Gość: kielecki_scyzoryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 00:16 Kraków - miasto noży, maczet i tasaków ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Budul Węzeł Wielicki jest na 4 nie Zakopiance, prawda? IP: *.chello.pl 25.08.10, 00:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Nie mogli go okraść, więc go pobili IP: *.fema.krakow.pl 25.08.10, 02:00 Takie incydenty są bardzo łagodnie karane. Dobrze, że policja odnalazła sprawców i dobrze, że jest świadek. Dlaczego drogi dziennikarzu piszesz o tych ludziach, że są to chuligani. To są przestępcy, którzy naruszyli nietykalność cielesną, zrabowali przedmiot, wreszcie w jakiś sposób upokorzyli tego człowieka. Wyobraź sobie drogi pismaku, że Ciebie coś takiego spotyka. Trzeba też ustalić pewne definicje - wydaje mi się, że kradzież - to zabranie jakiegoś przedmiotu przy wykorzystaniu nieuwagi pokrzywdzonego. Jeżeli się zabiera komuś coś świadomie, zmusza się go do oddania czegoś to chyba jest rabunek. W każdym razie powinno to być rozróżnione. No, ale przede wszystkim należy surowiej za to wszystko karać, i szybciej. Może nie w ciągu 24 godzin, ale naprawdę w ciągu miesiąca taką rzecz można osądzić, a nie pół roku. A tak działają sądy i prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczona I po co Gazeta publikuje takie wiadomości? IP: 188.33.48.* 25.08.10, 07:14 No przecież sprawcy ujęci. Teraz sąd im wymierzy szybko karę - bo najważniejsze to szybko karać, a nie surowo karać. Ja tylko się zastanawiam, po co tam w GW publikujecie w ogóle takie pożal się Boże newsy. Chcecie wzniecać chore instytynty w ludziach, żeby znów głosowali na Ziobrę i resztę tego pisowskiego towarzystwa? Poczytajcie to forum, sami zobaczycie, ile negatywnej energii się w ludziach ujawniło po przeczytaniu takiej wiadomości. Nie ma lepszych tematów - np., że będziemy mieli 3% wzrostu PKB w tym roku? Zawiodłam się na was sromotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świst Fakty IP: *.rev.netart.pl 25.08.10, 07:50 O ile dobrze zrozumiałem ty chcesz aby media patrzyły na świat w różowych okularach. W statystykach krakowskiej Policji z dnia 23 sierpnia 2010 widnieje 7 takich przypadków (rozbojów) malopolska.policja.gov.pl/statystyki/ostatnia_doba.php Życie, Pani, życie - ma swoje ciemne sprawy i należy z nimi stanowczo walczyć! A nie patrzyć na korzyści polityczne tego czy owego. Oby nie "wytłumaczyli" Ci tego podobni do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdsjkfg34 Re: I po co Gazeta publikuje takie wiadomości? IP: *.ipaper.com 25.08.10, 11:00 No właśnie może lepiej napiszcie o podwyżkach cen, vat-u, i podatków w przyszłym roku a po marginesie to .. Ci co mają coś na sumieniu wręcz sikają w gacie ze strachu przed osobami typu Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: I po co Gazeta publikuje takie wiadomości? IP: *.pnet.com.pl 25.08.10, 12:27 W tym caly problem, ze recydywa ma gdzies imc Ziobre, a boja sie Ci, ktorych moze wziac na celownik politycznej pseudosprawiedliwosci... Ja tez sie boje, ze lekko psychiczny czlowiek, chce rzadzic moja ojczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
vanklompf Re: Nie mogli go okraść, więc go pobili 25.08.10, 06:57 > Zatrzymani w wieku 19, 21 i 27 lat wcześniej byli już karani za kradzieże i pobicia. W jaki sposób byli karani? Palcem im ktoś pokiwał? Bo jak widać, za bardzo się nie przejęli. Kilkakrotnie karani, za pobicie i wciąż na wolności... Takie rzeczy tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bateria Mają więc rację pisomatołki że... IP: 188.33.117.* 25.08.10, 12:35 Mają więc rację tzw. pisomatołki że należy zaostrzyć kary, a nie "kiwać palcem" czy też powoływać się na "prawa człowieka" (koo_wa, do czego ? do absolutnej bezkarności ???!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czopek Byli karani ale nadal to robią IP: 78.133.192.* 25.08.10, 09:58 Byli już karani ale nadal to robią i nie mają z tym problemu więc ja pytam jak działa nasze prawo i kogo chroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyleciała Wyleciał?? IP: *.98.pxs.pl 25.08.10, 11:25 Jezus Maria, wywalcie tych stażystów/praktykantów, zbieranych chyba gdzieś pod murkami na blokowiskach i zatrudnijcie PRAWDZIWYCH dziennikarzy, którzy umieją pisać po polsku.... Odpowiedz Link Zgłoś