Gość: pasażer IP: 162.27.161.* 24.03.10, 10:31 Rządamy wydzielonych pasów dla MPK! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kuba Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katynia IP: 62.233.162.* 24.03.10, 10:35 "Mniej więcej w tym samym czasie oddany do użytku zostanie pierwszy odcinek północnego obejścia Krakowa, który połączy autostradę A4 z drogą krajową na Olkusz". Z jednej strony rozkopane rondo, z drugiej budowa wiaduktu kolo Leroy'a. Czyli kompletny paraliz. Swietne, doskonale rozplanowanie dwoch inwestycji, ktore realizuje sie rownoczesnie zamiast w korzystnej dla kierowcow kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ammyy Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 10:57 A do tego jeszcze remont przy pętli tramwajowej w Bronowicach... koszmar. Mam nadzieje ze sie zakonczy przed utrudnieniami na rondzie, bo jak nie to nie bedzie ciekawie... Juz teraz od czasu zapowiedzi o utrudnieniach, na linii Rząska - Bronowice jest zwiekszony ruch przez szukajacych alternatynej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakós Trasa Balicka IP: 193.193.181.* 24.03.10, 12:45 Pal licho równoległe budowanie ROK i wiaduktu koło Leroy Merlin. Dużo gorszym zaniedbaniem była rezygnacja z budowy Trasy Balickiej przed przebudową Ronda Ofiar Katynia. Gdyby istniała ta trasa, to dużo łatwiej byłoby Rondo ominąć. A tak to będzie masakra. Za brak Balickiej ktoś powinien beknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Trasa Balicka IP: 188.33.57.* 24.03.10, 23:48 Ta trasa nie powinna powstac dopuki nie bedzie 3 obwodnicy. Zaniedbaniem jest raczej brak polnocnej obwodnicy, gdyby byla to 3 poziomowe rondo byloby niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwus Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katynia IP: *.multimo.pl 24.03.10, 11:02 Kurczę, to w internecie zaczynają się już pojawiać artykuły z przyszłości: "(...)by nie doszło do całkowitego paraliżu, drogowcy zbudowali dodatkową jezdnię." Tam nadal nie ma żadnej dodatkowej jezdni, a jak jutro będzie naprawdę gotowa, to zacznę wierzyć w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórz Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 11:38 Przejeź się tam i sprawdź dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwus Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn IP: *.multimo.pl 24.03.10, 11:52 Nie muszę, mieszkam w pobliżu. O godz. 10.30 stan mało ciekawy, chociaż maszyna do asfaltowania już stoi. Jeśli jutro coś będzie gotowe, to jedynie prowizorka. Ale teraz na pewno nie ma żadnej wybudowanej już jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórz Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 12:37 W takim razie rób zdjęcia lub kręć film kamerą z odpowiednim datowaniem i dokumentuj postępy na budowie. Możesz zgromadzić ciekawy materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn 24.03.10, 12:43 Ja tez mieszkam w okolicy :) Ostatnie dwie noce bylo czuc lany asfalt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwus Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn IP: *.multimo.pl 24.03.10, 13:51 My z okolicy ronda Ofiar Katynia łączym się w bólu ;) Przez najbliższy rok (optymistycznie) mamy przechlapane. W zanadrzu mam 4 trasy alternatywne, wydłużające drogę do pracy z 11 km do 16 - 25 km. Może nie wszystkie zostaną obczajone przez innych ;) Zawsze pozostanie rower, którym, mam nadzieję, będzie jak przejechać obok tego ronda. A jak nie, to pozostanie Katowicka, chodnikiem, albo pod prąd... Chodnik to 50 zł, a pod prąd to 500 zł. Wybór wydaje się oczywisty. I niech mi nikt nie proponuje komunikacji publicznej, kto nie wie, jak ona tu funkcjonuje (od ronda na zachód i północ). Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Od jutra spore kłopoty na rondzie Ofiar Katyn 24.03.10, 18:17 A tam - ja mieszkam akurat przy petli :) Teraz (przed przebudowa) tez nie bylo rozowo: - wycieczkowe 173 - rekordy w pokonaniu jednej z krotszych tras jaka jest 130 Odpowiedz Link Zgłoś