Gość: zaskoczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 15:41 a gdzie "Leniwiec"?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponury_swiniarz Rzeczywiscie super szybki! 29.09.11, 15:48 Pieniadze w bloto, zeby zaoszczedzic pol godziny! Co za syf. Moze 'Syf'? Albo conajmniej 'Slimak'. Londyn-Paryz 2 godziny 30 minut Eurosmarem a TGV we Francy jeszcze szybciej jezdzi. A u nas wlecze sie to to i jezcze chca to nazwac 'Bocian' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Luxtorpeda! IP: 151.193.120.* 29.09.11, 16:08 pl.wikipedia.org/wiki/Luxtorpeda "W roku 1936 jedna z "luxtorped" ustanowiła niepobity dotąd rekord przejazdu na trasie Kraków – Zakopane: 2 godziny 18 minut[2]." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Luxtorpeda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 10:22 no właśnie, sama 'torpeda' już się tak nie kojarzy dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 18:38 2500 propozycji i zostawili takie badziewne? Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer "25 nazw w finale"-i wszystkie bezklesze??. 29.09.11, 18:55 -- Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui "Żółw Stepowy", "Krzywy Uśmiech Maszynisty", 29.09.11, 19:18 "Żółw Stepowy", "Krzywy Uśmiech Maszynisty", "Czar AWUeSu", "Cios ZOMOwca", "Pierogi Leniwe", "Grom Kościelny", "Jan Paweł 202", "Beam me up, Buzek", "Słońce z PeruNu", "Ślimak z Placówki PKP", etc... te podane, to niezbity dowód niezmiennego "dobrego samopoczucia" na kolei. tak dobrego - że zaraz ani chybi zamontują gdzieś zardzewiałą lokomotywę jako kolejny "unikatowy" stojak rowerowy na peronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: "Żółw Stepowy", "Krzywy Uśmiech Maszynisty", IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 19:51 "niewczas"?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: "Żółw Stepowy", "Krzywy Uśmiech Maszynisty", IP: *.ists.pl 29.09.11, 22:00 Moje "Opóźnienie pociągu może ulec zmianie" też odrzucili. Prostaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale IP: *.aster.pl 29.09.11, 19:50 co tydzien jezdze pekapem na trasie krakow - warszawa. w obie strony. kiedys to bylo 2,5 godz. dzisiaj 3 godz o ile pociag jest punktualny, a najczesciej nie jest. szlag mnie trafia jak czytam takie niusy. brudne wagony, smierdzace, klimatyzacja/ogrzewanie dziala lub nie. a toalet to sie wrecz boje. przejazd w jedna strone to ok 140 zl w 2 klasie lub ok 160 w 1. a oni bawia sie w konkursy, zamiast wziac sie do roboty. maja gdzies pasazerow i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui na żywo-Warszawa-Kraków-tylko 100 minut opóźnienia 29.09.11, 21:13 w ramach relacji na żywo z żywota PKP - pociąg relacji Warszawa-Kraków ma tylko 100 minut opóźnienia. dobrze, że chociaż przyjechał - wdzięczność pasażerów gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo najpierw pociągi, potem nazwy ! 29.09.11, 20:19 socjotechniczne zagranie wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csac Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 20:44 a ja bym dodał jeszcze KAZIMIERZ . szybko i profesjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ryja Re: Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale IP: 93.217.118.* 29.09.11, 20:44 Niech zwal jak chcial, byle by jezdzi i to subito! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostałam czkawki Re: Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 22:27 "Poszukiwany - poszukiwana" "Gepard z Przetrącona Łapą" 'Ranna Gazela" "As Jeszcze w Rękawie" "Grot Utknął" "TelepPortki" "CioTo" "CeleRus* Wojsk" "Refleksyjny" I chcę bilet na pól roku - może zdąże zrealizować? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Jak nazwać szybki pociąg? 25 nazw w finale 30.09.11, 21:15 Czytałem w jakiejś gazecie, że gdzieś w Małopolsce kolei nie opłaca się utrzymywać przewozów kolejowych więc je realizuje autobusami. Trudno o lepszy symbol zapaści kolei w Polsce, chociaż zawsze mogłyby się znaleźć jeszcze bardziej drastyczne. A szkoda, że kolej w Polsce jest dysfunkcyjna, bo to kolej właśnie powinna odciążyć drogi. Plan budowy autostrad się nie powiódł, obwodnice się zapchają. Do tego jeszcze szyny kolejowe idą na TIRy i to wszystko pogłębia tłok na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś