Dodaj do ulubionych

Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s...

IP: *.multi-play.net.pl 22.10.11, 12:45
Kierowcę tego TIR-a oddałbym rodzicom chłopaków i niech potraktowaliby go jak Kadafiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Euzebia Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.com.pl 22.10.11, 12:48
      POGÓRSKA WOLA nie PoDgórska......
    • Gość: MP Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.ghnet.pl 22.10.11, 12:52
      Policja powinna zrobić specjalną akcję biorącą kierowców tirów na celownik. Na okrągło widzę na trasie z Krakowa na wschód zachowania, które mogą skończyć się tragedią. Wymuszają pierwszeństwo kompletnie nie zwracając uwagi na osobówki. Za każdy taki manewr powinni tracić prawo jazdy.
      • Gość: jo Re: Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 12:58
        jeżdże po Polsce kupę lat, osobówką, kierowcy tirów, choć powolni, to zawsze wydawali mi się najrozsądniejsi na drodze, najgłupsi to oczywiście kierowcy bmw, choć wiadomo, że to tylko generalizacja..
        • Gość: W szoku Re: Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w IP: *.itcomp.pl 22.10.11, 13:35
          Z całym szacunkiem, ale aż niecenzuralne słowa cisną mi się na język! Kierowcy tirów najrozsądniejsi? Ja w takim razie zupełnie innych spotykam na drogach! Niejednokrotnie byłem świadkiem niebezpiecznych sytuacji, jakie powodowali! Na czele z tą, w której niestety sam się znalazłem - tir wjechał we mnie podobnie jak w ofiary z powyższego artykułu, i choć było to przy niewielkiej prędkości, przeleciałem przez 3 pasy jezdni wykonując obrót. Kierowca, "rozsądny" i odpowiedzialny pan po pięćdziesiątce, uciekł z miejsca kolizji i nie przyznaje się do winy.
          • Gość: x Re: Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w IP: *.geod.agh.edu.pl 24.10.11, 17:03
            A czy ktokolwiek poświadczy, że młodociany kierowca osobówki ZAWSZE używał migacza zmieniając pas lub skręcając w boczną drogę? Nie? No to zostawcie kierowcę TIRa w spokoju!
            Czy policja drogowa karze mandatem i punktami za nieużywanie migacza? Nie? A może nie ma takiego przepisu? - to współwinni śmierci są posłowie uchwalający "kodeks drogowy" i egzekwujący to prawo policjanci.
            Przez "użycie migacza" rozumiem włączenie go przynajmniej na trzy kliknięcia przed rozpoczęciem sygnalizowanego manewru. "Legalizowanie" skrętu migaczem włączonym później lub wręcz po rozpoczęciu manewru skrętu NIE JEST użyciem migacza.
            W ubiegły weekend zrobiłem niemal 900 km po drogach małopolski i podkarpacia. Nie zauważyłem, by młodociani kierowcy używali migaczy. Tak jest zresztą w całej Polsce ...
            A do kierowców TIRów mam jedną prośbę - jeżeli jedziecie wyraźnie wolniej niż dopuszczalna prędkość (jazda z prędkością równą dopuszczalnej NIE JEST tamowaniem ruchu!) na danym odcinku drogi w danych warunkach pogodowych, i za wami ciągnie się długi sznur osobówek - zjedźcież na chwilkę do zatoczki przystankowej i przepuśćcie czekających!
    • Gość: balusz Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.ists.pl 22.10.11, 13:44
      1) Powinien dostac dozywocie i odsiedzieć min 25 lat. A dostanie 8 lat za nieumyślne spowodowanie smierci i wyjdzie po 4.
      2) Zgodzę się ze na 100 kierowców TIRów i 100 kierowców osobówek Ci pierwsi jeżdżą rozsądniej. Ale niestety i w śród nich są matoły wymuszające pierwszeństwo 7 metrów przed maską. A wtedy skutki są dużo groźniejsze niż u niewaznych kierowców osobówek
      • Gość: nn [...] IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 13:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: do balusza Re: Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 19:26
        jakie 8? Osiem to by dostał jakby był pijany, ale był trzeźwy. Teraz jakas adwokacina z jakimś
        (prze)biegłym "udowodnią", że to była wina tych biednych chłopaków i "potrójny M." dostanie 2 lata w zawieszeniu

TIRY NA TORY !!!!
    • Gość: miker Standard wsród TIRowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 14:19
      Wystarczy oglądnac gdzies w internecie program dokumentalny o tym jak szkolą kierowców TIRów i wszystko bedzie jasne. Sytuacje przedstawione w dokumencie to wlasnie to co sie na polskich drogach dzieje, a akcje w stylu "masz opcje wjechac w tira czy w osobowke - bierz osobowke" są wsrod tirowców normą. TIRy na tory i tyle !
    • Gość: Krzysztof K. Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.fema.krakow.pl 22.10.11, 14:23
      Za kierowców TIR-ów trzeba się naprawdę wziąć. I to ostro. Począwszy na akcjach policji na drogach, skończywszy na zmianach w szkoleniu. Przecież to co się dzieje, przekracza wszelkie wyobrażenie. I to wszystko robią niby kierowcy zawodowi.
      Może ten facet zrobił to celowo - przecież w wieku 29 lat człowiek raczej ma refleks.
    • Gość: Wku.ony goś Je...ne TIRY i przepracowane prostaki za kólkiem! IP: 213.134.163.* 22.10.11, 14:30
      dożywocie dla tego pana.
    • Gość: ZeSrak Znowu TIR!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 17:01
      TIRy a dokładniej ich kierowcy (zwykle ameby intelektualne) to jeżdżąca śmierć!
    • Gość: Zyg Walił po osobówce! IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 17:03
      "Wal po osobówce" i oto efekty.
    • Gość: Walenty Re: Trzech 18-latków zginęło Wal po osobówkach IP: *.aster.pl 22.10.11, 17:09
      Przecież po szkoleniach dla tirowców, które można było zobaczyć w TV wszystko jest jasne.
    • Gość: pawel Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.11, 17:16
      POGÓRSKIEJ WOLI JEŻELI JUŻ...
    • Gość: S Re: Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w IP: *.compower.pl 22.10.11, 18:20
      Straszna tragedia... Mam nadzieję, że każdy z nas wyciągnie wnioski i zawsze zawczasu będziemy sygnalizować zamiar skrętu, a czekając na skręt w lewo, nigdy nie miejmy skręconych kół! Co druga osoba czeka na skręconych kołach. Podobny wypadek wydarzył się kilka lat temu w Wawrzeńczycach.
      • Gość: M Kierowcy TIRów - więcej rozsądku IP: *.multi-play.net.pl 22.10.11, 23:12
        Niewiele to może dać, bo kierowcy TIRów nie zachowują ostrożności (nie mówię o wszystkich, ale takie sytuacje widać na drodze, że strach jeżdzić), choc przezorny.... Ostatnio widziałam jak jeden TIR stał na czerwonym świetle przed remontem zanim samochód dostawczy i w niego wjechał TIR, który prawdoipodobnie z dużą predkością wyjechał zza zakretu. Wbił dostawczaka w tego TIRa przed nim. Kabina dostawczaka wyglądała tragicznie ale może kierowca przeżył. Jakby to była osobówka nikt w środku nie miałby żadnych szans. Nigdy żadna osobówka nie będzie miała szans z TIRem
    • Gość: ANONIMOUS Trzech 18-latków zginęło w wypadku, czwarty w s... IP: *.multi-play.net.pl 22.10.11, 23:40
      Tiry na tory!!!
      Kierowcy tirów to w większości zarozumiali egoiści.
      Wyprzedzanie się po 5 km na autostradzie, dojeżdżanie do zderzaka to dla nich typowe zachowania.
      Ile jeszcze osób musi zginąć żeby zrozumieć że miliardy topione w drogi nic nie dadzą jeśli towary będzie się wozić ciężarówkami a nie koleją.
      Samochód mojej znajomej staranował taki kretyn i wlókł przed sobą 450m, później twierdził że nie zauważył!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka