Dodaj do ulubionych

Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Krak...

IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.05.04, 23:47
Te Mlodziez Wszechpolska to ja bym do gazu...Ale to byloby zbyt proste i
prymitywne...Moze wykastrowac ? Tez nie to... Delegalizacja nie wchodzi w gre.
Ludzie, macie jakies pomysly ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Observer Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.icpnet.pl 04.05.04, 00:23
      Oj wydaje mi sie ze naszych slynnych noblistów zacmilo na wiosne.Festiwal mozna
      organizowac bez tego prowokacyjnego "Haselka" .Jesli kultura jest na poziomie ,
      to obroni sie sama , a tak to tylko znowu wystawiamy sie na jezyki , ze
      przesladujemy jakies mniejszości .Ktos to sprytnie wymyslił ,zaraz po akcesji
      sie naglosni sprawę i rezultatem bedzie szybkie wprowadzenie na nastepne obrady
      sejmu tamatu zastępczego ,a nuz sie uda i nowa pani premier bedzie sie mogla
      pokazać jako ta Joanna D'arc od gejow z poparciem slynnych ludzi.
      • bacu Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 07.05.04, 12:11
        a weź ty idź na palmę. Jakie "hasełka"? To znaczy,że jak homoseksualiści są cisi i niewidoczni to wszystko w porządku? Byleby się z perwersją na oczy nie pchali? To już wolę tych kmiotów z LPR-u niż takie zakłamane bzdety!
    • Gość: ziutek tenis w porcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:28
      Takie czy inne upodobanie seksualne to jeszcze nie światopogląd ani nawet nie fundament dla
      światopoglądu. "Kultura gejowska" to twór pojęciowy z tej samej rodziny co np. osławiona
      "kultura socjalistyczna". Służy celom politycznym.
      Bowiem są, i owszem, "politycy gejowscy", którzy pragną robić interes polityczne jako obroncy
      demokracji. Protesty wywołane przez pomysł 'dni kultury gejowskiej' nie są, jak zauważyłem,
      kierowane przeciwko gejom. Nikt normalny ich nie obraża i nie kieruje do gazu (jak to radzi
      uczynić Młodzieży Wszechpolskiej Wolfgang87) Demokracja nie jest zagrożona jeśli ludzie nie
      chcą się zgodzić na publiczne manifestowanie czyichkolwiek upodobań seksualnych. W wielu
      kulturach pożycie seksualne jest sferą głęboko intymną i dlaczego politycy gejowscy, walczący
      jakoby o tolerancję nie mieliby tego akurat faktu szanować?
      • Gość: jawas Re: tenis w porcie IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 04.05.04, 16:07
        Gość portalu: ziutek napisał(a):
        Demokracja nie jest zagrożona jeśl
        > i ludzie nie
        > chcą się zgodzić na publiczne manifestowanie czyichkolwiek upodobań
        seksualnych
        > . W wielu
        > kulturach pożycie seksualne jest sferą głęboko intymną i dlaczego politycy
        gejo
        > wscy, walczący
        > jakoby o tolerancję nie mieliby tego akurat faktu szanować?

Powyższa teza daje się obronić pod jednym wszakże warunkiem, mianowicie że
        homoseksualiści nie kochają się tylko się pieprzą. W związku z tym okazywanie
        sobie czułości, wspólne dzielenie radości i trosk w przypadku związków
        heteroseksualnych, nazwać możemy miłością, i chwalić się nią wszem i wobec,
        natomiast gdy te tę same zachowania dotyczą par homoseksualnych mamy do
        czynienia tylko i wyłącznie z pożyciem seksualnym czy inaczej intymnym, które
        to jak sama nazwa wskazuje winno być skrywane przed światem.
        • bacu Re: tenis w porcie 07.05.04, 13:28
          Drogi Jawasie! Poglądów które prezentujesz nie da się skomentowac bez użycia
          wielu, bardzo wielu wulgaryzmów. Powiem więc jedynie, że biorąc pod uwagę Twoje
          poglądy podejrzewam, że ani miłość, ani pieprzenie, nie wychodzą Ci najlepiej,
          co zapewne jest powodem twojej frustracji, i czego na długie lata szczerze Ci
          życzę.

• Gość: piotron Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:33
      Jak sie dobrze przyglądnoąć to Młodzież Wszechpolska to same nastolatki po
      sześćdziesiątce:)
    • Gość: hetero Szymborska Bi? Miłosz gejem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.05.04, 10:17
      Odebrać noble paskudom!
      • Gość: krakus Re: Szymborska Bi? Miłosz gejem? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.05.04, 14:16
        ale jestes wieśniakiem,
        czyzby napływowy, a moze jestes z Nowej Huty?
    • Gość: dora Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 10:56
      chyba im się ze starości w głowach poprzestawiało. Zwariowali.
    • Gość: student gratuluje odwagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:05
      Nikogo do gazu nie wolno posylac! Nawet w wyobrazni!
      Gratuluje odwagi noblistom. Mam nadzieje, ze wladze UJ poczuja sie zawstydzone,
      ze tak szybko wycofaly sie ze wspolorganizacji tej imprezy. Cala ta historia
      pokazuje po raz kolejny, ze Krakow to ciagle ostoja ciemnoty. Nie utozsamiam
      sie ze srodowiskiem mniejszosci seksualnych, ale warto w tym miescie
      przewietrzyc. Zacofanie smierdzi.
      • Gość: Maruti Re: gratuluje odwagi IP: *.crowley.pl 04.05.04, 11:10
        Zeby zadoscuczynic wladzom UJ to faktycznie sprawy mialy sie nieco inaczej niz
        to przedstawiono w mediach. Wladze UJ z Ziejko na czele nie wycofaly sie z
        wspierania imprezy, jedynie zglosily pewne zastrzezenia, ze nie zostaly
        niektore wydarzenia z nimi skonsultowane. Ostatecznie wladze o ile mi wiadomo
        wsparly organizacje dni.
      • makabi Re: gratuluje odwagi 04.05.04, 14:05
        student! głowę to ty sobie sam przewietrza i odśwież najlepoiej naciskając na
        przycisk reset. Pewnie dlatego jeszcze jesteś studentem, bo jakbys juz był
        absolwentem to miął byś bardziej poragmatyczne pogląay: olewałbyś to, podobnie
        jak kulture, naukę i wiedzę.
        • Gość: student Re: gratuluje odwagi IP: *.sebastiana.ceti.pl 04.05.04, 18:23
          Poziom Panskiej wypowiedzi jest taki, ze nie zamierzam nawet polemizowac.
          Szkoda czasu.
          • makabi Re: gratuluje odwagi 14.05.04, 16:07
            to ty wiesz co to jest "marnowanie czasu" i w ogóle co to jest "polemika"?
      • Gość: l Re: gratuluje odwagi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.04, 21:46
        Gość portalu: student napisał(a):

> Nikogo do gazu nie wolno posylac! Nawet w wyobrazni!
        > Gratuluje odwagi noblistom. Mam nadzieje, ze wladze UJ poczuja sie
        zawstydzone,

co ty! To uczucie jest im od dawna obce.
    • makabi Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 04.05.04, 14:01
      Najwiekszym sukzesem gejów i lesbijek jest to, ze o ich happeningach sie tyle
      mówi i tyle poważnych postaci zycia publicznego się na ten temat wypowiada.
      Nieważne co się dziej, ważne że się dzieje. A precież tym ludziom tylko o to
      chodzi, o reklamę.
      Szkoda, ze że dostojni Krakowianie dają się wciągnąc w ta kampanię reklamową
    • Gość: Milusiński Miłosz dyskryminuje zoofili! IP: 149.156.184.* 04.05.04, 14:03
      Niby taki wrażliwy, ale w grucie rzeczy nie wyrasta wiele ponad poziom
      Dulskiej. Bo co z tego, że geje mogą sobie demonstrować, skoro nadal do
      podziemia spychani są zoofile. Co w tym złego, że człowiek kocha zwierzęta? Czy
      to coś godnego potępienia? A przecież ostatnie badania amerykańskie dowodzą, że
      zoofilia jest orientacją ok. 0,2 % populacji. W skali Polski to prawie 80
      tysięczy ludzi, w skali Krakowa to 1500 osób. I co z nimi Panie Noblisto?
    • Gość: Lidka To po prostu Zdrowa Reakcja ! IP: *.cybernet.ch 04.05.04, 15:31
      ...czego zdrowym mieszkancom Krakowa rowniez zycze !

P. S.
      biedakom z LPR-u i MW nalezy sie rowniez wspolczucie -
      mimo ich urojen i zaburzonej reakcji.

• Gość: Looseec wild wild (wola) west IP: *.enformatic.pl 04.05.04, 17:54
      Za to im dali tego nobla??????? cholera........
    • Gość: f Nastepnie zalegalizujmy pedofilie to tez zboczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:29
      niektorzy zaraz powiedza ze orientacja seksualna
    • Gość: wojtek Bardzo wszystkim Państwu dziękuję za podpisanie IP: 62.233.211.* 05.05.04, 18:13
      tego listu. Dla społeczności gejów i lesbijek, a zwłaszcza dla każdej lesbijki
      i każdego geja z osobna, to bardzo wiele znaczy. Tym jednym podpisem
      zrobiliście Państwo bardzo, BARDZO DUŻO - przywróciliście, czy tez nie
      pozwoliliście załamać się wierze w przyzwoitość człowieka - :)
    • Gość: haryton Wiem już jak czuli się Żydzi w latach.. IP: 62.233.211.* 05.05.04, 18:17
      trzydziestych w Niemczech. Jestem gejem i ten wybuch nienawiści dotyczył mnie
      osobiście. To oczywiście przydatne doświadczenie i za to losowi jestem
      wdzięczny. Ale smutne ogromnie i odbierające wiarę w człowieka. Dlatego tym
      bardziej jestem wdzięczny sygnatariuszom owego listu w obronie gejów i
      lesbijek. Dziękuję :)
      • Gość: antypedal a teraz cala nadzieja w Andrzeju Lepperze, IP: *.com 07.05.04, 00:09
        ze przyjdzie i zrobi z wami pedalami porzadek, jak jego wielki poprzednik Adolf
        Hitler.
    • bacu jacy ludzie taka wolność 07.05.04, 13:19
      Istotą demokracji jest nie władza większości ale poszanowanie mniejszości. U
      nas narazie mamy dyktaturę wrzaskliwej, faszystowskiej grupy, może większości -
      nie wiem. Ton wypowiedzi w tej dyskusji jest obrzydliwy. Od haniebnej pogardy
      dla odmienności po kmiotowate teksty z których wynika, że pedały nie powinny
      się wychylać i pchać ze zboczeństwem na oczy skoro nasi tolerancyjni i
      bogobojni obywatele nie każą im przyszywać znaczków do ubrań i nie palą ich
      (chwilowo) na stosach. Kij wam w rzyć!!!! Nie musi się wam podobać!!! GEJE MAJĄ
      TAKIE SAME PRAWA JAK WSZYSCY!! JAK ZECHCA MOGĄ CHODZIĆ W SPODNIACH BEZ
      PÓŁDUPKÓW I NIC WAM DO TEGO!!! NIE CHCECIE OGLĄDAĆ - SIEDŹCIE W DOMU!!
      • Gość: Piotr Re: jacy ludzie taka wolność IP: 195.116.210.* 07.05.04, 16:35
        Dzieki za pozwolenie na siedzenie w domu. Ot, tolerancja.
    • Gość: Natalia Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 22:02
      Jestem absolutnie za tą paradą. A kto się temu sprzeciwia? Oczywsićie
      ORGANIZACJE KATOLICKIE! I gdzie tu tolerancja? skoro ich 'Bóg' kocha tak bardzo
      ludzi, to dlaczego ma pogardzać homoseksualistami?! Dlaczego w takim razie ich
      stworzył?? Tjjaa, dobre sobie. Zyczę wszystkim homoseksualistom wszystkiego naj
      naj naj!! Tak trzymać, Polska kiedyś musi się stać tolerancyjna! Moze stanie
      się to za jakieś 15 lat. Jak to powiedział mój znajomy "kiedy te stare,
      nietolerancyjne pryki wymrą". Z drugiej strony dla nich tez nalezy byc
      tolerancyjnym. W koncu oni wychowali sie w czasach trudnych, dla nich to cos
      dziwnego, ale niech nie obrażają homoseksualistów...
      • Gość: Teresa007 Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:37
        >Jestem absolutnie za tą paradą. A kto się temu sprzeciwia? Oczywsićie
        >ORGANIZACJE KATOLICKIE!

Nie "organizacje" katolickie ale chyba 98 % katolików mieszkających w Krakowie.
        Nawet PO zdaje sobie z tego sprawę - w przeciwnym razie ci liberałowie na pewno
        dołączyliby do SLD i do postępowej partii "racjonaknych antyklerykałów". Co do
        pana Miłosza, przynajmniej jest konsekwentny w swoim antykatolicyzmie: pamiętam,
        jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem aborcji.
        To go właściwie przekreśliło w oczach Kościoła polskiego, choć głośno o tym się
        nie mówi.

• kapitan.kirk Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 14.05.04, 16:14
          Gość portalu: Teresa007 napisał(a):

> Nie "organizacje" katolickie ale chyba 98 % katolików mieszkających w
          Krakowie.

Gratuluję dobrego samopoczucia. Może lepiej jeszcze by zabrzmiało 114%
          katolików?

> Co do
          > pana Miłosza, przynajmniej jest konsekwentny w swoim antykatolicyzmie:
          pamiętam
          > ,
          > jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem
          aborcji.

Chyba raczej przeciwnikiem zakazu aborcji?

A swoją drogą jeżeli po jednej stronie są Miłosz i Szymborska, a po drugiej
          Twaróg z Pękiem, to - przynajmniej dla mnie - wybór autorytetów moralnych jest
          raczej prosty.
          • matti.x Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 15.05.04, 10:22
            > > jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem
            > > aborcji.
            >
            > Chyba raczej przeciwnikiem zakazu aborcji?
            >
            > A swoją drogą jeżeli po jednej stronie są Miłosz i Szymborska, a po drugiej
            > Twaróg z Pękiem, to - przynajmniej dla mnie - wybór autorytetów moralnych
            > jest raczej prosty.

Kapitanie, odrobina dziewięćdziesięcioośmioprocentowej wiary!
            Po diabła się czepiać ustawy antyaborcyjnej, skoro "nic się nie stanie
            gdyby ją czasem naciągnąć"
            • Gość: fiufiu Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:26
              Ciekawa jestem, czy ktoś kiedykolwiek widział Miłosza w kościele?
              • matti.x Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 16.05.04, 01:46
                Gość portalu: fiufiu napisał(a):

> Ciekawa jestem, czy ktoś kiedykolwiek widział Miłosza w kościele?

A gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy, gdyż oni lubią modlić się
                stojąc w synagogach i na rogach ulic, aby pokazać się ludziom; zaprawdę
                powiadam wam: otrzymali zapłatę swoją.

[Mat. 6,5]
                • Gość: matt.z Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:51
                  Milosz chodzi do Tygodnika Powszechnego, wiec nie musi chodzic do kosciola.
                  • Gość: polc Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:25
                    Moze raczej Tygodnik Powszechny chodzi do Milosza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka