Gość: Dominik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 01:39 Dziwna inicjatywa. Najbardziej nieobiektywna, nierzetelna gazeta otwiera swoją knajpę. Wróżę dużo nieprzyjemnych sytuacji za które sami odpowiadacie publikując tak mocno tendencyjne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Pomysł bardzo dobry ... ale IP: 77.236.0.* 27.03.10, 06:55 Czy nazwa nie mogłaby być polska ? A co z ustawą o ochronie języka polskiego ? Czy musi być to "cafe" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jar_ole Taa - a zwis (vis a vis) 27.03.10, 08:33 powinien się nazywać "na przeciwko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy będzie... IP: *.147.76.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 20:20 jak urządzą telekonferencję ze Szwecji i rozmowę z bratem Naczelnego, Stefanem Michnikiem, przy herbatce mógłby młodym, wykształconym opowiedzieć jak będąc stalinowskim sędzią, skazywał na śmierć AK-owców. W tym przypadku bylibyśmy ograniczeni formą do telekonferencji, bo za prelegentem został już wystawiony nakaz aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Cafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 08:43 taa "pierwsza w krakowie", chyba pierwsza na brackiej. massolit, lokator, czy co tam jeszcze już jakiś czas działają :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brk Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Cafe IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 08:50 Wspaniale, ale na pewno nie jest to ani pierwsza, ani nawet druga kawiarnio-księgarnia w Krakowie. W szczególności, trudno mi sobie wyobrazić, żeby mogła konkurować w tej kategorii z Masolitem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Cafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 08:53 dyskretna reklama. potwierdza się że gw wstydu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowski student Pierwszej?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 09:37 Wiadomo mi o co najmniej dwóch - Massolicie na Felicjanek i usuniętej niedawno księgarnio-kawiarni na Kanonicznej bodajże. Reklama reklamą, ale nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmiot Re: Pierwszej?! IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:01 Może autor zrobił skrót myślowy: chodziło mu o to, że jest to pierwsza kawiarnia prasowa dla wykształciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Pierwszej?! IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:41 Lokator na Krakowskiej Cafe Rękawka w Podgórzu żeby o Empiku nie wspominać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pej Pytałem, czy maca będzie? IP: *.zax.pl 27.03.10, 11:09 Ale mi posta wykasował jakiś czujny pejs z GW:) Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec26 Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca 27.03.10, 11:13 A ja się cieszę, że to ma być lokal dla niepalących! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palący Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:30 Cieszysz się z dyskryminacji znaczącej grupy społeczeństwa, którzy nie poczują się zaproszeni do tego lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca IP: *.nsystem.pl 27.03.10, 15:42 Ja sie ciesze! Wydalać też chcesz w miejscu publicznym, tak żeby wszyscy widzieli i czuli? Na szczeście idą ciężkie czasy dla palacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centuś Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca IP: *.chello.pl 27.03.10, 16:16 no chyba raczej nie idą po "zdradzie sprawy" przez PO i katastrofie poprawek w senacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus pociecha dla dyskryminowanych IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 15:39 no cóż, lobby producentów proszków (pranie ciuchów po knajpach), szamponów i odżywek (włosy też śmierdzą) też musi coś mieć. Na szczęście nie sika się u nas publicznie, przynajmniej na trzeźwo, a też by były wtedy głosy obrońców przed dyskryminacją. Co z tego, że śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec26 Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca 28.03.10, 10:39 tak, bardzo się cieszę. i mówię to jako (były) zatwardziały palacz. teraz nie palę, bo jestem w ciąży, i praktycznie nie mam się gdzie umawiać ze znajomymi. wydzielone kąciki dla niepalących w większości lokali to jakaś bajka. nawet jak paliłam to wkurzało mnie to, że nawet po krótkim pobycie w przeciętnej knajpie śmierdzi się niemiłosiernie. poza tym nie lubię palić biernie ;) lata mieszkałam w UK - jakoś nikt tam po wprowadzeniu zakazu nie robił problemów, owszem, były głosy krytyki i protesty, ale koniec końców palacze wychodzili na zewnątrz, a nikt nie śmierdział dymem. i to mi się właśnie podoba! i widzę, że to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca IP: *.chello.pl 28.03.10, 15:34 Jeśli brać przykład, to z najlepszych: pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_antynikotynowy_w_III_Rzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Cafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 11:44 dyskryminacja jest wpisana w linię ideologiczną Gazety. Tuż obok afirmacji lewactwa, homoseksualizmu, feminizmu, anty-katolickości (nie mylić z laicyzmem czy ateizmem!) Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Cafe 27.03.10, 11:59 Gazeta Cafe to przede wszystkim miejsce przyjazne maluchom. - Dla nich właśnie przygotowaliśmy specjalny kącik zabaw, dzięki któremu rodzice przy pysznej kawie mogą spokojnie zatopić się w książce - a pomyśleliście o tych, którzy nie mają maluchów i chcą po prostu w ciszy, a nie wśród krzyków bawiących się dzieci, zagłębić się w książce? Ta cała "przyjazność maluchom" to jest głupia akcja, dzieci się męczą w zatłoczonych lokalach, wśród obcych im dźwięków i twarzy, a wszystko z powodu pseudo poprawności politycznej. I tak nawiasem mówiąc, pierwszą kawiarnią-księgarnią jest Massolit. Ostatnio skądinąd opanowany przez lekcje języków obcych, co jest mniej więcej równie wkurzające jak gromadka dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke pierwsza w Krakowie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 13:51 nie wspomnę nawet o Empiku, ale Massolit jest i na pewno jest ich więcej. Autor - BRAWO!:< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanta Prelekcja jakiegoś rabina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 14:00 uświetniłaby uroczystość, albo konferencja na temat: Ofiary molestowania seksualnego w judaizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloszka Dno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 14:11 Reklamować na głównej stronie knajpę w formie artykułu to dziennikarski rynsztok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Pinokio Cafe Maleszka - oj przyda się przyda... IP: *.chello.pl 27.03.10, 17:48 Cafe Maleszka - oj przyda się przyda... O ile te archiwalne egzemplarze nie będą archiwalne wybiórczo... Przydało by się czasem pokazać znajomym wykształciuchom czarno na białym jakie głupoty pisała wyborcza, bo nie dociera do naiwnych że teraz też pisze głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jego Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: *.home.aster.pl 27.03.10, 18:22 O kurde! Wraca nowe. Klubokawiarnię otwierają. Już lecę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: *.chello.pl 27.03.10, 19:12 Droga wyrobnico prowincjonalnego szmatławca, jakim prawem (krypto) reklamujesz swój cheder jako "pierwszą" kawiarnio-księgarnię ? A co z "Massolitem", klubem Lokator, czy (podobno już zlikwidowana ?) księgarnia Bona na Kanoniczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 14:24 Bona jest teraz na Krupniczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a kiedy spotkanie z Kiszczakiem? IP: *.147.76.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 19:57 według GW "człowiekiem honoru". Można by też zaprosić inne "autorytety moralne". np. 13 grudnia Party z Jenerałem Jaruzelskim a w rocznice morderstwa Pyjasa spotkanie z kolegą denata, byłym redaktorem Wyborczej potem adjustatorem Maleszką przydałby się też Konstanty Gebert vel Dawid Warszawski, mógłby opowiedzieć przy kawie o karierze taty w KGB i uczestnictwie Kominternie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy i telekonferencje.. IP: *.147.76.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 20:13 np. telekonferencja ze Szwecji i rozmowa z bratem Naczelnego, Stefanem Michnikiem, przy herbatce mógłby młodym, wykształconym opowiedzieć jak będąc stalinowskim sędzią, skazywał na śmierć AK-owców. W tym przypadku bylibyśmy ograniczeni formą do telekonferencji, bo za prelegentem został już wystawiony nakaz aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a kiedy spotkanie z Kiszczakiem? IP: *.147.76.192.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.03.10, 20:10 i innymi "autorytetami moralnymi": 13go grudnia Party z Generałem w rocznice morderstwa Pyjasa, spotkanie z kolegą denata, byłym redaktorem a później tylko adjustatorem Maleszką inny redaktor Dawid Warszawski vel Konstanty Gebert mógłby przy kawie opowiedzieć o karierze jego ojca w KGB i uczestnictwie w Kominternie. a może telekonferencja ze Szwecji i rozmowa z bratem Naczelnego, Stefanem Michnikiem, przy herbatce mógłby młodym, wykształconym opowiedzieć jak będąc stalinowskim sędzią, skazywał na śmierć AK-owców. W tym przypadku bylibyśmy ograniczeni formą do telekonferencji, bo za prelegentem został już wystawiony nakaz aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon odpieprzcie się od generała!:-) IP: *.chello.pl 27.03.10, 21:36 no, ale już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmiot Re: odpieprzcie się od generała!:-) IP: *.chello.pl 27.03.10, 21:48 Rozumiem, że chciałeś napisać: oo...oo...o...odpieprzcie się od generała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Nie chcałbym martwić Gazety, ale IP: *.chello.pl 27.03.10, 23:48 pierwsza księgarnio-kawiarnia w Krakowie działa już od dłuższego czasu w Empiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Nie chcałbym martwić Gazety, ale IP: *.146.79.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.10, 10:08 skoro Gazeta tak pisze to musi być prawda!!!! ;-))) nie rozumiesz logiki talmudycznej. no i na pewno jesteś antysemitą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika pierwsza kawiarnia Gazety IP: *.ghnet.pl 28.03.10, 12:21 Może chodzi o to, że jest to pierwsza kawiarnia/księgarnia Gazety Wyborczej w Krakowie, a nie że pierwsza kawiarnio/księgarnia w Krakowie. Przy okazji: jest jeszcze wspaniała księgarnio/kawiarnia "Bona" na Kanoniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie przy Gazeta Ca 28.03.10, 13:09 No cóż, wiedząc, kto będzie właścicielem, już dzisiaj można śmiało zaryzykować stwierdzenie, że będzie to najbardziej pretensjonalny i obciachowy lokal w mieście - mekka politycznie poprawnych ćwierćinteligentów, gdzie atrakcją będą gościnne występy Bolka, Balcerowicza i Michnika. Żal.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: 195.150.70.* 28.03.10, 13:09 Chciałbym się dowiedzieć czy podają tam dania kosherne i czy palestyńczykom wstęp wzbroniony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: *.chello.pl 28.03.10, 14:09 Ale się głupio pytasz!:-) Teraz każdy Polak z papierosem jest Palestyńczykiem! Jeśli ma odmienne poglądy, jeśli w ogóle śmie posiadać wyraziste poglądy stojące w kontrze z umysłową breją cyngli z GW - też jest Palestyńczykiem i to gorszym niż Arafat. Na pewno tam nie wejdziesz. Poczciwi karczmarze nie wpuszczą Cię i dobrze - nie chcemy Palestyńczyków w naszym pięknym koszernym lokalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: Dziś przy Brackiej 14 otwarcie Gazeta Cafe IP: 195.150.70.* 28.03.10, 15:25 A na autorskie wieczorki gdy Adam będzie opowiadał długie dowcipy i anegdoty pewnie w ogóle bez kołpaka na głowie nie wpuszczą. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Czy na otwarcie zaporszono tow. Kiszczaka? IP: *.chello.pl 28.03.10, 15:57 Myślę że jesgo brak byłby nietaktem wobec mentora GW niejakiego Adama M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berdo telewizory odstraszają IP: *.147.151.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.10, 19:11 w każdej sali telewizor z jakimiś wiadomościami bezgłosnymi. błyska, miga, po cholerę to? chciałbym przyjść i poczytać, porozmawiać a nie odwracać co chwilę uwagę, bo coś się rusza na ścianie. ani to ani tamo. Odpowiedz Link Zgłoś