Dodaj do ulubionych

Górale protestują po programie Magdy Gessler

IP: *.fiberway.pl 30.03.12, 08:19
Jakoś w pełni się zgadzam z prowadzącą program. Górale liczą tylko na dudki. Nic więcej ich nie obchodzi. W sumie nie różnią się niczym od rolników.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZeSrak Właśnie to jest typowa rodzina IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 08:22
      Przecież to jest typowa rodzina górali, więc w czym problem? Wstydzą sią tego jacy są?
      • Gość: jessie Re: Właśnie to jest typowa rodzina IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.12, 09:39
        Dokładnie - to jest typowa rodzina. Dla turystów robią scenki - a normalnie katastrofa. Od kiedy oglądam KR to przestałam jeść w knajpach -za ten syf i brak umiejętności - nie zamierzam płacić.
        • heartpumper A ta zona to fajna chociaz? 30.03.12, 11:38
          MILF? Bo nie widzialem tego 'Gesslerowskiego dziela'
          • Gość: mozecie mi skoczyc Re: A ta zona to fajna chociaz? IP: *.customer.m-online.net 30.03.12, 12:13
            zona dla gorala spelnia rozne funkcje
            np:naloznica,sluzaca,kobita rodzaca jego dzieci,jego hluba i czasami,,,,gdy sobie za duzo z kollegami wypije,to za zle slowo worek treningowy,zeby wstydu przy obcych mu nie robila
            tutaj sa rozne szkoly zmieszane,ale zgadzam sie z ksiedzem,ze oni potrzebuja motywacji bycia lepszymi ludzmi (chociaz przez polroku po pielgrzymce na gorke zachowuje sie taki przyzwoicie) i nie ucina sobie jak nieslawnej pamieci goral jeden-fiuta,i komu on tym sposobem wyrzadzil najwieksza krzywde ? wiadomo wlasnej kobicie,ktora ukaral podwojnie
            wiec zgadzam sie z ksiedzem,ze oni(gorale) potrzebuja takiego boga,ktory choc przez moment robi ich lepszymi ludzmi ..jezeli gesslerowa tez do tego sie przyczynia,to chwala jej za to
            amen
    • Gość: hildebrant Prawda w oczy kole? IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 09:04
      Naród o Bogu pamiętający... Taaaa... Krzyż postawić, w kierpcach do kościoła pójść to - oczywiście. A chlać, bić baby, oszukiwać ceprów - to nie oni. To krasnoludki, które w wielkim poważaniu mają "wartości góralskie". I to krasnoludki mówią, że jak "oni" poszerzą Zakopiankę w Szaflarach to "zbójeckie prawo będzie".
      • Gość: antekburczymucha Re: Prawda w oczy kole? IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.12, 09:16
        Po moim ostatnim pobycie na nartach we Francji powiedziałem ze Podhale szybko mnie już nie zobaczy z nartami.

Fakt ze dalej ale o ile przyjemniej, sympatyczniej, warunki dla narciarzy idealne, szerokie stoki, setki km tras narciarskich, bez kolejek przy wyciagach. A jakie widoki!!
        No i wbrew pozorom taniej - jak sie przeliczy koszt karnetu narciarskiego na ilosc km tras jakie sie ma do dyspozycji.

W połowie stycznia wybrałem sie do Malego Cichego na narty sobota-niedziela, 1000 zł poszło i to bez szaleństw powiedziałbym ze nawet oszczędnie (rodzina 2+2).
        A jak juz mowa o karczmach w artykule to radze omijać szerokim lukiem własnie karczme w centrum Malego cichego ktora jest w poblizu kosciola (poprzeciwnej stronie drogi) nie pamietam nazwy. Jedzenie fatalne i drogo.

• Gość: hildebrant Re: Prawda w oczy kole? IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 09:43
          Osobiście również staram się Zakopane omijać i traktować jako punkt przesiadkowy - z autobusu do busa w stronę gór.
          • Gość: LosVonWarschau! tu jest Galicja a nie Kongresówa IP: 93.159.164.* 30.03.12, 14:44
            i bez warsiawskiej łaski obejdziemy się (są już klienci z innych stron świata - Rosjanie czy Ukraińcy i tak więcej płacą). Cierpienia łamag na zakopiance, którzy nie umieją jeździć górskimi oblodzonymi nawet w maju drogi śmiech i politowanie budzą - blokujecie ciagle tę drogę bo zawsze jakaś fujara na warszawskich numerach do rowu wpada i tzreba wyciagać. Krótko mówiąc: nie jesteście "bando gamoni ze stolycy" u siebie żeby nas oceniać. Jak się nie podoba - Alpy i Dolomity czekają... niech was tamci zbierają, wy ofiary losu.
            • Gość: hildebrant A jacy uprzejmi na tym Podhalu! IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 15:31
              I gościnni. Klasa i elegancja.
            • ar.co Re: tu jest Galicja a nie Kongresówa 30.03.12, 17:46
              Długo z tych Ukraińców czy Rosjan nie pożyjecie - oni też uczą się cenić komfort i grzeczność. Rok czy dwa taki "nowy Ruski" może do Zakopanego zajrzeć, ale na trzecie przeniesie się do Austrii czy Francji.
    • bez_alternatywy [...] 30.03.12, 09:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bez_alternatywy złamany regulamin bo nie wlazłem 30.03.12, 11:38
        w zad słusznej nacji? nie zmieni to i tak że tego babsztyla nie cierpię
    • Gość: Janek_Panek Znowu Gresslerowa? IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 09:33
      Dajcie już spokój z pisaniem o tej babie. Codziennie piszecie o Gessler jakby nie było innych tematów. A to otwiera nową restaurację, a to nie otwiera, a to jedzie w góry. Kurna, czy nie ma innych ciekawszych osób niż to stare babsko?

A co do górali to jeżdże 20 lat i nigdy nie spotkałem takiej rodziny. Nie można oceniać reszty przez pryzmat jednej patologicznej familii. Bo zaraz zwariujemy i będziemy mówić, że wszyscy mieszkańcy Sosnowca są tacy jak mama i tata półrocznej Madzi. Bo przecież o tym się mówi najgłośniej.
    • Gość: góral Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: 80.50.132.* 30.03.12, 09:34
      jestem góralem, ale wg mnie i tak w delikatny sposób Magda Gessler opisała to co w podhalańskich rodzinach się dzieje,
      najbardziej pobożny rejon Polski, każda niedziela to obowiązkowo msza św. w pierwszym rzędzie
      a 20 spraw w sądzie z każdym sąsiadem o każdą pierdołe, kasa na prawników potrzebna więc oszukuje się i kłamie turystów, państwo itp
      zawiść, obłuda, przebiegłość, interesowność, zacofanie, przemoc w rodzinie, alkohol i patologia - typowa lokalna społeczność góralska.
      • Gość: ziom Przecież sami się zgłosili !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:51
        No kurka pieczona - przeciez ta knajpa z Bukowiny sama sie zglosila do programu!! I co, ze niby sceny robili na niby? Jaki w tym mieliby interes? Tak tam jest i tyle!! Niech inni gorale maja pretensje do tego Bartka calego, a nie do Gesslerowej. Ona tam tylko program nakrecila.
      • masher Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 12:30
        dokladnie
    • Gość: Dziad klozetowy Matecznik PiS IP: 78.133.192.* 30.03.12, 09:50
      Matecznik PiS więc co się dziwić.
      • Gość: ww Re: Matecznik PiS IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 10:25
        Hipokryzja byloby udawac ze tak nie jest. Pokazali jak jest naprawde i co prawda w oczy kole?
        Wczoraj w Radomiu byl hit odcinek... szok... bym sie wiecej na miescie nie pokazal...
    • Gość: baca Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.ghnet.pl 30.03.12, 10:26
      To nie jest patologiczna góralska rodzina. To jest normalna góralska rodzina.
      • Gość: Wkurzony Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.opera-mini.net 30.03.12, 10:52
        Po ostatniej wizycie w górach obiecalem sobie, że już tam nigdy nie pojadę. Skala naciągania turystów przekracza wszelką prztzwoitość i zaczyna trącać zwykłym oszustwem.
    • Gość: mieszczuch Górale, według mnie to najwięksi naciągacze IP: *.zax.pl 30.03.12, 11:12
      w Polsce. Równać się z nimi mogą chyba tylko Kaszubi z Jastrzębiej i Władysławowa, ale też raczej do pięt Góralom nie dorastają. Jak to mawiają angole steer clear of a wide berth!!!!
      • Gość: egon Re: Górale, według mnie to najwięksi naciągacze IP: 157.166.216.* 30.03.12, 12:46
        dokładnie, strasznie są chciwi i łasi na kasę!!!!
      • antybosman O cenach u Angolów nie wspomnę nawet! 31.03.12, 00:08
        Gówniane frytki 3 funty...
    • forelle15 Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 11:34
      Bartek Lapka na prezydenta!
    • Gość: awerr Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.ap-media.pl 30.03.12, 11:40
      Ile kłaków zostawia w restauracjach ta Gesslerowa? Z tymi kłakami SANEPID powinien po wizycie Gesslerowej pozamykać wizytowane restauracje. Beeeeeeeeeeeeeeeeeee!
      • Gość: osykosy Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 13:12
        Kiedys w kuchni knajpy obowiązywał czepek, a teraz CO ??? Mimo związania wlosów ta gwiazda kuchenna nadał rozsiewa po całym zapleczu włosy - i to ma byc w porzadku? Sanepid nadal spi, udaje, że wszystko jest OK!

• Gość: Bryndzol-Skorupa Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 11:40
      Gesslerowa idealnie pasuje do całej tej oburzonej góralskiej gawiedzi z jej siekierowatymi ,,przysmakami" i mentalnością pazernych meneli.
    • Gość: York Gesslerowa - tania podróbka Gordona Ramsay'a IP: *.gemini.net.pl 30.03.12, 12:05
      Gość może i dużo klnie i jest ostry, ale widać, że zależy mu, żeby faktycznie zmienić te restauracje. Zna się na gotowaniu, a nie tylko udaje, pokazując, że umie wsypać całą torebkę przyprawy PRYMAT do wody.
      Dziwi mnie, że program Gesslerowej ma taką oglądalność, bo jest żałosny...

A górale w większości są chciwi i ze wszystkiego chcieliby zrobić biznes - to fakt. :(
    • robertpk Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 12:09
      Cała prawda o góralszczyźnie

fasada
      a za fasadą - pustka, ciemna dziura i arogancja
    • Gość: gość Oglądalność uratowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 12:22
      Widocznie sama wulgarna kuchara ustawiająca wszystkich wokół już sie opatrzyła telewidzom i trzeba wprowadzać nowe elementy.
    • prof_uj Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 12:24
      Moze to nie jest dobre miejsce na ta uwage ale okazja jest dobra: jakie uklady ma p. Magda Gessler, ze sie tak lansuje przy kompletnym bezgusciu i beztelenciu kulinarnym?
    • masher Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 12:28
      bo i taka prawda, ciemnota, glupota, cwaniactwo, chciwosc ponad miare, pijactwo, rodzina w dupie i wieczne klotnie ze wszystkimi o wszystko. bo i niby czemu nie mozna potawic wyciagow po stronie polskiej albo normalnych drog przez tyle lat wybudowac mimo ze kasa na to jest? jedna wielka holota ktora zamieszkuje jedne z najladniejszych rejonow kraju. i tylko dlatego czlowiek tam jezdzi tolerujac ich
      • Gość: a Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 13:12
        Kto jeździ ten jeździ. Niektórzy dali sobie spokój.
      • Gość: gość Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 13:51
        To zbyt generalna opinia.

Znam od serca górali z Trójwsi w Beskidzie Żywieckim, którzy bezsprzecznie udzielili mi gościny. Jak? Przez wzajemny szacunek. Żeby było ciekawiej jeden skierował do drugiego ze słowami, że potem to między sobą wyjaśnią i uregulują. Śnieg był po szyję i nocleg też, choć młode pokolenie twierdziło, że nic nie ma i nic się nie da zrobić. Szacunek.

Podobnie spotkałem na ścieżce w górach po zmroku kiedy szliśmy z rodziną na nocleg pijaniutkiego w 3D górala z gaździną. Wracali do domu. Śpiew niósł się daleko. Żyję w dużym mieście, więc tego rodzaju okoliczności oznaczały dla mnie widmo nadciągających kłopotów. Okazało się jednak, że z zadziwiającą kulturą wskazali nam dalszą drogę i poszli dalej. Kultura.

W górach żyje się nieco inaczej ze względu na okolicę. Pijanego człowieka spotkać można w każdym zakątku kraju. Czasem tak wygląda lokalna gościnność - postawienie flaszki i przepijanie do upadłego. To jest też obraz naszych polskich tradycji. Ja starałbym się jednak zwrócić uwagę na pomoc, gościnność i troskliwość w sytuacjach podbramkowych. Pomoc.

Szacunek, kultura i pomoc. Jak ja światu tak on mnie.
        • Gość: roko Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.naszasiec.net 30.03.12, 20:24
          Ta wypowiedź jest bliższa prawdy niż mashera.
    • Gość: beezon Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.home.aster.pl 30.03.12, 12:54
      A ja zgadzam się i popieram panią Magdę ! Facet skąpy, butny i dumny. No na szczęście ponoć się zmienił. A co do górali - ludzie, mamy XXI wiek ! Kto dziś goni "babę" tylko do garów i kuchni !? Alkohlizm, chamstwo i patologia - to ma być takie swojskie, góralskie, rubaszne ?! I pewnie każdy idzie jeszcze co niedziela do kościółka ! Prymitywizm i urażona duma ! Pani Magdo - tak trzymać !
    • pod.sufitka Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 13:58
      chyba od gornikow
    • mal49 Górale protestują? Niech oleją to badziewie! 30.03.12, 13:59
      Zamiast oglądać takie pomyje, taki żałosny show, z niesympatyczną kobietą w roli głównej, lepiej posprzątać obejście, zrobić pierogi i zjeść je ze smakiem we własnym domu.
    • Gość: Anarchosyndykalica Panie Redaktorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:09
      Nie można być emerytowanym infułatem. Tytuł księdza dobrodzieja jest honorowy (protonotariusz apostolski), nie mówimy bowiem o urzędniku kurii rzymskiej.
    • Gość: szynkazdzika Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 14:28
      Swego czasu górali oburzyło bardzo pewne ogłoszenie dane w prasie małopolskiej o poszukiwaniu niepijącego górala do budowy domu,pamiętam jaki był wrzask z Podhala,no to teraz sami pokazali jacy są i nie ma co ściemę walić,że to było udawane,bo udawanie chama jakoś nie klei się z budowaniem pozytwnego wizerunku,a teoria,że tłumy waliły po programie do karcmy-wierzę waliły tłumy takich samych "prawdziwków" tubylców zobacyć i pogratulować Bartkowi..Żenada! Dobrze,że już od lat nie jeżdże do Zakopanego,góry zwiedziłem,utrwaliłem na fotografiach 15 lat temu i wystarczy!.
    • ulamusz Górale protestują po programie Magdy Gessler 30.03.12, 14:44
      górale są oburzeni bo pokazali podhalańską prawdę ? :D hahaha
    • popijajac_piwo Jaka patologia? 30.03.12, 17:23
      Przecież to norma, że na weselach góralskich ktoś oberwie ciupazecką między łocka.
    • Gość: Nie ważne co ... Re: Górale protestują po programie Magdy Gessler IP: *.aster.pl 30.03.12, 18:17
      Ależ ta kobita z falującym blond lokiem ma rozbuchany marketing! Ten artykuł o góralskiej r-ewolucji w Bukowinie jest jakby żywcem wyrwany z najnowszego numeru "Newsweeka". Magda G. w tvn, Magda G. w "Newsweek", Magda G. w "Gazecie Wyborczej", Magda G. na krakowskim Rynku Głównym - ta kobita jest dosłownie wszędzie!!! - Jej PR-owcy (Public Relations) zmasowali ostatnio ostro jej marketing na zasadzie: "Nie ważne co (o niej) mówią, ważne że (o niej) mówią!" i to dużo. Czy ona zamierza startować w najbliższych wyborach prezydenckich czy ktoś z jej rodziny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka