Dodaj do ulubionych

Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katynia

• rossonero9 Kraków to jeden wielki POślizg 08.08.11, 21:17
    • Gość: wuwuwu Re: Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 21:39
      Do dziś Redakcjo pamiętam artykuł sprzed dwóch lat o ostrzeżeniach dla firmy Radko i stadko, "że będą milionowe kary za dzień opóźnienia!!!" Może warto go byłoby przypomnieć ?

Kto zapłaci za opóźnienia?
      bezpośrednio nikt, bo ktoś bierze za te obsunięcia niezłą kasę. Na pewno nie jest to nikt z ZIKiT ani z Magisratu, oczywiście.

Za to trzeba przywalić strefę tylko dla TYCH ZE STAŁYM MELDUNKIEM i NA JEDNO AUTO, podnieść ceny za parkowanie i komunikację, czynsze, wywóz śmieci itp.
      Dróg się dalej nie naprawia - bo i po co?

Żenująca jesteś Rado Miasta, PO_PIS_I_INNE_BADZIEWNE_PARTIE.
      Żenujący jesteś panie Bartel_i_cały_ZIKICIE, do którego nawet nie można się dodzwonić (co tam będziemy sobie zawracać głowę w wakacje).
      Najważniejsze, że tyłki siedzą na odpowiednich krzesłach, prawda?
    • Gość: Soohutch Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katynia IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 22:52
      Jeżdżę prawie codziennie tym rondem od ponad 2 lat. Odkąd zaczęła się budowa jeszcze nie widziałem żeby się tam ktoś z robotą uwijał. Jak zawsze jeden kopie, a pięciu patrzy czy równo. Chodzą chłopki z napisem majster na kamizelce i chyba krokówkę robią codziennie bo tylko tyle widzę. Raz jeden coś przyspieszyli jak stawiali zachodnią część estakady. Poza tym letarg zimowo-letni cały czas się uskutecznia. Jedynie co bez przerwy zmieniają to przebieg drogi, żeby się kierowca przypadkiem nie przyzwyczaił, coraz to bardziej durny za każdym razem. Sorry chłopaki, ale przy tych od Nowohuckiej to jesteście nieruchawe glizdy, tam naprawdę widać było postępy, a i otwarcie mile mnie zaskoczyło. Łyżeczką od herbaty można szybciej tunel wykopać przez ten czas, co wy się opieprzacie.
    • Gość: clen Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katynia IP: *.146.12.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 07:39
      Może Pan Redaktor zadałby sobie trud "przepytać" właścicieli firmy Radko ( generalnego wykonawcy ) na temat postępu prac na rondzie a nie karmić czytelników bzdurami wypowiadanymi przez pracowników ZIKIT-u.
    • Gość: x Chodnik już się rozpada IP: *.home.aster.pl 09.08.11, 17:47
      Chodnik np. przy Armii Krajowej już się rozpada, płyty są krzywo położone, część się osuwa na skarpie - nie ma to jak fuszerka która nawala jeszcze przed oddaniem inwestycji.
      • Gość: tt Re: Chodnik już się rozpada IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 19:34
        tez to wlasnie dzisiaj widzialem, chodnik zaczyna zjezdzac po skarpie...dramat
    • Gość: Obserwator polaku.... IP: *.net.stream.pl 09.08.11, 21:53
      polski i ruski to samo! oto twoja mowa narodowa oznacza to rowniez ze jesli polacy beda mieli jakis problem moga sobie wypozyczyc ruska armie......nie trzeba do kaliningradu mozna blizej do warszawy miasta ruskiego ukladu warszawskiego albo do angli tam juz polityka zajmuja sie ludzi ruskiego agenta walesy gdyby ktos nie znal angielskiego polscy policjanci chetnie rozmawiaja w swoim jazyku jezyku albo mowie(MOBA)
    • anteas Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katynia 10.08.11, 15:59
      Na miejscu tego całego hamarnika, czy jak mu tam, złożył bym do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez deszcz.

Gdyby doszło do rozprawy, to nad salą sądową trzeba by było rozebrać dach, żeby oskarżony mógł uczestniczyć w procesie. A jak by rozprawa wypadła w słoneczny dzień, to by ukarano oskarżonego za niestawiennictwo. A najlepsze by było, jak by policja otrzymała nakaz sprowadzenia oskarżonego! Ciekawe jak by to zrobili.
    • Gość: carven Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katynia IP: *.mespce.com 11.08.11, 09:32
      Teraz już przegieli i wewnętrznie jestem już tak wpie....ny że najchętniej to bym skrzyknął 15 samochodów i zablokował rondo jeżdżąc przez godzinę w kółko to może by zmusiło media do wzięcia się za ten temat. Co to wogóle jest za artykuł, może reporterzy by wzięli się do roboty i faktycznie dowiedzieli się czy i jakie kary umowne zapłaci Radko lub choćby poświęcili jeden dzień i policzyli ilu pracowników jest w ciągu dnia na budowie. To jest kpina żeby inwestycja za ponad 100 MLN zł była realizowana tak jak wykonawcy wygodnie. Ile razy tam przejeżdzam to jestem w stanie doliczyć maks 10 osób ( no chyba że pozostałych 50 kopie tunel ). Ostatnio jeszcze czytałem, że Radko bedzie pracować na 3 zmiany żeby dotrzymać terminu ale pewnie noce chłodne są i zrezygnowali. Faktycznie chyba trzeba zrobić jakąś akcje mieszkańców żeby temat ujrzał światło dzienne i żeby wreszcie zatrząsnać ZIKIT'em.
      • Gość: e Re: Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katy IP: *.home.aster.pl 11.08.11, 10:06
        Świetny pomysł.
      • Gość: Bibik Re: Kolejny poślizg przy budowie ronda Ofiar Katy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 23:39
        Ja też jestem chętny, i paru moich kolegów również :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka