Dodaj do ulubionych

30 starych ale jarych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:36
dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/02.13/Krakow/06/06.html
Pani rzeczniczka twierdzi że mamy -dwa słady-jeden do nauki jazdy,drugi
liniowy??????
Obserwuj wątek
    • Gość: axel Re: 30 starych ale jarych IP: *.um.krakow.pl 13.02.04, 12:02
      To są typowe polaczki, cieszą się ze im ktoś rzucił złomy z pańskiego stołu i
      są tacy zadowoleni. Brak słow, kolekcjonujmy dalej antyki, a inni chętnie będą
      sie pozbywać wraków.
      • Gość: kermitou Re: 30 starych ale jarych IP: *.net.autocom.pl 13.02.04, 12:09
        To wolisz aby cięto dalej kursy i składy niż jeździć czymś takim? Skoro nie ma
        pieniędzy na nowe wozy to musimy ratować się tym czym się da.A skoro te wagony
        są w przyzwoitym stanie to dlaczego mają u nas nie jeździć.
        • Gość: mouset Re: 30 starych ale jarych IP: 62.233.214.* 13.02.04, 17:03
          A dlaczego nie ma pieniędzy na nowe wozy?
          Bo nikt jasno nie powie: PRECZ Z ULGAMI!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mouset Pani Pękala ze Zbydniowic IP: 62.233.214.* 13.02.04, 17:05
      Gość portalu: gicek napisał(a):

> dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/02.13/Krakow/06/06.html
      > Pani rzeczniczka twierdzi że mamy -dwa słady-jeden do nauki jazdy,drugi
      > liniowy??????

Buachachachacha!!!!!!!!!! Już kłamie! Jak poprzednia, cztery wagony w tym trzy
      wirtualne!!!!!!!! A nie przejedzie przypadkiem próbnie do Zbydniowic albo ZOO?

• Gość: azazel Re: Pani Pękala ze Zbydniowic IP: *.g-net.pl 13.02.04, 17:48
        mouset. zaczyna mnie juz powoli wpierdalac Twoje duzyrne haselko "precz z
        ulgami". moze i masz racje, nie bedzie juz takiego tloku w autobusach, bo czesc
        ludzi bedzie wolala isc na piechote niz wydawac 2,40 za przejazd dwoch czy
        trzech przystankow, ciekaw jestem tylko czy mpk na tym skorzysta.
        • Gość: mouset Re: Pani Pękala ze Zbydniowic IP: 217.96.109.* 13.02.04, 22:21
          Gość portalu: azazel napisał(a):

> mouset. zaczyna mnie juz powoli wpierdalac Twoje duzyrne haselko "precz z
          > ulgami". moze i masz racje, nie bedzie juz takiego tloku w autobusach, bo
          czesc ludzi bedzie wolala isc na piechote niz wydawac 2,40 za przejazd dwoch >
          czy trzech przystankow, ciekaw jestem tylko czy mpk na tym skorzysta.

A mnie wpierdala myślenie Twoim schematem zapewne lewicowo uwarunkowanym,
          niestety nie ma nic za darmo o czym ostatnio przekonali się pasazerowie
          podmiejskich linii, no ale Ty chcesz tworzyć enklawy na miarę linii U1 i 409,
          nieważne że dla MPK nieopłacalne, nieważne dlaczego tabor sie sypie i na 130 sa
          krótkie wozy, a mechanicy toczą walkę o 3 wagony na 13. A czy MPK się opłaci?
          Wystarczy popatrzeć na prywatnych przewoźników.
          • Gość: azazel ulgi IP: *.g-net.pl 14.02.04, 15:18
            duzo mozna o mnie powiedziec, ale na pewno nie "lewicowo uwarunkowanym". poza
            tym U1 juz jest w piachu, za to 409 calodzienna i na pewno nie mozna o niej
            mowic ze to jakas enklawa. korzysta z niej duzo pasazerow, ktorych z racji
            wieku i wygladu o studiowanie posadzic nie mozna, w frekwencja w stosunku do
            rozmiarow busa jest wieksza niz np. w takiej dwojce. zamiast likwidowac ulgi to
            moze przydalo by sie wreszcie zaczac prowadzic kontrole biletow poza centrum i
            nadzorowac kanarow, mozna tez zniechecic ludzi do wjezdzania autem do centum
            (wyzsze ceny parkingow, wydzielone pasy na lubicz, dlugiej i wszystkich ulicach
            wokol plant)??
            • Gość: mouset Re: ulgi IP: 217.96.109.* 14.02.04, 15:32
              Kontrole na liniach podmiejskich są rzadkością z jakich przyczyn - to możemy
              sie jedynie domyslać, ale pojedyncze przypadki jakie widziałem to było od 10 do
              25 zatrzymanych gap, a struktura pasażerów 409 świadczy o tym że moga oni
              korzystać również z podmiejskich linii jadacych z Salwatora, szkoda kasy na
              trzymanie tylu pustaków
      • pavlack Re: Pani Pękala ze Zbydniowic 13.02.04, 18:25
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Buachachachacha!!!!!!!!!! Już kłamie! Jak poprzednia, cztery wagony w tym
        trzy
        > wirtualne!!!!!!!! A nie przejedzie przypadkiem próbnie do Zbydniowic albo ZOO?

Taki mały szczegół - NIGDZIE nie jest napisane, że to powiedziała pani
        rzecznik. Mogła powiedzieć o dwóch wagonach, tylko jakiś dziennikarzyna
        stwierdził, że skoro stopiątki jeżdżą w składach, to to na pewno będą dwa
        składy, a jeśli tak to 4 wagony itp. itd...
        Tak samo zapewne powstały wszystkie Wasze poprzednie bzdury nt. wypowiedzi
        Filomeny, z których większośc nigdy nie istniała... A zapewne większość tych
        bzdur to wynik niewiedzy dziennikarzy.
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Pani Pękala ze Zbydniowic IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 20:57
          Też mi się wydaje, że to gazeta jak zwykle wszystko pomieszała. Pewnie
          dziennikarz usłyszał, że są dwa wagony, a następne mają przyjść z doczepami i
          że są szkolenia motorowych, to zrobił z tego bajeczkę o czterech wagonach.

Michał Wojtaszek
          • Gość: Clint Re: Media klamia IP: *.crowley.pl 13.02.04, 21:47
            Ostatnio w TVP Krakow w Kronice bylo o zawodach w Scrabble, ktore odbywaly sie
            na Brackiej, wypowiadala sie tam moja znajoma, ktora opowiadala o naszym
            klubie, ktory miesci sie w zupelnie innym miejscu, w TV zamiast graczy pokazali
            jakies babcie i kelnerki grajace w Scrabble (o czym przecietny telewidz nie
            wiedzial, ze byly podstawione), a na dodatek tak pomontowali rozmowe, ze w
            sumie o naszym klubie nic nie bylo...
            • Gość: Locutus Re: Media klamia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.02.04, 10:29
              Wszelkie reportaże etc. zazwyczaj są wyreżyserowane... a telewizji już nigdy
              nie zaufam ;-)

Pzdr.
              LOKI
        • kuba203 Re: Pani Pękala ze Zbydniowic 14.02.04, 00:18
          pavlack napisał:

> jakiś dziennikarzyna
          > stwierdził, że skoro stopiątki jeżdżą w składach, to to na pewno będą dwa
          > składy, a jeśli tak to 4 wagony itp. itd...

Może pomylił ilość wagonów z ilością drzwi, też jest ich 4 i są z Wiednia :D
    • Gość: gicek Re: 30 starych ale jarych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:53
      Pytanie do fachowców
      Dlaczego w przerabianych 102N i T4 i GT6 montowano dwa reflektory, w E1 tego
      nie zrobiono /tak mocny i dobrze ustawiony ten reflektor/
      • Gość: mouset Re: 30 starych ale jarych IP: 217.96.109.* 14.02.04, 18:51
        W T4 były piękne...
      • Gość: Voith Re: 30 starych ale jarych IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.02.04, 22:16
        albo to bzdura że jest przepis o parzystości przednich reflektorów (ja słyszałem ze tylko tylnie mają być parzyste),
        albo w 101 został jeden, bo będzie niejako reprezentował "oryginały"
        • Gość: mouset Re: 30 starych ale jarych IP: 217.96.109.* 14.02.04, 22:53
          Pewnie w/s reflektora kierowano się takimi "przepisami" jak o studiach
          doktoranckich
        • pavlack Re: 30 starych ale jarych 14.02.04, 22:56
          Gość portalu: Voith napisał(a):

> albo to bzdura że jest przepis o parzystości przednich reflektorów (ja
          słyszałe
          > m ze tylko tylnie mają być parzyste),

Przepis mówi, że w wagonach wyprodukowanych po 1.01.1975r. mają być dwa
          przednie światła drogowe, mijania i pozycyjne. Wiedeńczyk jest sprzed 1975,
          więc jego to nie dotyczy.
          Problem jest z Norymbergami, bo też są sprzed 1975 a mają dwa światła, ale
          tutaj chyba chodzi o to, że oryginalne pojedyncze światła norymberskie mają za
          słabą moc i musieli założyć podwójne (w przepisach jest dokładnie określone
          jaki zasięg muszą mieć światła itp.)
    • Gość: gicek Re: 30 starych ale jarych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:34
      Pani rzeczniczka obiecała mi od poniedziałku GT6 na #7 ,trzymam za słowo
      • Gość: mouset Re: 30 starych ale jarych IP: 217.96.109.* 14.02.04, 22:07
        Ohohoho! To pierwsza jej obietnica, więc mouset skrupulatnie rozliczy
    • Gość: Voith Re: 30 starych ale jarych IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.04, 21:18
      spodobało mi się oświetlenie w wiedeńczyku, mianowicie:
      lampa rurowa niebieska - lampa rurowa czerwona - lampa rurowa niebieska itd. a co kilka wrzucone po dwie zwykłe żarówki :D jestem ciekaw co za inteligent to wykombinował, że tak ładnie na przemian są te czerwonawe i niebieskawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka