Gość: gimnazjalista IP: *.eu.org 20.03.04, 10:32 Przeprowadzam się na oś. Podwawelskie, więc niedaleko liceum XXVIII. Co to za szkoła? Czy warto tam składać podanie? Jacy nauczyciele, wymagania? Ja mam średnią ok. 4,0 - czy się dostanę do tego LO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sjdbhaksdhb Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.compower.pl 20.03.04, 13:35 najlepiej sam odwiedz te szkole.., i poszukaj ich strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: XXVIII LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 19:47 Podobno niezła. Też się tam wybieram.Byłam tam w piątek. W sekretariacie bardzo życzliwie i miło mnie potraktowano. Sama szkoła też wygląda sympatycznie. Słyszałam o niej dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:26 No to powodzenia laska! Mnie też ciepło przyjęli i wszystko wyglądało sympatycznie... Szybko przestało tak być. Zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K... Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 18:52 cześć ukończyłam XXVIII LO dwa lata temu, nie wiem jak teraz ale wtedy było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 23:51 Skonczylam 3 lata temu 28 LO, bylo OK ale jesli ktos chce sie dostac na tzw. porzadne studia typu medycyna lub prawo to powinien zrezygnowac z tej szkoły albo poprostu sam ciezko pracowac. Nauczyciele nawet byli fajni, ale: fatalna nauczycielka od fizyki (z tego co wiem to nadal tam pracuje), bardzo niski poziom z jezykow obcych (jesli ktos chce umiec dobrze jezyk obcy to najlepiej niech sie zapisze do prywatnej szkoły językowej), matematyka tez nie byla dobrze prowadzona. Język polski, biologia, chemia reprezentowały bardzo wysoki poziom. Ogolnie nie było zle ale mogło byc lepiej. Pozdrawiam wszystkich absolwentów 28 LO, uczniów i osoby wybierające się do tego LO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 19:48 Czesc Ja tez jestem absolwentka XXVIII LO. Za moich czasow (4 lata temu skonczylam) bylo spoko. Jezyk polski, biologia na wysokim poziomie. Bardzo mila atmosfera i w wiekszosci przypadkow nauczyciele interesujacy sie postepami uczniow. Zle wspominam pania Pelc z polskiego i pania od fizyki. Pozostalych nauczycieli doceniam teraz po latach, a zwlaszcza pania Rydzik i Nenko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.13, 19:52 Chodzę obecnie do tej szkoły i z całego serca ODRADZAM JĄ!!! Szkoła jest okropna, nauczyciele beznadziejni (nie wszyscy ale większość), nie przejmują się losem ucznia wręcz przeciwnie jeszcze bardziej uprzykrzają mu życie. Jak nie mają już co powiedzieć to ingerują w nasze wychowanie przez rodziców co bardzo drażni większość. Za 4 uwagi negatywne dostaniesz już spokojnie naganę wychowawcy. Ostrzegam przed nauczycielką od geografii, chemii, matematyki i wielu innych. Wasz to jest wybór, ale jeśli chcecie zmarnować sobie życie do ZAPRASZAM DO XXVIII LO jest to szkoła o średnim poziomie ale poczujesz się jakbyś chodził co najmniej do najlepszego liceum! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merka Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 18:49 zgadzam sie w zupełnosci z tym co napisałas i dopowiem ,ze ....nie lubie miernot nauczycieli a tacy w tej szkole są /niektórzy / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: XXVIII LO w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.06.04, 14:04 jak w tej szkole z historią ???? PO LO chcę iść na UJ ,czy poziom tego przedmiotu w tym LO jest dobry? Czy mam szukać innego LO mimo, że mieszkam blisko tej szkoły?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 01:08 Tak, pani Rydzik byla najlepszym nauczycielem w tej szkole:) Ale podobno juz tam nie pracuje. A co do przedmiotu zwanego "historia" to chyba nie polecam tej szkoly - poziom byl dosc kiepski. Ale szkoła ogolnie fajna, hih z wyjatkiem identyfikatorów i obowiazku noszenia białych tenisówek;P Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: XXVIII LO w Krakowie IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 16.06.04, 23:02 Hej! Mija juz roczek odkad chodze do tej szkoly. I powiem Ci, ze nie zamienilabym jej na zadna inna. Pomimo tego, ze dostalam sie do IV i VIII wybralam własnie XXVIII sama nie wiem dlaczego, ale do tej pory nie mialam powodu by zalowac swojej decyzji. Jeśli chodzi o dwie znakomite panie prof. od biologii i zarazem ekologii prof. Bednarska i prof. Rydzik z tego co mi do tej pory wiadomo, opuszczaja szkole, ale miejmy nadzieje, ze na ich miejsce przyjda rownie znakomite prof. Również w tym roku na emeryture odchodzi prof Klimek od polskiego. Jeśli chodzi o poziom nauczania to nie moge zgodzic sie z moja poprzedniczka odnosnie jezykow obcych. Jezyki wiodace (angielski lub niemiecki) sa na wysokim poziomie (wiesz Gosiu jesli sie ktos chce uczyc to sie bedzie uczyc, a mozna duzo sie nauczyc jak sie chce) a przy wyborze drugiego jezyka masz spory wybor. Wg mnie jezyki obce, polski , chemia, historia, biologia jedynie co pozostawia do zyczenia to jest fizyka, poniewaz niestety prof. Ścieszka jest na urlopie i nauczyciele sie zmieniaja (Gosiu pewnie myślałas o prof. Juszczyk i Kucińskiej a o nich mam takie zdanie jak Ty). Trudno mi jest powiedziec czy masz szanse, zalezy do jakiej klasy, bo z tego co wiem to, to jest tylko jedna klasa humanistyczna wiec bedzie tam najtrudniej sie dostac. Powodzenia życze! Odpowiedz Link Zgłoś
kucalinka Re: XXVIII LO w Krakowie 18.08.16, 20:17 Czeka mnie teraz klasa maturalna, więc zdążyłam już sobie wyrobić opinię o 28LO. Zdążyło się dużo zmienić w przeciągu 10-15 lat, więc opinie z 2004 roku można uznać za nieaktualne. Towarzystwo jak wiadomo jest loterią, ale zwykle dzieli się na 'rozrabiaków' i ciche myszki 'kujonówki'. Szkoła jest kameralna i generalnie wszyscy się znają, co jest dla mnie plusem. Poziom jest nie za wysoki, więc dostanie się tam każdy. Bez problemowo da się przejść z klasy do klasy nie przykładając się do nauki (cwaniaczki coś o tym wiedzą), no ale komu zależy na dobrych ocenach, musi poświęcić trochę czasu w domu. Nauczyciele od polskiego są świetni, Pani Kania od biologii to najsympatyczniejszy człowiek, jakiego spotkałam. Na historii bolą mnie uszy, bo Bujakowska ma donośny i wku...a..ący głos, no ale ostatecznie da się przeżyć. Z Panem od religii śmiało dyskutujemy o Bogu, przez co lekcja jest ciekawa. Języki obce.. a to już zależy jaki nauczyciel się trafi, pasuje wtedy obeznać się co i jak i ew się przepisać do innej grupy. Z matematyki babki są OK, choć ja osobiście nic nie ogarniam, niestety sama sobie jestem winna :D Warto też wiedzieć konkretnie na jakie chcemy iść studia i do jakich przedmiotów się przyłożyć, jeśli nie chcemy wylądować w MC-u. Ja np. wybieram się na akademię muzyczną, która jest zupełnie niezwiązana z tą szkołą:) Na szkołę nie narzekam. +Ps. --> do palaczy: na szluga można spokojnie sobie wyjść w trakcie przerwy (w toalecie nie polecam palić, no jedynie elektryki), tylko wracając uważać na sprzątaczki i najlepiej mieć jakąś wymówkę już w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś