Gość: Krakus IP: *.40.254.153.dyn.user.ono.com 14.05.10, 01:05 Następnej nocy podjechać dźwigiem i usunąć krzyż w 5 minut, a kosztami akcji obciążyć to stowarzyszenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starydziat Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.chello.pl 14.05.10, 01:15 A wiecie jak będzie potem ? Potem ustanowi się strefę ochronną, no bo jak to tak żeby można było przy krzyżu urządzać jakieś piekielne imprezy. A potem postawi się małą kapliczkę. No a potem to trochę większą bo ludzie się nie mieszczą. Chodźmy po błoniach bo niebawem nie będą już dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclove Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:00 rewelacja! Krakusy jestescie zalosni!! 90% z was jest przeciwko, ale nikt nic nie zrobi, wszak to przeciez KRZYŻ! i do tego w poblizu Wawelu, gdzie spoczywa sp. Lech... ale jaja, super macie prezydenta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.chello.pl 14.05.10, 10:01 Dość panoszenia się kleru w naszym (nie ich!) kraju. Naprawdę już tego wystarczy. Doszli do tego, że rozmieniają na drobne najważniesze symbole wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
anesta 100-metrowa strefa? 14.05.10, 10:13 Jeśli przyjąć, że będzie to koło, to ciekawe, jak uda się drogą przejeżdżać. Zwłaszcza gdy w aucie puszczę "diabelską" metalową muzę i zaparkuję w okolicy ww. obiektu. Tak na przeciwko najlepiej. Czy dostanę mandat od straży moherowej? Panie prezydencie Majchrowski i Gazeto Wyborcza - mam nadzieję, że nie odpuścicie oszołomiarstwu i nielegalna budowla zostanie usunięta. Jeśli pozostanie, współczuję panu Majchrowskiemu; straci sporo głosów. Za strach przed moherem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Byłem tam wczoraj IP: 94.42.115.* 14.05.10, 11:55 Biegałem wczoraj na Błoniach i widziałem sprawę. Straż miejska i urzędniczka zachowali się elegancko. Sprawa jest interesująca więc zatrzymałem się przy grupie "od krzyża" i rozmawiałem z nimi. Na moje pytanie - słowo daję grzeczne - czy mają już zezwolenie, jeden starszy Pan kazał mi się wylegitymować, nie umiał odpowiedzieć na pytanie, po czym nazwał prowokatorem. Byli tam też młodzieńcy z Falangi, którym ten starszy Pan z dumą poprawiał opaski na rękach (wiecie, te z ręką z mieczem tak przypominające swastykę). Jeden z nich powiedział, że to lud Krakowa, przez aklamację, wyraził zgodę na krzyż. Spytałem, czy ten lud to zebrane 15 osób ale pozostało to bez odpowiedzi. Później jeden ze starszych panów powiedział, że "pewnie przyjdę tam protestować z bandą pedałów". Podziękowałem mu za prawdziwie katolickie słowa i życzyłem szczęscia w życiu. Przyznaję, kilka osób z grupy było kulturalnych i dało się z nimi pogadać. Zwłaszcza, że sam krzyż mi tak nie przeszkadza, tylko sposób w jaki ta grupka to załatwiła. Ci ludzie jednak nie rozumieją co to znaczy prawo. Mówili: "za komuny wiele kościołów się bez pozwolenia wybudował", "Polska to katolicki kraj, my mamy więcej praw". Słowo daję. Jeden pan powiedział, że strefa ochronna o promieniu 100 metrów to zaledwie 10 arów. W tym zgiełku nie zdążyłem mu już odpowiedzieć, że jest to kilka hektarów. No cóż u nich nie tylko z prawem jest nie po drodze ale i z matematyką. Inny dodał, że jego zdaniem to na Błoniach wogóle nie powinno być żadnych "igrców". Tak się z nimi nadyskutowałem, że żona myślała, że mi się coś stało i wyszła mnie szukać. Trochę mnie ochrzaniła ;) ale na szczęście się rozeszło po kościach ;). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groblin Re: Nielegalne blokowiska przy Błoniach pod osłoną IP: *.2.20.195.pp.com.pl 14.05.10, 10:31 Bać sie krzyża to ludzka rzecz! Tłem naszego życia jest tragedia a ci którzy tego nie szanują niech moskalom salutują. Oczywiście naszym! Czysto polskim!Tu jest porażka durni nie mających pojęcia o tym, że nikt im nie zakazuje postawienia pomnika smoczycy krwawiącej szczątkami patriotów typu Kupy powiatowego i Komara dwunożnego PO którzy rozbili się umysłowo w stringach na Baryczy pod Krakowem! Młodzi nie dają się robić w bambuko PO!Wolnośc krzyżami sie mierzy. To nie PO land tylko Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Nielegalne blokowiska przy Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:09 Zetrzyj ślinę z monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 12:37 posłuchaj pacanie z poniemieckiej prowincji: pilnuj nosa swojego i ruin na "trójkącie" OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 01:27 jeśli Majchrowski się na to zgodzi, to musi się liczyć z utratą wielu głosów. pewnie trochę również zyska, ale w taki razie niech uczciwie startuje jako kandydat PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Straż Miejska uciekła ? 14.05.10, 01:40 od kiedy to dzwigi samochodowe , bez pozwolenia mogą się rozkładać i prowadzić pracę zagrażające ludziom. Błonia to tereny rekreacyjne, z zakazem wjazdu samochodów ciężarowych. Gdzie była dzielna Policja, Straż Miejska, osoby odpowiedzialne za porządek i bezpieczeństwo w mieście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatoterorysta Re: Straż Miejska uciekła ? IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 14.05.10, 10:53 jeśli posługujesz się katolickim szantażem to możesz wszystko!! Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Prezydent wciąż waha się 14.05.10, 06:40 Pytanie: gdzie i kiedy Majchrowski stracił swój nabiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Krakowa :) buahahha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:03 to juz macie Krakowie po koncertach na Bloniach!!! kazdy bedzie oprotestowany wielbicielami Lecha j Jarka, kleczącymi pod krzyżem stanowiącym symbol braterstwa wszystkich Polaków z ofiarami ze Smoleńska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok wawelski a ja jutro na Błoniach stawiam swój pomnik i h.. IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 01:30 a ja jutro zacznę wylewać na Błoniach fundamenty pod pomnik szewczyka Dratewki i co mi zrobicie ??? hehehehhehe Krakusy nic, możecie mi naskoczyć, nie maćie w tej kwestii zadnego zdania, a za rok po przeciwnej stronie postawię pomnik i ustanowię sobie strefę ochronną na cześć mojego smoczego ogona, też wszystko załątwię z kurią i z Prezydentem i Zarządem Miasta i KOnserwatorem, a Wam nic do tego Krakuski, bo założe sobie stowarzyszenie Szewczyka Dratewki i możecie mnie cmoknąć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buraczek Re: a ja jutro na Błoniach stawiam swój pomnik i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:32 To załóż, a nie piszesz tylko o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamu Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 01:35 Niech to znika i to zaraz!!!!!!!!!!! Wstyd mochery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adritt Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 01:37 Jaja jak berety!!! Samowolka, ja sobie jutro na środku błoń postawie domej góralski, a co mi tam :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 82.41.223.* 14.05.10, 01:48 coz, wszystko wskazuje na to, ze w tym panstwie koscielnym, katolickim oszolomom wszystko wolno. i nikt nie protestuje, oprocz dziennikarzy lokalnej gazety. kto widzial jakies krzyze wiszace w miejsach publicznych w Europie Zachodniej czy rzad jakiegos kraju, jak jeden maz modlacy sie na kleczkach w kosciele? w Polsce nikogo to nie dziwi. mnie wprawia w najwyzsze zdumienie. i jedyne, co moge powiedziec, to: niedorzecznosc. a kard. Dziwisz, jak go tam Wlosi zwali?, sie nie popisuje. naprawde marny z niego metropolita krakowski. nie dorosl do godnosci tego urzedu, byl sekretarzem i w cieniu winien pozostac. nijak ma sie mialkosc Jego do charakteru fenomenalnego Macharskiego czy s.p. ksiecia Sapiehy. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:17 no właśnie - Kwaśniewski był ateistom i nie przeszkodziło mu to wygrać wybory, to czego te polityki się obawiają? Po co n.p. tusek brał ślub kościelny przed wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:17 sory za byki Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 02:33 Paranoja. Na cholerę ten krzyż tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.tktelekom.pl 14.05.10, 07:42 na piwko po krzyżem z ukochaną pod krzyżem za dwa lata bedzie zakaz wstępu na błonia bo to święte miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
greganton Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... 14.05.10, 02:45 To jest po prostu nie do wiary. Bezczelność tych ludzi przekracza jakiekolwiek akceptowalne granice. Po takim numerze nie powinno być z nimi żadnej dyskusji, pozwolenia zablokowane, a sprawa przekazana w ręce policji, albo kogokolwiek innego, kto zrobi z tym chamstwem porządek. Jestem też przekonany, że gdyby nie zbliżające się wybory, Majchrowski nie miałby w tej sprawie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Dura lex sed lex 14.05.10, 03:19 Krzyż powinien być natychmiast usunięty, jeżeli został ustawiony niezgodnie z prawem. Zaden inny komentarz nie ma sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTF Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ntlworld.ie 14.05.10, 03:20 Piła łańcuchowa i jechać równo z trawą. Złamano prawo w środku miasta i nie powinno być żadnych wątpliwości. Łąka dla ludzi, jak zawsze i na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.05.10, 03:38 Urzednicy i straznicy miejscy drza przed banda nawiedzonych i to w panstwie prawa, w srodku Europy a nie w jakis teokratycznym srodkowym- wschodzie!? Pare bezczelnych osob robi sobie z przestrzeni publicznej prywatny folwark, a PANSTWO NIE REAGUJE!!!!! Natychmiast nalezy usunac ten krzyz a nie przyklasnac faktom dokonanaym. Nie mozna tolerowac tyranii symboli religinych, bezczelnosci, samowoli, nieposzanowania prawa, dac sie zastraszyc grupce agresywnych starcow. GDZIE MY ZYJEMY? Dlaczego JUZ tam nie ma brygady miejskiej, ktora usunelaby krzyz. I Panie Majchrowski, przez Pan byc koniunkturalista przed wyborami. Jak Pan poprze ten akt hucby, na pewno na Pana nie zaglosuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Nielegalny krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 04:01 No i po sprawie. Teraz kard. Dziwisz zaapeluje o pojednanie, będzie wzywał do spokoju itd. Z łąki przeznaczonej na imprezy plenerowe miasto z powodu bezwolności zrobiło cmentarz? Jasne, że teraz żadnej imprezy nie da się zrobić, bo każdy hałas obrazi krzyż. Prezydencie Majchrowski - niechże się Pan obudzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Nielegalny krzyż 14.05.10, 04:54 Jest krzyz? - za chwile bedzie tam kosciol! Za tym stoi KK. Oni zawsze tak robia, ze najpierw wypuszczaja dewoty, a sami udaja, ze nic nie wiedza. Potem dewoty zaczynaja budowac kaplice i juz miejsce jest pod kosciol.:))) Drobnymi kroczkami, tupetem i bezczelnoscia wybuduja jeszcze jeden kosciol. Zeby tak budowali przedszkola albo zlobki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.chello.pl 14.05.10, 05:25 pod osłoną nocy do tej pory wydawało mi się,że działały innego rodzaju służby. Rozpacz, wstyd i hańba. Kolejna samowolka w tym mieście co to jesy czyjśc prywatny folwark do cholery? Gdzie są słuzby odpowiedzialne za porządek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: 77.236.16.* 14.05.10, 05:44 spora część Błoń bywa np przez miesiąc zagrodzona z POwodu jakiejś "imprezy muzycznej" - wsPOmnę o Celinie Dion pozostają po nich rozjeżdżone kołami ciężarówek alejki i chodnik o dziwo dużo mniej jest wtedy protestów i dużo są te protesty "chłodniejsze" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasami krakus Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 14.05.10, 06:05 Co to za gluptoa z tymi POwodami i innymi POwalonymi slowami ktore zaczynaja sie na PO. Co ma wspolnego PO z imprezami muzycznymi? Takowe sie tam odbywaja od wielu lat, w latach 90 byly a PO nie istnialo, za AWSu, za SLD, w czasach PiS tez byly. Po to sa blonia, aby tam byly koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:21 koncerty nadal będą. Dzieci z Oazy będą śpiewały. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_sceptyk Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 10:28 Błonia od tego właśnie są, od krzyży masz kościoły. czy ja Ci się tam pcham z buciorami, żeby zrobić koncert blackmetalowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 77.236.0.* 14.05.10, 06:19 To nie państwo prawa, tylko kleru, jakby ktoś nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Propozycje dla inicjatorów 14.05.10, 06:59 Proponuję wypalenie sobie małego krzyża na czole, zeby było widać, kto patriota a kto mason. Po drugie. Rady parafialne powinny sprzedawać opłatek jako chipsy a w opakowaniu umieszczać tatuaż zmywalny oczywiście w kształcie krzyża. Po trzecie, należy zlikwidować wszystkie ronda i zbudować w to miejsce sKRZYŻowania. Rondo z racji swojego kształtu może sugerować pentagram, a to wiadomo czyj znak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfaosaf Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.05.10, 07:02 powtarza sie historia jak z pomnikiem skargi. grupka radykalow gra na nosie nieudolnym wladzom krakowa. obstawiam 90 do 10, ze krzyz zostanie tak jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:21 Przegrałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gie Sytuacja hipotetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:22 Stoję sobie obok kamienia papieskiego i przewraca się na mnie krzyż. Kto będzie odpowiadał za ten wypadek, kto będzie mi płacił odszkodowania? Miasto czy to stowarzyszenie? Przypuszczam że miasto więc powinno dopilnować by nic nielegalnego i niebezpiecznego nie stało na jego terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.home.otenet.gr 14.05.10, 07:24 Zostawcie Błonia!! Krzyży mamy już dość. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui piła spalinowa, 5 minut i po sprawie. 14.05.10, 07:24 jak widać miasto nie radzi sobie zupełnie z egzekwowaniem PRAWA. trzeba mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 195.150.133.* 14.05.10, 07:35 Czego się dziwić... wspaniały pomnik Skargi - samowola budowlana - stoi i straszy na placu Marii Magdaleny od lat i nic się nie da z tym zrobić. Pomnik papieża przed katedrą - kolejna samowola. Teraz krzyż. Służby odpowiedzialne boją się nagonki klerykałów i w ten sposób mamy już nie tylko precedens, ale całą serię "dekorowania" miasta kolejnymi pomnikami. Kardynał Dziwicz ostatnio sporo się wypowiadał na różne tematy - czy nie mógłby dać do zrozumienia zwolennikom religijnych pomników i krzyży, że ich też obowiązuje prawo, że takie akcje i inicjatywy dzielą i powodują niesmak nawet u ludzi wierzących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ogec.krakow.pl 14.05.10, 07:37 Ciekawe co zrobi STRAŻNIK PRAWORZĄDNOŚCI imć Jacek Majchrowski naprzeciw którego stanęły zwarte legiony MOHEROWEJ ARMII. Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Grzech 14.05.10, 07:37 Ostatnio w tv leciały spoty w których ksiądz (aktor) mówił o grzechach ekologicznych. Może dziennikarze zapytają Dziwisza lub jego rzecznika jakie grzechy popełnili Ci którzy ten krzyż postawili? Bo na mój gust, raz że złamali prawo a dwa że nie szanują symboliki krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraka Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:40 No i gdzie są urzędnicy pytam się? Przecież to skandal! Niedługo oszołomy z całego miasta zrobią rezerwat katolicki! Odpowiedz Link Zgłoś