Dodaj do ulubionych

Szukam knajpy

01.01.11, 19:20
Witam,
wczoraj wylądowałem (nie wiem jak) w pewnej knajpie w Krakowie. Bardzo małej. Pamiętam, że były tam półki z książkami i lane piwo kasztelan. Wejście do knajpy było przy ulicy, żadnych przedsionków czy schodów. Taki parterowy nieduży pub, pełen długowłosych fanów ciężkiej muzyki. Świetnie się tam bawiłem ale za nic nie pamiętam nazwy ani jak tam dojść. Znajomych też nie spytam bo "zaginąłem w akcji" i do tego pubu zaprowadziła mnie zapoznana na rynku dziewczyna - której imienia nie pamiętam. Jeśli ktoś kojarzy ten klub będę bardzo wdzięczny za info. Chętnie nawet browca postawię ;)
Obserwuj wątek
    • bewulf Re: Szukam knajpy 01.01.11, 19:53
      może Faust ?
      • wojo72 Re: Szukam knajpy 01.01.11, 20:02
        pub z książkami kojarzy mi się jedynie z Esplanadą przy Tomasza, ale nawet nie wiem czy to miejsce jeszcze istnieje. I Długowłosych raczej tam nie było zbyt wielu...
        • klymenystra Re: Szukam knajpy 01.01.11, 20:54
          Od lat zamiast Esplanady jest niestety Cafe Philo... Ale ksiazki tam sa, to fakt.
      • qdlaty88 Re: Szukam knajpy 01.01.11, 20:30
        bewulf napisała:

> może Faust ?
        Nie. To na pewno nie był Faust. Ten lokal nie mieści się w piwnicy tylko na parterze.
        • szto_tawariszczi Re: Szukam knajpy 01.01.11, 20:56

Kudłaty

myślę

że pora

na zapoznanie się z ruchem AA ....
          • qdlaty88 Re: Szukam knajpy 01.01.11, 21:22
            szto_tawariszczi napisał:

>
            > Kudłaty
            >
            > myślę
            >
            > że pora
            >
            > na zapoznanie się z ruchem AA ....

Myślisz, że będą w stanie mi pomóc w kwestii znalezienia tej knajpy?
            • szto_tawariszczi Re: Szukam knajpy 02.01.11, 10:28
              Nie.

Ale mogą pomóc w znacznym załagodzeniu problemu tzw. "urwania filmu"
        • nikix Re: Szukam knajpy 01.01.11, 20:59
          Jak oprócz szafy z książkami był tam kominek i kamieny stół to może być Ośrodek Buckleina, inaczej Kawiarnia Naukowa na Kazimierzu (dokładnie na Jakuba).
          • qdlaty88 Re: Szukam knajpy 01.01.11, 21:21
            To nie to. Bar był prosty jak w jr. Wystrój ciemny. Stoły i krzesła drewniane jak wszędzie. Szkoda, że wychodząc nie rzuciłem okiem na szyld.

Ta knajpa na pewno nie znajduje się daleko od rynku.
            • naczelny_przesmiewca Re: Szukam knajpy 02.01.11, 11:34
              Zważając na okoliczności to pewnie wspominane philo.
              • qdlaty88 Re: Szukam knajpy 02.01.11, 12:52
                Gdyby nie to, że był straszny tłok, to podałbym więcej szczegółów. Bar był po lewej stronie od wejścia ale co przykuło moją uwagę - jedyne lane piwo jakie mieli to kasztelan.

Z tego co widzę na zdjęciach w internecie to żadna z podanych przez Was knajp. Nie mniej jednak po sesji trochę pewnie pochodzę, bo wiem, że bez problemu rozpoznam wnętrze tego lokalu.
                • Gość: G A może to nie było w Krakowie :> :P IP: 81.219.70.* 03.01.11, 11:32
    • diabligrodzianin Re: Szukam knajpy 04.01.11, 19:29
      dla mnie też brzmi jak Philo
      • qdlaty88 Re: Szukam knajpy 11.01.11, 14:55
        Zwracam honor. To rzeczywiście było Philo. W sylwestra połączyli kilka stołów i była masa ludzi. Ale to ta knajpa - przedwczoraj to sprawdziłem :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka