IP: *.bdm.com.pl / *.bdm.com.pl 19.04.04, 13:33
Czy ktoś już zetknął się może z firmą developerską "Agmen"? Planuję wpłacić
do nich na mieszkanie przy ul. Brzoskwiniowej i chciałabym poznać opinie na
temat solidności tej Firmy.
z góry dzięki za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: Agmen IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.04.04, 16:40
      Agmen _amen, oczywiscie żartuję ale nie słyszałem. W weekend odbedą się targi
      budowlane w Krakowie więc idz i pewnie coś się dowiesz
    • Gość: j0anna Re: Agmen IP: 194.196.228.* 20.04.04, 17:28
      a widzialas juz wzor umowy przedwstepnej dotyczacej tej inwestycji?
      Powodzenia...
    • Gość: anka72 Re: Agmen IP: *.autocom.pl 20.06.04, 23:05
      Jest juz prawie lipiec a pozwolenie na budowę miało być na przełomie
      marca/kwietnia i jak sie z nimi kontaktuje to obiecuja ze lada dzień bedzie.
      Sama nie wiem co o tym myslec czy wogole to pozwolenie dostaną. Moze
      dowiedziałaś sie w miedzy czasie coś wiecej na temat inwestora?
      anka
    • krakowiak315 Re: Agmen 13.11.14, 15:47
      Jeśli już Ktoś kupi od Agmenu mieszkanie, cena niska, lokalizacja nie najgorsza, ALE namawiam, by przygotować się na spore remonty, np. dachów, fundamentów, izolacji, wentylacji, balkonów, instalacji RTV i dobrze by mieć prawnika, inaczej zrobią co chcą i wyciągną ile chcą ...
    • Gość: dd Re: Agmen IP: 149.156.31.* 29.04.15, 07:40
      Niestety zetknąłem się też z tą firmą. Osiedle na Radzikowskiego, które już stoi to teraz też mój "dom".
      A zaczęło się tak: szukałem mieszkania i trafiła się super okazja na zasadzie niedrogo, w miarę rozsądna lokalizacja. To że na wizualizacji budynki i kawałek zieleni wyglądały inaczej - tzn dużo lepiej, ciekawe kolory (odcienie szarości), roślinki przy blokach - nie miało nic wspólnego z rzeczywistością. Ostatecznie kolory jakie są każdy widzi, łącznie z tym że te obszary co miały być jednolite nie zawsze mają ten sam odcień i dużo innych mankamentów widocznych z zewnątrz. Moja pomysł na mieszkanie był taki - w końcu coś w rozsądnej cenie, w końcu coś gdzie będę mógł sobie spokojnie pomieszkać, a to że nie jest na tym osiedlu idealnie to sprawa drugorzędna, to że z samym blokiem już na pierwszy rzut oka coś nie tak jakoś się przeżyje. Problem w tym, że jak już kupujecie mieszkanie nie kupujecie go na tydzień czy miesiąc, nie kupujecie go na godziny. Jeżeli myślicie o założeniu rodziny to nie szukacie miejsca tylko do spania.
      A teraz o plusach już było to minusy mieszkania, w które się wpakowałem i kilku moich znajomych:
      1) jakość wykończenie bardzo niska (ale przynajmniej z czerwonego pustaka a nie z szarego jak bloki budowane przez agmen na tym samym osiedlu tuż obok torów kolejowych, tam to już na pewno nie życzę nikomu mieszkać - pociągi, materiały z jakich te dwa bloki budują i zalewnie betonem przy bardzo niskich temperaturach co wyjdzie po kilku latach mieszkania)
      2) usterki - ciągle wychodzi tandetna robota i jakość użytych materiałów - niestety widać to nawet nie wchodząc do mieszkań, zacieki na klatkach, zacieki na balkonach, odpadające tynki i przemoknięte balkony, tragedia.
      3) bardzo skomplikowana sytuacja prawno-administracyjna terenów na których znajdują się bloki
      4) permanentny brak miejsc postojowych
      5) kiepski rozplanowanie terenu i brak jakiegokolwiek zagospodarowania przez dewelopera terenów przy blokach - tłumaczył, że on nie weźmie odpowiedzialności za place zabaw
      6) szczególnie uciążliwi studenci - niestety tanie bloki mają to do siebie, że mieszkania kupują osoby z myślą najmu - a nikt rozsądny nie bezie najmował w otoczeniu studentów często po kilkunastu na 50m2
      7) osiedla tak pogrodzone, że ciężko się nie tylko na nie dostać ale też trudno się z nich wydostać

Podsumowując, czytałem fora przed zakupem mieszkania i ogólny wydźwięk był taki - jak kupujesz mieszkanie to kupujesz je dla siebie, żeby Ci posłużyło jak najdłużej, żeby się miło i spokojnie mieszkało, żeby Ci się na głowę nie lało, żeby sobie wypocząć w miłym otoczeniu - myślałem, że jakoś to będzie - błąd - jest tak jak to wyglądało - słabo. Zastanówcie się sto razy przed decyzją podjętą być może na wiele lat. Pamiętajcie, że często za niską ceną coś stoi. Ta niska cena to nie jest podarunek dla Was od dewelopera.
      • brzydula_betty Re: Agmen 04.05.15, 22:15
        Potwierdzam wszystko co wpisał "dd" Jest to zdecydowanie najgorsze osiedle na jakim mieszkałam do tej pory. Jakość wykonania fatalna, brak miejsc do parkowania (tak źle nie było nigdzie do tej pory) walka, dosłownie walka o miejsce! wjazdy pod blok 200m dalej niż wjazdy do garażu, wjazd do garażu przez blok innej wspólnoty i z tego tytułu pobierana co miesiąc opłata w czynszu! żeby wjechać do garażu trzeba otworzyć 3 bramy! Bardzo duża ilość mieszkań na wynajem (studenci)= imprezy i nocne życie. Pociągi jeżdżą całą dobę i drgania odczuwane są w mieszkaniu. Słychać w mieszkaniach każdy hałas, w łazience lepiej nie rozmawiać bo sąsiad na pewno usłyszy. A te nowe bloki praktycznie na torach tylko dla desperatów.
        • Gość: Lola Re: Agmen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.15, 22:24
          Każdy kupuje co uważa za stosowne,pociągi nie jeżdżą non stop to brednie, ludzie mieszkają bliżej torów i jest ok ale jak sie chce ludzi zniechęcić no to widać ze sie da
    • Gość: eryk Re: Agmen IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.11.15, 15:57
      Jasne, że zawsze można kogoś zniechęcić. Ale przedstawienie różnych mankamentów danej budowy pozwala kupującemu szybko zorientować się w sytuacji. Zawsze może podjechać i zweryfikować na miejscu. Ciekawe czemu nikt nie napisał jak tam pięknie i spokojnie i jak ten deweloper jest wspaniałomyślny dla tych co u niego kupili mieszkania;)
    • bogacz7 Re: Agmen 29.06.16, 23:28
      w 100% się zgadzam, kupiłem w II etapie Radzikowskiego/Brzoskiwiona, u tego dewelopera mieszkanie, a jestem z branży, więc kupowałem też u innych deweloperów, jak budimex, seco, budopol, mural i lccorp. Muszę powiedzieć że takiej jakości wykończenia jak robi Agmen to nie można tego nazwać mieszkaniami, wszystko się sypie po jednym roku od budowy, tak w ogóle budowa jest wykonywana w 10msc jak ktoś się zna to wie o co chodzi. Kładą tynki w zimie, murują jak pada deszcz - a nie zabezpieczają niczym - efekt taki że w mieszkaniach (nie tylko moim) pojawia się grzyb, który nawet po usunięciu non stop wraca.
      Pisanie do nich pism - nic nie daje - po prostu na nie nie odpisują. Telefony rozłączają.
      Mam całe archiwum walki z tym deweloperem. Nie życzę nikomu, na prawdę nikomu kontaktu z nimi. (oczywiście wszystko na początku jest pięknie - aż zaksięgują wszystkie wpłaty za lokal mieszkalny - wtedy już dla nich nie istniejesz i nie ważne czy Twoje mieszkanie się później rozsypie)
      Aha - nie respektują RĘKOJMI, można jedynie walczyć o swoje prawa w sądzie.
      III etap Radzikowskiego/Brzoskwiniowa wygląda jeszcze gorzej. Na prawdę uważajcie. Kusi cena. A później się żałuje że nie dało się więcej i nie kupiło u innego "normalnego" dużego dewelopera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka