Gość: s IP: *.ghnet.pl 05.11.10, 19:21 ciekawie... ale męskość tego Pana wydaje się raczej umowna:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Myslalem, ze to dziewczyna IP: 91.188.124.* 11.11.10, 18:23 Ja tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Kevin sam w Krakowie IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 05.11.10, 20:16 mieszane mam odczucia. duzo tu wszystkiego, za duzo, jakby sie chcialo wrzucic na siebie wszystko na raz i prezentowac: prosze, co my tu mamy! (albo, dosadniej: "komu, komu, bo ide do domu":). poza tym wszystko znoszone, uzywane. lubie vintage, ale taki, ktory ma w sobie ducha czasu, a ta marynarka np. zdaje sie bardzo kiepska (nie jest to Dunn & Co bynajmniej). najwiekszy dysonans i bol dla oczu sprawiaja spodnie, zalozone za wysoko, zbyt szerokie w biodrach. przez wlozona w nie koszulke cala sylwetka jest znacznie "skrocona", przez co wyglada dosc smiesznie (uczniacko; co chyba jednak niezamierzone). butow nie nazwalbym mokasynami, a juz na pewno nie noszonymi przez ang. dzentelmenow (takze w weekendy). torba swietna, marynarski kaszkiet takowoz, choc ten ostatni nijak sie ma do reszty (znowu to pomieszanie z poplataniem, dajace wrazenie misz-maszu, niestety bez wiekszego ladu i skladu). wlosy swietne, bardzo brytyjskie w kolorze, ciekawa twarz. szale i chusty najwazniejsze w tym outficie, swietne rozwiazanie - noszenie przewiazanych przez glowe (nie tylko szyje), co mialem ost. okazje obserwowac podczas pazdziernikowego pobytu w Paryzu. spotykane jest to dosc rzadko gdzie indziej, tam jednak, wiadomo, mezczyzni nosza sie z najwieksza klasa i sa mistrzami wszelkiego rodzaju szalikow, szarf, szali itd. roznica miedzy nimi a Kevinem polega na tym, ze oni nosza sie z niebywala klasa, absolutnie perfekcyjnie, czego o tym chlopcu powiedziec nie mozna. on wyglada co najwyzej na ich "biedniejsza" wersje. (trzeba brac pod uwage, ze szal od Hermesa czy welniany, gruby, dziergany szal z kaszmiru - za 100 euro sztuka - w polaczeniu np. ze znoszonym, uzywanym, tanim peacoat z second-handu, prezentuje sie zupelnie inaczej niz takiz sam szal 30,40-letni wyciagniety z szafy babci czy kupiony za 2 euro w lumpeksie w Sztokholmie). jesli zas chodzi o naprawde dobry outfit vintage, pomieszany z rzaczami nowymi - co lubie najbardziej - w tym rowniez np. z kaszkietem, ale dopasowanym znakomicie do reszty stroju, to polecam chociazby - lookbook.nu/user/13336-Pascal-G u mlodego Szwajcara wszystko jest absolutnie perfekcyjnie przemyslane, dopasowane. nie mozna sie do niczego przyczepic i we mnie np. wywoluje on wylacznie zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
luvstory Re: Kevin sam w Krakowie 05.11.10, 21:30 Ależ nie chodzi tu o perfekcję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Kevin sam w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 07.11.10, 13:12 lol sam się pokaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggi Kevin sam w Krakowie IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 05.11.10, 21:35 Ja też mam mieszane uczucia. Cały ten "look" wygląda bardzo ciekawie i oryginalnie, ale... jakieś to wszystko trochę za bardzo przekombinowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Wygląda jak ciota IP: *.chello.pl 06.11.10, 12:44 ...gdzieś po drodze przez skarpetki uleciały resztki testosteronu. Gabriela Francuz - żenująca gryzipiórkowa pseudznawczyni mody, tatuś wcisnął ją do GW :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollka Re: Wygląda jak ciota IP: *.ghnet.pl 10.11.10, 07:45 wiedzialam ze cos w tym musi byc, skoro laska zdan sklada nie umie a podpina swoje nazwisko pod GW Gabriela czytaj moze na glos to co napiszesz, zeby sie przekonac czy to dobre, bo naprawde nie umiesz pisac, nie oszukujmy sie tylko chyba sama tego nie wiesz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Kevin sam w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 15:04 Dramat. Totalnie zatracił resztę męskich cech. Jądra też pewnie ma w zaniku, a to przez te modowe hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Kevin sam w Krakowie 06.11.10, 18:47 Trochę za dużo, choć niewątpliwie ciekawie. W innych butach widziałabym inspiracje stylem grunge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Kevin sam w Krakowie IP: *.net.autocom.pl 07.11.10, 13:09 jaka to płeć? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Kevin sam w Krakowie 09.11.10, 18:32 Mam piętnastoletni, elegancki, pasek ;) Lekko znoszony... Czy to oznacza, że jestem Gentlemanem ? Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
silentscream Re: Kevin sam w Krakowie 12.11.10, 11:02 Dla mnie super. :) A złośliwe komentarze są tylko dowodem, że Polacy muszą się jeszcze o modzie wiele nauczyć. Ale może dzięki takim akcjom Gazety coś ruszy ku lepszemu i polskie ulice przestaną być nudne, szare i nijakie. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Kevin sam w Krakowie 15.11.10, 16:06 Jest O. K. Nie zauważyłeś ironii ? ? ? Tylko mały problem... Gdyby te Ciuchy były NOWE !!! A tak, to jest zwyczajny Dziad ;) Kompleksy ? Hmm... Czyżby " projekcja " ? Pozdrawiam ^ ^ Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Weishaupt Re: Kevin sam w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:08 Moda to wynik konformizmu i braku wyobraźni. Chłopak z artykułu jeest ubrany _niemodnie_, ale po swojemu. Więcej w tym punkowej czy hipisowskiej swobody niż czegokolwiek innego. A co do złośliwych komentarzy - każdy strój będzie takie przyciągać. Punk albo hipis będzie nazywany "brudasem", sportowiec - "dresiarzem", gość w garniturze - "korpoludkiem", a fact w kolorowym garniturze - "Cyganem". Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził i tyle. Nabijanie się z połączenia brązowych mokasynów z podwiniętymi dżinsami jest tak samo sensowne jak śmianie się ze skarpetek noszonych do sandałów czy siatkowego podkoszulka do spodni na szelkach. Każdy ma swoje upodobania. A jak ktoś nie ma własnego życia, to czepia się innych, żeby tylko zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timo Kevin sam w Krakowie IP: 83.142.184.* 15.11.10, 14:14 Kevinna na pewno ma ciasny tyłeczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Kevin sam w Krakowie IP: *.intercity.pl / 10.209.45.* 15.11.10, 14:16 mam nadzieję że Pani Ałtorka Francuz była w Warszawie na Antymanifestacji... może tam sfotografowała jakiś pięknie ubrany antynazi-obiekt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik borewicz to jest koles ? to jakis pedal a nie facet IP: 77.236.26.* 15.11.10, 17:04 gdybym cos takiego zobaczyl i byloby atrakcyjne to bym poderwal i bym mial niezla wpadke,bo okazaloby sie, ze to koles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Weishaupt Re: to jest koles ? to jakis pedal a nie facet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:10 Ależ to jest stuprocentowy facet. Bo prawdziwy mężczyzna ubiera się tak, jak chce. A jeżeli komuś nie podoba się jego styl, to jest problem tego kogoś, a nie prawdziwego faceta, który ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pengos Re: to jest koles ? to jakis pedal a nie facet IP: *.multimo.pl 19.11.10, 14:53 Nie. Prawdziwy mężczyzna ubiera się po prostu schludnie i wygodnie. Jeśli zaczyna wydziwiać, to coś jest nie tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: to jest koles ? to jakis pedal a nie facet IP: *.serv-net.pl 21.06.11, 19:59 Prawdziwy mężczyzna posiada pewność siebie, żeby móc nosić, to co mu się podoba. Prawdziwy mężczyzna nie jest homofobem, który dodatkowo krytykuje, gdy tylko ma do tego okazję. Ponadto prawdziwy mężczyzna ma szacunek do innych, czego brakuje osobom, które piszą komentarze typu "męskość uciekła mu skarpetkami". Widocznie niektórym uciekł mózg zaraz przy narodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Weishaupt Re: Kevin sam w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:23 Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Autorka najwyraźniej nie pamięta starych, dobrych czasów, kiedy hipisi i bikiniarze ubierali się naprawdę ciekawie, zwłaszcza że wtedy dochodził element zdobycia co bardziej nietypowych strojów. Nihil novi, moi państwo. Co do pytania - moim zdaniem ciężko mówić o polskim stylu. Duża część ludzi, jak wszędzie, ubiera się pragmatycznie. A wśród "nowoczesnych" czy niestandardowych strojów raczej widzę brak mody, a różnego rodzaju kombinacje osobiste, być może inspirowane południem Europy - podobnych mężczyzn widziałem we Włoszech i na południu Francji i odróżniali się mocno od swoich rówieśników z Niemiec czy Wielkiej Brytanii (w tej ostatniej nawiązania do modów i stylu robociarskiego są wciąż widoczne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Kevin sam w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 09:59 no nie wiem, mieszkam w centrum, przemieszczam się po obrzeżach miasta, ale w Krakowie takich ludzi na ulicach nie spotykam. Może jestem slepa... bo po ulicach chodza fajnie, zwyczajni ludzie, ubrani czasem z wiekszym czasem z mniejszym smakiem, ale ten koleś to chyba propozycja na choinkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kantyczek litości 01.12.10, 23:16 mnie nawet nie stać na jego strój. a mimo to ubieram się dość dobrze i z pomysłem. tylko kto o mnie zrobi artykuł, jak jestem łysiejącym polakiem, a moje ubrania nie są ani nowe, ani vintage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Kevin sam w Krakowie IP: *.fdk.abpl.pl 08.01.11, 21:57 Gabi z kalinowego, coś ty mu zrobiła? wygląda jak baba... ;p Odpowiedz Link Zgłoś