Gość: an Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 12:11 Dlaczego Hitler tępił Żydów? Bo nie znał goroli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak W zakopane atom powinien strzelic. IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.11, 12:57 I uwolnic piekne tatry od bandy wiesniackich prymitywow...zwanych "goralami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo A mnie się "nie widzą" sami górale! IP: 212.120.136.* 28.06.11, 13:09 Prostackie, aroganckie, zarozumiałe żłoby, wyśmiewające się z turystów, dzięki którym zarabiają pieniądze; blokujące rozwój regionu - "żadnej drogi tu modernizowac nie będziecie, bo my nie chcemy, a cepry i tak tu przyjadą, co nas to obchodzi, że w korkach". Prawo budowlane mają w spasionych tyłakch, ciągle im źle, wciąz niedobrze, uważają, że cały kraj powinien im buty lizać. Nosa toto poza Zakopane nie wychyla, ale ważne że ho! Wyżej s***ą niż d**ę mają - życzę im sedecznie, żeby się na tej swojej pogardzie i arogancji tak przejechali, żeby chleb musieli brać na kredyt, wtedy może spuszczą z tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vrf Re: A mnie się "nie widzą" sami górale! IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 15:09 DOKŁADNIE TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ribik Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.11, 13:49 Uzdrowienie sytuacji jest bardzo proste, przyjeżdża ekipa, pytanko do właściciela na podstawie czego ma postawiony budynek, nie ma odpowiednich dokumentów, pan idzie siedzieć, płaci karę z odsetkami od momentu wybudowania, budynek wyburzają, następny proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwydra Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi 28.06.11, 16:26 Zakopane to jedno z najbrzydszych miejsc w Polsce, dzikie ilości reklam, chaos i paskudne budowle. Brrrrr tego drania co doprowadził Zakopane do takiego stanu powinni wywieźć na taczkach. No, ale jak widać brakuje w Zakopcu ludzi myślących perspektywicznie. Mam tylko nadzieję, że inne polskie miejscowości na tym zyskają, a nie tylko Słowacja. Dla mnie osobiście Zakopiec powinno się zaorać i zacząć budować prawie wszystko od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górol A co nam sie cepry bedom wtroncać w nase sprawy? IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 17:26 Jak zechcem, to se wybudujem na Krupówkach wiezowiec, i co mi zrobita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaaaha Re: A co nam sie cepry bedom wtroncać w nase spra IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 28.06.11, 20:40 Buduj sobie co chcesz, nawet nastrac sobie mozesz na srodku swego domu. Gowno nas to obchodzi. Tylko co ty zrobisz bez nas , jak pieniedzy do Zakopca nie przywieziemy? Pojedziesz do swojej Hameryki, aby troche dutkow przywiez? Jedz w cholere:) Odpowiedz Link Zgłoś
redix68 Przeciwieństwem Zakopanego jest w tym przypadku 28.06.11, 18:13 Kraków. Jest ci tam stosowny wydział i pozwolenia. Dbają te urzędniki za ład architektoniczny, więc nic dziwnego, że na stosowne decyzje trzeba czekać miesiącami albo i latami. Na szczęście jest krótka ścieżka dla developerów, którzy od ręki dostają pozwolenia na budowy. Im większa inwestycja tym bardziej pasuje do otoczenia. Często są to cuda architektoniczne jak Hilton czy lofty ("Nowe Miasto"). Budziłyby zazdrość u dawnych architektów. Nie tylko słuszne są te budynki w swej urodzie, ale jeszcze w funkcjonalności - zgodnie z potrzebami wynikającymi z planami zagospodarowania. I tak oto w rejonie Kijowskiej wyrasta las budynków użyteczności publicznej. Człowiek może się w tym mieście czuć komfortowo dzięki obrotnym urzędnikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceperka Górale: Prawo budowlane olewamy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 21:03 A propos Pardałówki. Gąszcz przypadkowych budowli ustawionych bez ładu i składu. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi 29.06.11, 23:14 Szwajcaria - protestantyzm - poszanowanie dla prawa. Polska - niedzielny katolicyzm - pogarda dla prawa. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmitters Re: Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: *.gfk.pl 30.06.11, 14:29 a Pani zapewne ate bądź deistka i na czerwonym świetle żeś Pani nie przechodziła. Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 07:21 plany zagospodarowania zakopanego jest ich faktycznie całkiem dużo. I masz ludzie się postarali a teraz ich na bruk wyrzucą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: *.bb.sky.com 30.06.11, 13:47 Brawo Zakopane! Miejmy nadzieje, ze reszta kraju podazy tym tropem i usuniemy zbedna administracje na rzecz wolnosci budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posesjant Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: 149.156.55.* 03.07.11, 10:15 Podkreślanie na każdym kroku dutków i brak zainteresowania "turystami kanapkowymi", o czym wiele lat temu publicznie powiedział tamtejszy starosta, powoduje, że ja zacząłem na każdym kroku dyskredytować ten region. Dla wielu ludzi okazuje się, że chcąc zobaczyć Tatry wcale nie trzeba spać, jeść i nocować w Zakopanem. Bachledy i spółka na swoje szczęście może liczyć na kmiotów ze stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd pazerna chołota IP: 77.236.24.* 03.07.11, 12:48 "a widzioł kto co ohydniejsego niź Krupówki?" Nawet Giewont górolskie szmalcowniki zasłoniły napisem: LAS VEGAS (sic!). Szczyt obciachu. Zobaczyć i uciec - i już więcej nie wracać do tej pazernej chołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też arch. a widzioł widzioł IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 00:29 na przkład pisarstwo i logikę imd, "Pazerniacy" z obcobrzmiącymi szyldami w niedopuszczalnych miejscach są w Pl niemal wszędzie - i nie jest to wyłączna cecha Zakopanego /gdyż u nas rozwiązań np. litewskich czy francuskich brakuje/ - Kraków pod tym względem nie jest lepszy, czy też dajesz parę godzin na jego zwiedzanie i bezpowrotną ucieczkę z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
rocky-road to mi sie podoba 07.08.11, 20:39 jak maja plany to niech buduja na zdrowie ! oczywiscie lobby projektanckie i urzednicze sie burzy, bo sie je pozbawia wplywow, prestizu, lapowek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Górale: Prawo budowlane się nam nie widzi IP: 194.129.64.* 07.11.11, 17:57 Witam wszyskich. Właśnie jestem na etapie przygotowywania się do jesiennego egzaminu na uprawnienia budowlane i jak kazdy prawdopodobnie wie znalezienie wszystkich ustaw zajmuje troche czasu. Jednakże ostawnio znalazlem bardzo pomocna strone gdzie mozna sobie sprawdzić wszystkie potrzebne ustawy i normy w danej specjalizacji. Ulatwia to znacznie sprawe w szukaniu. ponoc w niedlugim czasie ma byc rowniez darmowy test na uprawnieania budowlane we wszystkich specjalizacjach. strona to www.budowlaneuprawnienia.pl Mam nadzieje że im się uda to zrobić do 25 listopada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś