Gość: Olaf IP: *.chello.pl 08.08.10, 10:40 Gratulacje, 150% normy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobo Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 11:08 "Lipiec 2010 roku był kolejnym, trudnym miesiącem wytężonej pracy strażników miejskich - relacjonuje rzecznik straży Marek Anioł. W tym miesiącu straż miejska nałożyła 5233 mandaty i założyła 1515 blokad na koła nieprzepisowo zaparkowanych pojazdów." jakże cieżka wytęzona praca,5233333333 mandatów.efektownośc mierzona ilością mandatów,czym wiecej tym lepiej.zamiast zapobiegać wolą karać.DRAMAT,DRAMAT,DRAMAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 14:20 Wyjaśnij geniuszu, jak maja "zapobiegać" tego rodzaju wykroczeniom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 16:47 strażniku zenku, to bardzo proste,trzeba tylko zatrudnic takich ktorzy wiedzą po co jest Straż Miejska,a nie takich co nie mają żadnego pomysłu i chwalą sie mandatami.nie potrafisz zrozumieć że to nie sztuka załozyc blokadę i ukarać potem, a być widocznym i nie pozwolić na wjazd np w strefę?nie wiesz o tym ze prewencja jest 3 razy tańsza niz represja?nie wiesz o tym ,że szacunek buduje się pomyslowością a nie rąbaniem jak leci?i szczyt absurdu to cieszyć się że wiecej ukarali mieszkańców,zamiast co zrobili skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 17:07 Gość portalu: bobo napisał(a): > strażniku zenku Nie jestem strażnikiem. Zaś posługoiwanie się przez ciebie takimi chamskimi chwytami zwalnia mnie z dalszej dyskusji. , to bardzo proste,trzeba tylko zatrudnic takich ktorzy wiedzą p > o co jest Straż Miejska,a nie takich co nie mają żadnego pomysłu i chwalą sie m > andatami.nie potrafisz zrozumieć że to nie sztuka załozyc blokadę i ukarać pote > m, a być widocznym i nie pozwolić na wjazd np w strefę?nie wiesz o tym ze prewe > ncja jest 3 razy tańsza niz represja?nie wiesz o tym ,że szacunek buduje się po > myslowością a nie rąbaniem jak leci?i szczyt absurdu to cieszyć się że wiecej u > karali mieszkańców,zamiast co zrobili skutecznie. I gdzie odpowiedź na banalnie proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.10, 21:12 spokojny.zenku rzniesz głupa i nie pamietasz juz co piszesz,wystarczy poczytac twoje komenty a wszystko jest jasne kim jestes dzielny strazniku.moze bys jeszcze ruszył tyłek i zobaczyl co sie dzieje na miescie a nie siedział na necie i pisał bałwochwalcze komentarze dowartosciowujac swoja prace?moze bys zobaczył jak wczoraj po Rynku jeżdzila limuzyna woząca panienki i klientów do burdelu.moze bys usłyszał ryk podpitych pseudoturystów z wysp oraz dresiarzy okupających Szewską,moze byc nie mogł spac po nocy mieszkając blisko Wisły jak disco bys miał po nosem.Powiedz lepiej co wam sie udalo zrobić,poza udawaniem roboty i pisaniem sobie laurek???no juz podaj 3 przyklady co sie udało zrobic a nie ile mandatow nałożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek żal mi ciebie 08.08.10, 22:28 Gość portalu: bobo napisał(a): > spokojny.zenku rzniesz głupa i nie pamietasz juz co piszesz,wystarczy poczytac > twoje komenty a wszystko jest jasne kim jestes dzielny strazniku. Tak, jak to juz gdzie indziej pisałem, w róznych wątkachm, w zależności od tematu, byłem przez podobnych tobie nazywany: 1) sędzią 2) prokuratorem 3) adwokatem 4) notariuszem 5) lekarzem 6) księdzem 7) Żydem 8) Polaczkiem-antysemitą 9) policjantem Mogę być i strażnikem. Żal mi ciebie, że jesteś tak bardzo ograniczony, że nie rozumiesz, iż znajomość realiów danego zawodu czy grupy nie oznacza bynajmniej, że należy się do tej grupy. Dla ciebie horyzont twojej tępej frustracji i nieuctwa jest nieprzekraczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: żal mi ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 20:20 i juz jasne,dlaczego tak źle jest w Strazy,jak pracują tam tacy tchorzliwi i niekompetentni strażnicy.jedno ci wychodzi dobrze,rzniecie głupa i udawanie fachowca,a widać ze nic nie potrafisz poza chamskimi komentarzami.nie umiesz odpowiedzieć na dziecinnie proste pytanie CO SIE WAM UDAŁO ZROBIĆ SKUTECZNIE???????to te mandaty mozesz sobie wsadzic wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:25 strażniku bobo bierz się do roboty a nie serfujesz w internecie! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pegaz Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: *.centertel.pl 08.08.10, 12:15 Chyba Was pogięło.... musicie aż tak transparentnie robić dobrze SM, zostaliście patronem medialnym SM i jaśnie nam panującego Jacka M?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.krakus Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.vectro.com 08.08.10, 13:11 Nie widzę tu żadnego "dramatu" wręcz odwrotnie. Więcej interwencji to i więcej mandatów. I tak zdecydowanie ich za mało. W mieście jest wiele pracy dla straży miejskiej, chodniki pozastawiane samochodami, brud i bałagan, żebranie. A co mnie cieszy w pracy straży: "Trwa realizacja priorytetowego zadania w naszej jednostce, polegającego na zwróceniu bacznej uwagi na ograniczenie zjawiska żebrania, a także zakłócania spokoju przez osoby bezdomne, nietrzeźwe oraz popełniające inne czyny zabronione - podkreśla rzecznik Anioł" "Od początku maja strażnicy miejscy w szczególny sposób dbają i będą nadal dbać o porządek, spokój i bezpieczeństwo na tzw. Drodze Królewskiej - prowadzącej od kościoła św. Floriana przez Plac Matejki, Barbakan, Bramę i ulicę Floriańską, Rynek Główny i ulicę Grodzką na Wawel" Cieszy również jak podaje rzecznik SM że strażnicy zabezpieczyli 127 miejsc przestępstw, katastrof oraz innych zdarzeń losowych (wzrost o 262,9 %). Czyli nie tylko babcia z pietruszką i blokadą na kole. Oby tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
kserko13 Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 22:30 hehe,a wieśc gminna niesie,ze to 7 kolumna.Jakiś rudy ważniak skumplował się ze specem od hazardu i chcą załatwić obecnego prezia.toć i czym więcej manadatów nałoża na mieszkańców tym bardziej zagłosują przeciwko preziowi,cwane bestie.ale jak słuchy chodzą to normalne u rudych,idą tam gdzie można coś wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: 68.168.212.* 08.08.10, 16:42 ja równiez gratuluje naszej straży miejskiej, wspaniałę wyniki!! jak za prl-u, brawo! 1515 blokad - na prawde kawał roboty, rece was nie bolą? chetniej poslucham ile sprzatneliscie psich gówien i ile wystawiliscie mandatow za niesprzatanie po psach, bo zdaje sie utrzymanie porzadku w miescie to wasze zadanie, prawda? macie swoje PSIE obowiązki i sie ich trzymajcie. ludzie was nienawidzą. gazeto błagam przestań wiaterkowi smarować otwór Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek próbowałeś to leczyć? 08.08.10, 17:08 Gość portalu: Krakus napisał(a): > chetniej poslucham ile sprzatneliscie psich gówien i ile wystawiliscie mandatow > za niesprzatanie po psach, bo zdaje sie utrzymanie porzadku w miescie to wasze > zadanie, prawda? Sprzątanie ulic to zadanie straży miejskiej? Próbowałeś rozmawiać ze swoim lekarzem na ten temat? macie swoje PSIE obowiązki i sie ich trzymajcie. ludzie was > nienawidzą. > > gazeto błagam przestań wiaterkowi smarować otwór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:28 Prawdziwy Krakus- Kutas z za dużym mniemaniem o sobie! Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
klopsiki7 Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach 08.08.10, 16:43 Straż miejska jest tylko od psich kup i blokad. Tak ją postrzegam... Nie ma z nimi żadnej dyskusji, mają taką presję, że walą mandaty za wszystko. Nawet za 14-letniego, ledwo chodzącego, łagodnego psa bez smyczy. Pouczenia dla nich nie istnieją. Rozumiem, że mają przepisy i się do nich stosują. Jednak nigdy nie spotkałam się ze zrozumieniem. Policję rozumiem i wolę tysiąc razy bardziej, nie zwracają uwagi na pierdoły (przepraszam za kolokwializm. Powinno się tych "blokersów" zlikwidować a pieniądze przekazać policji. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 17:11 klopsiki7 napisała: > Straż miejska jest tylko od psich kup i blokad. Tak ją postrzegam... Czyli najwyższa pora włączyć mózg i rozejrzeć sie wkoło. Skorzystać z wyszukiwarki, zapytać kogoś przytomniejszego... > Pouczenia dla nich nie istnieją. Czy statystyki są tajne? > Rozumiem, że mają przepisy i się do nich stosują. Jednak nigdy nie spotkałam > się ze zrozumieniem. > Policję rozumiem i wolę tysiąc razy bardziej, nie zwracają uwagi na pierdoły Nic dziwnego, że "nie zwracają", skoro od "pierdół" (jak je nazywasz) jest straż miejska. > Powinno się tych "blokersów" zlikwidować a pieniądze przekazać policji. Ciekawe ile razy jeszcze trzeba tłumaczyć, że w budżecie policji byłaby to niezauważalna kropla, zaś dziesiątków zadań realizowanych przez straż NIKT by nie przejął (a już na pewno Policja, co zawsze wyraźnie powtarza). Za tydzień byłby taki syf, że żądałbyś głów radnych, którzy wpadliby na tak idiotyczny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochol Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: 173.242.112.* 08.08.10, 17:16 Kolego straz miejska jest wlasnie od "pie...w" jak Ty to piszesz, po to wlasnie aby policja mogla sie zajmowac lapaniem przestepcow a straz miejska sprawami porzadkowymi. Gdyby strazy nie bylo tymi sprawami zajmowac musialaby sie policja a chyba nie o to chodzi. Niech policja lapie przestepcow a straz miejska niech dba o czystosc i porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.onlinehome-server.info 08.08.10, 17:54 spokojny.zenek jest strażnikiem miejskim. no comment. ale gratuluje, ze potrafisz nawet w miare skladnie pisac, czy ci ktos dyktuje? straz miejsca nie jest odpowiedzialna za utrzymanie porzadku w miescie, tylko za zgarnianie pieniedzy dla UM. dowod? dziennie zaklada ok 50 blokad, z tego GRO to ul. poselska. gdyby patałachom z s.m. zależało na "porządku" a nie forsie (np zeby auta nie wjezdzaly do centrum) to INFORMOWALIBY kierowcow ze nie wolno wjezdzac w te czy te ulice, a nie wstawiali blokady ktore powoduja tylko_i_wylacznie to, ze samochod dluzej stoi w miejscu niedozwolonym (kierowca nie odjedzie od razu tylko musi czekac na parobasa az ten zdejmie blokade). Zwlaszcza, ze blokady sa zakladane zazwyczaj na samochodach z zagranicznymi tablicami lub spoza krakowa (turysci, dla ktorych to i tak nie bedzie nauczką, bo są tu jeden jedyny raz albo raz na kilka lat), krakusy wiedza ze nie powinno sie pchac do strefy B i wiedza gdzie ona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:35 Jak nie wiesz to się nie rzucaj! Strażnicy miejscy to ludzie po studiach! Taki jest teraz wymóg żeby przejść przez sito rekrutacji! A to jak pracują strażnicy to nie ich wina tylko rozkazy z "góry"! Oni tylko wypełniaja polecenia. Jak masz jakiś problem to rzuć pretensje Wiaterkowi! To on jest odpowiedzialny za to jak ta praca wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
kserko13 Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 22:34 chłopaki,jak wiecie kto Wam koło d...y robi to strajk włoski i po sprawie.jak szef do bani,to tylko tak trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:36 Gość portalu: Krakus napisał(a): gdyby patałachom z s.m. zależało na "porządku" a nie forsie (np > zeby auta nie wjezdzaly do centrum) to INFORMOWALIBY kierowcow ze nie wolno > wjezdzac w te czy te ulice, a nie wstawiali blokady ktore powoduja tylko_i_wylacznie to, ze samochod dluzej stoi w miejscu niedozwolonym NO TAK, STRAŻNICY MAJĄ STAĆ NA SKRZYŻOWANIACH I INFORMOWAĆ KIEROWCÓW O ZAKAZACH I ŻE "NIE WOLNO". WIĘKSZEJ BZDURY DAWNO NIE CZYTAŁEM. CZŁOWIEKU Z JAKIEGO TY JESTEŚ ŚWIATA. TO OBOWIĄZKIEM KIEROWCY JEST STOSOWAĆ SIĘ DO ZNAKÓW I SYGNAŁÓW DROGOWYCH. A OBOWIĄZKIEM STRAŻY JEST REAGOWANIE NA WYKROCZENIA I KARANIE MANDATAMI. KARAĆ I RAZ JESZCZE KARAĆ ZAWALIDROGI W MIEŚCIE ! POPIERAM W TYM WYPADKU STRAŻ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: 76.73.16.* 08.08.10, 18:51 Przesadzacie z tymi atakami na Straż Miejską, ja uważam, że jest potrzebna i robi dobrą robotę. Dwukrotnie zwracałem się do nich o interwencję. Raz gdy pewien mieszkaniec chodził ze swoim psem, bliźniakiem, bez żadnych zabezpieczeń - dostał mandat, i od tego momentu pies ma kaganiec i obrożę. Gdyby nie było straży, kto by to wyegzekwował, policja ?, która potrafi tylko karac za brak zapiętych pasów. Drugi raz Straż interweniowała, gdy jeden z mieszkańców - który u innych przysłowiowe drzazgi w oku widział a u siebie belki nie mógł zauważyc, śmiecił wokół swego domu i hodował chwasty, dostał co prawda tylko upomnienie, ale pomogło, jest czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba 08.08.10, 19:03 Gość portalu: Krakus napisał(a): > spokojny.zenek jest strażnikiem miejskim Czy ci nie napisałem powyżej, że NIE jestem (i nigdy nie byłem)? Kłopoty z czytaniem? Czy z rozumieniem czytanego tekstu? A może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik986 Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: 62.233.182.* 08.08.10, 20:35 znaki drogowe są czytelne jak ktoś celowo łamie przepisy albo jest takim idiotą że nie widzi znaków to zasługuje na najwyższy mandat, niech ludzie przestaną łamać przepisy to i statystyki się zmniejszą, zróbcie nam na złość i nie łamcie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus22 Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 08:21 Skoro jesteście niewinni to czemu podpisujecie mandaty? Toż to idiotą trzeba być. Mozna nie przyjąć mandatu. W sądzie udowodnicie swoją niewinność a strażnika na pysk wyrzucą. Z tego co wiem to za byle pierdołe ich wyrzucają z roboty lub kieruja do prokuratury. Mam znajomego strażnika z tego co mówi to ktokolwiek tam dyskutuje to go załatwiają i na zieloną trawkę. To co robią to nie nic innego jak bezdyskusyjne wykonywanie poleceń przełozonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.10, 09:26 Widziałam przedwczoraj, jak w Nowej Hucie, na osiedlu Na Stoku przy pawilonach interweniowali do wytatuowanego bandyty z prawie półmetrowym nożem i dwóch innych z tatuażami i ogolonymi głowami. Nie uważam że są tylko od psich kup. Ja im współczuję i gratuluje odwagi. Słyszałam jak przez radio wzywali policję ale ta nie przyjechała. Obserwowałam ich dobre pół godziny, wiecej nie miałam czasu. Oby takich wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczbach IP: *.multi-play.net.pl 18.08.10, 15:05 A ja jestem za likwidacją straży miejskiej a doposażeniem policji. Darmozjady, i to z naszych podatków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.ghnet.pl 18.08.10, 21:42 Niech Pan Anioł poda w swych statystykach ilość mandatów wypisanych za psie kupy w miesiącach czerwiec i lipiec, a nie suche procenty. W Krakowie jest ok 40-50 tyś psów , każdy robi kupę dwa razy dziennie , co daje ok 80-100 000 psich kup na dzień.Z tego sprząta może 10%,czyli wychodzi ok 70 tys wykroczeń na 1 dzień . A teraz zagadka -ile mandatów wypisała SM za psie kupy za te dwa miesiące, pomimo wydania na tą kampanie ok 150 tyś PLN . Jestem w stanie się założyć że jest to najwyżej ok 20 mandatów na cały Kraków, co na tą ilość psów jest wynikiem żenującym patrząc na zasrane wszędzie trawniki i chodniki . Żonglowanie liczbami i procentami a nie suchymi fakami jest ulubionym zajęciem wszelakiej maści rzeczników ,ale jak powiedział klasyk tego gatunku "ciemny lud to kupi". Straż Miejska nie potrzebuje rozwiązania , ona potrzebuje reformy by zajęła się tym do czego została powołana , czyli pomocy społeczeństwu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archanioł Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.10, 23:19 Gość portalu: zorientowany napisał(a): > Niech Pan Anioł poda w swych statystykach ilość mandatów wypisanych za psie kupy > w miesiącach czerwiec i lipiec, a nie suche procenty. W Krakowie jest ok 40-50 > tyś psów , każdy robi kupę dwa razy dziennie , co daje ok 80-100 000 psich kup > na dzień.Z tego sprząta może 10%,czyli wychodzi ok 70 tys wykroczeń na 1 dzień > . > A teraz zagadka -ile mandatów wypisała SM za psie kupy za te dwa miesiące, > pomimo wydania na tą kampanie ok 150 tyś PLN . Jestem w stanie się założyć że > jest to najwyżej ok 20 mandatów na cały Kraków, co na tą ilość psów jest > wynikiem żenującym patrząc na zasrane wszędzie trawniki i chodniki . Żonglowani > e > liczbami i procentami a nie suchymi fakami jest ulubionym zajęciem wszelakiej > maści rzeczników ,ale jak powiedział klasyk tego gatunku "ciemny lud to kupi". > Straż Miejska nie potrzebuje rozwiązania , ona potrzebuje reformy by zajęła się > tym do czego została powołana , czyli pomocy społeczeństwu . Zamiast pleść głupoty wystarczy poszukać w sieci: www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=mpkom&TYPE=show&kom_id=9344 www.polskieradio.pl/nauka/artykul149886_odkurzacz_pomoze_w_psiej_kampanii.html Miasto od czerwca 2009 roku prowadzi kampanie społeczną „Czysta przyjemność”. Jej celem jest uczulenie mieszkańców na obowiązki wynikające z posiadania zwierząt domowych, szczególnie psów. - Kiedyś widok osoby sprzątającej był rzadkością, teraz jest czymś naturalnym. To sukces naszej kampanii – chwalił się szef Straży Miejskiej. W konsekwencji, Kraków staje się coraz czystszy. Wyraźnie widać też zmianę podejścia mieszkańców do problemu. Od czasu inauguracji kampanii w parkach i na skwerach Krakowa pojawiło się też więcej specjalnych koszy na psie odchody. - Nieczystości po czworonogach można też wyrzucać do zwykłych pojemników na śmieci - poinformował Michał Pyclik z Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Dodał, że miasto chciałoby zorganizować też Specjalne wybiegi dla psów. - Uruchomiliśmy adres internetowy wybiegi@zikit.krakow.pl, gdzie mieszkańcy przez najbliższe dwa tygodnie mogą zgłaszać propozycje miejsc, gdzie mogłyby zostać utworzone wybiegi, a także sugestie odnośnie regulaminu ich funkcjonowania – mówił przedstawiciel ZIKiT. W ubiegłym roku Straż Miejska wystawiła 1304 mandaty karne za psie kupy na sumę prawie 62 tysięcy złotych. Skierowała 154 wnioski do sądu o ukaranie, a także 512 osoby pouczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.ghnet.pl 19.08.10, 08:26 To są dane za 2009 gdy był początek kampanii i strażnicy mogli wypisywać mandaty w wysokości jakiej uważali za stosowną do zaistniałej sytuacji i mogli pouczać. Za pierwsze pół roku 2010 roku nie będzie nawet pewnie z 200 manatów wypisanych i to nie dlatego że psy przestały robić kupy, tylko strażnik nie może wypisać mandatu niższego niż 200 zł, a że z psami chodzą przeważnie sami emeryci co mają 600-700 zł emerytury lub renty to strażnicy przestali wypisywać im mandaty. A że pouczać im nie wolno więc pewnie statystyki będą leżeć na koniec roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:41 Tylko 200 zł? Toż to granda! Powinno być każdorazowo nie mniej niż 500 zł mandatu albo sprawa do sądu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.gemini.net.pl 19.08.10, 13:51 To 200 złotych wynika z taryfikatora. Strażnik (ani policjant) nie mają wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.ghnet.pl 19.08.10, 13:52 Mają , mandat wynosi od 20-500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.onlinehome-server.info 19.08.10, 17:10 Uważam że panie i panowie strażnicy i policjanci powinni bezwzględnie karać właścicieli srających psów najwyższymi mandatami karnymi. Skoro za parkowanie w miejscu niedozwolonym mam płacić 200 zł to taki właścicel psa który zanieczyszcza nasze miasto i nie sprząta po swoim psie musi ukarany być surowo i przykładnie tak jak na zachodzie Europy. 500złotowy mandat nie powinnien być wyjątkiem. To od strażników i policjanttów zależy czystość w mieście. Nie będą przykładnie karać nie będzie czystości i będzie tak jak dotychczas wiele psich kup w mieście. Do roboty panie i panowie funkcjonariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Z notatnika straży miejskiej: lipiec w liczba IP: *.ghnet.pl 19.08.10, 18:25 Jak by twoja babcia lub dziadek miała 700 zł renty i dostała 500 zł mandatu to pewnie wyzywał byś SM od nierobów i ludzi bez serca , po to wymyślono taryfikator by myślący strażnik mógł sam określić wysokość mandatu w zależności od okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś