Gość: piok IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 17:11 Tak samo "ogrodzone" jak ex-wybieg w parku AWF? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Kraków planuje nowe wybiegi dla psów IP: *.183.224.98.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.03.12, 17:11 rewelacja!!! trzymac kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
rossonero9 a kiedy ktos w koncu zacznie egzekwowac od pseudo 06.03.12, 17:45 panów sprzatanie gówna po swoim czworonogu??? jakos nie moge się doczekac.....a to takie proste..... Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Podatek 06.03.12, 17:52 Właśnie w Googlach sprawdzałem ile wynosi w Krakowie podatek od posiadania pieska i ... od 2008 nie ma takich opłat. Wg. szacunków piesków w Krakowie może być nawet 60 tys. Wystarczy by za każdego zapłacono 10 zł i wybiegi same się sfinansują a miasto będzie mogło przeznaczyć pieniążki na inne cele. Gdyby zapłacili 20 to pewnie wystarczyłoby na chipowanie. Wtedy liczba psiaków w schroniskach znacznie zmaleje. A gdyby zapłacili 30 zł to pewnie wystarczyło by na sprzątanie trawników po zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 18:36 a Ty nie masz pieska? ja ma na wsi i o niego dbam.....kutafonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Tu chodzi o 60 tysięcy psów w Krakowie IP: *.adm.agh.edu.pl 07.03.12, 08:24 A nie o 60 milionów psów na wsiach i w miasteczkach w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiarz Re: Podatek IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 23:32 To ja proponuję jeszcze wprowadzić podatek od kota, chomika, rybek i kanarków. A potem podatek od podatku. A co. I żeby bilety MPK kosztowały po 5 zł, a strefa płatnego parkowania rozciągała się od Myślenic do Miechowa. I wszystko po to, żeby można było jeszcze więcej pieniędzy trwonić bezmyślnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Zazdroszczę Ci IP: *.adm.agh.edu.pl 07.03.12, 08:26 Po Twojej wojującej wypowiedzi można sądzić, że nigdy w swym krótkim życiu nie wdepnąłeś w ciepłe gówienko pozostawione przez pieska i jego właściciela. KUPY SĄ WSZĘDZIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokowa Re: Zazdroszczę Ci IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 12:01 Jak się nie chodzi po zieleńcach, to się w gówienka nie wdeptuje. Jest mnóstwo akcji promujących sprzątanie po pieskach, nikt nie broni ci się dołączyć do którejś z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa Re: Podatek 07.03.12, 11:26 Nick sugeruje że kochasz psy. Nie sądzisz że podatek od pieska poprawi życie wszystkim psom? Jeśli przed świętami jakiś dzieciak zażyczy sobie pieska to rodzic, który będzie musiał zapłacić dodatkowe pieniążki, ochipować pieska dwa razy się zastanowi czy warto. A teraz kupi, po dwóch tygodniach odda do schroniska i po sprawie. Po sprawie dla kupującego. Znaleziono pieska, jest ochipowany, raz dwa i mamy właściciela. Nie chce pieska to niech płaci na niego "alimenty". 30 zł na rok to chyba nie jest tak dużo? To kilka puszek karmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Ja bym sugerował 10 zł miesięcznie IP: *.adm.agh.edu.pl 07.03.12, 08:22 I potwierdzenie wpłaty sprawdzane przez KAŻDY przechodzący patrol Policji i Straży Miejskiej. No i kontrola, czy spacerujący ze swoim kundlem ma przy sobie woreczki na kupę. Może wtedy te 60 tysięcy psów nie robiłoby kup wszędzie gdzie popadnie, bo właściciele raczej się nie przejmują sprzątaniem po swoich pupilach. Odpowiedz Link Zgłoś
gieekaa 15 ton g.wna dziennie? 07.03.12, 11:37 Czy ja dobrze liczę? Bo właśnie to do mnie dotarło. Jeśli w Krakowie jest 60 tys. psów. Każdy niech zrobi 250 g kupę, nie mam pojęcia w tej dziedzinie :D Czyli dziennie w Krakowie jest "produkowanych" 15 ton psich kup? O_O Akurat jestem lekko zmęczony :) ale chyba nie pomyliłem się w obliczeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brel Re: Ja bym sugerował 10 zł miesięcznie IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 11:41 Wobec tego, co napisałeś, powinieneś numer buta nosić na czole. Swój i każdego, kto cię mija. Jedź do Korei Północnej, socjalisto, zanim sam ją tu sprowadzisz jak chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Cywilizacja dociera! IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 18:37 Nie wierzę, że wreszcie do naszego zacofanego miasta dociera cywilizacja. Brawo tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja A kiedy leprozoria dla cyngli z GW? IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 18:52 To równie inspirujący temat zastępczy wobec podwyżek cen produktów żywnościowych, paliw, materiałów budowlanych, wobec okradania emerytów, wobec złodziejstwa banków, wobec ACTA, wobec postępującej biurokratyzacji i faszyzacji struktur państowych itp. A do tego jest temat zasługujący na poważne rozważenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A kiedy leprozoria dla cyngli z GW? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 20:24 Po co mają o tym pisać skoro TY jesteś świetnie poinformowany o: podwyżkach cen produktów żywnościowych, materiałów budowlanych, o okradaniu emerytów, złodziejstwie banków...itp itd . Piszą o czymś o czym jeszcze nie wiesz i o to chyba chodzi :))) A jeżeli chodzi o podatki na pieski to bardzo przepraszam ale ja też płacę w tym mieście podatki i nie rozumiem dlaczego miasto nie miałoby coś zrobić dla mojego psa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A kiedy leprozoria dla cyngli z GW? IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 21:13 Jaką różnicę widzisz między zdaniami: 1) "Dziesięć nowych wybiegów dla psów może pojawić się jeszcze w tym roku" 2) "Dziesięć nowych wybiegów dla psów pojawi się jeszcze w tym roku". Jeśli jakąś widzisz, powinieneś domyślić się, dlaczego jest to absolutnie temat zastępczy. Jeśli nie widzisz, cóż, płać podatki i ufaj:-). Lub czytaj uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus A czy płacisz podatek od posiadania psa? IP: *.adm.agh.edu.pl 07.03.12, 08:28 NIE PŁACISZ! Więc nie wymagaj, żeby z moich pieniędzy miasto coś robiło dla Twojego psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Kraków planuje nowe wybiegi dla psów IP: *.ghnet.pl 06.03.12, 23:21 Nie chcę się wymądrzać, ale za 500 tysięcy to wydaje mi się, że można by zbudować ze 20 wybiegów, jak nie więcej. Natomiast jeśli miasto czy ZIKiT ma zamiar budować wybiegi takie jak są przy ul. Strzelców, gdzie jedna żelazna ławka bez oparcia i jeden żelazny kosz na odchody przypada na 10 metrów kwadratowych, to oczywiście te 500 tysięcy może nie starczyć na 10 wybiegów. Sama taka ławka i kosz to pewnie z tysiąc złotych w zakładzie ślusarskim kosztuje. Pomnożyć to razy dwadzieścia coś, no to mamy już prawie połowa kosztów: same ławki i kosze. Do tego wiata i te 60 tysięcy na jeden wybieg nie starczy. Ludzie, którzy decydujecie o wyglądzie i wyposażeniu tych wybiegów: na wybiegu wystarczą 3-4 ławki drewniane z oparciem, żeby można było usiąść czasami i poczytać gazetę. I ze 4 kosze. Plus oczywiście zwykłe ogrodzenie. I to wszystko. I dziękuję. A nie takie biznacjum jakie jest przy Strzelców, zupełna paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś