Dodaj do ulubionych

Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci

IP: *.emea.ibm.com 03.02.11, 06:38
wszystko fajnie tylko szkoda ze zapomnieli o odpowiedniej ilosci miejsc parkingowych (co akurat jest standardem przy tego typu inwestycjacj w Krakowie)
Obserwuj wątek
    • Gość: romek Re: Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 07:27
      hehe artykuł sponsorowany!
    • Gość: imd Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci IP: 77.236.24.* 03.02.11, 07:44
      cennej zabudowy to pewnie i nie ma ale jest dzielnica mieszkalna (czyt. blokowiska) pośrodku której stawia się biurowiec kosztem istniejących parkingów i zieleni. No i jest super! cisza, spokój..
      • Gość: tomaszooow ładna reklama-nic dodać nic ująć tylko IP: *.tktelekom.pl 03.02.11, 08:46
        ręce załamywać. Miejsc parkingowych brakuje tu od zawsze m. inn. przez Plac Imbramowski. Teraz mamy dodatkowo biurowiec, a większość z jego pracowników i klientów zacznie parkować w okolicy. W podziemiach jest parking, ale chyba każdy zna ceny abonamentu miesięcznego w takich miejscach. Tym którzy nie widzą problemu polecam znalezienie miejsca i zaparkowanie np. na Armii Krajowej w pobliżu Galileo. Inwestor powinien mieć obowiązek stworzenia odpowiedniej ilości bezpłatnych miejsc parkingowych! Tematu zieleni nawet nie poruszam.
        • Gość: szok z krainy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 12:20
          Sama mieszkałam w pobliżu Galileo i poznałam na sobie wszelkie niedogodności konkurowania o miejsce parkingowe z klientami prosperujących tam firm.... ale, gdy pełna oburzenia żaliłam się znajomej z działu architektury urzędu miasta to dowiedzialam się, że (UWAGA!) nie dość że w Krakowie nie obowiązuje minimalna liczba miejsc, którą trzeba przy takim biurowcu zapewnić to jeszcze inwestorzy ograniczani są MAKSIMUM miejsc, które mogą zbudować (sic!), albowiem nasze miasto stawia na komunikację miejską......

• Gość: Marek Ciekawe ile miejsc parkingowych będzie?? IP: 193.193.81.* 03.02.11, 09:10
      czy sytuacja będzie podobna jak na ul. Armii Krajowej, że pracownicy będą musieli parkować w śmietnikach?
    • Gość: wilczur Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 09:11
      Krakuski i tak wolą otworzyć biznesik w zagrzybiałej kamienicy bo opary pleśni i roztoczy to dla nich jedyna rzeczywitość w której czują się dobrze. 3/4 firm w krakowie z którymi mam do czynienia w Krakowie przypomina grobowiec Tutenchamona...

www.youtube.com/watch?v=mL7qrs_R0kY
      • Gość: arturek Re: Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinc IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 14:03
        Popracuj parę lat w biurowcu typu "aluminium i szkło", gdzie administrator oszczędza na konserwacji urządzeń wentylacyjno-klimatyzacyjnych, a poczujesz co to roztocza, pleśń i inny syf. Podpowiadam: zbieraj rachunki od laryngologa lub co gorsza - pulmonologa.
    • Gość: Architekt Żenujący tekst -sponsorowany z resztą IP: *.ghnet.pl 03.02.11, 10:09
      Biurowiec tragiczny, wiocha!!!!!!!
    • Gość: z prądnika Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci IP: 151.193.120.* 03.02.11, 11:20
      co to znaczy, ze biurowiec Vinci uoprządkował osiedle? narobił chyba bałaganu!!! kto buduje biurowiec ludziom zaraz za oknamin zasłaniając im słońce!!!???? jeszcze komuś przychodzi do głowy pisać, że dzięki budynkowi mieszkańcy są odgrodzeni od ruchliwej drogi!!! a pierwsi pracownicy biurowca już parkują auta pod blokami!!!
    • Gość: dah Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci IP: *.nsystem.pl 03.02.11, 11:30
      hajok...ciężki zjebie...
    • Gość: Pengos I znowu bez miejsc parkingowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:53
      I znowu urzędasy lekką rączką pozwoliły na postawienie molocha bez miejsc parkingowych. Niedługo pewnie pojawią się szlabany na wszystkich okolicznych parkingach a straż miejska będzie miała sporo roboty...
      Cwańsi developerzy budują się przy hipermarketach - ale pewnie jeszcze jeden-dwa biurowce w okolicach Krokusa i okaże się że jest postój bezpłatny do 2 godzin :)
      Ciekawe ile takich bomb jeszcze nam urzędasy wpierniczą - vide budynek w okolicach ul. Zakopiańskiej, gdzie przy wąziutkiej ulicy nasi rządzący debile dali pozwolenie na budowę dużego budynku (oczywiście również bez miejsc parkingowych)...
    • astrum-on-line Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci 03.02.11, 13:07
      Budynek jest sexi..... ratunku:(
    • zmeul Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci 03.02.11, 14:04
      Jak widać, nie tylko warszawscy ale i zakopiańscy architekci są równie utalentowani i robią takie pikne biurowce ze hej! Extraklasa!
      Chłopy spod Giewontu, czy wy wiecie co to sex??? Łubu dubu, kloca walnąć i to wszystko???
      A żebyście go chociaż z drewna zrobili to by było o czym pisać. A tak? nuda i taki sexi, że nieustająco na kuracji wyszczuplającej.
      Mój głos na Archiszopę.
      • Gość: anty zemul dorgi zemule... IP: *.79.77.168.atman.pl 03.02.11, 14:40
        Czy tez zemulu. Takim jak ty wiecznie sie nie podoba. tym razem nie było inaczej. zawsze jest lepiej ponarzekać. Już żywcen nie ma się do czego przyczepic ale to i tak oczywiście wg. takich zamułów jak ty archiszopa. Chyba nie masz pojęcia o czym ty gadasz...powiedz mi co takiego okropnego w tym budynku ??? no co ???!!!!! pewno gdzie indziej piszesz że w tym kraju nie da się żyć tylko dlatego że sam nie potrafisz zarobić na swoją rodzinę. Śmiech na sali...jesteś żałosny
        • Gość: Architekt Re: dorgi zemule... IP: *.ghnet.pl 03.02.11, 15:47
          Wszystko drogi ignorancie. Ten budynek to tandeta o fatalnych proporcjach.
          • Gość: a Re: dorgi zemule... IP: *.79.77.168.atman.pl 03.02.11, 20:44
            tandeta tandeta tandeta...zazdrość że to nie ty projektowałeś ? Cóż to za zbieg okoliczności że zwykłym śmietelnikom się on podoba. Taki którzy nie dostrzegają tej chciało by się powiedzieć oczywistej prostoty.
            Powiedzcie mi ludzie, czy wg was w polsce nie ma nic a nic ladnego????
            p.s Aż mi się przypomniał ostatnio komentarz jakiejść biedniej osobki kształcącej się za komuny która twierziła że ówczesny technik to to co dzis mgr bo on miał chyba całki...No co za... Skoro sami myśliciele wielcy byli za komuny to czemu ten okres doprowadził kraj do ruiny. Komuna potrafi wszystko zabic. Gorsza niż wojna!
    • Gość: inżynier bud. Czarny granit wyszczupla Centrum Biurowe Vinci IP: 217.153.173.* 03.02.11, 21:40
      A ja proponuję nazwę CZARNY BACA. Ta inwestycja jest przykładem jak działa prawo budowlane, prawo cywilne, prawo karne itd. Jak wysoki musi być obiekt żeby inspektor nadzoru budowlanego zauważył kolejną "samowolę"? To jest kolejny dowód "kreatywności" nowożytnych BIŚNEZMENÓW. Oczywiście przychylam się do opinii, że to artykuł sponsorowany.
      • Gość: Angielski robotnik Ciekawsze IP: *.ists.pl 03.02.11, 22:28
        A może znasz jeszcze odpowiedź na pytanie, czemu akurat teraz o nim się pisze, przecież to chyba w marcu 2010 oddali. A o kolejnej fazie nie ma za bardzo wzmianki co i jak. To w sumie ciekawsze.
    • Gość: pete gdzie są miejsca parkingowe ??? !!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 00:34

jak mówił M. Polska jest dzikim krajem a to co się dzieje w budownictwie
      świetnie to ilustruje. budują biurowce bez dojazdu i miejsc parkingowych
      a miasto biernie na to pozwala.

W Japonii nikt nie może kupić auta gdy nie posiada dla niego miejsca parkingowego.
      w PL róbta co chceta.
      • Gość: ? Re: gdzie są miejsca parkingowe ??? !!! IP: 77.236.16.* 04.02.11, 19:53
        ooo...

znikła moja opinia o autorze artykułu...

bez śladu - bez wpisu że złamałem regulamin itd...

bardzo ciekawe ????
        • Gość: Teodor samowola budowlana IP: *.aster.pl 11.02.11, 19:23
          Tekst o takiej pozytywnej wymowie znalazł się w GW tylko dlatego, że w Krakowskiej Gazecie Internetowej (www.krakowska.info) ukazał się - na razie jeden - tekst o legalności tej budowy oraz o ogromnych szkodach jaki tej budynek uczynił w okolicy. Przy jego budowie złamano wszystkie przepisy. W normalnym kraju inwestorzy z urzędnikami i lokalnymi samorządowcami by nie wyszli z mamra. Tu się ich chwali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka