trudny2002 02.03.04, 22:39 No jak panie, co słychać? trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Podrożało, potaniało? 02.03.04, 23:25 Oooo, kie krzesny trudny zadaje takie pytanie po piyrsym, to cosi u niego krucho z piniądzkami, he? Kansi sie nom straciył we świecie, a pewnie dutki tys prztyrmaniył i teroz ik suko u bab, cy jako? Jesce mu drogo..., no nie tonio, nie! Witoj, kieś sie naloz!Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Podrożało, potaniało? 03.03.04, 08:15 Jo sie Ciupazka, o drogie cosi pytom ino nie drogie dutkami. Jo sie tyz pytom , o to co juz sie robi tonie , co Jezusie. Jo sie pytom Ciupazka cy moze bym se juz leg i pospoł, bo ocy sie zamykajom same. I nie , co się umyncyły ino kieby i serce mioły. I coby jesce , jesce kapke fciało mu sie bić. Potaniało, Ciupazka i sie widzi co nie worce to syćko juz wiele. Hej i dzisiok się spotkomy, kieby i biskup przijechoł. Siedne se i napise do Tobie trudny Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Podrożało, potaniało? 03.03.04, 09:01 Nie dziwota, ze, juz syćko telo domyncone w cłeku, ze mu sie ocyska same zawiyrajom i juz nic nie fcom widzieć, a usy trza by tyz zatkać jakim kołkiym... A serce...tyn nas zwonek? Nei dobrze, ze jesce źwiyncy, hale syćko pokiel dotel, haj. Potonioł cłek jako cłek i syćko to, co w nim dobre było. Nogorse w tym to to, ze naprowde juz nawet tyn, co jaki taki mioł rozum do rozumu tyz zacyno pomalućku, a wse a wse głupieć, kie patrzy na to syćko, a cy on wte drozeje? He? Bajako! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Podrożało, potaniało? 03.03.04, 09:06 I mie sie widzi co juz cas. Wielki cas. Jesce ino niek minie sie tyn holny, co to bedzie duł moze i od ty niedzieli, abo i rusy sie jesce dzisiok. Ino niek sie minie...my, widzi sie mi , jesce sie nie miniymy. Cekomy? Jo cekom, bo robić się mi fce ino nie barz. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Podrożało, potaniało? 03.03.04, 10:04 Godos holny? Moze...? O wietrze holny! Wyrwij mojom duse z ciała i niyś z dujawicom w głymbine! Jak ptok tatrzański zwlecony w nizine jo na nizinak sarpie sie i dusem. Ka fces, niyś jom salyńco i duchoj, ruć ka w pustkowie, dalyko, dalyko... Nie fcem jo bocyć, zek jo była cłekiym, a nie ślebodnym , holnym wiaterkiym. Przeonacyłak na naskom gware wiyrsyk K.Przerwy-Tetmajera, bo mi tu spasowoł: "O wichrze, wichrze!...". Hej. Telo. Pozdr. ( ni ma mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Podrożało, potaniało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:23 fajnieście se pogodali. a świstaki już nie śpiom? bedzie wiosna? co górole gadajom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Podrożało, potaniało? IP: *.it-net.pl 04.03.04, 16:37 Świstoki? Coś Ty! Niekze śpiom, śniegu nasuło telo, ze ik kłusownicy nie nońdom, haj. A tyk inksyk kłusownikow tyz trza byłoby wtrzepać ka pod skole, cas juz byłby , coby oni pośli wreście spać, haj! A skąd Ty nadajys, he? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Podrożało, potaniało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:58 a jakzeby, spod samiuśkich Tater, z Krakowa - hej. Odpowiedz Link Zgłoś