Gość: autor IP: *.net.autocom.pl 10.12.10, 09:22 Sonar sobie załtwcie, Dżizus . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kamer IP: *.cyf-kr.edu.pl 10.12.10, 09:23 Nie wiem po co policja szuka w Zakrzowku, gołym okiem widać, ze dziewczyna nie wyszła z bloku. Trzeba szukać w innych mieszkaniach. Komórkę wziął sprawca. Pozdrowienia, Detektyw amator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 09:47 Jaki jest sens montowania kamer i wydawanie na nie pieniędzy skoro w większosci przypadkow braz jest niewyrazny i zamazany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny detektyw ;) Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam IP: 193.106.245.* 10.12.10, 09:50 dobra teoria, zawolal ja sasiad, ktos kogo zna, zamknela w pospiechu nie na ten zamek. potem sprawca wyrzucil komorke do zalewu. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam 10.12.10, 10:09 jasna sprawa. przykul ja lancuchem do kaloryfera i..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.10, 11:28 trzeba się spodziewać wszystkiego, na świecie jest pełno zboczeńców, wariatów, psychopatów itp. nie wykluczone, że trafiła na sąsiada, który ma takie zboczenie. Dziewczyna może żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam IP: 193.193.92.* 10.12.10, 11:29 Kolejny wątek na ten temat i kolejna erupcja głupoty domorosłych "detektywów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 11:40 Mam nadzieje, że przeszukali każde mieszkanie w bloku, łącznie z piwnicami i wszelkimi innymi schowkami. Wszedzie są różnego rodzaju psychopaci, nawet wsrod bliskich sąsiadów czasem można znalezc jakiegoś zboczeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista kolejny geniusz się odezwał :-((( IP: 193.193.92.* 10.12.10, 14:56 Mam nadzieję, że czasy, gdy bez uzasadnionej przyczyny przeszukiwano mieszkania "jak leci" minęły w Polsce kilkadziesiąt lat temu. I wiem, że ta nadzieja na szczęście nie jest płonna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kolejny geniusz się odezwał :-((( IP: 193.106.245.* 10.12.10, 16:38 a ciebie by trzeba w pierwszej kolejnosci sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamer Re: kolejny geniusz się odezwał :-((( IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 22:05 gołym okiem widać, że ma coś do ukrycia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: kolejny geniusz się odezwał :-((( IP: 193.193.92.* 11.12.10, 13:15 A każdy pijak to złodziej. Policja tez ma coś do ukrycia i to na całym świecie, skoro nigdzie nie stosuje tak prostych metod jak te proponowane przez was. Chociaż ja znam jeszcze prostszą - nie lepiej aresztować bezterminowo wszystkich mieszkańców tego bloku i wybranych z bloków sąsiednich? I trzymać tak długo, aż w końcu któryś sie przyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Watson Do realisty IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 12:42 Zamiast pisać, że inni są głupi sam coś napisz. Zazdrościsz , że inni posługują się własnym mózgiem i wysnuwają wcale nie takie nierealne wizje tego zdarzenia. Dziewczyna zniknęła w sposób tajemniczy, nietypowy. Rozwiązanie tego może byc zaskakujące, ale ty wtedy napiszesz, że to wiedziałes od początku. Wiec może jak wiesz to napisz to teraz. Oczywiście mnie też uważasz za głupiego. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaksi Re: Do realisty IP: *.ghnet.pl 10.12.10, 13:24 A co niby w tym tajemniczego i zaskakującego? Zaginięcie jakich codziennie są dziesiątki w Polsce. O jednych się tylko raz wspomina w komunikatach, a o drugich robi sensację jak w tym przypadku. Podobnie było z tą zaginioną w Sopocie na plaży.Też przez całe tygodnie media trąbiły o niej aż do znudzenia. Ktoś ma widocznie interes, żeby nagłaśniąć tylko wybrane zaginięcia. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista do przytomnego IP: 193.193.92.* 10.12.10, 15:01 Otóz to. Rocznie ginie KILKA TYSIĘCY osób. W tym jest co najmniej KILKANAŚCIE zaginięć prawie identycznych z tym konkretnym. Większość okazuje się samobójstwami, pozostałe - skutkiem utraty pamięci, tzw. fugą lub zerwaniem z dotychczasowym środowiskiem. Podłoże kryminalne mają niesłychanie rzadko. Tymczasem tutaj jacyś detektywi z bożej łaski juz dawno "orzeki", że to na pewno było zdarzenie kryminalne, tu na przykład ktos uważa, że z całą pewnością nie opuściła bloku. Ciekawe skąd ma tę "cała pewność". Słyszy głosy jak Macierewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: do przytomnego IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.12.10, 21:09 Tak, mnóstwo osób przepada bez wieści, ale to nie powód, żeby podchodzić do informacji o zaginięciu bez emocji i ignorować je. Jestem ciekawa, co Ty byś robił, gdyby ktoś z Twojego bliskiego otoczenia zaginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: do przytomnego IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 22:07 on jest sam jak palec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista odwrotnie IP: 193.193.92.* 11.12.10, 13:17 Odwrotnie. Rzadko które zaginięcie jest tak nagłaśniane przez media, co jednak nie stanowi najmniejszego usprawiedliwienia do popadania w histerię. Na tym właśnei polega profesjonalizm, że do każdej spray podchodzi się BEZ EMOCJI - kierując się wiedzą profesjonalną i czynnikami racjonalnymi a nie histerią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Do realisty IP: 193.193.92.* 10.12.10, 14:57 Gość portalu: Watson napisał(a): > Zamiast pisać, że inni są głupi sam coś napisz. Właśnie to zrobiłem. > Zazdrościsz , że inni posługują się własnym mózgiem Nie. Jestem przerażony, z jaką łatwością inni chwalą sie pomysłami na poziomie taniego filmu sensacyjnego klasy C albo popisują kompletną ignorancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do realisty IP: 193.106.245.* 10.12.10, 16:41 ruszyles mozgiem i podales dane z du*y wyssane, co roku w polsce jest prawie 1000 zabojstw. czesto maja scenariusz z "taniego filmu sensacyjnego". zycie to nie bajka. nikt nie twierdzi, ze "z cala pewnoscia cos tam", tylko, ze kazda opcje nalezy brac pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layyyyla Re: Do realisty IP: *.centertel.pl 10.12.10, 17:31 co za bzdura. większość zabójstw nie ma nic wspólnego ze scenariuszami filmów sensacyjnych. poczytaj trochę, a potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do realisty IP: 193.106.245.* 10.12.10, 18:51 nie mowie o super zawiklanych sensacjach w stylu doyla i christie, tylko tanich filmach sensacyjnych i nie napisalem, ze wiekszosc tylko "czesto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista dziękuję za poparcie IP: 193.193.92.* 11.12.10, 13:21 Gość portalu: gosc napisał(a): > ruszyles mozgiem i podales dane z du*y wyssane, co roku w polsce jest prawie 10 > 00 zabojstw. Masz dane sprzed kilku lat. > czesto maja scenariusz z "taniego filmu sensacyjnego". zycie to ni > e bajka. nikt nie twierdzi, ze "z cala pewnoscia cos tam", tylko, ze kazda opcj > e nalezy brac pod uwage. Owszem - właśnie dokładnie to konsekwentnie piszę: KAŻDĄ opcję nalezy brać pod uwagę a nie wybierać stosunkowo mało prawdopodobną i oznajmiać całemu światu że "nie ma najmniejszych wątpliwości" że było właśnie tak. Właśnie dokładnie o to mi chodzi - psim obowiązkiem policji jest brac pod uwagę rózne hipotezy według ich prawdopodobieństwa a nie najmniej prawdopodobną przyjmowac jako rzekomy pewnik, jak to sie wydaje róznym domorosłym kryminalistykom popisującycm sie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W11 Przeanalizować obraz monitoringu IP: 46.113.132.* 10.12.10, 13:44 i zgrać z czasem logowania się komórki do innych nadajników... ktoś wyszedł i wyrzucił komórkę w okolicach zalewu, by zmylić trop. Najbardziej prawdopodobna hipoteza jest taka, że dziewczyna została pozbawiona wolności na terenie swojego bloku, a właściwie swojej klatki schodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista jeszcze jeden domorosły geniusz... IP: 193.193.92.* 10.12.10, 15:01 ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jeszcze jeden domorosły geniusz... IP: 193.106.245.* 10.12.10, 16:43 realisto kochany, podaj prosze jeden sensowny i trzymajacy sie kupy argument PRZECIW tej teorii. NIE MA. jest ona tak samo prawdopodobna jak twoje domysly. a nawet mniej, trudno przypuszczac, ze dziewczyna postanowila popelnic samobojstwo albo dostala fugi w polowie zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jeszcze jeden domorosły geniusz... IP: 193.106.245.* 10.12.10, 16:46 ^ a twoje nawet mniej, mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: impotent Re: jeszcze jeden domorosły geniusz... IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 22:10 uważaj, zeby ci coś innego nie opadło, bo to lubi tak zostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gie Re: Przeanalizować obraz monitoringu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 19:14 No właśnie. Policja mówi o ostatnim logowaniu a co z logowaniami w "międzyczasie". O której ostatni raz telefon był zalogowany do nadajnika najbliżej miejsca zamieszkania? Logowanie telefonu tej przyjaciółki też warto by sprawdzić, wszak ostatnia ją widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Przeanalizować obraz monitoringu IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.12.10, 21:13 Niekoniecznie. Mogła rozpakowywać zakupy i stwierdzić, że coś musi jeszcze dokupić. To, że okrycie wierzchnie, w którym była w pracy i buty zostały w domu- nie znaczy, że nie miała innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Watson Do realisty i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 22:44 Twoje nadzieje mogą być płonne, z tym wchodzeniem bez nakazu. Chyba nie oglądasz W-11. Tam prawie w każdym odcinku policjanci wchodzą bez nakazu i wbrew woli lokatorów. A podobno jest to film na poły dokumentalnyu o pracy policji w Polsce. Setki ludzi ginie w Polsce. To prawda. Ale wiekszość z nich znajduje się na drugi lub trzeci dzień. Jeśli ktoś uważa, że to nie jest tajemnicze zniknięcie to mogę tylko współczuć jego bliskim jak kiedyś być moze ich potraktuje. Wychodząc i nie informując o niczym. Przecież to właśnie jest tajemnicze lub lekceważące wszystkich wokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista dziękuję za poparcie IP: 193.193.92.* 11.12.10, 13:26 Gość portalu: Watson napisał(a): > Setki ludzi ginie w Polsce. To prawda. Ale wiekszość z nich znajduje się na dru > gi lub trzeci dzień. Nie. Słowo "setki" odnosi sie do tych, którzy NIE znajduja sie na drugi lub trzeci dzień. > Jeśli ktoś uważa, że to nie jest tajemnicze zniknięcie to mogę tylko współczuć > jego bliskim To dokładnie tak jak ja. Ja też nie rozumiem, jak można nie uważać tego zniknięcia za tajemnicze. Problem w tym, że między świadomoscią, że zniknięcie jest bardzo tajemnicze a histerią własciwą wielu wypowiadającym się jest jeszcze ogromna odległość. Zaś obowiązkiem policji jest postępowac profesjonalnie - tego od nich oczekujemy. A profesjonalizm polega między innymi na racjonalnej ocenie prawdopodobieństwa róznych wersji kryminalistycznych i kierowaniu się w śledztwie/dochodzeniu tą właśnie oceną a nie egzaltacją forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john smith Poszukiwania zaginionej. Zamazany obraz z kamer IP: *.compower.pl 11.12.10, 00:15 Uważam, że jest co najmniej takie samo prawdopodobieństwo, że stało się coś wskutek działań osób trzecich, jak to, że zniknięcie nastąpiło z jej woli. Jak ktoś zauważył, mogła iść jeszcze do sklepu coś dokupić, ale też ktoś mógl zadzwonić "w połowie zupy", jakaś sprawa nie cierpiąca zwłoki, dlatego natychmiast wyszła. Wiele wyjaśnić mogłyby jej ostatnie kontakty przez internet i połączenia telefoniczne. Istotne mogą też byc informacje od osób, ktore rzekomo Małgorzatę widziały - chociaz teraz takich to będzie aż za dużo... Zaginięcie kobiety ("dziewczyna" to można pisać o 18-19latce - plusik dla dziennikarzy...) jest bardzo zagadkowe i nie dziwię się, że rodzi szereg domysłów. Jednak wszyscy namiętnie oglądający W11 i inne takie serialiki powinni powstrzymać sie od tonu oczywistości w kwestii porwania jej przez sąsiada czy jakiegoś zmotoryzowanego nadczłowieka, działającego w sposób perfekcyjnie zaplanowany i nie zostawiającego po sobie jakichkolwiek śladów. Czy znaliście Małgorzatę lepiej od niej samej?? Pewnych rzeczy w życiu nie da się przewidzieć. Mogło się zdarzyć cos nagłego i dramatycznego, z czym nie mogła sobie poradzić, problem osobisty czy jakaś sprawa służbowa, za którą czuła się (może i przesadnie) odpowiedzialna. Wiem jak to jest, gdy osoba spokojna, sumienna, bezkonfliktowa, z wieloma perspektywami w życiu, popełnia nagle samobójstwo, nie zostawiając żadnego listu do najbliższych... Odpowiedz Link Zgłoś