 23:01 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym > > > > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie > > > > jak ironia? chyba nie. > > > > > > > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > > > > moze camaro tez rozkreci twoj post? > > > > > > Poldebilem? Tylko tyle? > > > Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy nie bede c > alkow > > itym > > > debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak ludziska > mowia > > . > > > Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki jak Ty moj > mist > > rzu > > > chyba sa juz na wymarciu. (szloch) > > > > hehe, mam sentyment do tego watku :-) > > > > chyba go przeczytam sobie kiedys od poczatku :-))) > > o kasie chodzi? tyz mam sentymenty ale ona pewnie chlopem byla nieee... kasi nie lubilem nigdy :P taka sierota byla, ale Ty miales smieszne teksty i klocilo sie niezle :-))) mialem wtedy takie zapedy do zniechecania ludzi do forum, dobrze, ze Ciebie nie przegonilem :-) popatrz na te teksty - Twoje i moje, normalnie mozna sie poplakac ze smiechu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:04 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z tym > > > > > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie takie > > > > > jak ironia? chyba nie. > > > > > > > > > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > > > > > moze camaro tez rozkreci twoj post? > > > > > > > > Poldebilem? Tylko tyle? > > > > Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy nie b > ede c > > alkow > > > itym > > > > debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak ludz > iska > > mowia > > > . > > > > Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki jak T > y moj > > mist > > > rzu > > > > chyba sa juz na wymarciu. (szloch) > > > > > > hehe, mam sentyment do tego watku :-) > > > > > > chyba go przeczytam sobie kiedys od poczatku :-))) > > > > o kasie chodzi? tyz mam sentymenty ale ona pewnie chlopem byla > > nieee... kasi nie lubilem nigdy :P ZAZDROSC > taka sierota byla, ale Ty miales smieszne teksty i klocilo sie > niezle :-))) > > mialem wtedy takie zapedy do zniechecania ludzi do forum, > dobrze, ze Ciebie nie przegonilem :-) > > popatrz na te teksty - Twoje i moje, normalnie mozna sie > poplakac ze smiechu :-) nie ma na co patrzec bo ja zawsze mam racje i juz Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BOL GLOWY: APAP - weż pan siekierke 03.07.02, 11:52 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > > ta wypowiedz upewnila mnie, ze jestes poldebilem. a z > tym > > > > > > rozkrecaniem to wypaliles... zenujaco. znasz pojecie t > akie > > > > > > jak ironia? chyba nie. > > > > > > > > > > > > a wiesz, ze za pomowienia tez mozna trafic za kratki? > > > > > > moze camaro tez rozkreci twoj post? > > > > > > > > > > Poldebilem? Tylko tyle? > > > > > Mimo wszystko dziekuje moj mistrzu Mikosiu. Wiem, ze nigdy > nie b > > ede c > > > alkow > > > > itym > > > > > debilem i kompletnym idiota jak Ty. Lepszy rydz niz nic jak > ludz > > iska > > > mowia > > > > . > > > > > Staram sie podazac za twoimi naukami, jednak takie matolki > jak T > > y moj > > > mist > > > > rzu > > > > > chyba sa juz na wymarciu. (szloch) > > > > > > > > hehe, mam sentyment do tego watku :-) > > > > > > > > chyba go przeczytam sobie kiedys od poczatku :-))) > > > > > > o kasie chodzi? tyz mam sentymenty ale ona pewnie chlopem byla > > > > nieee... kasi nie lubilem nigdy :P > > ZAZDROSC trzezwe spojrzenie na swiat - bez Ciebie od razu by uciekla z tematu ! > > taka sierota byla, ale Ty miales smieszne teksty i klocilo sie > > niezle :-))) > > > > mialem wtedy takie zapedy do zniechecania ludzi do forum, > > dobrze, ze Ciebie nie przegonilem :-) > > > > popatrz na te teksty - Twoje i moje, normalnie mozna sie > > poplakac ze smiechu :-) > > nie ma na co patrzec bo ja zawsze mam racje i juz zapomnialem o Towjej nieomylnosci... dawno mi o niej nie przypominales ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.kim.pl / 10.0.2.* 28.03.02, 12:01 BIAŁY PRĄDNIK !!! jest to piękna, zielona dzielnica . Co tu mamy? Przede wszystkim park Tadeusza Kościuszki, Dworek Białoprądnicki, rzekę Prądnik, ścieżki rowerowe, niespotykane gdzie indziej gatunki ptaków i zwierząt, ciszę , spokoj, basen, korty tenisowe , boiska , camping... a wszystko to stwarza niespotykaną dla miasta atmostere - tu mozna się czuć jak na wakacjach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBA Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 155.91.64.* 14.04.02, 23:30 NIC DODAĆ NIC UJĄĆ...POPIERAM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clen Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 08.07.02, 17:17 Najlepszy Ruczaj.Jest Zakrzówek,Park Skały Twardowskiego oraz łąki pomiędzy Pychowicami a Skotnikami.Jest gdzie chodzić z psem na spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Pleszewo - Nowa Huta -Nadbrzezie 11.07.02, 00:22 Gość portalu: clen napisał(a): > Najlepszy Ruczaj.Jest Zakrzówek,Park Skały Twardowskiego oraz łąki pomiędzy > Pychowicami a Skotnikami.Jest gdzie chodzić z psem na spacery.=== Łąki, ruczaj o czym Ty mowisz? Najlepsza w Krakowie jest ulica Nadbrzezie ? Dlaczego ? nie wiesz? Na tej ulicy można samochodem bezkarnie polować na pieszych. W przypadku powodzenia dyskrecja Policji zapewniona, swiadkow nie bedzie, chyba, ze rodzina upolowanego na własna ękę przeprowadzi śledztwo, ale to jest raczej mało prawdopodobne, zwazywszy, ze ludzie jak to ludzie wolą nic nie widzieć i nic nie slyszeć, chybaze ich samych coś spotka niemiłego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Pleszewo - Nowa Huta -Nadbrzezie 11.07.02, 14:24 Czyżbyś został upolowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrys01 Re: Pleszewo - Nowa Huta -Nadbrzezie IP: *.chello.pl 12.07.02, 00:19 kuba203 napisał(a): > Czyżbyś został upolowany? Ja wprawdzie nie, bo bym pewno nie pisal tutaj ale moja 24 letnia corka i jej 18 letni kolega tak 29.10.2001. Ale dziekuję za okazane zainteresowanie, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meister Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 62.233.210.* 03.08.02, 00:48 Wszyscy wiedzą ze najlepszą dzielnicą są Mistrzejowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 05.08.02, 16:34 Jest taka rewelacyjna dzielnica Krakowa. Nazywa się OSIEDLE OFICERSKIE w II Dzielnicy Krakowa. Ścisłe centrum, a cicho i przyjemnie. W dodatku remontuja teraz prawie wszystkie chodniki - pewnie jakiś pryncypał tu mieszka. Ale nikomu tego nie mówcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bh2 Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 213.249.157.* 05.08.02, 17:14 Mieszkalem na Kozlowku,Biezanowie,starym Prokocimiu,starym Plaszowie,starym Podgorzu,Nowej Hucie,Srodmiesciu,Krowodrzy Gorce,Woli Justowskiej.Mam wiec jakies porownanie.Terza mieszkam za miastem i jak bym mial wrocic to wybralbym Wole Just.,10 minut od centrum a klimat jak w gorskim uzdrowisku (ul.Kasztanowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Ranking dzielnic Krakowa IP: 62.233.150.* 10.07.03, 22:53 Gość portalu: Gazeta napisał(a): > Krowodrza? Nowa Huta? Podgórze? Śródmieście? Uzasadnij swój wybór. A może najle > piej mieszkać za > miastem? > Gazeta Tak naprawdę to najwyższy czas skończyć ze starym komunistycznym podziałem Krakowa na Krowodrzę, Podgórze, Nową Hutę i Śródmieście. Teraz jest 18 dzielnic i te nazwy związane są nazwami dawnych podkrakowskich wsi co najlepiej odpowiada rzeczywistości i utożsamianiu się mieszkańców Krakowa z poszczególnymi w nim miejscami. Dla przykładu Podgórze to między innymi Wola Duchacka, Dębniki, Swoszowice, Podgórze (to właściwe Podgórze) itd. a Nowa Huta to między innymi Mistrzejowice, Czyżyny, Bieńczyce, Nowa Huta (ta właściwa stara Nowa Huta) itd. Najwyższy czas aby wreszcie o tym wszyscy wiedzieli. Zadawanie pytania i pisanie tylko o 4 dawnych wielkich dzielnicach jest czymś nieprecyzyjnym i upraszczającym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Re: Ranking dzielnic Krakowa 27.07.03, 13:53 Ja mieszkam na Podgórzu (zaraz za tamą na Wiśle). Bardzo mi tu dobrze. Z jednej strony blisko do centrum (bardzo dobry dojazd). Z drugiej strony cisza, spokój, nie ma tłumów ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś