Dodaj do ulubionych

Wygrała bryndza i smaki z Kresów [WIDEO]

IP: *.ists.pl 15.08.11, 19:22
Jadłeł pierożki z 4 restauracji. Albo były kiepskie albo bardzo kiepski.
Grube twarde ciasto przypominajace asfalt, smażone na zużytym do granic oleju.
Z tej przeciętności wybijały się rzeczywiście pierogi kresowe, ale nie na tyle aby chciało się je próbować jeszcze raz i jeszcze raz.
Ciekawe były równiez pierogi z jabłkami i cynamonem.
A tak 90% badziewia.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Wygrała bryndza i smaki z Kresów [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 20:55
      zachęcony informacją o dobrych pierogach trochę poszperałem ( dziś na pierogi się nie załapałem i chciałem mieć szansę ) ale z informacji jakie udało mi się znaleźć w sieci wynika że ctm galicja jest dystrybutorem a nie producentem pierogów ... czegoś chyba nie rozumiem
      • aarvedui ekstremalnie drogie, nieciekawe i przeciętne 15.08.11, 22:19
        ekstremalnie drogie, nieciekawe i przeciętne - taka była większość pierogów.

serio - zamiast kupować za 1,50 za sztukę mogę sam zrobić 100xlepsze pierogi - ruskie, ze szpinakiem, z różnymi owocami, z serem, z bryndzą albo fetą.

większość nadzień pierogów była bez pomysłu w treści i formie, bez polotu w smaku.

dostrzegłem tylko 3 ciekawe pomysły, wygrały 2 z nich, szkoda całkiem niezłych pierogów w kształcie gwiazdki z nadzieniem z młodej kapusty i kwaśnego twarogu.
    • Gość: Pol Wygrała bryndza i smaki z Kresów [WIDEO] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.11, 08:22
      1,50zł za małego pierożka?! To był pierwszy i ostatni raz mojej bytności na festiwalu pierogów. Już prędzej bym zrozumiała porcję np.3 sztuk za tą cenę a nie jeden mikro pierożek. To nie jest żaden festiwal a okazja do "nachapania" się za cały rok dla restauratorów. Żenujące przedstawienie...
      Lepsze i przede wszystkim większe pierogi robi moja babcia. :)
      • cirano Re: Wygrała bryndza i smaki z Kresów [WIDEO] 16.08.11, 08:31
        Tosz to nie była "parada pierogów polskich", a zwykła krakusowa "parada oszustów" i brutalnego trzepania kasy!
        Jedynie to umieją!
    • misself Kresowe! 16.08.11, 14:06
      Jadłam ostatnio i były pyszne.
      Owszem, ciasto nieco za grube, ale widać, że są ręcznie robione, to raz, a dwa, że Królestwo Pierożka to w końcu bar z pierogami, a nie dom czy wykwintna restauracja. Jak na kupne pierogi są bardzo dobre, i to nie tylko te.

Jakie to pierogi w kształcie gwiazdy? Wycinane foremką czy jak?
    • Gość: hihi Re: Wygrała bryndza i smaki z Kresów [WIDEO] IP: *.plastcom.pl 16.08.11, 15:26
      Made in Krakow w polskiej Małopolsce....o nie, lepiej nie.
      Słynne powoli centrum polskiego dziadostwa, kanciarstwa, zdzierstwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka