Gość: Piotr Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:12 Panowie Klemba, Wołowski, Białoński, Kołtoń, Zarzeczny itp...Zrozumcie wreszcie, że znienawidzona przez was (przez zazdrość) Wisła, nie potrzebuje takich doradców. Poradzimy sobie bez was. Mam pytanko: co słychać w waszej legiuni? Bo coś mało o niej piszecie. Czyżby nie było o czym? Czy może wam wstyd. Rączki precz od Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.nette.pl 17.03.10, 15:26 Bardzo łatwo zrobić sobie nazwisko dokopując innemu, a jak jest to jeszcze postać ( nikt nie ma wątpliwości, że od czterdziestu lat Henryk Kasperczyk nią jest ). W życiorysie każdego trenera można znaleźć wzloty i upadki. Kontrargumentów dla Pana – powinienem napisać redaktora, ale obrażę chyba tych co piszą obiektywnie. Nie neguję niepowodzeń wymienionych w artykule, były ( jaki trener ich nie ma - Franz Anton Beckenbauer - mistrz z Niemcami i zachwalę porażka w OL, następny Jose Mourinho – puchar z FC Porto, wyrzucony z Chelsea ) i nie mam zamiaru ich bronić, bo zdobyczy jest dużo więcej. Dwie rzeczy mnie przerażają – pierwsza to jaką miarą została zmierzona wartość merytoryczna obydwu trenerów, czy pan piszący ( znany sobie i rodzinie ) rozmawiał w środowisku piłkarski europejskim a nawet świtowym o nich ( na marginesie jeden z wielkich reprezentacji, lublinianin w rozmowie przestawił mi o 180 stopni mniemanie o dwóch byłych trenerach kadry – powiedział coś takiego, po odprawie u jednego – mój faworyt, czyli piszącego –zapytałem jak mam grać, chodziło o taktykę – burknął ty k…. nie wiesz i tyle się dowiedziałem, natomiast drugi podczas omawiania taktyki wyłożył wszystko na temat sposobu gry bez dodatkowych pytań.) o wizji gry, założeniach taktycznych, komunikacji czy rozliczaniu - omawianiu błędów i pomyłek. Wierzę, że trener Skorża będzie się udzielał w polskiej lidze bo na to zasługuje poprzez wyniki, ale Pan Kasperczyk – to szkoła francuska i daj Boże aby jej wzorce były nad Wisłą wprowadzane na szeroką skalę. Drugi problem to nie zauważenie tego, że Wisła za czasów Henryka Kasperczyka zmieniła mentalnie, wizerunkowo – znormalniały boiska treningowe obok Klubu, status drugiej drużyny był zgoła odmienny. Na Reymonta wcześniej pracował kwiat naszego trenerstwa i nikogo nie raziły kąpiele błotne na treningowym boisku. Jeśli problem rodzimej piłki jest to czy Kasperczyk zmienił Skorżę i odwrotnie to pragnę obwieścić, że wymyślamy problem. PS. Pamiętam laudacje na temat pracy Jana Urbana w Legii ( nie jestem przeciwny temu trenerowi, wręcz dobrze aby pozostał w Polsce i pracował ) i co przegrał ale na pewno zostawił po sobie kawał dobrej roboty, która będzie procentowała, tak jak procentowała w Wiśle Henryka Kasperczyka. Z wyrazami szacunku Gabriel Milczuk Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande troche sie ten artykul mija z prawda 17.03.10, 15:47 Ja uwazam, ze Skorza to faktycznie bardzo dobry fachowiec, no ale ewidentnie mial z Wisla coraz gorszego farta. Przypominam, ze podarowano mu wpadke z Levadia (ha ha ha - nie kto inny, jak Gazeta wtedy chciala odejscia tego "genialnego trenera, prawda?). Moze Kasperczak nie jest lepszy, ale to przynajmniej fachowiec, nieodpowiedzialny za spadek Gornika, z ktora to druzyna jakos nikt nie potrafi sobie do dzis poradzic. Zadziwiajace,ze nikt nie krytykuje zamiany trenera Urbana na Bialasa, pewnie dlatego, ze tu nie ma watpliwosci: Bialas nie dorownuje klasa Urbanowi na pewno. Szkoda, bo z drugiej strony pokazuje to jedna zrecz znana od dawna: trener jest od wynikow i jak wynikow nie ma to znaczy, ze trzeba poszukac nowego, nawet niekoniecznie lepszego. A trenerom Skorzy i Urbanowi zycze osiagniecia wynikow i sukcesow z innymi druzynami. PS Czy argument, ze brany pod uwage trener niemiecki byl za drogi i ze zbyt wysokimi wymaganiami do Was nie dociera ? A wymiana w Lechu Smudy tez jakos przeszla bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopnij.blox.pl Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: 89.174.229.* 17.03.10, 16:55 To absurd jest Co innego mogłem odpowiedzieć na pytanie o zmiany szkoleniowców w dwóch – bądź co bądź – najlepszych polskich zespołach ostatnich lat? To jest absurd. Bo, że polityka prowadzenia klubu jest jaka jest, czyli żadnej nie ma, to się już oswoiłem. Że trzy mecze się przegra i „do widzenia”, to też mnie nie zdumiewa. Że piłkarze, w czasach dzieciństwa prawdziwi bohaterzy mojej fascynacji futbolem, dziś, jak - przepraszam za szowinizm - panienki obrażają się na trenera, który prawdę w oczy powie, też normalka. Ale, że jednego słabego trenera zmienia się na drugiego słabego trenera? Absurd. więcej na: kopnij.blox.pl/2010/03/To-absurd-jest.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sere Frankowski IP: *.devs.futuro.pl 17.03.10, 17:07 Przypomninam, że swoje największe sukcesy Wisła odnosiła jak Frankowskiego NIE BYŁO w składzie! Każdy "redaktor" powiela te same nieprawdziwe informacje. Najlepszą wiślacką parą napastników był Żurawki i Kuźba! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? 17.03.10, 17:21 Pan Cupiał jak chcę uczestniczyć w LM to niech sprzeda klub i kupi sobie bilety na mecze LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko wisla Re: Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.dsl.bell.ca 18.03.10, 06:07 zgadzam sie. wisla potrzebuje nowego wlascicela a nie trenera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.10, 17:45 zniszczyl Gornika,posprowadzal slabych pilkarzy za potezne kontrakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DROH Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:59 a ja sie ciesze bo Wisla poplynie do II ligi! BRAWO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktowie Re: Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.multi-play.net.pl 21.03.10, 19:41 ty sie smieciu martw zeby twoja smieszna pasiasta ekipka sie utrzymala, zwlaszcza, ze tym razem na manipulacje przy zielonym stoliczku i utrzymanie sie prawem kaduka - raczej sie nie zanosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko wisla Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.dsl.bell.ca 18.03.10, 06:02 skorza to trener na poziomie gwarancia mistrzostwa z kasperczakiem 4 miejsce to bedzie sukces .to nie wina skorzy ze druzyna nie gra .ostatnie 2 lata 0 wzmocnien,klasowych zawodnikow tylko przybledy .zobacie co robi lech na rynku transwerowym i sa winiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: *.nette.pl 18.03.10, 09:01 Panowie pisanie o II lidze , to absurd w stylu wpisów o Jerzym Dudku, że ma grać w drużynie z dzielnicy Paryża. Wylądował w „ galaktycznym „ Realu „ i bardzo dobrze. Czy Wiśle jest potrzebny nowy właściciel i tak i nie. Dlaczego jeśli zapewni coś więcej i na długo to tak, ale jeśli zechce się zabawić- czytaj zaistnieć to może być koniec Wielkiej Wisły. Pragnę przypomnieć, że na Reymonta nigdy przed Ciupiałem nie było kasy. Najlepsze lata to Milicja zapewnia. Zmianie systemu Wisła borykała się z problemami natury kasy, dobrzy zawodnicy uciekali spod Wawelu. Zmiana na plus to lata panowania Bogusława Ciupiał, powrót najlepszych polskich piłkarzy i rywalizacja skuteczna z Legią, Lechem , Wronkami, Grodziskiem. W dwóch ostatnich jest już po zabawie. Z wyrazami szacunku Gabriel Milczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko wisla Re: Czy Wisła zatęskni jeszcze za Skorżą? IP: 74.12.187.* 18.03.10, 18:10 zyjemy teraz w inych casach .kluby pilkarskie to wspaniala reklama,inwestycia,na dzien dzisiejszy pan cupial nie chce rozwijac wisly, jezeli tak dalei bedzie mozemy zapomniec o mistrzostwie na dugi czas .zobzczcie jak lech buduje druzyne,a my co .polityka transwerowa to jest dno Odpowiedz Link Zgłoś