Gość: Carrot IP: *.ics.agh.edu.pl 26.02.02, 20:44 Czy ktos sie moze orientuje, czy ta budowa kolo Filharmonii to pierwszy z obiecanych parkingow podziemnych, czy tez kolejna "perelka" wspolczesnej architektury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krakus Re: Budowa obok Filharmonii IP: *.bci.net.pl 27.02.02, 14:12 Buduja tam hotel, ale jakiej sieci i ilu gwiazdkowy? - nie mam pojecia. Nareszcie obskurne i odrapane sciany kamienic przy Zwerzynieckiej i straszewskiego zostana zasloniete. A co do podziemnych parkingow, to fakt, ze najwyzsza pora wziasc sie za ich budowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merito Re: Budowa obok Filharmonii IP: *.bci.net.pl 27.02.02, 19:22 Z tego co wiem to: 1.Będzie to hotel sieci Radisson SAS .Międzynarodowa sięc hoteli 4-5 gwiazdek 2.Hotle będzie na 6-7 pięter,wkomponowany w zabudowę ,na 200-300 pokojów. 3.Przy takich standardach to około 150-200 miejsc pracy I niech tak się stanie Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 maly szkopul... 27.02.02, 21:20 o jakiej inwestycji mowa? o tej przy zwierzynieckiej, tam gdzie bylo bingo, czy o tej, tuz przy filharmonii na skrzyzowaniu? ja slyszlaem, ze i tu i tu maja byc hotele. moze by tak pod nimi powstaly parkingi podziemne? to by wyszlo wszytskim na dobre chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: maly szkopul... IP: *.chello.pl 27.02.02, 21:55 Tak czy inaczej ciesze się że budują cokolwiek. I nie będzie mi przeszkadzało jeżeli będzie to zbyt extrawaganckie bo miastu brakuje takich budynków. Kiedyś pokazywali projekt zabudowy pustego placu od ul. Grodzkiej do Urzędu Miasta na pl Wszystkich Swiętych - to było coś!. Jak na razie szczytem nowoczesności w centrum jest chyba tylko ekran na Bagateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrot Re: Budowa obok Filharmonii IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 14:55 Jak dzisiaj podał Dziennik Polski, pod hotelem mają powstać 2 poziomy parkingowe na ponad 50 samochodów. Najdziwniejsze jest to, że miejscy rajcy WYRAŻAJĄ ZANIEPOKOJENIE tymi parkingami - ich zdaniem Planty mogą być zagrożone odwodnieniem. Paranoja? Przecież ci sami radni proponują parkingi podziemne nie dalej od Plant, np. przed Domem Turysty na ul. Westerplatte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Budowa obok Filharmonii IP: *.chello.pl 01.03.02, 17:35 Ja też bym się martwił o wody gruntowe gdybyś mnie pozbawił przyszłych zysków dla znajomych i rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Budowa obok Filharmonii 02.03.02, 20:00 Gość portalu: Carrot napisał(a): > Jak dzisiaj podał Dziennik Polski, pod hotelem mają powstać 2 poziomy > parkingowe na ponad 50 samochodów. Najdziwniejsze jest to, że miejscy rajcy > WYRAŻAJĄ ZANIEPOKOJENIE tymi parkingami - ich zdaniem Planty mogą być zagrożone > > odwodnieniem. Paranoja? Przecież ci sami radni proponują parkingi podziemne nie > > dalej od Plant, np. przed Domem Turysty na ul. Westerplatte... jak dla mnie to moga wyburzyc dom turysty i walnac tam parking - prosze bardzo. ale kazdy inny tez sie przyda, zwlaszcza z drugiej strony plant. swoja droga 100 miejsc parkingowych to nieduzo... raczej w wiekszosci na potrzeby hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś