Dodaj do ulubionych

Pierwszy ranking krakowskich gimnazjów - pismo ...

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 05:30
Uwaga, słabe gimnazja podały fałszywe wyniki egzaminu, najlepsze osiągnęli
oo. Pijarzy 42 pkty, a ktoś usiłuje wciskac, że osiagnął lepsze!!! to wstyd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: Pierwszy ranking krakowskich gimnazjów - pism IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 22:55
      To wszytsko da się zweryfikować a to czy pijarzy będą najlepi to inna s[rawa,
      chociaż szczerze w to watpie....
    • Gość: teresa Re: Pierwszy ranking krakowskich gimnazjów - pism IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 11:29
      Za co oo. Pijarzy dostali 42 punkty? Jeżeli za humanistyczne to to nie uzyskali
      najlepszego wyniku bo moje SG nr 1 ( wyniki mam przed sobą)uzyskała 43.40 pkt.
      Jeżeli za mat/przyr. to możliwe, nie kłócę się, mamy wynik 41.67 i takowy
      podaliśmy do Gazety. Proponuję umiarkowanie w słowach, wstydem jest bowiem
      obrzucać błotem bezpodstawnie.
      • Gość: pijar Zaswiadczam, ze Pijarzy sa najlepsi IP: *.nsw.bigpond.net.au 17.03.04, 13:27
        Wkoncum Pijar z ulicy Pijarow
    • Gość: ABBAI Re: Pierwszy ranking krakowskich gimnazjów - pism IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 01:02
      oczywiście, nie mam na mysli gimnazjów typu społeczne, gdzie pisało kilku (np.
      jak u znajomej 4!!! uczniów) ew. kilkanaście uczniów.

Ma Pani rację Pani Tereso, nie można porównywać 100 uczniów do 10, którzy
      uzyskali 41 punktów.

Niektóre słabe gimnazja publiczne podały inofmację nieprawdziwe, jak widzę
      pomyliły się o ok. 10 punktów w stosunku do danych podawanych jesienią.
    • Gość: ABBAII ANKIETA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 01:08
      - jest to dokumente, który bardzo trudno wypełnić bez komentarza!
      z jednej strony pyta się o wyniki rocznika 2003, a na wyjśiu o wyniki 2004, jak
      mozna podac wyniki konkursów do 19 marca, kiedy te konkursy trwają do końca
      kwietnia...
      - jak mozna porównać wyniki egz. po kl. VI z wynikami (zupełnie) innego
      rocznika i (!!!!!!) innymi umiejętnościami badanymi na egzaminie gimnazjalnym
      kompletnie innego rocznika.

?

• Gość: MIK 41 GIMNAZJUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:17
      41 gimnazjum w NH jest na prawdę spoko. Polecam wszystkim tą szkołę. Moim zdaniem w szkole nie liczy się tylko nauka ale również klimat, kóry ta szkoła posiada. Ponadto nie tylko uzyskana średnia punktów z egzaminu świadczy o poziomie nauki w tdanej szkole, ponieważ w niektórych szkołach pisze 100 uczniów a w nie których 300 i w takich szkołach trudniej jest uzyskać wysoką średnią.
      • Gość: teresa Re: 41 GIMNAZJUM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 14:20
        Z lekką frustracja czytam przesyłane prawdę oczywistą: im mniej uczniów tym
        łatwiej nauczyć. Z tym nikt nie dyskutuje. Prawdą też oczywistą jest, iż za
        luksus uczenia się w b. dobrych warunkach trzeba płacić. Tak było i pewnie tak
        będzie. Jednocześnie wydaje mi się, iż Małopolska jest tak zamożnym
        województwem, że może inwestować w oświatę publiczną poważne kwoty. Po to by
        szkoły niepubliczne też były kameralne, przyjazne uczniom, po to by nauczyciel
        miał czas nauczyć, pogadać itd. Przestańmy ścigać się , które gimnazjum lepsze
        czy gorsze. To sprawdzają Rodzice i Uczniowie i mają do tego prawo. A dlaczego
        dana szkoła jest lepsza czy gorsza to juz całkiem inna sprawa. Tu powinni
        zastanawiać się właściciele szkół( gmina, samorząd, stowarzyszenie czy osoba
        prywatna) Pozdrawiam
        • Gość: teresa Re: 41 GIMNAZJUM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 14:23
          Przeczytałam własny tekst i dostałam jedynkę. Sa pomyłki. Szkoły publiczne a
          nie niepubliczne też mogą być kameralne itd...
          • Gość: ABBAII tak, Tereso! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 20:03
            Zgadzam się zupełnie, mnie jedynie chodziło własnie o to, by przestać się
            ścigać - inną misję ma szkoła niepubliczna, a inną gimnazjum w NH, czy też ci
            wspomniani przeze mnie Pijarzy.

Nie można porównywać szkół tym narzędziem, są w nim metodologiczne błędy.
            Nasze KO opublikowało list p. dziennikarki i go... usunęło. Słusznie - w
            arkuszu opracowanym do trgo rankingu są błędy niezwykłe, zobaczcie na cz. pt.
            kwalifikacje kadry, dwa ostatnie podpunkty - o co chodzi?
    • Gość: XYZ Re: Pierwszy ranking krakowskich gimnazjów - pism IP: *.eu.org 08.04.04, 21:37
      A gdzie w rankingu gimnazja nr 1, nr 2 , Pijarzy? I znów mało rzetelnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka