moniak7 AKCJA 25.03.04, 18:06 Mysle, ze i tak nic innego nie da sie zrobic jak tylko zrobic ogolnopolska akcje i albo nie placic i odsylac albo nawet nie odsylac, bo w imie czego po tylu latach naciagania mam jeszcze placic za znaczek zwrotny. A wiec po prostu zakladajac , ze nie wszyscy mogli dotrzec do tego artykulu rozniesmy wiesc do wszystkich znajomych, rodziny itd.(Ja juz zaczelam) Sama jestem wsciekla, bo tez od kilku lat mnie oszukuja i jeszcze frajerka dawalam im okragla sumke (czyli zwykle kilka zlotych wiecej) wiem tez ze robilo tak wielu. A wiec teraz im ani nie zaplace ani nie odesle i jezeli mi znowu przysla to ich strata, nie prosilam i nie kiwne palcem w bucie, zeby byc w tym przypadku uczciwa. Jedynie to bedzie mi wstyd komukolwiek te kartki wysylac, chyba poza Polske, bo przeciez to dowod strasznej naiwnosci. Pozdrawiam i licze na Panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: AKCJA hahaha http://pamietamy.tripod.com IP: 216.223.169.* 25.03.04, 19:19 zglos do prokuratury przestepstwo wyludzenia i przekonaj sie na jakim swiecie zyjesz i co dala gw polsce buzka i mullera pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: AKCJA hahaha http://pamietamy.tripod.com 26.03.04, 10:57 Ty glabie, co ma piernik do wiatraka. Po pierwsze wiem, ze w swietle prawa nie popelnili przestepstwa wiec co ma do tego prokuratura. Jedynie konsumenci moga sprawe rozwiazac bojkotem ich towarow. A co ma do tego gw a tym bardziej Buzek???????? Czytaj ze zrozumieniem. Alez jestes biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Zmalowane miliony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.04, 18:30 Jolka sie moczy coraz bardziej-no coz zona prezydenta wszystkiech polakow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania z Krakowa Re: Zmalowane miliony IP: *.lt.pl / *.lt.krakof.com 25.03.04, 18:43 To naprawde skandal!Warto zrobić tej firmie kampanię antyreklamową!W innych gazetach, radiu, telewizji! Można się domyślić, że zacheceni takim przykładem inni cwaniacy będą się próbować bogacić na kalekich i słabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
bilder Re: Zmalowane miliony 27.03.04, 12:49 Aniu podzielam Twoje zdanie ale mic sama nie zrobisz tak bylo jest i bedzie do poki rzadza ludzie tego typu w pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Zmalowane miliony IP: *.telia.com 25.03.04, 19:00 Pani Idolka jest cwana bestia, bedac mala dziewczynka juz umiala zarabiac piniazki na innych maluchach. Wykorzystujac ludzka naiwnosc , dzieki ktorej zostala milionerka, ma do zawdzieczenia swojej "Zydowskiej zylce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Zmalowane miliony IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 19:10 Dlaczego nikt nie spytał się osób malujących ustami i nogami, czy im odpowiada współpraca z wydawnictwem i czy naprawdę czują się tak bardzo wykożystywani jak twierdzi autor artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie_x ..a miałem właśnie wysłać przekaz IP: *.tvgawex.pl 25.03.04, 19:20 no i dobrze, mnie można oszukać..ale tylko jeden raz,drugiej okazji nie daję nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Zmalowane miliony IP: *.net.autocom.pl 25.03.04, 20:11 140tys, bo 140, ale jednak bylo dla potrzebujacych przeznaczane, po artykule moze byc klopot. Moze jakas Fundacja ich przejmie i Wyborcza, jako odpowiedzialna, poda to do publicznej wiadomosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dortaop Re: Zmalowane miliony IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 25.03.04, 21:26 Dziwi mnie, że czytelników, nie interesuje los niepełnosprawnych ,tylko nazwisko pani Kwaśniewskiej w katalogu z wystawy.Mnie też nabrali , a nie uważam się za zbyt naiwna osobę.Od wielu lat kupuje od nich kartkii nawet namawiam innych. Teraz czuje się wrednie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raciborznin Dzięki tobie i skarbówka żyje dobrze i prokuratura IP: *.visp.energis.pl 25.03.04, 23:07 Dziękujemy za pensyjki od Was głupich' Hieny ludzkie z AMUNU Liżące tyłek niemcowi narodowości "prawniczej", ktoremu teraz cały świat płaci. To geniusz globalizacji większy nawet niż SOROS też tej narodowości Zamknąć japy i płacic dalej i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBAK Re: Zmalowane miliony IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.04, 22:13 Nie popieram i odradzam innym: Ani Caritas´u ani Czerwonego Krzyża, ani żadnych podobnych istytucji. Nie wierzę w jakiekolwiek "altruistyczne" przedsięwzięcia. Jeżeli chcę komuś pomóc - znajduję potrzebujących sam. Wiem komu i na co daję.Podobnie radzę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. a dobrze wam tak IP: *.sympatico.ca 26.03.04, 05:09 najpierw chcieliscie kapitalizmu - macie go; potem zachwyciliscie sie tymi obrzydliwymi widoczkami jeszui, syna miriam, choc gorsze niz kupa - tez wam sie nalezy. innymi slowy, placicie za swoja ciemnote i ignorancje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EGON ZŁODZIEJE WSPÓŁCZUCIA !!!!! IP: 213.216.82.* 26.03.04, 07:18 to chociaz by się fifty-fifty podzielili z artystami!!!! złodzieje współczucia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro dzinnikarz chyba nie rozumie rynku IP: *.punkt.pl 26.03.04, 07:45 Dziennikarz chyba wyszedł z błędnego założenia. Przesież to wydawnictwo to prywatna firma i na ofercie którą ja dostałem jest jasno napisane: "Nie jesteśmy instytucją charytatywną". Firma wzieła pod opieke malarzy, którzy na pewno dobrze zarabiaja bo maluja świetne obrazy. I jest to działalność czysto komercyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: dzinnikarz chyba nie rozumie rynku IP: *.teleton.pl 26.03.04, 08:41 A mi sie zdaje, że zanim się napisało ten artykuł to należało porozmawiać z kilkoma artystami, czy im nie zrobi się tym krzywdy. Ponieważ te ok.500 zł miesięcznie piechotą nie chodzi, a i wyjazdy plenerowe nie są bez znaczenia. Czy oni wiedzieli co podpisują ? Jeżeli tak, to drukując ten artykuł GW na nich także zarobiła.Chyba, że zamierzacie się zrehabilitować pomagając im w organizacji innego, ich własnego stowarzyszenia i reklamując to stowarzyszenie na swoich łamach. Jeżeli nie to daliście dupy. To tak jak pies ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabrana Re: Zmalowane miliony IP: 193.111.166.* 26.03.04, 09:12 To potworne ! Od lat byłam (jak widzę) nabrana na litość - czy kiedyś skończy się czas złodziei i hien ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus WILCZA ROBOTA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 10:15 Dzieniikarz Gazety chyba zrobił tym artystom wilczą robotę, a więc więcej szkody niż dobrego. Okazuje się bowiem że artyści dostają spore stypendia co miesiąc za swoją pracę, pieniądzę przychodzą właśnie z Liechtensteinu, a stypendia wcale nie są takie małe - minimalne to 1200 zł, a maksymalne dochodzą do 9 tys. zł miesięcznie! Ale teraz dzięki dziennikarzowi krakowskiej Gazety, który nie postarał się sprawdzić wszystkich faktów i obiektywnie spojrzeć na sprawę, nikt już nie będzie kupował tych kartek 24 niepełnosprawnych zrzeszonych w AMUNIE, skończą się więc prawdopodobnie dla nich stypendia (bo ludzie przecież myslą, że oni nic z tych pieniędzy nie mają), nie żdziwiłbym się gdyby także upadło po niej wydawnictwo, ale oni na pewno stracą możliwość zarabiania za swoją pracę (a to bardzo ważne bo są to PRACUJĄCE osoby najczęściej ze znacznym stopniem niepełnosprawności!!!!). Tak w pogoni za sensacyjnym newsem "pomaga" sie niepełnosprawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: WILCZA ROBOTA... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 10:28 Jeśli Gazeta przez swoją nierzetelność w przedstawieniu tej sprawy doprowadzi do upadku AMUNu oraz utraty pracy przez tych 24 niepełnosprawnych, czy nie powinna zapłacić odszkodowanie? Bo zwykłe sprostowanie jeśli w ogóle się ukaże, albo "przepraszam" chyba nie wystarczy... Smutne, że to właśnie Gazeta przyłożyła do tego swa rękę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Zmalowane miliony IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 10:21 Już niejeden raz wypowiadałem się, że działalność wszelkiej maści fundacji charytatywnych powinna być zakazana i podtrzymuje moje zdanie. A tymi, które jeszcze działają powinna zająć się ABW(era). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zmalowane miliony IP: *.akademiki.uni.torun.pl 26.03.04, 12:34 NIE TYLKO NA KARTKACH ZARABIAJĄ TAKIE FIRMY!!!! NP. FIRMA PROGRES W TORUNIU NA ULICY WILCZEJ ZARABIA NA MASKOTKACH NIBY SPRZEDAWANYCH NA SZCZYTNE CELE TAKIE JAK DOMY DZIECKA, SIEROCIŃCE ITP. DO TEJ PORY FIRMA DZIAŁA MIMO LICZNYCH KONTROLI MOŻE KTOŚ BY SIĘ TYM ZAINTERESOWAŁ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Zmalowane miliony IP: 213.25.195.* 26.03.04, 16:15 A Prezes Pawłowski z Integracji, członek Stowarzyszenia AMUN,z całym dla niego szacunkiem, był nieświadom takiego stanu rzeczy ?!! Poza tym, takich jak oni jest, że hej. Przed kilkoma dniami znajomy niepełnosprawny mówił mi, że zatrudniła go firma. Siedzi w domu, dostaje 250 zł. (do renty 480 zł), a oni za zatrudnionego niepełnosprawnego dostają z PFRON-u ponad 800 zł., ot co !!! Nie mówi, kto to, ale jest w tej firmie takich jak on pokaźna liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Zmalowane miliony IP: *.dialup.tiscali.it 26.03.04, 16:20 Ja na razie, AMUN milczy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace Re: Zmalowane miliony IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 26.03.04, 16:41 Oczywiscie nie jestem za Kwasniewska, ale czy ktos sobie zdaje sprawe jakie sa koszty promocji, ilu z tych artystow umarlo by z glodu, i swiatlo dzienne nigdy nie ujrzaloby ich talentu? Ludzi zanim zaczniecie oskarzac i wyliczac to sie dobrze zastanowcie. Czesto glupota dzinnikarzy tworzy wiecej szkod. Aby ktos mogl zarobic, zarobic musi ktos... Manna z nieba nie leci... Posla jest tak przezarta glupota, podejrzeniami, korupcja iz Polacy wszedzie widza to samo. Pomyslcie lepiej jakie sa zasady robienia dobrego biznesu... JUz 15 lat a Polacy jak byli ociemniani przez komuchow tak dalej sa ciemni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re:Grace Juz 15 lat a Polacy jak byli ociemniani IP: *.telia.com 26.03.04, 19:35 Grace !Ublizanie jest bardzo brzydka, ochydna wada czlowieka.Ty nie masz prawa ublizac 39 milionowej narodowosci.Krotka informacja AMUN za kazdego zatrudnionego otrzymuje dodacje z PFRON-u 800zl. miesiecznie. Natomiast niesprawni, ktorzy u nich pracuja zarabiaja 250zl.miesiecznie. Jak potrafisz liczyc, to oblicz jaki biznes zarabia sie na kalekach.JEZELI JESTES OSOBA sprawiedliwa, to musisz uznac , ze ludzie zdrowi dorabiaja sie na krzywdzie chorych, wiec powinnas sprostowac to co napisalas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re:Grace Juz 15 lat a Polacy jak byli ociemniani IP: *.acn.waw.pl 26.03.04, 22:29 Chyba musisz popracowac nad rozumieniem tekstu. Gdzie bylo napisane, ze AMUN zatrudnia niepelnosprawnych za 250zl? Lepiej przeczytaj jeszcze raz wczesniejsze posty. Haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Zmalowane miliony IP: *.magma-net.pl 27.03.04, 12:01 A skąd wy wzyscy wiecie, że to cała i pełna prawda. Niestety dziennikarze (Nawet w GW)posługuja sie często półprawdami, prawdami widzianymi tylko z jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Zmalowane miliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:35 Mnie już nic w tym poje..... kraju nie zdziwi. Jestem osoba niepełnosprawną, która pracuje w ZPCHr i wiem jak się wykorzystuje osoby niepełnosprawne robiąc przy tym "kokosy" w myśl obowiązującego u nas prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Zmalowane miliony IP: *.ur.zax.pl. / 195.150.162.* 27.03.04, 23:21 KURWA NIE JOLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Re: Zmalowane miliony IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 13:01 Ci co robią nagonkę na AMUN są jak te psy ogrodnika!!! Żal wam że ludzie mają jakiś cel w życiu ,że coś chcą coś robić w życiu a nie tylko wegetować!!! Nikt w Polsce nie interesuje się niepełnosprawnymi nawet renty socjalne im zabierają więc tak boli i rani własne ego ,że potrafią na siebie zarobić. Co złego że przy okazji zarobi całe zrzeszenie w lichtensteinie . Przecież to ich praca a gdyby nie oni to jaki los czekałby niepełnosprawnych artystów . Zyski z AMUN-u są odprowadzane do Liechtensteinu ale to właśnie Lichtenstein wypłaca im stypendium . Spróbujcie znależć w Polsce hotel , który przyjmie np. 50 atrystów na czas wystawy . Nie dziwota że zjazdy są robione za granicą. To też kosztuje. A na koniec : po wielu rozmowach z nimi nie spotkałem się z ich niezadowoleniem . Znów ktoś chce kogoś na siłę uszczęśliwiać w stylu :"Nie dajcie się wykorzystywać przez Liechtenstein!!! Dajcie się wykorzystać przez rodaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIX Re: Zmalowane miliony IP: *.era.pl 29.03.04, 09:38 Jestem klientem AMUN i zauważyłem u nich działania nierzetelne dwojakiego rodzaju, o których nie napisano tekście: 1. Przysyłają bez zamowienia drugi komplet (kalendarz + kartki + formularz przelewu). Wykorzystują w ten sposób psychologiczną regułę wzajemności (wg. Roberto Cialdini: "Wywieranie wpływu na ludzi") na jeden z dwóch sposobów: ludzie obdarowani drugą już i niechcianą kopią a) płacą za nią mimo wszystko lub b) obdarowują nią (całym kompletem, tj. kalendarz + kartki + formularz przelewu) kogoś ze swoich znajomych, który uiszcza opłatę. 2. Przysyłają bez zamówienia komplet wielkanocny (kartki + formularz przelewu). Ludzie ulegają regule wzajemności jak w 1. Mimo że osobiście ingoruję przesyłki o których mowa w 1. i 2., sam zostałem klientem AMUN w sposób 1.b). Odpowiedz Link Zgłoś
monika265 Re: Zmalowane miliony 29.03.04, 11:19 DZiękuję Gazecie Wyborczej za artykuł i za otworzenie oczu. Ja także wysyłałam pieniądze do Amunu i również wyrzucę druk przelewu jak inni do śmieci. Chciałam się odnieść do wypowiedzi, że w ten sposób kilkanaście osób niepełnospranwych straci stypendia. Mam pomysł, niech założą własną fundację-wtedy tam będe wpłacać pieniądze a nie dorabiać jakąś firmę. Co wy na to. p.s mam kaca moralnego ( niesmak) że dałam się nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyza JAK WESPRZEC KALEKICH ARTYSTOW??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 12:37 Nie chce wplacac pieniedzy na konto stowarzyszenia Amun, tyko po to, aby napychac kieszenie i tak bogatym juz ludziom. Ale kartki dostaje dwa razy w roku i sa bardzo ladne. Jak wiec mozna pomoc autorom obrazow? Gdzie przekazywac pieniadze, aby rzeczywiscie do nich trafialy? Takiej informacji w artykule nie ma. Opisano kolejna afere (a w naszym kraju to juz jest codziennosc) bez jakiejkolwiek wskazowki na temat rozwiazania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaja jak berety Uważajcie!! IP: *.nsm.pl 02.04.04, 17:11 Są jak ta mafia żebracza: żebrak żebrze, podwożą go mercedesem na róg ulicy, zawsze w kapeluszu ma trzy złote, że niby taki bidula, ludzie się litują... I kółko się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś