Dodaj do ulubionych

Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie?

IP: 77.236.28.* 08.09.11, 23:15
Trybu... Wyborcza znowu szczuje! A gdzie miały się bawić dzieci, gdzie można było pójść z kocem jak były koncerty na Błoniach? Wtedy było wszystko dobrze, nie? Wolę owce od niektórych redaktorów:)
Obserwuj wątek
    • Gość: owczarz Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.187.239.53.ip.abpl.pl 08.09.11, 23:19
      Cóż za obiektywny artykuł,wszyscy przeciw pomysłowi.
      A gdzie ci co za?
      Wiemy,wiemy,gazetka Majchrowskiego nie trawi i zrobi wszystko,by wbić mu szpilę.
      Gazeta z ambicjami a taka małostkowość.
      • Gość: mad Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.ghnet.pl 09.09.11, 00:56
        dup.iata ta gazeta i tyle, żenada nie artykul
        • ahk4iepaiv8u :) 09.09.11, 07:22
          Zasadniczo też wolę owce od redaktorów, a co do oscypków,
          podejrzewam, że prędzej pojemy owcze bobki..

malopolanin.pl/10080_kontrowersje_wokol_wypasu_owiec_na_bloniach.html
          :)
          • ahk4iepaiv8u co-poniektórzy 09.09.11, 07:24
            proponuję na zapas zacząć się martwić co będzie,
            jak jakaś owieczka w religijnym amoku obsika albo obesra
            ten święty papieski kamień co tam się wciąż wala..
            • Gość: !@## gang Majchrowskiego zrobił z Krakowa wiochę IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 09:37
              nie zależy mu, bo on nie stąd
              • q-nick Lepsze owcze bobki niż psia kupa 09.09.11, 11:24
                Ciekawe ilu z tych oburzonych mieszkańców pozwala psom robić gdzie popadnie, a potem po nich nie sprząta? Na prawdę wolę wdepnąć w owczy bobek niż psią kupę śmierdzącą najtańszą karmą. Dotychczas Błonia to była jedna psia kloaka. Ja tam nie widzę różnicy. Trawa będzie ładniejsza.
                • Gość: hetero sapiens To teraz będzie mix! IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 14:37
                  Można i tak.
                • Gość: izazetr Re: Lepsze owcze bobki niż psia kupa IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 16:58
                  Trawa ladniejsza nie bedzie , zwlaszcza ze owce beda 2 miesiace a Blonia nie sa na tyle duze by miala czas odrosnac .
                  • Gość: hildebrant No... Zdanie konesera. IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 21:09
                    Ja, niestety, aż tak dobrze się na ekskrementach nie znam.
          • Gość: Mateusz Re: :) IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.11, 08:08
            Wszyscy się przejmują owczymi bobkami , a na codzień biegające psy to tam tylko spacerują :) i nikt się nimi nie przjmuje
      • Gość: oko Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:18
        Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł-a co?
        www.youtube.com/watch?v=YdIB8fUCTbw
        www.youtube.com/watch?v=ObLeRPLyguc&feature=related
    • Gość: W Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: 195.150.224.* 08.09.11, 23:22
      A to że w ciągu dnia parę tysięcy psów zostawia swoje G na Błoniach to nikt nie weźmie pod uwagę. Wolę owce!
      • Gość: Pawel po co owce i psy??? IP: *.home.aster.pl 08.09.11, 23:27
        jak w temacie. plus wyjezdzam z tego kraju, tym bardziej jak pisiory zalozy koalicje z sld.
      • Gość: izka Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 17:02
        Nie wiem czy wole owce , na razie nie mam porownania . Za miesiac bedzie wiadomo czy lepsze psie czy owcze kupy . Dziwne ze opcja " bez kup " nikomu nie przyjdzie do glowy .
    • omniasol Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 08.09.11, 23:30
      Hehe Pomijajac sanatoryjne warunki i czystosc powietrza jakie tam panuja i tak nie bedzie mogl robic oscypkow bo nie ten powiat :-)
    • Gość: antyowca Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 23:31
      Ten pomysł to kompletny debilizm!!!! Cóż w Wawie mówią o nas "prowincja" i niestety mają rację.
      • Gość: leXXX Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.hsd1.pa.comcast.net 09.09.11, 03:48
        antyowca

Piszesz glupoty gorsze sa stragany w rynku a owce coz ...skoro barany sa w Warszawie dlaczego owce nie moga byc w Krakowie?Ogarniasz?
        • wujekzielarz Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 04:49
          O Krakowie mówi się "prowincja" nie dlatego, że się sprowadza owce, ale dlatego, że tutaj każde naruszenie status quo, każda inwencja, każdy innowacyjny projekt zawsze wywołują święte oburzenie. Dla mnie owce na Błoniach to naprawdę oryginalna akcja promocyjna, ale niestety znakomita większość obywateli tego miasta ma drobnomieszczańskie kompleksy, które przejawiają się w histerycznym wręcz strachu przed jakimkolwiek skojarzeniem ze wsią. Mieszkam tu już 16 lat i wciąż nie jestem w stanie pojąć tego umysłowego zatwardzenia.
          • Gość: Yogi Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 09.09.11, 08:34
            Kraków to grajdół i dlatego mieszkańcy tak boją się przed kolejnym zgrajdoleniem. Wyobraź sobie przyjeżdza wycieczka z zachodniej europy do biednego kraju. Mają już jakies stereotypy, patrzą a tu w środku miasta owce. I co myślą? Stereotyp się utrwala.
            W krakowie często mówi się o wieśniactwie bo 90% mieszkańców takich właśnie jest. Kto tutaj ma krakowskie korzenie dalej niż dwa pokolenia? Nikt! Widać to chociażby po kulturze ludzi, obsługi w urzędach. Zadzwoń sobie gdzieś do warszawy to poczujesz oddech a tutaj tylko kwas.
            Dla mnie owce to obciach dodatkowy bo i tak wstydzę się za Kraków w obecnej formie. Wstyd mi i już...
            • Gość: góral Błagam Cię - wyjedź !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:37
              Najlepiej z ową "wycieczką z zachodniej europy" na której opini tak strasznie ci zależy, za owce na błoniach ci wstyd ? mi bardziej za krakowskie lachociągi polujące na pijanych angoli, choć też nie bardzo !
              Krakus z dziada pradziada (od 1863 w Krakowie) ksywa "góral"
          • Gość: Kocham Kraków Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:45
            z tym jest tak, ludzie zjeżdżają się do Krakowa w okolicznych wsi i chcą stać się tak zwanymi "miastowymi" lub inaczej mieszczanami. Kiedy zobaczą krowę czy owce powracają wspomnienia, które mieli nadzieją wymazać z pamięci. Pierwszą reakcją obronna jest oburzenie. Wszystko w tym temacie. Dodam jeszcze że wypas na błoniach nie jest w Krakowie niczym nowym, zresztą błonia to leżą po części na czarnej wsi i zwierzyńcu. Czym się tu oburzać.
      • Gość: gość Chłopie, ty żywemu nie przepuścisz. IP: *.ists.pl 09.09.11, 14:16
        Chłop żywemu nie przepuści:

www.youtube.com/watch?v=Q844kmcodh4
    • rrrzodkiewka Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 08.09.11, 23:33
      A ja jestem za :P
      Po pierwsze: to tylko część Błoni, na wypas dzieci jest jeszcze mnóstwo miejsca.
      Po drugie: na pewno owce są ciekawsze od większości cudacznych imprez się tam odbywających.
      Po trzecie: nie ściemniajcie, i tak 90% krzykaczy chodzi tylko asfaltówką wokół Błoni.
      Po czwarte: artykuł nosi pewne znamiona propagandy politycznej, a to nigdy nie jest rzeczywisty obraz rzeczywistości.
      Nie znam osoby, która biorąc pod uwagę fakt że to tylko 2 miesiące nie podeszła do sprawy entuzjastycznie i nie zapowiedziała że w weekend idzie na Błonia:)
      • Gość: Kyrk Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 23:38
        Dobrze powiedziane!
        Wydaje mi się, że niektórzy przeciwnicy owiec mają jakies kompleksy na punkcie miastowości :)
      • agniesiek popierm owce!!! 09.09.11, 09:14
        popieram owce. od września do listopada wcale jakieś tłumy nie wylegują się na trawie błoń i nie grają tam w piłkę - wszyscy się zmieścimy :)
        to bardzo fajny pomysł i ciesze się, bo nie muszę jechać nigdzie na wieś, żeby obejrzeć owieczkę.
        • Gość: ffff Re: popierm owce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:58
          Polsie Ateny. Centrum Europejskie kultury. Owce można zobaczyć. Ale fajnie. A gdzie indziej powstają centra popularno naukowe, u nas ogród doświaczeń Lema walczy o przetrwanie, bo brak szmalu. A tam bacowie piękną kapliczkę wystawią. Będzie jak znalazł, na począątek świątynii pod wezwaniaem JPII.
        • Gość: gość Ja też. IP: *.ists.pl 09.09.11, 14:18
          Bardzo dobry pomysł !

Nie trzeba z dziećmi w góry jechać, aby zobaczyły jak wyglądają te zwierzęta.
          • Gość: ... Re: Ja też. IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 14:20
            góry też byś chętnie przywiózł dla swojej wygody, żeby tyłka nie ruszać
            • Gość: hetero sapiens Owczy elektoracie - do urn! IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 14:36
              Jak widać owce mają już swoich gorących zwolenników. Do sejmu proponuję tego cornego tryka z biołom łatom na rzyci. Hej!
              • Gość: ... Re: Owczy elektoracie - do urn! IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 14:39
                pomyliłeś wypowiedzi, bo ja zwolennikiem nie jestem,
                a barany niestety nami rządzą
                • Gość: hetero sapiens Re: Owczy elektoracie - do urn! IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 14:48
                  Spoooko, Panie drogi, spoooko, bez niepotrzebnych emocji! Odniosłem się do tytułu wątku. Całą kwestia to jedna wielka burza w szklance wody.

To co, wysyłamy cornego tryka z biołom rzyciom na posła, nie?
          • Gość: leq Re: Ja też. IP: *.ghnet.pl 09.09.11, 15:22
            Idź do ZOO.
      • Gość: kk Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:27
        A mnie się ten pomysł podoba!! Jest to atrakcja o wiele lepsza od ohydnych wesołych miasteczek, religijnych spędów, pseudokoncertów (czyt. ryków); a czy zostaną owcze bobki zamiast psich kup - co za różnica? (Zresztą, mają być podobno sprzątnięte). A wylegującym się wśród smrodu psich kup (i zapewne często na nich...) współczuję; poza tym podejrzewam, że ci co tu tak pomstują w ogóle na Błoniach nie bywają, tylko jest okazja do wyżycia się, więc używają sobie; wieczni malkontenci i przeciwnicy wszystkiego. A to tylko 2 miesiące!!!
    • gieekaa Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 08.09.11, 23:34
      9 negatywnych opinii na ponad 700 tys. miasto to chyba niewiele?
    • Gość: fajny Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 23:35
      Fajny pomysł oczywiście pod warunkiem, że całe Błonia nie są zajęte.

Nie wiem dlaczego robi się taką aferę
    • Gość: goesha Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.fema.krakow.pl 08.09.11, 23:48
      fajny pomysł!
      • Gość: agent Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:45
        A mnie tam obojętne czy Błonia zasrają psy czy owce. A co do mycia się górali, to przecież powszechnie wiadomo ,że oni tego nie robią. Jeżeli ktoś myśli, że podczas wypasu juhas nawet raz na tydzień bierze prysznic to jest naiwny. I między innymi dlatego NIGDY nie jadłem oscypków (choć są jeszcze bardziej "apetyczne" powody).
    • Gość: michAL jestem za! IP: *.ver.abpl.pl 09.09.11, 00:03
      fajny pomysł, zobaczymy jak się sprawdzi. mam tylko nadzieje, ze nie będzie to udreka dla tych owiec.
      A co do samego artykułu, to chyba praktykanci go pisali. Gazeta tnie koszty:)
    • Gość: gość portalu Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 00:17
      Może owce rozwiażą problem psów.

Psy srają i sikają i pani z kocykiem i małym dzieckiem sie nie przejmuje?

Powinny być karmy dla psów takie żeby srały w fosforyzujących kolorach.

Ale wtedy tez, czasem trawa na błoniach jest za wysoka, zeby je dostrzec.

Zagroda la owiec rozwiązałaby ten problem, gdyby ją pozostawiono potem dla psów.

Straz miejska wlepiałaby mandaty za prowadzanie psów gdzie indziej.
      • Gość: mad Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.ghnet.pl 09.09.11, 00:59
        no jestem pod wrażeniem - wszystkie komentarze na tak! oczywiście ja też jestem za owcami, a niech się pasą, to lepsze niż jakiś kolejny koncert, po którym pobojowisko na Błoniach zostaje, czy psy, których odchody śmierdzą bardziej, niż owcze. owce to jest to!
    • Gość: KryKryKry Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 01:28
      "Pasanie owiec na Błoniach to skandal; czy pomyślał ktoś o dzieciach, które bawią się i biegają po tym terenie, o matkach chodzących z wózkami na spacery?"
      W końcu każdy wie, że owce to krwiożercze stworzenia, które są dla dzieci i matek z wózkami strasznym zagrożeniem ;) Myślę, że dla małych dzieci to raczej będzie dodatkowa frajda a nie zagrożenie.
      • agniesiek Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 09:16
        a te wózki to po trawie jeżdżą?
    • Gość: Krzysztof K. Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.fema.krakow.pl 09.09.11, 01:31
      W latach sześćdziesiątych na Błoniach (na fragmencie południowo - zachodnim) pasły się krowy. Wypas owiec, oczywiście w ograniczonym zakresie - to zabawny pomysł. Minusem jest oczywiście zanieczyszczanie odchodami, ale skoro niekulturalni właściciele psów fundują nam bez skrępowania psie odchody w ogromnych ilościach i to w samym centrum miasta, chyba nie będzie zbrodnią zrobienie małych i w porównaniu z psimi sympatycznych kupek przez owce. Zresztą należałoby to jakoś rozwiązać administracyjnie - juhasi powinni być odpowiedzialni za likwidację kłopotliwego problemu. Mnie osobiście bardziej wkurzają idiotyczne zabudowania pseudosportowe na obszarze Błoń przy ul. Focha. Błonia powinny pozostać obszarem przyrody "naturalnej"!
      • Gość: Yogi Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 09.09.11, 08:37
        Jeżeli chcesz mieć przyrodę naturalną to powinniśmy wrócić do ich pierwotnego przeznaczenia czyli łąki zalewowej. Wtedy wiosną miałbyś atrakcje w postaci pływania po nich łódką - tak jak to kiedyś było.
        Psy rzeczywiście są gorsze od owiec, ale wykorzeń w wieśniaku przyzwyczajenie do zwierząt gospodarskich. Chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa nigdy.
    • Gość: Monia Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 01:42
      To jest po prostu chore. Od trzech kadencji nic tylko postępująca degrengolada. Władze miasta, zamiast zamieniać Królewski Kraków w folklorystyczny skansen, powinny niezwłocznie zgłosić się na Babińskiego. Może nie jest jeszcze za późno...
      • wujekzielarz Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 04:52
        Monia, nazywanie tego miasta "Królewskim Krakowem" bardziej czyni z niego skansen niż takie oryginalne i , moim zdaniem, dowcipne akcje.
      • Gość: chłopskirozum Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:11
        Królewski Kraków? Oj zalatuje mi tu awansem społecznym za punkty za pochodzenie. Garnitur leży dobrze dopiero od 3. pokolenia, dystansu najwidoczniej też się wcześniej nie nabiera.
    • Gość: leXXX Skoro barany sa w Warszawie IP: *.hsd1.pa.comcast.net 09.09.11, 03:59
      dlaczego owce nie moga byc w Krakowie.Genialny pomysl.
    • Gość: Krakus Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: 77.236.26.* 09.09.11, 04:34
      Owce owszem srają ale wystarczy być rano czy wieczorem na Błoniach by zobaczyć, że jest to wychodek dla psów. A Straż M. no cóż chyba boi się butki zabrudzić.
      • Gość: k Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 10:02
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Owce owszem srają ale wystarczy być rano czy wieczorem na Błoniach by zobaczyć,
        > że jest to wychodek dla psów. A Straż M. no cóż chyba boi się butki zabrudzić.

straż miejska łapie psy na błoniach.. nie wiesz, bo tam nie bywasz
        mam nadzieje, że tak samo potraktuje te owczarki.. 500zł za każdego pieska bacy, bo tak samo łamie regulamin błoń
    • Gość: judaszowy od razu widać że ten artykul jest stronniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 05:04
      mnie się podoba pomysł z owcami,
      • Gość: oko Re: od razu widać że ten artykul jest stronniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:23
        Hm.Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł-a co?
        www.youtube.com/watch?v=YdIB8fUCTbw
        www.youtube.com/watch?v=ObLeRPLyguc&feature=related
    • Gość: oopat Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.centertel.pl 09.09.11, 06:14
      Bardzo dobry pomysł.A kto mówi o kupkach owczych, niech lepiej pomyśli o psich.A tych na Błoniach nie brakuje.
    • Gość: Stop Narkomani Na błoniach będą rosły grzyby halucynogenne ŁaŁ IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 06:18
      Widać że miasto chce dostarczyć młodzieży dilerom narkotyk zwany grzybami halucynogennymi
      Jak powszechnie wiadomo te grzyby rosną na terenach wypasu owiec po prostu korzystają z owczych odchodów
      Brawo Brawo włodarze, tego nam w Krakowie brakowało Hodowli Narkotyków
    • pingwin55 Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 06:27
      Te owce to najlepiej zlokalizować na rynku a wcześniej rozłożyć sztuczną trawę.
    • Gość: stara krakowianka Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 06:35
      IDIOTYZM ! Smacznej trawki z ołowiem. Aleje najbardziej zanieczyszczone miejsce w Krakowie. A po wsiach setki tysięcy nieużytków.Kto wymyślił takie kretyństwo! Gdzie prezydent i rada miasta Krakowa. Nie zgadzam się.
    • Gość: "krakus"-z nowego Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dyn.orange.at 09.09.11, 07:12
      no to barany przestana jezdzic do "swoich"w gory...swoi przyjechali do swoich...bidni gorole-tyla dutkow nie przywioza-cvhyba trza sie rozgladnac za jakims Janosikiem
    • Gość: Krakus Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.enion.pl 09.09.11, 07:13
      ... hm. Czy nieczystości owiec baca zbiera do woreczków ( tak jak się ma to z psami ) ?
      • Gość: góral No właśnie się nie ma - wolę owce niż psy IP: *.net.autocom.pl 09.09.11, 07:24
        zasrywające błonia na potęgę
    • Gość: ten sam Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dyn.orange.at 09.09.11, 07:17
      a kto tam "nieczystosci" zbiera...kupy zostaja tam gdzie kundle nasraja...
    • Gość: Juhas Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.alior.pl 09.09.11, 07:49
      Super, jestem za
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka