Dodaj do ulubionych

Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dla ...

IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 01:32
Poznałem kilka lat temu osobiście p.Rektora, nie wywarł wtedy na mnie zbyt
pozytywnego wrażenia, swoimi działaniami w tej sprawie utwierdził mmnie w
moim odczuciu; żal że tak mali ludzie piastują tak wysokie stanowiska.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Wstyd Panie Rektorze IP: *.um.krakow.pl 12.02.04, 08:22
      Takiej marnej jakości politykierstwo i kupczenie doktoratem tak szacownej uczelni, w dodatku hipokryzja.
      To nie przystoi. Jeśli ma Pan jakieś resztki honoru, powinien Pan złożyć urząd.
    • Gość: Gonzo Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.consol.pl / *.consol.pl 12.02.04, 08:57
      "Wszyscy profesorowie uczelni, którzy zdecydowali się opowiedzieć o kulisach tej
      sprawy, zastrzegli sobie anonimowość. "
      W wolnym tłumaczeniu: wyssaliśmy to z palca...
      • Gość: chris Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.if.uj.edu.pl 12.02.04, 10:49
        Wyssane z palca? A cytowane pismo rozeslane senatorom z adnotacja rektora?, Oj,
        bo trzeba bedzie znow cos odszczekiwac, drogi gonzo...
        chris
        • piki1 Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl 12.02.04, 14:13
          A co niby "zaadnotował" rektor? Nawet GW zdobyła sie w tym przypadku na
          uczciwość i poinformowała, że prosił tylko o rozesłanie pisma do senatorów -
          bez żadnych sugestii!!! Czy to źle, że chciał im dać więcej czasu do namysłu, a
          nie zaskakiwać przedstawieniem pisma na kolejnym senacie i od razu pytać o
          zdanie.
          Na koniec - sprawa będzie rozstrzygana przez stu senatorów, reprezentantów
          czterech tysięcy pracowników AGH. Dlaczego więc wszyscy przypieprzają się do
          Tadeusiewicza. Choć rektor, ale ma tylko jeden głos! Wygląda mi to niestety na
          kolejną odsłonę "zmasowanego ataku", wspieranego ochoczo przez "anonimowych
          profesorów" uczelni. Nie jest tajemnicą, że na AGH (tak jak i w wielu innych
          instytucjach) panują układy i układziki, a Tadeusiewicz ze swoją polityką
          prowadzenia uczelni wielu takim skostniałym strukturom się naraził. Sensację
          więc mamy. Argumenty drugiej strony, podane z "odkrytą przyłbicą" nie są już
          tak interesujące (czyt. nakładogenne), a FAKT trzeba gonić...
        • Gość: gość Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.pnig.jaslo.pl / *.ogecjaslo.pl 19.04.04, 14:55
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35802,1125268.html
    • Gość: Ryszard Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 12.02.04, 09:03
      I nic by sie takiego nie stalo! Trzeba troche myslec o interesach Polski. Gdy w
      gre wchodza powazne interesy to i prezydent USA i prezydent Francji potrafia
      zadzwonic, poprzec, ugoscic i nadac order lub tytul. Nazarbajew jaki jest kazdy
      wie. Pytanie mam zasadnicze: czy w takim kraju jak Kazachstan pelna demokracja
      jest mozliwa? Czy nie potrzeba lat rzadow silnej reki (jak w Korei Pld.) by
      zbudowac podstawy ekonomii ? Ryszard
    • Gość: m Re: Tadeusiewicz... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 09:23
      Czy naprawdę AGH upadła tak nisko, żeby rektorem robić 'cybernetycznego'
      hohsztaplera?
      Rekrorem powinien chyba być człowiek o jakimś dorobku naukowym, nie
      miedzygałęziowy lawirant, znany głownie z odczytow w domach kultury na
      tematy 'mózg (intewligencja...) a informatyka' .
      Fakt, Tadeusiewicz zawsze pchał się na góre, AGH lubi takich...
      • Gość: m Re: Tadeusiewicz... IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 12.02.04, 09:44
        Wstyd. A w odpowiedzi na któryś z poprzednich postów: hc to tytuł przyznawanay
        za wybitne osiągnięcia naukowe lub artystyczne. Jak sie chce robic interesy, to
        mozna nadac jakis medal i zaprosic na kolacje albo zafundowac pobyt na Hawajach
        czy cos w tym stylu, w zależności od skali interesów i spodziewanych zysków.
        Myslę też, że gdyby to była uczelnia prywatna, to niech sobie nadaje. Nie można
        natomiast kupczyc tytułem państwowej uczelni. Ciekawe, czy Pan Rektor złozył
        juz pozew do sądu na GW jak to się odgrażał kilka dni temu.
      • Gość: absolwent Re: Tadeusiewicz... IP: 62.225.152.* 12.02.04, 09:59
        O Tadeusiewiczu mam zupelnie inne zdanie. Poznalam go jako wspanialego
        wykladowce otwartego na rozwoj, otwartego na ludzi myslacych, kreatywnych.
        Byl zupelnie inny anizeli partyjni "naukowcy", ktorzy swoje "tajemnicze"
        doktoraty i habilitacje przywozili z ZSRR, a ktorych wyklady byly zenujace, ze
        wzgledu na poziom i sposob ich prowadzenia.
        Na egzaminach Tadeusiewicz ocenial wiedze i zdolnosc myslenia delikwenta, a nie
        przynaleznosc do PZPR czy SZSP, co w okresie kwitnacej "gierszczyzny" na AGH
        bylo czesto miernikiem "przydatnosci naukowej".
        Moze ta nagonka na Tadeusiewicza ma inne zrodla, ktore z jakichs wzgledow
        podszywa sie pod afere h.c.
        • Gość: Jan Re: Tadeusiewicz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:53
          To ciekawe - jaka nagonka na Rektora, napisał ten wniosek czy nie? To chyba nie
          jest problem sprawdzić.
          Mamy typowy przykład upadku obyczaju. Ale kochani - nie dziwmy się, dziś o
          funkcje wybieralne nie staraja sie ludzie z klasą...
        • Gość: Tajny Agent Chaosu Re: Tadeusiewicz... IP: *.oen.agh.edu.pl 12.02.04, 15:42
          Nie wiedzieć czemu ta nagonka na Rektora pojawiła się w niedługi czas po
          przedstawieniu przez niego propozycji zreformowania struktur uczelni którą
          reprezentuje. A nie wszystkim to się podoba, oj nie wszystkim ...

Czy dalej sądzicie że to tylko przypadkowa zbieżność???
    • Gość: qq Tadeusiewicz OK IP: *.cern.ch 12.02.04, 10:57
      Ja tez mialem z nim osobiscie doczynienia i uwazam ze to rowny gosc. W
      przeciwienstwie do wielu dziekanow-przydupasow lub dziekanow-formalistow
      ktorzy zazwyczaj ida po najmniejszej linii oporu i maja w dupie studentow.

Tadeusiewicz przynajmniej wyglada na zainteresowanego problemami uczelni, jej
      pracownikow i studentow oraz programu naukowego i dydaktycznego w
      przeciwienstwie do wielu innych ktorzy tam pracuja (jak wyzej wymienieni
      panowie)
    • Gość: Alfand Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 10:59
      Opis zasług byłego barona partii bolszewickiej Nazarbajewa przypomina pieśni
      pochwalne na cześć nieodżałowanej pamięci tow. Kim Ir Sena! Ciekawi mnie rola
      nuncjusza papieskiego , czyli przedstawiciela Watykanu...
      Wstyd dla krakowskiej uczelni.
      • Gość: Adalbert Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 12:21
        No własnie jaka jest w tym rola Nuncjusza Apostolskiego. Czy bojowi
        dziennikarze dadzą radę dotrzeć do "pisma świętego" ? Ciekawe co jest tam
        napisane. A obiektywność wymaga zacytowania fragmentów obu pism do Senatu AGH!
    • Gość: Absolwent Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.rodium.pl 12.02.04, 12:07
      Artykuły atakujace zamysł nadania doktoratu przez senat AGH są wg mnie dobrym
      dla dziennikarzy GW tematem dla "poruszenia" środowiska uczelni które i tak już
      jest podzielone.Oczywiście ta troska o czystość intencji Rektora w konsekwecji
      odbije się na na działaniach gospodarczych w Kazachstanie firm polskich.
    • wielka_zyrafa ORDER TADEUSIEWICZA DLA DZIANYCH DYKTATORÓW 12.02.04, 12:26
      Skoro Pan Rektor ma chęć zrobienia dobrze zamordyście, to niech to robi pod swoją firmą, a nie szacownej uczelni. Nie piszę o AGH, bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie uchwali pomysłu JM Rektora, znanego lawiranta i beztalencia naukowego (dobre wykłady nie świadczą o dorobku).
      • Gość: henio56 Re:Profesor Tadeusiewicz chlubą Krakowa i AGH IP: *.comnet.krakow.pl 12.02.04, 13:37
        Gołaś ,Gołaś, Gołaś niech żyje!!!! To on chce być rektorem.
    • Gość: Gość123 Re: Sam rektor AGH chciał honorowego doktoratu dl IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.kurdwanow.kolornet.pl 12.02.04, 19:10
      Panie Rektorze! ktoś pod Panem dołki kopie
    • Gość: pqb Ankieta??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.03.04, 02:07
      Hmmm... ta ankieta chyba nie za bardzo ma sens. Bo jeśli to co jest napisane w
      artykule to <b>prawda</b> i tylko prawda - to przecież <b>każdy</b> uczciwy
      człowiek powinien dać jednoznaczną odpowiedź (no - jeśli jest sympatykiem
      uczelni i jej rektora to ewentualnie może uznać to czyn niefortunny).
      Ja należę do tej drugiej grupy, gdyż rektor dał mi się poznać z dobrej strony
      zarówno jako dydaktyk, jak i zarządzający całą uczelnią i trudno mi po
      przeczytaniu tego jednego artykułu uwierzyć do końca w jego treść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka