Dodaj do ulubionych

Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka

01.09.11, 00:24
"Od kilku tygodni każdy, kto chce korzystać z uroków zbiornika, musi zarejestrować się w Stowarzyszeniu "Zakrzówek", wykupić za 10 zł identyfikator i klucze do kłódek oraz zapłacić 50 zł za sprzątanie lub zobowiązać się samemu do sprzątania. Takie decyzje podjęto po serii wypadków, do jakich doszło w te wakacje"

Aha. Czyli jak zapłacę to już nie dojdzie do wypadku z moim udziałem wiec na Zakrzówek mogę wejść. Topić się będą tylko ci co nie zapłacili i forsują ogrodzenie.
A ja myślałem ze takie cuda jak kupowanie odpustów to tylko w KK.

Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.ghnet.pl 01.09.11, 01:30
      Załóżmy, że jakiś pływak topi się w Zakrzówku, jeżeli ktoś będzie chciał go ratować to gdzie ma się udać po kluczyk? Czy policja, pogotowie i straż ma dostęp do tego terenu na wypadek nagłej akcji?
      • Gość: gość Oj no coś ty. IP: *.ists.pl 01.09.11, 04:56
        Kieszenie sobie kasą nabijaja i uwijają się jak mogą.

Bo jak w wyborach wygra to co jest teraz w parlamencie, to spokojnie będzie można kraść tak jak dotąd - o ile się jest kolesiem tych co u żłoba.

Ale jeśli nie wygra to co jest, no to skończy się mozliwość takiego jak teraz złodziejstwa. A jak wygra Nowa Prawica - to w ogóle zabronią kraść.

I będą musieli iść do jakiejś pracy.

No to kradną póki się da.

O kasę chodzi i tylko o kasę, o nic innego.

Pamietaj, zawsze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
        • Gość: ? Re: Oj no coś ty. IP: 77.236.16.* 01.09.11, 05:39
          zimno się robi....

chyba już problem z masowym topieniem się odłożony do czerwca przyszłego roku...
          • Gość: Uwolnić Zakrzówek! Re: Oj no coś ty. IP: *.play-internet.pl 01.09.11, 09:47
            Uwolnić Zakrzówek!
        • Gość: raj Re: Oj no coś ty. IP: *.motorola-solutions.com 01.09.11, 12:16
          > A jak wygra Nowa Prawica - to w ogóle zabronią kraść.
          [...]
          > O kasę chodzi i tylko o kasę, o nic innego.

Jakiś dziwny jesteś, skoro z jednej strony zdajesz sobie sprawę, ze tym "u góry" chodzi tylko o kasę, a z drugiej strony naiwnie wierzysz że jakaś "Nowa Prawica" "zabroni kraść". Może i zabroni, ale nie swoim. Pod siebie zawsze napiszą takie prawo, zeby było dla nich korzystne, wszystko jedno jaka będą nosić flagę.
      • Gość: " Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 07:30
        No to pływak musi poczekać z tym topieniem się. Jakieś 40 minut. Klucz nie jest na zawołanie.
      • Gość: judaszowy tak ma dostęp, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 08:01
        a jak się ktoś będzie topił to na wlasne życzenie, trzeba być chorym żeby wlazić na skały wapienne i liczyć na to że się nie oderwą tym bardziej że to były kamieniołom i były strzelane dynamitem, sam widziałem jak głaz wielkości samochodu odleciał.......... brrrr aż mnie ciary przechodzą
    • Gość: Lay C. Chcą chronić Modraszka znad Zakrzówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 07:13
      A ścigać to się można na ulicy Bora - Komorowskiego, o!
    • Gość: Wolę basen Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.09.11, 08:26
      "Cztery młode kobiety z przyczepionymi do pleców skrzydłami" - chyba nikt nie weźmie na poważnie takiego zgłoszenia :D

Dalilby spokój ludzie temu zakrzówkowi, zamiast tego zrobić prostest pod urzędem miasta, z butelkami tak jak warszawie. Nie tędy droga motylki !
    • Gość: Krakus Dziennikarz widać opłacany przez Gerium. IP: *.152.149.59.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.09.11, 08:50
      To dzialania urzedasow i gerium maja znamiona przestepstwa
      • Gość: samad mieszkańcy Krakowa szantażowani przez Gerium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 09:16
        albo się zgodzicie na osiedle albo zamykamy zakrzówek
        • Gość: kl Gość portalu: samad napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.11, 09:29
          > albo się zgodzicie na osiedle albo zamykamy zakrzówek

Nie strasz, nie strasz, bo sie zesrasz... A tak pozatym to mozesz zamknac swoja glupia gebe.
        • Gość: raj Re: mieszkańcy Krakowa szantażowani przez Gerium IP: *.motorola-solutions.com 01.09.11, 12:19
          > albo się zgodzicie na osiedle albo zamykamy zakrzówek

No to niech zamkną. Jeżeli komus zalezy na tym, zeby na Zakrzówku nie było osiedla (a nie na tym, zeby on mógł pójść na Zakrzówek się pokąpać) to bedzie z takiego obrotu sprawy nawet zadowolony :) A Gerium niech sobie utrzymuje zamknięty teren, z którym nie bedzie mogło nic zrobić. W czym problem?
        • Gość: dg Re: mieszkańcy Krakowa szantażowani przez Gerium IP: *.ghnet.pl 01.09.11, 13:58
          Gówno zamkniecie przeklęte pisiory.
    • jimir Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka 01.09.11, 09:49
      Uchwalić ustawę obligującą rodziny topielców, ponoszenia całych kosztów szukania i usuwania trupów. Założę sie że poskutkuje.
      • wiesenblum Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka 01.09.11, 10:09
        Jasne !
        1. Załóżmy, że jestem samobójcą. Myślisz, że ew. koszty jakie poniesie rodzina coś mnie obchodzą? No może w wyjątkowych przypadkach. Piję flaszkę wódki, skaczę i tyle.
        2. Załóżmy, że nie jestem. Myślisz, że jeśli mam na tyle mało w głowie, żeby się tam kąpać, to będę w stanie pomyśleć o tym co mi grozi i o ew. kosztach dla mojej rodziny? To tak jak na drodze za kierownicą: wypadki zdarzają się innym.
      • Gość: gogo Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.opera-mini.net 01.09.11, 11:26
        puknij sie w glowe.
    • Gość: raj Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.motorola-solutions.com 01.09.11, 12:12
      @wiesenblum: No właśnie. Cos podobnego miałem napisać - w jaki sposób ogrodzenie zalewu ma poprawić bezpieczeństwo, skoro nadal moze tam mieć dostęp każdy, kto zapłaci te 50 zł opłaty? Czy zapłacenie opłaty gwarantuje, że dana osoba nie spadnie do wody - z własnej głupoty, lub przypadkiem, np. straciwszy równowagę nad urwiskiem (a bramki, do których członkowie stowarzyszenia mają klucze, umozliwiają dojście nad sam brzeg urwiska)? Ewidentnie widać, że chodzi tylko o kasę. Oczywiście właściciel terenu ma wszelkie prawo pobierac opłaty za dostęp do tego terenu, ale niech bedzie powiedziane jasno, że o to chodzi, a nie o jakieś "bezpieczeństwo".
      Natomiast działań modraszków nie popieram - protestowanie, pikietowanie było OK, ale niszczenie ogrodzeń i włamywanie się jest nie w porządku. Jest to czyjaś własność, ktoś miał prawo zamknąć ten teren, mozna się z tym nie zgadzać, ale trzeba to uszanować i nie niszczyć.
      • Gość: M Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 12:51
        co zniszczyli?
        • Gość: M Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 12:52
          aha, juz wiem - wizerunek Gerium. Ale oni od początku mieli zły wizerunek, wiec go chyba nie zniszczyli.
        • raj001 Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka 01.09.11, 17:00
          > co zniszczyli?

była w artykule informacja, ze "ktoś" ukradł wszystkie kłodki, ze jacys ludzie włamali się do furtek itp. Oczywiście nie ma dowodu, że to zrobił ktoś z modraszków, ale znam takie akcje od "drugiej strony" i wiem jak się je robi ;) (zresztą parę osób od modraszków też znam) - to jest oczywiste że pewne rzeczy robią "nieznani sprawcy" i nikt oficjalnie nie wie, kto to... (np. "ktoś" namaluje farbą na ulicy przejazd rowerowy w miejscu, gdzie miasto od dawna nie chciało go zrobić...)
          • Gość: M Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 19:49
            to jest insynuacja i pomówienie, ale zapewne Modraszki w przeciwieństwie do Gerium nie pobiegna z tym na policję
            • Gość: raj Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.ghnet.pl 01.09.11, 23:56
              Weź wyluzuj człowieku... "insynuacja i pomówienie"... wszystko musisz tak smiertelnie powaznie traktować?
              Naprawdę wiem jak się robi takie akcje, wiem "od środka"... :)
      • Gość: rębilas Re: Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 16:45
        podstawowa sprawa nie cały teren należy do tej spółki a ogrodzili cały - w tym problem. Część należy do Skarbu Państwa albo Gminy Kraków nie jestem pewny czy został skomunalizowany.
    • Gość: M Modraszek na prezydenta! IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 12:53
      Pamietajcie, że nielegalne skakanie przez płot prowadzi do prezydentury.
    • Gość: Mario Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 01.09.11, 13:50
      A te kobiety to trochę niekonsekwentne są. Jeżeli teren jest ogrodzony to modraszek ma spokój i nie jest niepokojony przez ludzi. O co zatem chodzi z tym przeskakiwaniem płotu?
    • Gość: sokole oko Zatopić tam to całe Gerium! IP: *.ghnet.pl 01.09.11, 13:57
      A Zakrzówek dla mieszkańców Krakowa - jak zawsze było.
      • Gość: gość Re: Zatopić tam to całe Gerium! IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 15:14
        uważaj bo ciebie tez wytropią i zamkną za nawoływanie do popełnienia morderstwa
        • Gość: m Gość portalu: gość napisał(a): IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.11, 15:40
          > uważaj bo ciebie tez wytropią i zamkną za nawoływanie do popełnienia mo
          > rderstwa

chyba troche przesadzasz co, przewrazliwiony jestes, idz zaparz sobie ziolek...
        • Gość: kalle Re: Zatopić tam to całe Gerium! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 20:30
          A jakby napisał, że należy Gerium wysłać do wszystkich diabłów, to też byś napisał takie głupoty, że to nawoływanie do czegoś tam? Puknij się w swój durny łeb.
    • Gość: Leo Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.11, 19:50
      Biedny deweloper odwraca kota do góry ogonem. Ale ten teren i tak niebawem będzie musiał odsprzedać miastu, jak ten uchwali miejscowy plan zagospodarowania. A póki co niech bije pianę i dodatkowo zraża do siebie ludzi. Byle do wiosny panowie deweloperzy. Może wtedy będzie już po siatce bez waszej łachy.
    • Gość: ZŁY_MODRASZEK Chcą ścigać Modraszka znad Zakrzówka IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.11, 00:35
      Nigdy mnie nie złapiecie!
      I tak będę napadał i forsował ogrodzenie!
      A jak ktoś się będzie stawiał, to hopsasa w głąb zakrzówasa!

Mnie przeganiać?

Ha HA Ha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka