Dodaj do ulubionych

Krakowska karta miejska i płatnicza

IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 22:13
Jak to "nie można wymienić" ?!?!?!

Co to za kretyńskie i sztuczne zasady rodem z PRL!?!? Wiadomo że kto chce to zgubi i już.

Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Krakowska karta miejska i płatnicza IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 22:44
      Sprytnie :) pewnie dlatego, że wydanie KKM jest bezpłatne, ale jak "zgubisz" i przychodzisz po nową, to już płacisz za wyrobienie duplikatu.
    • Gość: krakus Jak można porównywać to coś z Warszawą? IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 23:01
      W Warszawie jest normalna karta do normalnego konta z funkcjonalnością biletu okresowego.
      W Krakowie bilet z "portmonetką".
      Po cholerę mam przelewać kasę na "specjalne" konto jak tak samo mogę płacić zwykłą kartą?
      A nie, jak znam życie to się zaraz okaże, że Kraków będzie się wzorował na rozwiązaniu wprowadzonym jakiś czas temu w Katowicach (i już dawno do kosza wyrzuconym). I za postój albo za bilet będzie można płacić WYŁĄCZNIE tą "portmonetką". Którą najpierw będzie trzeba "doładować".
      Choć to i tak postęp. Bo dotychczas żeby płacić KKM za postój w strefie trzeba było najpierw z gotówką na Centralną biegać. A teraz "wystarczy" przelew.
    • Gość: TW Krakowska karta miejska i płatnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.11, 07:06
      Czyli mamy karę dla tych, którzy dawno już posłuchali jęków MPK/ZIKIT i wyrobili KKM. Miasto się mogło dzięki temu chwalić, jaka to nowoczesna komunikacja... A teraz - my, "starzy" użytkownicy KKM, sami sobie jesteśmy winni. Było być do przodu?
      • Gość: . Re: Krakowska karta miejska i płatnicza IP: *.48.classcom.pl 16.12.11, 09:16
        W pierwszej chwili też tak pomyślałam, ale z drugiej strony - na cholerę mi taka karta do płatności, skoro mam normalną kartę z banku? Gdyby to była karta zbliżeniowa, to można by się połaszczyć.
    • Gość: Hugo Krakowska karta miejska i płatnicza IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 16.12.11, 08:31
      no ale co to za rarytas? nie macie kart płatniczych? mało wam?
    • elwoodopawel doladowanie KKM online 16.12.11, 11:27
      Czy w zwiazku z wprowadzeniem tej karty bedzie mozliwe zasilenie KKM przelewem ? Bo jesli nie, to wlasciwie po co jest ta "nowosc" ?
      • Gość: elwit Re: doladowanie KKM online IP: *.home.aster.pl 18.12.11, 19:39
        tak , do karty przypisany jest rachunek w BRE. Można więc na niego przelać pieniądze.
        • Gość: krakus Re: doladowanie KKM online IP: *.devs.futuro.pl 18.12.11, 20:32
          A znalazłeś może informację, co należy wpisać w treści przelewu aby doładować KKM biletem miesięcznym ulgowym miejskim na dwie linie: 201 i 19?
        • elwoodopawel Re: doladowanie KKM online 20.12.11, 08:39
          Doladowac KKM, nie rachunek Visa. To zasadniczna roznica. Sam odpowiem: nie da sie doladowac KKMu online. Po co w ogole wprowadzaja ta nowa karte ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka