Gość: I love podkarpacie
IP: *.28.65.198.coditel.net
20.03.12, 07:18
Mówi się, że nowi mieszczanie (oczywiście tacy, którym nadal słoma z butów wystaje) to nowa energia dla miasta, że to oni są szansą dla Krakowa, jego przyszłością! Ale ja niestety przez takich pasożytów z Podkarpacia i innych subregionów Krakowa, którzy demonstracyjnie nie chcą płacić tutaj podatków, widzę tylko zagrożenie dla Nas, Krakusów, dla naszego Krakowa.
Nie chcąc płacić podatków tutaj, popełniacie po prostu zamach na rdzennych mieszkańcach tego miasta. Gdyż to właśnie przez 'słoiki' stoimy wiecznie w korkach, bo nie potraficie jeździć i kurczowo trzymacie się lewego pasa, blokujecie skrzyżowania, wiecznie nie mamy gdzie zaparkować, bo jakiś RMI musi zaparkować oczywiście nieekonomicznie na dwóch miejscach (czy w ogóle na Podkarpaciu uczą was wrażliwości na drugiego człowieka? korzystania z dobra publicznego?).
Nie chcę już nawet wspominać o tym, jak zupełnie nie potraficie się zachować w blokowej wspólnocie mieszkańców, jacy jesteście brudni i jak brudzicie, hałasujecie (kiedy do was w końcu dotrze, że nie mieszkacie już przy oborze, co?!).
Jesteście także grabarzami krakowskiego rynku pracy, popełniacie zwyczajnie dumping na krakowskich stawkach, gdyż godzicie się na zarobki, które nie dają możliwości utrzymania się w tym mieście, poza oczywiście kiblowaniem po kilka osób w kołchozach dla napływowych, jak Ruczaj i inne zabetonowane do granic możliwości osiedla. Cieszę się, że jesteście uziemieni tymi kredytami na 30 lat lub więcej (i to najlepiej we franku, żeby było ciekawiej!), spłacajcie ten swój luksus - czterdziestometrowe mieszkanie z widokiem na kuchnie sąsiada, z zakorkowanym dojazdem do centrum (podpowiem wam - płaćcie dalej te podatki na wioskach, to będzie jeszcze bardziej zakorkowany!).
Jestem nawet skłonny odmawiać sobie niektórych przyjemności, żeby tylko kupić wam bilety w jedną stronę, żeby zapełnić wami autobusy do Jasła, Krosna i innych podkarpackich metropolii, żeby was, nędznych szczekaczy, w końcu stąd DEPORTOWAĆ!