Dodaj do ulubionych

Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ...

IP: *.40.254.153.dyn.user.ono.com 14.05.10, 01:05
Następnej nocy podjechać dźwigiem i usunąć krzyż w 5 minut, a kosztami akcji obciążyć to stowarzyszenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: starydziat Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.chello.pl 14.05.10, 01:15
      A wiecie jak będzie potem ?
      Potem ustanowi się strefę ochronną, no bo jak to tak żeby można było przy
      krzyżu urządzać jakieś piekielne imprezy.
      A potem postawi się małą kapliczkę.
      No a potem to trochę większą bo ludzie się nie mieszczą.
      Chodźmy po błoniach bo niebawem nie będą już dla wszystkich.
      • Gość: Wroclove Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:00
        rewelacja! Krakusy jestescie zalosni!!
        90% z was jest przeciwko, ale nikt nic nie zrobi, wszak to przeciez KRZYŻ! i do
        tego w poblizu Wawelu, gdzie spoczywa sp. Lech...

ale jaja, super macie prezydenta :))
        • Gość: wkurzony Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.chello.pl 14.05.10, 10:01
          Dość panoszenia się kleru w naszym (nie ich!) kraju. Naprawdę już tego wystarczy. Doszli do tego, że rozmieniają na drobne najważniesze symbole wiary.
          • anesta 100-metrowa strefa? 14.05.10, 10:13
            Jeśli przyjąć, że będzie to koło, to ciekawe, jak uda się drogą przejeżdżać.
            Zwłaszcza gdy w aucie puszczę "diabelską" metalową muzę i zaparkuję w okolicy
            ww. obiektu. Tak na przeciwko najlepiej. Czy dostanę mandat od straży moherowej?

Panie prezydencie Majchrowski i Gazeto Wyborcza - mam nadzieję, że nie
            odpuścicie oszołomiarstwu i nielegalna budowla zostanie usunięta.
            Jeśli pozostanie, współczuję panu Majchrowskiemu; straci sporo głosów. Za strach
            przed moherem.
            • Gość: piter Byłem tam wczoraj IP: 94.42.115.* 14.05.10, 11:55
              Biegałem wczoraj na Błoniach i widziałem sprawę. Straż miejska i
              urzędniczka zachowali się elegancko. Sprawa jest interesująca więc
              zatrzymałem się przy grupie "od krzyża" i rozmawiałem z nimi. Na
              moje pytanie - słowo daję grzeczne - czy mają już zezwolenie, jeden
              starszy Pan kazał mi się wylegitymować, nie umiał odpowiedzieć na
              pytanie, po czym nazwał prowokatorem. Byli tam też młodzieńcy z
              Falangi, którym ten starszy Pan z dumą poprawiał opaski na rękach
              (wiecie, te z ręką z mieczem tak przypominające swastykę). Jeden z
              nich powiedział, że to lud Krakowa, przez aklamację, wyraził zgodę
              na krzyż. Spytałem, czy ten lud to zebrane 15 osób ale pozostało to
              bez odpowiedzi. Później jeden ze starszych panów powiedział,
              że "pewnie przyjdę tam protestować z bandą pedałów". Podziękowałem
              mu za prawdziwie katolickie słowa i życzyłem szczęscia w życiu.

Przyznaję, kilka osób z grupy było kulturalnych i dało się z nimi
              pogadać. Zwłaszcza, że sam krzyż mi tak nie przeszkadza, tylko
              sposób w jaki ta grupka to załatwiła. Ci ludzie jednak nie rozumieją
              co to znaczy prawo. Mówili: "za komuny wiele kościołów się bez
              pozwolenia wybudował", "Polska to katolicki kraj, my mamy więcej
              praw". Słowo daję. Jeden pan powiedział, że strefa ochronna o
              promieniu 100 metrów to zaledwie 10 arów. W tym zgiełku nie zdążyłem
              mu już odpowiedzieć, że jest to kilka hektarów. No cóż u nich nie
              tylko z prawem jest nie po drodze ale i z matematyką. Inny dodał, że
              jego zdaniem to na Błoniach wogóle nie powinno być żadnych "igrców".

Tak się z nimi nadyskutowałem, że żona myślała, że mi się coś stało
              i wyszła mnie szukać. Trochę mnie ochrzaniła ;) ale na szczęście się
              rozeszło po kościach ;).

pozdrawiam
          • Gość: Groblin Re: Nielegalne blokowiska przy Błoniach pod osłoną IP: *.2.20.195.pp.com.pl 14.05.10, 10:31
            Bać sie krzyża to ludzka rzecz! Tłem naszego życia jest tragedia a ci którzy
            tego nie szanują niech moskalom salutują. Oczywiście naszym! Czysto polskim!Tu
            jest porażka durni nie mających pojęcia o tym, że nikt im nie zakazuje
            postawienia pomnika smoczycy krwawiącej szczątkami patriotów typu Kupy
            powiatowego i Komara dwunożnego PO którzy rozbili się umysłowo w stringach na
            Baryczy pod Krakowem! Młodzi nie dają się robić w bambuko PO!Wolnośc krzyżami
            sie mierzy. To nie PO land tylko Polska.
            • Gość: mama Re: Nielegalne blokowiska przy Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:09
              Zetrzyj ślinę z monitora.
        • Gość: gosciu Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 12:37
          posłuchaj pacanie z poniemieckiej prowincji:
          pilnuj nosa swojego i ruin na "trójkącie" OK?
    • Gość: Gatsby Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 01:27
      jeśli Majchrowski się na to zgodzi, to musi się liczyć z utratą wielu głosów.
      pewnie trochę również zyska, ale w taki razie niech uczciwie startuje jako
      kandydat PiS...
      • zgr-edo Straż Miejska uciekła ? 14.05.10, 01:40
        od kiedy to dzwigi samochodowe , bez pozwolenia mogą się rozkładać i
        prowadzić pracę zagrażające ludziom.
        Błonia to tereny rekreacyjne, z zakazem wjazdu samochodów
        ciężarowych. Gdzie była dzielna Policja, Straż Miejska, osoby
        odpowiedzialne za porządek i bezpieczeństwo w mieście ?
        • 1234qwerty Re: Straż Miejska uciekła ? 14.05.10, 08:15
          Jak zwykle w DUPIE
        • Gość: antykatoterorysta Re: Straż Miejska uciekła ? IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 14.05.10, 10:53
          jeśli posługujesz się katolickim szantażem to możesz wszystko!!
      • www.nasznocnik.pl Re: Prezydent wciąż waha się 14.05.10, 06:40
        Pytanie: gdzie i kiedy Majchrowski stracił swój nabiał?
      • Gość: fan Krakowa :) buahahha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:03
        to juz macie Krakowie po koncertach na Bloniach!!!

kazdy bedzie oprotestowany wielbicielami Lecha j Jarka, kleczącymi pod krzyżem
        stanowiącym symbol braterstwa wszystkich Polaków z ofiarami ze Smoleńska :)))
    • Gość: smok wawelski a ja jutro na Błoniach stawiam swój pomnik i h.. IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 01:30
      a ja jutro zacznę wylewać na Błoniach fundamenty pod pomnik
      szewczyka Dratewki i co mi zrobicie ??? hehehehhehe Krakusy nic,
      możecie mi naskoczyć, nie maćie w tej kwestii zadnego zdania, a za
      rok po przeciwnej stronie postawię pomnik i ustanowię sobie strefę
      ochronną na cześć mojego smoczego ogona, też wszystko załątwię z
      kurią i z Prezydentem i Zarządem Miasta i KOnserwatorem, a Wam nic
      do tego Krakuski, bo założe sobie stowarzyszenie Szewczyka Dratewki
      i możecie mnie cmoknąć.....
      • Gość: buraczek Re: a ja jutro na Błoniach stawiam swój pomnik i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:32
        To załóż, a nie piszesz tylko o tym.
    • Gość: kamu Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 01:35
      Niech to znika i to zaraz!!!!!!!!!!!
      Wstyd mochery!!!
    • Gość: adritt Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.10, 01:37
      Jaja jak berety!!!

Samowolka, ja sobie jutro na środku błoń postawie domej góralski, a
      co mi tam :lol:
    • Gość: k. Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 82.41.223.* 14.05.10, 01:48
      coz, wszystko wskazuje na to, ze w tym panstwie koscielnym, katolickim oszolomom wszystko wolno. i nikt nie protestuje, oprocz dziennikarzy lokalnej gazety.
      kto widzial jakies krzyze wiszace w miejsach publicznych w Europie Zachodniej czy rzad jakiegos kraju, jak jeden maz modlacy sie na kleczkach w kosciele?
      w Polsce nikogo to nie dziwi. mnie wprawia w najwyzsze zdumienie. i jedyne, co moge powiedziec, to: niedorzecznosc.
      a kard. Dziwisz, jak go tam Wlosi zwali?, sie nie popisuje. naprawde marny z niego metropolita krakowski. nie dorosl do godnosci tego urzedu, byl sekretarzem i w cieniu winien pozostac. nijak ma sie mialkosc Jego do charakteru fenomenalnego Macharskiego czy s.p. ksiecia Sapiehy.
      • poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:17
        no właśnie - Kwaśniewski był ateistom i nie przeszkodziło mu to
        wygrać wybory, to czego te polityki się obawiają? Po co n.p. tusek
        brał ślub kościelny przed wyborami?
        • poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:17
          sory za byki
    • black-emissary Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 02:33
      Paranoja. Na cholerę ten krzyż tam?
      • Gość: John Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.tktelekom.pl 14.05.10, 07:42
        na piwko po krzyżem z ukochaną pod krzyżem za dwa lata bedzie zakaz wstępu na
        błonia bo to święte miejsce
    • greganton Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... 14.05.10, 02:45
      To jest po prostu nie do wiary. Bezczelność tych ludzi przekracza jakiekolwiek
      akceptowalne granice. Po takim numerze nie powinno być z nimi żadnej dyskusji,
      pozwolenia zablokowane, a sprawa przekazana w ręce policji, albo kogokolwiek
      innego, kto zrobi z tym chamstwem porządek. Jestem też przekonany, że gdyby
      nie zbliżające się wybory, Majchrowski nie miałby w tej sprawie wątpliwości.
    • h-mol Dura lex sed lex 14.05.10, 03:19
      Krzyż powinien być natychmiast usunięty, jeżeli został ustawiony
      niezgodnie z prawem. Zaden inny komentarz nie ma sensu!
    • Gość: WTF Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ntlworld.ie 14.05.10, 03:20
      Piła łańcuchowa i jechać równo z trawą.

Złamano prawo w środku miasta i nie powinno być żadnych wątpliwości.

Łąka dla ludzi, jak zawsze i na zawsze.
    • Gość: bratek Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.05.10, 03:38
      Urzednicy i straznicy miejscy drza przed banda nawiedzonych i to w
      panstwie prawa, w srodku Europy a nie w jakis teokratycznym srodkowym-
      wschodzie!? Pare bezczelnych osob robi sobie z przestrzeni publicznej
      prywatny folwark, a PANSTWO NIE REAGUJE!!!!! Natychmiast nalezy usunac ten
      krzyz a nie przyklasnac faktom dokonanaym. Nie mozna tolerowac tyranii
      symboli religinych, bezczelnosci, samowoli, nieposzanowania prawa, dac sie
      zastraszyc grupce agresywnych starcow. GDZIE MY ZYJEMY? Dlaczego JUZ tam
      nie ma brygady miejskiej, ktora usunelaby krzyz.
      I Panie Majchrowski, przez Pan byc koniunkturalista przed wyborami. Jak
      Pan poprze ten akt hucby, na pewno na Pana nie zaglosuje!
    • Gość: Luiza Nielegalny krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 04:01
      No i po sprawie. Teraz kard. Dziwisz zaapeluje o pojednanie, będzie wzywał do
      spokoju itd. Z łąki przeznaczonej na imprezy plenerowe miasto z powodu
      bezwolności zrobiło cmentarz? Jasne, że teraz żadnej imprezy nie da się
      zrobić, bo każdy hałas obrazi krzyż. Prezydencie Majchrowski - niechże się Pan
      obudzi!!!
      • sniegbielszy Re: Nielegalny krzyż 14.05.10, 04:54
        Jest krzyz? - za chwile bedzie tam kosciol! Za tym stoi KK. Oni zawsze tak
        robia, ze najpierw wypuszczaja dewoty, a sami udaja, ze nic nie wiedza. Potem
        dewoty zaczynaja budowac kaplice i juz miejsce jest pod kosciol.:)))
        Drobnymi kroczkami, tupetem i bezczelnoscia wybuduja jeszcze jeden kosciol. Zeby
        tak budowali przedszkola albo zlobki...
    • Gość: Kasia Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.chello.pl 14.05.10, 05:25
      pod osłoną nocy do tej pory wydawało mi się,że działały innego
      rodzaju służby. Rozpacz, wstyd i hańba. Kolejna samowolka w tym
      mieście co to jesy czyjśc prywatny folwark do cholery? Gdzie są
      słuzby odpowiedzialne za porządek?
      • Gość: ? Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: 77.236.16.* 14.05.10, 05:44
        spora część Błoń

bywa np przez miesiąc zagrodzona z POwodu
        jakiejś "imprezy muzycznej" - wsPOmnę o Celinie Dion
        pozostają po nich rozjeżdżone kołami ciężarówek alejki i chodnik

o dziwo dużo mniej jest wtedy protestów
        i dużo są te protesty "chłodniejsze" ????
        • Gość: czasami krakus Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 14.05.10, 06:05
          Co to za gluptoa z tymi POwodami i innymi POwalonymi slowami ktore zaczynaja sie
          na PO. Co ma wspolnego PO z imprezami muzycznymi? Takowe sie tam odbywaja od
          wielu lat, w latach 90 byly a PO nie istnialo, za AWSu, za SLD, w czasach PiS
          tez byly. Po to sa blonia, aby tam byly koncerty.
          • poborowy102 Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 06:21
            koncerty nadal będą. Dzieci z Oazy będą śpiewały.
        • ponury_sceptyk Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon 14.05.10, 10:28
          Błonia od tego właśnie są, od krzyży masz kościoły. czy ja Ci się tam pcham z
          buciorami, żeby zrobić koncert blackmetalowy?
    • Gość: kj Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 77.236.0.* 14.05.10, 06:19
      To nie państwo prawa, tylko kleru, jakby ktoś nie wiedział.
    • keram.keram Propozycje dla inicjatorów 14.05.10, 06:59
      Proponuję wypalenie sobie małego krzyża na czole, zeby było widać, kto
      patriota a kto mason. Po drugie. Rady parafialne powinny sprzedawać opłatek
      jako chipsy a w opakowaniu umieszczać tatuaż zmywalny oczywiście w kształcie
      krzyża. Po trzecie, należy zlikwidować wszystkie ronda i zbudować w to miejsce
      sKRZYŻowania. Rondo z racji swojego kształtu może sugerować pentagram, a to
      wiadomo czyj znak.

• Gość: jfaosaf Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.zone3.bethere.co.uk 14.05.10, 07:02
      powtarza sie historia jak z pomnikiem skargi. grupka radykalow gra na
      nosie nieudolnym wladzom krakowa.
      obstawiam 90 do 10, ze krzyz zostanie tak jak jest.
      • Gość: k Re: Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:21
        Przegrałeś
    • Gość: Gie Sytuacja hipotetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:22
      Stoję sobie obok kamienia papieskiego i przewraca się na mnie krzyż. Kto będzie
      odpowiadał za ten wypadek, kto będzie mi płacił odszkodowania? Miasto czy to
      stowarzyszenie? Przypuszczam że miasto więc powinno dopilnować by nic
      nielegalnego i niebezpiecznego nie stało na jego terenie.
    • Gość: Krakowianka Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.home.otenet.gr 14.05.10, 07:24
      Zostawcie Błonia!!
      Krzyży mamy już dość.
    • aarvedui piła spalinowa, 5 minut i po sprawie. 14.05.10, 07:24
      jak widać miasto nie radzi sobie zupełnie z egzekwowaniem PRAWA.
      trzeba mu pomóc.
    • Gość: o Żenada n/t IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 07:26
      .
    • Gość: Mary Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: 195.150.133.* 14.05.10, 07:35
      Czego się dziwić... wspaniały pomnik Skargi - samowola budowlana -
      stoi i straszy na placu Marii Magdaleny od lat i nic się nie da z
      tym zrobić. Pomnik papieża przed katedrą - kolejna samowola. Teraz
      krzyż. Służby odpowiedzialne boją się nagonki klerykałów i w ten
      sposób mamy już nie tylko precedens, ale całą serię "dekorowania"
      miasta kolejnymi pomnikami. Kardynał Dziwicz ostatnio sporo się
      wypowiadał na różne tematy - czy nie mógłby dać do zrozumienia
      zwolennikom religijnych pomników i krzyży, że ich też obowiązuje
      prawo, że takie akcje i inicjatywy dzielą i powodują niesmak nawet u
      ludzi wierzących?
    • Gość: remik Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.ogec.krakow.pl 14.05.10, 07:37
      Ciekawe co zrobi STRAŻNIK PRAWORZĄDNOŚCI imć Jacek Majchrowski
      naprzeciw którego stanęły zwarte legiony MOHEROWEJ ARMII.
    • gieekaa Grzech 14.05.10, 07:37
      Ostatnio w tv leciały spoty w których ksiądz (aktor) mówił o grzechach
      ekologicznych. Może dziennikarze zapytają Dziwisza lub jego rzecznika jakie
      grzechy popełnili Ci którzy ten krzyż postawili? Bo na mój gust, raz że złamali
      prawo a dwa że nie szanują symboliki krzyża.
    • Gość: Kraka Nielegalny krzyż stanął na Błoniach pod osłoną ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 07:40
      No i gdzie są urzędnicy pytam się? Przecież to skandal! Niedługo oszołomy z
      całego miasta zrobią rezerwat katolicki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka