Gość: wolfgang87 IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.05.04, 23:47 Te Mlodziez Wszechpolska to ja bym do gazu...Ale to byloby zbyt proste i prymitywne...Moze wykastrowac ? Tez nie to... Delegalizacja nie wchodzi w gre. Ludzie, macie jakies pomysly ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Observer Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.icpnet.pl 04.05.04, 00:23 Oj wydaje mi sie ze naszych slynnych noblistów zacmilo na wiosne.Festiwal mozna organizowac bez tego prowokacyjnego "Haselka" .Jesli kultura jest na poziomie , to obroni sie sama , a tak to tylko znowu wystawiamy sie na jezyki , ze przesladujemy jakies mniejszości .Ktos to sprytnie wymyslił ,zaraz po akcesji sie naglosni sprawę i rezultatem bedzie szybkie wprowadzenie na nastepne obrady sejmu tamatu zastępczego ,a nuz sie uda i nowa pani premier bedzie sie mogla pokazać jako ta Joanna D'arc od gejow z poparciem slynnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bacu Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 07.05.04, 12:11 a weź ty idź na palmę. Jakie "hasełka"? To znaczy,że jak homoseksualiści są cisi i niewidoczni to wszystko w porządku? Byleby się z perwersją na oczy nie pchali? To już wolę tych kmiotów z LPR-u niż takie zakłamane bzdety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek tenis w porcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:28 Takie czy inne upodobanie seksualne to jeszcze nie światopogląd ani nawet nie fundament dla światopoglądu. "Kultura gejowska" to twór pojęciowy z tej samej rodziny co np. osławiona "kultura socjalistyczna". Służy celom politycznym. Bowiem są, i owszem, "politycy gejowscy", którzy pragną robić interes polityczne jako obroncy demokracji. Protesty wywołane przez pomysł 'dni kultury gejowskiej' nie są, jak zauważyłem, kierowane przeciwko gejom. Nikt normalny ich nie obraża i nie kieruje do gazu (jak to radzi uczynić Młodzieży Wszechpolskiej Wolfgang87) Demokracja nie jest zagrożona jeśli ludzie nie chcą się zgodzić na publiczne manifestowanie czyichkolwiek upodobań seksualnych. W wielu kulturach pożycie seksualne jest sferą głęboko intymną i dlaczego politycy gejowscy, walczący jakoby o tolerancję nie mieliby tego akurat faktu szanować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawas Re: tenis w porcie IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 04.05.04, 16:07 Gość portalu: ziutek napisał(a): Demokracja nie jest zagrożona jeśl > i ludzie nie > chcą się zgodzić na publiczne manifestowanie czyichkolwiek upodobań seksualnych > . W wielu > kulturach pożycie seksualne jest sferą głęboko intymną i dlaczego politycy gejo > wscy, walczący > jakoby o tolerancję nie mieliby tego akurat faktu szanować? Powyższa teza daje się obronić pod jednym wszakże warunkiem, mianowicie że homoseksualiści nie kochają się tylko się pieprzą. W związku z tym okazywanie sobie czułości, wspólne dzielenie radości i trosk w przypadku związków heteroseksualnych, nazwać możemy miłością, i chwalić się nią wszem i wobec, natomiast gdy te tę same zachowania dotyczą par homoseksualnych mamy do czynienia tylko i wyłącznie z pożyciem seksualnym czy inaczej intymnym, które to jak sama nazwa wskazuje winno być skrywane przed światem. Odpowiedz Link Zgłoś
bacu Re: tenis w porcie 07.05.04, 13:28 Drogi Jawasie! Poglądów które prezentujesz nie da się skomentowac bez użycia wielu, bardzo wielu wulgaryzmów. Powiem więc jedynie, że biorąc pod uwagę Twoje poglądy podejrzewam, że ani miłość, ani pieprzenie, nie wychodzą Ci najlepiej, co zapewne jest powodem twojej frustracji, i czego na długie lata szczerze Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotron Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 08:33 Jak sie dobrze przyglądnoąć to Młodzież Wszechpolska to same nastolatki po sześćdziesiątce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Szymborska Bi? Miłosz gejem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.05.04, 10:17 Odebrać noble paskudom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Szymborska Bi? Miłosz gejem? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.05.04, 14:16 ale jestes wieśniakiem, czyzby napływowy, a moze jestes z Nowej Huty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 10:56 chyba im się ze starości w głowach poprzestawiało. Zwariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student gratuluje odwagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:05 Nikogo do gazu nie wolno posylac! Nawet w wyobrazni! Gratuluje odwagi noblistom. Mam nadzieje, ze wladze UJ poczuja sie zawstydzone, ze tak szybko wycofaly sie ze wspolorganizacji tej imprezy. Cala ta historia pokazuje po raz kolejny, ze Krakow to ciagle ostoja ciemnoty. Nie utozsamiam sie ze srodowiskiem mniejszosci seksualnych, ale warto w tym miescie przewietrzyc. Zacofanie smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruti Re: gratuluje odwagi IP: *.crowley.pl 04.05.04, 11:10 Zeby zadoscuczynic wladzom UJ to faktycznie sprawy mialy sie nieco inaczej niz to przedstawiono w mediach. Wladze UJ z Ziejko na czele nie wycofaly sie z wspierania imprezy, jedynie zglosily pewne zastrzezenia, ze nie zostaly niektore wydarzenia z nimi skonsultowane. Ostatecznie wladze o ile mi wiadomo wsparly organizacje dni. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: gratuluje odwagi 04.05.04, 14:05 student! głowę to ty sobie sam przewietrza i odśwież najlepoiej naciskając na przycisk reset. Pewnie dlatego jeszcze jesteś studentem, bo jakbys juz był absolwentem to miął byś bardziej poragmatyczne pogląay: olewałbyś to, podobnie jak kulture, naukę i wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: gratuluje odwagi IP: *.sebastiana.ceti.pl 04.05.04, 18:23 Poziom Panskiej wypowiedzi jest taki, ze nie zamierzam nawet polemizowac. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: gratuluje odwagi 14.05.04, 16:07 to ty wiesz co to jest "marnowanie czasu" i w ogóle co to jest "polemika"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: gratuluje odwagi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.05.04, 21:46 Gość portalu: student napisał(a): > Nikogo do gazu nie wolno posylac! Nawet w wyobrazni! > Gratuluje odwagi noblistom. Mam nadzieje, ze wladze UJ poczuja sie zawstydzone, co ty! To uczucie jest im od dawna obce. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 04.05.04, 14:01 Najwiekszym sukzesem gejów i lesbijek jest to, ze o ich happeningach sie tyle mówi i tyle poważnych postaci zycia publicznego się na ten temat wypowiada. Nieważne co się dziej, ważne że się dzieje. A precież tym ludziom tylko o to chodzi, o reklamę. Szkoda, ze że dostojni Krakowianie dają się wciągnąc w ta kampanię reklamową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milusiński Miłosz dyskryminuje zoofili! IP: 149.156.184.* 04.05.04, 14:03 Niby taki wrażliwy, ale w grucie rzeczy nie wyrasta wiele ponad poziom Dulskiej. Bo co z tego, że geje mogą sobie demonstrować, skoro nadal do podziemia spychani są zoofile. Co w tym złego, że człowiek kocha zwierzęta? Czy to coś godnego potępienia? A przecież ostatnie badania amerykańskie dowodzą, że zoofilia jest orientacją ok. 0,2 % populacji. W skali Polski to prawie 80 tysięczy ludzi, w skali Krakowa to 1500 osób. I co z nimi Panie Noblisto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka To po prostu Zdrowa Reakcja ! IP: *.cybernet.ch 04.05.04, 15:31 ...czego zdrowym mieszkancom Krakowa rowniez zycze ! P. S. biedakom z LPR-u i MW nalezy sie rowniez wspolczucie - mimo ich urojen i zaburzonej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Looseec wild wild (wola) west IP: *.enformatic.pl 04.05.04, 17:54 Za to im dali tego nobla??????? cholera........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Nastepnie zalegalizujmy pedofilie to tez zboczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:29 niektorzy zaraz powiedza ze orientacja seksualna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Bardzo wszystkim Państwu dziękuję za podpisanie IP: 62.233.211.* 05.05.04, 18:13 tego listu. Dla społeczności gejów i lesbijek, a zwłaszcza dla każdej lesbijki i każdego geja z osobna, to bardzo wiele znaczy. Tym jednym podpisem zrobiliście Państwo bardzo, BARDZO DUŻO - przywróciliście, czy tez nie pozwoliliście załamać się wierze w przyzwoitość człowieka - :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haryton Wiem już jak czuli się Żydzi w latach.. IP: 62.233.211.* 05.05.04, 18:17 trzydziestych w Niemczech. Jestem gejem i ten wybuch nienawiści dotyczył mnie osobiście. To oczywiście przydatne doświadczenie i za to losowi jestem wdzięczny. Ale smutne ogromnie i odbierające wiarę w człowieka. Dlatego tym bardziej jestem wdzięczny sygnatariuszom owego listu w obronie gejów i lesbijek. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypedal a teraz cala nadzieja w Andrzeju Lepperze, IP: *.com 07.05.04, 00:09 ze przyjdzie i zrobi z wami pedalami porzadek, jak jego wielki poprzednik Adolf Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
bacu jacy ludzie taka wolność 07.05.04, 13:19 Istotą demokracji jest nie władza większości ale poszanowanie mniejszości. U nas narazie mamy dyktaturę wrzaskliwej, faszystowskiej grupy, może większości - nie wiem. Ton wypowiedzi w tej dyskusji jest obrzydliwy. Od haniebnej pogardy dla odmienności po kmiotowate teksty z których wynika, że pedały nie powinny się wychylać i pchać ze zboczeństwem na oczy skoro nasi tolerancyjni i bogobojni obywatele nie każą im przyszywać znaczków do ubrań i nie palą ich (chwilowo) na stosach. Kij wam w rzyć!!!! Nie musi się wam podobać!!! GEJE MAJĄ TAKIE SAME PRAWA JAK WSZYSCY!! JAK ZECHCA MOGĄ CHODZIĆ W SPODNIACH BEZ PÓŁDUPKÓW I NIC WAM DO TEGO!!! NIE CHCECIE OGLĄDAĆ - SIEDŹCIE W DOMU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: jacy ludzie taka wolność IP: 195.116.210.* 07.05.04, 16:35 Dzieki za pozwolenie na siedzenie w domu. Ot, tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 22:02 Jestem absolutnie za tą paradą. A kto się temu sprzeciwia? Oczywsićie ORGANIZACJE KATOLICKIE! I gdzie tu tolerancja? skoro ich 'Bóg' kocha tak bardzo ludzi, to dlaczego ma pogardzać homoseksualistami?! Dlaczego w takim razie ich stworzył?? Tjjaa, dobre sobie. Zyczę wszystkim homoseksualistom wszystkiego naj naj naj!! Tak trzymać, Polska kiedyś musi się stać tolerancyjna! Moze stanie się to za jakieś 15 lat. Jak to powiedział mój znajomy "kiedy te stare, nietolerancyjne pryki wymrą". Z drugiej strony dla nich tez nalezy byc tolerancyjnym. W koncu oni wychowali sie w czasach trudnych, dla nich to cos dziwnego, ale niech nie obrażają homoseksualistów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa007 Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 17:37 >Jestem absolutnie za tą paradą. A kto się temu sprzeciwia? Oczywsićie >ORGANIZACJE KATOLICKIE! Nie "organizacje" katolickie ale chyba 98 % katolików mieszkających w Krakowie. Nawet PO zdaje sobie z tego sprawę - w przeciwnym razie ci liberałowie na pewno dołączyliby do SLD i do postępowej partii "racjonaknych antyklerykałów". Co do pana Miłosza, przynajmniej jest konsekwentny w swoim antykatolicyzmie: pamiętam, jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem aborcji. To go właściwie przekreśliło w oczach Kościoła polskiego, choć głośno o tym się nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 14.05.04, 16:14 Gość portalu: Teresa007 napisał(a): > Nie "organizacje" katolickie ale chyba 98 % katolików mieszkających w Krakowie. Gratuluję dobrego samopoczucia. Może lepiej jeszcze by zabrzmiało 114% katolików? > Co do > pana Miłosza, przynajmniej jest konsekwentny w swoim antykatolicyzmie: pamiętam > , > jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem aborcji. Chyba raczej przeciwnikiem zakazu aborcji? A swoją drogą jeżeli po jednej stronie są Miłosz i Szymborska, a po drugiej Twaróg z Pękiem, to - przynajmniej dla mnie - wybór autorytetów moralnych jest raczej prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
matti.x Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 15.05.04, 10:22 > > jak kiedyś oświadczył dziennikarzowi TVP, że jest gorącym zwolennikiem > > aborcji. > > Chyba raczej przeciwnikiem zakazu aborcji? > > A swoją drogą jeżeli po jednej stronie są Miłosz i Szymborska, a po drugiej > Twaróg z Pękiem, to - przynajmniej dla mnie - wybór autorytetów moralnych > jest raczej prosty. Kapitanie, odrobina dziewięćdziesięcioośmioprocentowej wiary! Po diabła się czepiać ustawy antyaborcyjnej, skoro "nic się nie stanie gdyby ją czasem naciągnąć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiufiu Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 22:26 Ciekawa jestem, czy ktoś kiedykolwiek widział Miłosza w kościele? Odpowiedz Link Zgłoś
matti.x Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr 16.05.04, 01:46 Gość portalu: fiufiu napisał(a): > Ciekawa jestem, czy ktoś kiedykolwiek widział Miłosza w kościele? A gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy, gdyż oni lubią modlić się stojąc w synagogach i na rogach ulic, aby pokazać się ludziom; zaprawdę powiadam wam: otrzymali zapłatę swoją. [Mat. 6,5] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt.z Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:51 Milosz chodzi do Tygodnika Powszechnego, wiec nie musi chodzic do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polc Re: Szymborska i Miłosz poparli organizowany w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:25 Moze raczej Tygodnik Powszechny chodzi do Milosza? Odpowiedz Link Zgłoś