Dodaj do ulubionych

Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza UB

10.05.11, 16:17
Dwa lata bez"zawiasów"??.Równie dobrze można było skazać na dożywocie.
--
Obserwuj wątek
    • herbalix Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza 10.05.11, 16:36
      No w praktyce dostał dożywocie.
    • Gość: balusz Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza UB IP: *.multi-play.net.pl 10.05.11, 17:15
      Jak dla byłego SBeka to i tak za mało te 2 lata. Komunistyczny sprzedawczyk....
      • herbalix Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza 10.05.11, 18:00
        odezwał się ten, który w '89 zamienił legitymację PZPR na solidarnościową
        • Gość: balusz Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza IP: *.ists.pl 10.05.11, 21:40
          Chyba ze mówisz o sobie, bo ja wtedy miałem 14 lat
          • herbalix Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza 11.05.11, 01:17
            To tym bardziej nie powinieneś się wypowiadać.
          • Gość: Brzezina Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 19:34
            Gość portalu: balusz napisał(a):

> Chyba ze mówisz o sobie, bo ja wtedy miałem 14 lat

To jakim prawem wypowiadasz się o tamtych czasach i ludziach, oraz tym co robili i musieli robić?. To tragiczne, że gó...ażerię dopuszcza się do wyrażania poglądów i opini o czasach i ludziach, których nie znali. Czytając historię to za mało do wyrabiania sobie poglądów, bo historię zmienia się na potrzebę chwili a dokumenty żródłowe wtedy znikają.
    • Gość: kloda Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza IP: *.net.autocom.pl 10.05.11, 20:24
      Ale sąd na 100000% zawiesi wykonanie kary ze względu na stan zdrowia.
    • Gość: zmartwiony Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza UB IP: 93.159.164.* 10.05.11, 23:51
      to wredna postać ale jakie macie dowody po 60 latach? zeznania? obdukcję? wątpię czy bezpieka odnotowywała wtedy tortury w akatch. a może politycznie poprawny sąd musi się wykazać? komusze zbrodnie trzeb zwalczać i sądzić - ale to nie może polegać na zamianie miejsc: kiedyś oni tłukli bez dowodów i wyroku to teraz my weźniem rewanż też na podstawie wątpliwych dowodów. to ośmiesza wymiar sprawiedliwości i całe rozliczenia z komuną.
    • Gość: agent Lolek Bezprawie IP: *.aster.pl 11.05.11, 00:46
      W ten sposób tylko niszczy się zaufanie do państwa, podważa sprawiedliwość sądów, dewastuje autorytet prawa - to lincz odwetowy i zmesta, a nie praworządny wyrok sądu. W tym samym czasie bandziorom zbrojnego podziemia, którzy łupili zwykłych ludzi pod pozorem walki z komuną stawia się pomniki jako "żółnierzom wykletym". Nikt nie będzie szanowała takiego państwa.
    • thewhitestripes Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza UB 13.06.11, 17:37
      Dwa lata za znęcanie to nieco mało wg. mnie. Nie wiem dokładnie jak wygląda kwestia przedawnienia czynów; orientuje się ktoś?
      • szto_tawariszczi Re: Dwa lata więzienia dla byłego funkcjonariusza 13.06.11, 22:31
        dobrze że mój Dziadek bohatersko walczący z bandami

nie doczekał tych czasów..............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka