Gość: Życie Nowej Huty IP: *.kim.pl 22.04.04, 21:40 Przed godziną 18 nad Nową Hutą dostrzec można było kłęby czarnego dymu. Z oddali wydawało się, że pożar jest w centrum Nowej Huty. Kiedy dojechaliśmy w pobliże NCK..... więcej www.zyciekrakowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yogi Byłem Tam,wydawało się że piekło zstąpiło na ziemę IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 21:59 Szkoda łąk, i ptactwa. Jak tak dalej pójdzie to nici z parku krajobrazowego. Acha na tym portalu zyciekrakowa.pl jest galeria zdjęć. Chociaż one nie oddają tego co się tam działo. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Wielki pożar łąk nowohuckich 22.04.04, 22:14 W podobny sposób przygotowano teren pod megamarket- Podpalono Giganta-ciekaw jestem co TAM WYMYŚLĄ!!!!!:(((((. NAJGORSZE SĄ Q...WY I RADNI!!!!! /Przewodnik po Krakowie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeites Re: Wielki pożar łąk nowohuckich IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 23:07 nie tylko łaki się dziś spaliły.właśnie pali się ampfiteatrzyk w parku pomiędzy Tysiąclecia a Oświecenia,nie za długo sie ostał. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak bez urazy... 23.04.04, 00:08 ...ale jaksię rzuca perły... i tak dalej, to trudno się dziwić,że jest tak,jak jest. Gdzież się podziali miłośnicy Nowej Huty i wszystkiego, co nowohuckie, z mieszkańcami włącznie? A może to ktoś z innego miasta podpalił na zlecenie? NIE - TO OBYWATELE NOWEJ HUTY ZMAJSTROWALI SOBIE SAMI. Tu nasuwają się różne odpowiedzi, nt wykorzystywania rzeczy, które ktoś zrobił z pobożnym życzeniem odmienienia społeczności poprzez fundowanie jej tego-i- owego. Znów ktroś z post-gierkowskim hurraoptymizmem uznał, że się-samo-przypilnuje. Nigdy. Albo trzeba czytać o przestrzeni publicznej, która musi być CZYJAŚ, a nie NASZA, bo to znaczy, że jest niczyja.W wydawaniu pieniędzy na Nową Hutę i jej obywatelskie przyjemności króluje - podług mnie - czas czynów społecznych, chciejstwa, i przekonania, że jak SIĘ ZROBI, TO LUD DOCENI. A tu , proszę wycieczki, badania trzeba czytać: ludek nowohucki zniszczy każdą rzecz, która będzie choćby odrobinę ładniejsza od zasikanej i osmolonej zapalniczkami windy w jego bloku. Mentalnie nie sposób znieść czegoś, co jest ładniejsze od tej windy, i czego nikt nie pilnuje. Poprzez wejście do Europy nie da się nadrobić wspaniałości socjalizmu, oraz - niestety - dumy z tego socjalizmu. Gość portalu: zeites napisał(a): > nie tylko łaki się dziś spaliły.właśnie pali się ampfiteatrzyk w parku pomiędzy > > Tysiąclecia a Oświecenia,nie za długo sie ostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: bez urazy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 01:35 Nie ma się czemu dziwić,chołota spędzona z całej Polski,prymitywna, rozpita,zdegenerowana, wychowująca na swój obraz i podobieństwo dzieci, jest zakałą dla mieszkańców Krakowa. Już drugie i trzecie pokolenie mieszkające w Hucie nie może oderwać się od korzeni, tak mocno przesiąkło prymitywizmem i chamstwem rodziców.Widać to na codzień w zachowaniu i postępowaniu tych dzików,pozbawionych człowieczeństwa i nadających się tylko do przymusowych i zamkniętych ośrodków przystosowania społecznego. Winą za ten stan współwinne są również władze Krakowa, które przejawiają dziwnie małe zainteresowanie tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen zdecydowanie bez urazy... 23.04.04, 09:15 kiedy już chcesz komuś przywalić, staraj się zrobić to tak, żeby wyglądało, żeś rzeczywiście jedyny sprawiedliwy na tym świecie, a tak, pisząc hołota przez "ch", wystawiasz świadectwo sobie, żeś "nieók"... ps. co słychać u ciebie w rżące ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: zdecydowanie bez urazy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:26 Ty jesteś za to "uk" ale głupi,nie wyciągający wniosków i refleksji z problemu. Problemu nurtującego rdzennych mieszkańców Krakowa jak i innych zainteresowanych przymusowym kontaktem z tą dziczą, wszechobecną mnożącą się jak króliki masą rozpitych i zdegenerowanych przygłupów i chamów. To środowisko nie reformowalne mimo kontaktów z cywilizacją z którego wyłania się największa ilość marginesu społecznego i grup przestępczych. A Ty "Stasiulku ucony" też z tej nacji,skoro tak się obruszyłeś i złapałeś za "c", którym chciałeś odwrócić uwagę od problemu?. C to c a treść i temat trzeba zrozumieć i jak podejmuje się polemikę to trzeba to robić na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen nie można... 23.04.04, 10:30 treści naukowych przekazywać w głupi sposób, bo to odwraca uwagę od meritum... i nie zapowietrzaj się jasiu, bo ci rżąka też obrzydnie, a po co... ps. w dalszym ciągu twoich uczonych wywodów pojawiają się błędy ortograficzne, nie masz tam jakiego programu do korekty ? i ty wyszedłbyś wreszcie na douczonego, i ja bym się nie wtrącał... Odpowiedz Link Zgłoś
gregry A to Kraków właśnie cycu 23.04.04, 18:30 www.krakow.pl/art/?dzial=region&id=04 Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: z urazą.... 23.04.04, 18:25 Cwaniaczku. Spójrz na początek jak wyglądają krakowskie podwórka (tak - te po drugiej stronie ___nielicznie___ od frontu wyremontowanych kamienic). Tak jest w Całym mieście i w całej Polsce. Syf brud ubóstwo. A hołoty nie brakuje wszędzie. Ubliżasz mi i dziesiątkom moich znajomych, (którzy mają dziesiątki swoich itd...) - bo my takich rzeczy nie robimy i cieszymy się tym, co zostanie wybudowane. Masz po prostu klapy na oczach i nie widzisz tego, że Kraków to większy syf niż NH. Kraków przypomina mi mieszkanie takiego jednego gostka z filmu - który sprzątał tylko tam gdzie było widać (a kiedy cokolwiek odsunąłeś, zaglądnąłeś za róg lub otworzyłeś - to znajdowałeś SYF). Nowa Huta w swojej prostocie jest uporządkowana. MA swój klimat - przestrzenie - zieleń - kolory. W NH po prostu trzeba budować tak, by nie dało się tego zniszczyć. Mieszkam dwa kroki od tego parku i wiedziałem, że to rozwalą. A Wyglądało pięknie - tyle, że miejsce nie to. I materiały złe (słabe). Za jajka projektanta i zleceniodawcę i odbierającego. To tak samo jakby zbudować klatkę dla byka - ale wytrzymałości klatki na królika. Pytanie, kto beknąłby za to, że byk się z niej wyrwie? (byk czy projektant/zleceniodawca?). Krew mi się w żyłach gotowała gdy patrzyłem na ten obiekt kiedy był cały. Jak można tak wyrzucać pieniądze w błoto (budując coś tak słabego). Hough. Kraków to syf. Wystarczy udokumentować fotograficznie - a nikt tego jeszcze nie robił. A tym, którzy nigdy nie byli w NH pokazać ją idealistycznie, (bo ma swój urok. Zwłaszcza teraz wiosną i jesienią). Bandytów wandali i debili nie brakuje nigdzie. Ten problem trzeba rozwiązać (prawo itd..) a nie obrażać mieszkańców NH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: z uraza˛.... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 19:02 Masz po prostu klapy na oczach i nie widzisz tego, z˙e Kraków to wiekszy syf niz > > NH. nie wiem kto tu ma klapki na oczach?? przemalowali hute na rozowo, ze tak uwazasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Witamy Kwiat Akademii Ekonomicznej 25.04.04, 01:41 Słuchajcie-no, dobry człowieku czasowo nie rozmawiamy o tym, jakie są krakowskie podwórka - a jakie są to my, Krakowianie wiemy bez porównania lepiej, niż WY, dobry człowieku - tylko o tym, że ktoś podpalił Łąki Nowohuckie. Rozumiem, że ten sposób prowadzenia dysputy jest prztyjęty i pochwalany w Nowej Hucie, ale u mnie - nie. To jest jedna z tych różnic niemozliwych do zasypania. Jeśli moje, trywialne przecież, stwierdzenie wziął do siebie jakiś mieszkaniec Nowej Huty, który nie podpalał Łąk Nowohuckich, to mam na to niewielki wpływ. Ale mogę polecić dobrych terapeutów. Skoro piszecie - mój dobry człowieku - że ubliżam WAM i dziesiątkom, i dziesiątkow, to przyjmijcie do wiadomości, że racja nie wynika z wielości. Można to sprawdzić w tej samej (na przykład) bibliotece, do której już WAS raz, mój dobry człowieku, wysłałem. O tym, ze Nowa Huta jest najlepszą dzielnicą Krakowa, i że wszyscy chcą w niej mieszkać, to przecież wszyscy wiedzą. Ale nie wiem dlaczego ceny mieszkań są w niej NAJNIŻSZE... W tym tonie, który jest przyjęty w dyskusjach obywateli Nowej Huty między sobą, rozmawiajcie sobie - mój dobry człowieku - ze swoimi przyjaciółmi z Nowej Huty. A ze mną nie. Macie - mój dobry człowieku - tam u siebie, w Nowej Hucie, świerzo załozony portal "Życie Krakowa", który, jak to jasno wynika z tytułu, zajmuje się Nową Hutą. Tam możecie sobie bez skrępowania i do woli, we własnym gronie, wymieniać w takim tonie uwagi o wspaniałości Nowej Huty. A do tego czasu spozierajcie sobie - mój dobry człowieku - w lewy górny róg strony - i przeczytajcie sobie na głos to, co tam napisane jest: KRA-KÓW. I nie piszcie już do mnie więcej - mój dobry człowieku - bo niewiele zrozumieliście z tego, co napisałem. gregry napisał: > Cwaniaczku. Spójrz na początek jak wyglądają krakowskie podwórka (tak - te po > drugiej stronie ___nielicznie___ od frontu wyremontowanych kamienic). > Tak jest w Całym mieście i w całej Polsce. Syf brud ubóstwo. > A hołoty nie brakuje wszędzie. Ubliżasz mi i dziesiątkom moich znajomych, > (którzy mają dziesiątki swoich itd...) - bo my takich rzeczy nie robimy i > cieszymy się tym, co zostanie wybudowane. > > Masz po prostu klapy na oczach i nie widzisz tego, że Kraków to większy syf niż > > NH. > > Kraków przypomina mi mieszkanie takiego jednego gostka z filmu - który sprzątał > > tylko tam gdzie było widać (a kiedy cokolwiek odsunąłeś, zaglądnąłeś za róg lub > > otworzyłeś - to znajdowałeś SYF). > > Nowa Huta w swojej prostocie jest uporządkowana. MA swój klimat - > przestrzenie - zieleń - kolory. W NH po prostu trzeba budować tak, by nie dało > się tego zniszczyć. Mieszkam dwa kroki od tego parku i wiedziałem, że to > rozwalą. A Wyglądało pięknie - tyle, że miejsce nie to. I materiały złe (słabe) > . > > Za jajka projektanta i zleceniodawcę i odbierającego. > To tak samo jakby zbudować klatkę dla byka - ale wytrzymałości klatki na > królika. Pytanie, kto beknąłby za to, że byk się z niej wyrwie? (byk czy > projektant/zleceniodawca?). > Krew mi się w żyłach gotowała gdy patrzyłem na ten obiekt kiedy był cały. Jak > można tak wyrzucać pieniądze w błoto (budując coś tak słabego). > > Hough. > Kraków to syf. Wystarczy udokumentować fotograficznie - a nikt tego jeszcze nie > > robił. > A tym, którzy nigdy nie byli w NH pokazać ją idealistycznie, (bo ma swój urok. > Zwłaszcza teraz wiosną i jesienią). > > > Bandytów wandali i debili nie brakuje nigdzie. > Ten problem trzeba rozwiązać (prawo itd..) a nie obrażać mieszkańców NH. > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Witamy Kwiat Akademii Ekonomicznej IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 17:50 > Macie - mój dobry czlowieku - tam u siebie, w Nowej Hucie, swierzo zalozony > portal "Zycie Krakowa", który, jak to jasno wynika z tytulu, zajmuje sie Nowa > Huta. hehe, rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Żebyśmy się dobrze zrozumieli... 23.04.04, 00:13 Serce mi siękraje na myśl o tym, ile się zaprzepaszcza, niszcząć teren większy od krakowskich Błoń, i zasługujący, według projektów prof. Juchnowicza, na wspaniałą i godną, a przy tym użyteczną przyszłość. Jestem chory i dostaje furii ilekroć widzę polskie bydło podpalające nawet małą łączkę, a co dopiero taki kawał zieleni z całą chroniącą się w niej żywiną: ptakami, ślimakami, owadami, tysiącami wzajemnych przyrodniczych zalezności. Nie ma sposobu na wyobrażenie kary , którą należałoby stosować wobec złapanych podpalaczy. Ale pewnie, jakby tak przyszło do sądu - to mecenasi podnieśliby prędko, ŻE PRZECIEŻ TO TYLKO ZWYKŁA ŁĄKA, prawda? Gość portalu: zeites napisał(a): > nie tylko łaki się dziś spaliły.właśnie pali się ampfiteatrzyk w parku pomiędzy > > Tysiąclecia a Oświecenia,nie za długo sie ostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuriewny. A co na to policja?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 01:45 Jakaś dziwna cisza panuje na temat zainteresowania władz Krakowa i policji w tym bandyckim i przestępczym czynie, powodującym nieodwracalne szkody w przyrodzie, oraz kosztach społecznych. Czyżby to sterowane działanie mające na celu przygotowanie nowego terenu pod jakąś inwestycję?. Jak spalone to można budować,nikt nie będzie bronił przyrody, bo jej nie ma, więc można spokojnie przygotowywać teren. Bezruch służb w kierunku szukania sprawców stwarza takie podejrzenia. Poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia09 Re: do Krakowianina IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.04.04, 16:24 Człowieku nie obrażaj mieszkańców, Nowej Huty,mieszka tu wielu inteligentnych ,wykształconych i wartościowych ludzi.Huta jak każda inna dzielnica ma swój margines,jak i elity.W każdej dzielnicy są lumpy i prymitywy i Huta wcale nie jest pod tym względem gorsza.Podgórze ,Krowodrza,czy Bronowice nie widzę różnicy(z całym szacunkiem dla mieszkańcow tych dzielnic),więc nie pakuj całej Huty do jednego wora ,bo wystawiasz tym samym świadectwo o swojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: do Krakowianina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 18:27 Widziałem tych inteligentnych, wykształconych i wartościowych ludzi, tak samo jak dzisiaj niszczących swoje mienie w 1981 roku i póżniej. Rozbijających sklepy,rabujących i kradnących bezrozumnie narodowe mienie.Widziałem też te "elity" o których piszesz, kierujące czującą się bezkarnie dziczą, której ta bezkarność pozostała za pierwszy szereg do dnia dzisiejszego. Teraz to samo robią ich dzieci wychowane w duchu chamstwa, złodziejstwa i bandytyzmu (również bezkarne).Zgodnie z przysłowiem " Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci". Odpowiedz Link Zgłoś
pi_nezka13 Re: do Krakowianina 23.04.04, 21:47 Gość portalu: Krakowianin. napisał(a): > Widziałem tych inteligentnych, wykształconych i wartościowych ludzi, tak samo > jak dzisiaj niszczących swoje mienie w 1981 roku i póżniej. Rozbijających > sklepy,rabujących i kradnących bezrozumnie narodowe mienie.Widziałem też > te "elity" o których piszesz, kierujące czującą się bezkarnie dziczą, której ta > > bezkarność pozostała za pierwszy szereg do dnia dzisiejszego. Teraz to samo > robią ich dzieci wychowane w duchu chamstwa, złodziejstwa i bandytyzmu (również > > bezkarne).Zgodnie z przysłowiem " Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na > starość trąci". A gdzie ty byłeś w 1981r i póżniej, że piszesz takie bzdury? Siedziałeś w swojej zapyziałej kamienicy i bałeś się nosa wychylić? Trzeba było wtedy przyjechać do tej znienawidzonej Huty i popatrzeć a może i powalczyć z hutnikami, bo to co sie wtedy dokanało jest w dużej mierze zasługą właśnie hutników. Może teraz pisałbyś bardziej sensownie. Wolę Hutę z jej zieleńcami, kolorowymi wiosennymi drzewami i krzewami od ciemnych, ponurych i brudnych wręcz zasyfionych podworców kamienic. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen krakowianin ? w zomo był... 24.04.04, 12:19 sto procent, sądząc po treści i poziomie jego wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Do peteena. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 12:38 Ja w tym czasie pracowałem, a ty szumowino rozbijałeś sklepy i kradłeś, "naukowcu" ze wsi, lekko ucywilizowany z mentalnością prymitywa, której mimo wykształcenia się już nie pozbędziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: pewnie, żes pracował... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 12:59 Teraz mam wyrzuty sumienia, że nie dałem z siebie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a ja... 24.04.04, 13:13 że cię wtedy nie dorwaliśmy... ale ładnie uciekałeś, trzeba przyznać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: a ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 13:23 Tam, gdzie hołoty kupa i Herkules dupa. Ze swoich osiągnięć możesz być dumny. Zwierzęta zawsze wolą w gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen i dlatego... 24.04.04, 13:28 w koszarach trzymaliście się razem, parchu zomowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: i dlatego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 13:34 ZOMO, gmoju zostało powołane tylko dlatego,żeby dzicz tobie podobną trzymać za mordę i zapewniać porządek w mieście. Ta potrzebna jednostka została rozwiązana i efekty tego widać wokół.Sam jesteś wystarczającym dowodem tego błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen taaa... 24.04.04, 13:38 tylko czemu matka się ciebie wyrzekła, parchu zomowski ? czemu sąesiad do dzis pluje na twój widok ? czemu dzieci musiały zmienic szkoły ? i czemu wreszcie wszyscy wiemy, że zomowiec (podobnie jak ubek) to mentalność, a nie zawód ? gratuluję ci, czerwony kozaku, i żegnam w przeświadczeniu, że podczas następnych zamieszek z czerwonymi juz ci nie darujemy... eot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Do peteena. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 14:07 Śmieci tobie podobne w każdym państwie, ustroju i systemie się zamiata a nie dyskutuje z nimi. Jesteś za mały i za głupi, żeby o czymkolwiek decydować, twoje miejsce zawsze będzie wśród szumowin rozbijąjących sklepy, kradnących narodowe dobra, bo ponad to wyjść nie potrafisz. Od korzeni oderwać się trudno a genów zmienić nie da. Dlatego też życzę ci - DO ZOBACZENIA PRZY NASTĘPNYM PAŁOWANIU , to jedyna konwersacja, którą jesteś w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do Krakowianina prawdziwego IP: *.kim.pl 23.04.04, 23:19 Tak naprawdę tego prawdziwego krakowianina trzeba zostawic w spokoju. Albo żona mu nie dała dzisiaj albo w pracy dostał po głowie i teraz wyrzywa się na niewinnych ludziach. Proponuje olejmy faceta niech się wyzywa na swoim podwrku np waląc pięścią w kilkuset letni mur kamienicy. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak To samo w wolnym tłumaczeniu na krakowski: 25.04.04, 18:01 Prawdziwego krakowianina lepiej jest nie niepokoić. Być może pokłócił się z żoną, albo miał nieprzyjemności w pracy. Teraz stara się przenieść swoje zmartwienia na osoby, które nic nie zawiniły. Spróbujmy może zlekceważyć go, będzie wtedy mógł rozwiązać swoje problemy samodzielnie. Np poprzez wysiłek fizyczny na własnym podwórzu.(C) > Tak naprawdę tego prawdziwego krakowianina trzeba zostawic w spokoju. Albo żona > > mu nie dała dzisiaj albo w pracy dostał po głowie i teraz wyrzywa się na > niewinnych ludziach. Proponuje olejmy faceta niech się wyzywa na swoim podwrku > np waląc pięścią w kilkuset letni mur kamienicy. > > Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Żebyśmy się dobrze zrozumieli... 23.04.04, 23:02 hm_tak napisała: > Serce mi siękraje na myśl o tym, ile się zaprzepaszcza, niszcząć teren większy > od krakowskich Błoń, i zasługujący, według projektów prof. Juchnowicza, na > wspaniałą i godną, a przy tym użyteczną przyszłość. Jestem chory i dostaje > furii ilekroć widzę polskie bydło podpalające nawet małą łączkę, a co dopiero > taki kawał zieleni z całą chroniącą się w niej żywiną: ptakami, ślimakami, > owadami, tysiącami wzajemnych przyrodniczych zalezności. Nie ma sposobu na > wyobrażenie kary , którą należałoby stosować wobec złapanych podpalaczy. Ale > pewnie, jakby tak przyszło do sądu - to mecenasi podnieśliby prędko, ŻE > PRZECIEŻ TO TYLKO ZWYKŁA ŁĄKA, prawda? > > > Gość portalu: zeites napisał(a): > > > nie tylko łaki się dziś spaliły.właśnie pali się ampfiteatrzyk w parku > pomiędzy > > > > Tysiąclecia a Oświecenia,nie za długo sie ostał. > > LKW napisał...podpalić im kłaki na jajach i na łebie-to najodpowiedniejsza kara!!!.Pytanie do krakowianina"prawdziwego":.."do ilu pokoleń wsTecz Jesteś w stanie udokumentwać swoje krakowskie pochodzenie!!!-WIEŚNIAKU:(((((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia09 Re: do Krakowianina IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.04.04, 11:58 Ty jesteś gnojem chamem i szumowiną ,skoro tak obrażasz ludzi przegiąłeś pałę w rozdzielaniu epitetów,ciesz się że cię nie można namierzyć ,bo po takich tekstach obawiam się że zdrowo byś oberwał.Poza tym sądząc po twoich wypowiedziach jesteś zdrowo walnięty(pewnie dostałes palą jak szabrowaleś mienie narodowe),ty nawet nie stałeś koło prawdziwego Krakusa,świrze.Kto tak się wyraża o ludziach sam sobie wystawia świadectwo.A tak na marginesie to uważam że administrator powinien usunąć twoje wątki, za pomówienia i obrazę godności osobistej.Dodam jeszcze że jestem rodowitą Krakowianką z dziada ,pradziada moja rodzina zawsze mieszkała w centrum Krakowa,a w Hucie mieszkamy od 20 lati nigdy nie przeniose się w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia 10. Kasiu 09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 14:39 Pal z tobą, gruby i długi. Już przesiąkłaś zwyczajami nowochuckimi, to zarażliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Wielki pożar łąk nowohuckich IP: *.it / 62.233.189.* 25.04.04, 15:23 Wracam do tematu brutalnej ingerencji w przyrodę związanej z bezmyślnością. Wydaje mi się , że za mało o tym mówi się w szkołach, a może już nalezałoby zacząć budzić świadomość w przedszkolach. Polecam nauczycielom oraz tym, którzy poracują w placówkch wychowawczych link jako pomoc, poświęcony temu problemowi i nie tylko: www.adp.org.pl/trawy/dlaczego.html#3 A wpiszcie im się do księgi gości! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia09 Re: Kasiu 09 IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.04.04, 16:12 Czyżby ktoś z rodzinki Krakowianina,dziewczyno przyjedż choc raz do Huty to zmienisz zdanie ,bo założe się że nigdy tu nie byłaś dlatego tak bredzisz od rzeczy.Pozdrawiam Nową Hutę a szczególnie Mistrzejowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max235 Re: Wielki pożar łąk nowohuckich IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 17:48 No tak, 20 hektarów poszło w las... hamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin. Re: Wielki pożar łąk nowohuckich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 19:42 Kasi 09 z Mistrzejowic się to podoba,podoba się Jej również więcej, bo w Jej środowisku takie rzeczy to codzienność. Noże, tasaki, kamienie, napady (na butelki z benzyną za młoda) przyzwyczaiła się a może ma to od dziecka i nie rozumie , że cywilizowani ludzie żyją inaczej?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianinek Re: Wielki pożar łąk nowohuckich IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 20:28 Ależ norze, chłopcze, norze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia09 Re:Do Krakowianina IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.04.04, 23:14 W środowisku w którym ja się obracam takie rzeczy jak noże, tasaki, kamienie, napady są rzadkością .Pewnie są rejony Nowej Huty ,gdzie takie incydenty się zdarzają ,ale ja dowiaduje sie o nich z gazet ,więc proszę tutaj nie sugerować że mi się to podoba.Właśnie dlatego że jestem człowiekiem cywilizowanym,protestuję przeciwko oczernianiu i ubliżaniu wszystkim Nowohucianom,również tym cywilizowanym bo jest to krzywdzace.A tak na marginesie to skąd ty wiesz ile ja mam lat?. Odpowiedz Link Zgłoś